X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka220 wrote:
    O super :D Dzięki za odpowiedź, ja też bez żadnej diety, zobaczymy jutro, bo słodycze to wręcz pożeram, mam taką ochotę cały czas :/

Linka, ja wciągałam słodycze cały dzień - ostatnie tygodnie codziennie muszę zjeść coś słodkiego. Cukrzycy nie mam ;) Mi właśnie lekarka mówiła, żeby diety nie zmieniać, bo organizm szok przeżyje po takiej glukozie i mogą wyniki wyjść na niekorzyść.

linka220 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Ja np. Tej kreski nie mam wgle ! :D

Ja też nie :(

Dodinka, masz idealny, ciążowy brzuszek :) I zero rozstępów i w ogóle, szok!

ZakręconaOna, dodinka lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łaaa, ale padłam.. Położyłam się po 15, wstałam dopiero co o.O Ta duchota mnie wykańcza :/

dodinka, super brzucho :D

ta kreska to linea negra. Ja mam od właściwie pierwszego trymestru od pępka w dół dość wyraźną (ale ja blondynka jestem), od pępka w górę ostatnio coś mi pociemniało, ale jest bardzo mało widoczne. To szaleństwo hormonów i melatoniny zwiększona produkcja sprawia, że się pojawia. Znika po ciąży.
    Brodawki też mam ciemne od pierwszego trymestru. I bardzo powiększone. Psita też mi pociemniała.

dodinka lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Brodawki i Ja mam ciemne aż za brodawki takie plamki wychodzą mam wielkie mega ciemny brąz sutki

Mi też sutki bardzo pociemniały i takie grudki jakby się na nich robią dziwne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 19:02

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, a wiesz, że też zasnęłam... Od 16 do 18 spałam. Masakryczna pogoda, zmogło mnie.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez pospalam w południe ale godzin juz nie pamiętam hahaha
    Polkosia podobno takie grudeczki male normalne są , zakocona Ja mam pełno włosów na brzuchu tzn teraz juz się trochę wytarly o ubrania ale mam linie od dołu do gory grubsza z włosów czarnych bo Ja mega ciemna jestem naturalnie nawet ale kreski ni ma: p

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zauważyłam że zostało 7dni do studniówki:D jestem mega podekscytowana bo niedługo sierpień i zaczynam gromadzić wyprawkę<3 synuś szaleje nawet jak chodze a potem śpi jak odpoczywam i tak w kółko ale zaczęłam częściej do niego mówić i jakoś bardziej reaguje na głos taty niż mamy :( :P

Dodlinka brzusio meeega <3

Lojkalojka super że wyniki wyszły ok :)

ZakreconaOna polubiłam niechcący post o sutkach ale w sumie sama mam taką sytuacje z nimi ;)

Aleee z Was śpiochy dziewczyny jak ja bym chciała tak pospac jejku :(

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoczko Paulla:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla, to normalne. Dziecko w brzuchu mamy bardziej reaguje na niski głos.

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym chętnie pospala, ale nie miałam kiedy ;) przed 16 myślałam, że mi się oczy same zamkna, ale wzielam odkurzacz i przeszło ;)

Mój mąż pomaga/dorabia sobie u takiej babki i dzwonił mi, że jej znajoma chce oddać fotelik samochodowy i chyba krzeselko do karmienia. Za friko. To mowie, zeby brał :D zobaczymy czy się do czegoś nadaje :) i co to dokładnie jest ;) tylko muszę w takim wypadku jakąś bombonierke czy coś kupić w podziękowaniu :)

nat_alia lubi tę wiadomość

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki mam juz wyniki!!!

Na czczo 74,6
    Po 1h 68, 6
    Po 2h 105,4

Żelazo 99,6, norma 37-145
    Witamina B12 279,5, norma 197-866

Zastanawia mnie czemu mam tak mało po godzinie i nie podali mi tez norm dla odczytu po godzinie....help!
    Witamina B12 niby w normie, ale dolna granica.....moze stad ten spadek hemoglobiny....

IviQ lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ale się zdenerwowałam.... nici z mojego basenu...
    basen który jest 500m ode mnie jest zamknięty do 20.07 więc przeszłam się nadaremno ale mamy jeszcze jeden więc pojechałam samochodem... niestety tam mnie nie wpuścili bo tylko na pełne godziny można wchodzić a ja przyjechałam 20:15 :/ 45min czekać mi się nie chciało więc jestem w domu ...
    moze jutro się uda i na 10 rano skocze się troche poruszać :D

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie mam lini , a co do grudek kolo brodawek to gdzies wyczytalam ze to mleko sie produkuje i wlasnie takie powstaja , ale ile w tym prawdy to tego nie wiem :D

Natalia , oby jutro sie udalo popluskac ! :)

Jaroszka , ja sie nie znam na tym i wgl nie mialam tych badan ale dziewczyny na pewno pomoga i podadza normy ! :)

jaroszka lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog no w Twoim przypadku to rzeczywiscie te ryby nie sa dobrym rozwiazaniem i doskonale Cie rozumiem. co do pomyslow na biznes to tez musze go stale stopowac bo jak cos wymysli to az sie boje.... a historie milosna masz mega:) troche przypomina moja ale nie az tak
    Teraz czytam ze byliscie na rybach ehhhehh i co jak wrazenia?
    szczesliwa_mamusia21 no wyglądasz młodziutko dużo mniej niż masz tak jak piszesz z 15 a nie 21:) choc pamietam ze tez musialam z dowodem wszedzie chodzic tak do 25 ale niestety po 30 zmarszczki juz nie daja ludzi oszukac:/ w sumie moglabym byc Twoja mama hehehe

Blondik tez myslalam jak TY studia, praca, mieszanie itd i zdazylam sie rozwiezc i dizecka nie bylo i troche zaluje bo rozwiezc moze bym sie i tak rozwiodla ale dziecko juz odchowane a tak na stare lata zamiast babcia byc bede mama:) ale i tak sie ciesze tylko chyba stresu wiecej

zetaaa nie musisz zamykac firmy by dostac macierzynski w przeciwienstwie do chorobowego na maciezynskim mozesz normalnie funkcjonowac w firmie, pracowac itd

co do ubran w domu to ja bez stanika koniecznie i w lekkiej zwiewnj bluzce:) a spie nago od zawsze

wow dodinka,ale brzuch duży

Little Frog, dodinka lubią tę wiadomość

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodinka, brzuch imponujący :)

ja też mam linię poniżej pępka i jeszcze mniej więcej poniżej wysokości (dawnej) talii mam skórę bardziej różową niż wyżej. to chyba kwestia rozciągania się skóry, też tak macie?

sutki może nie jakoś strasznie ciemne, ale większe i piegi mam na nich takie :/

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lviq, no tak. Los po raz kolejny zrobił sobie że mnie jaja :D ale luzik, to nie były godziny spędzone na nudzie. Może tak max 45 minut wywijal ta wędką ;) ale jak dostał i się mu znudzi, to przynajmniej nie będzie szkoda :) ją przeczytała kilka stron książki i jakoś minelo :)

A Ty to sobie nie dodawaj, że stara itd :) pewnie masz więcej życia, energii i spontanicznosci w sobie niż niejedna z nas :)

IviQ lubi tę wiadomość

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa dzieki za zainteresowanie.

Dziewczyny, które miały glukozę proszę dajcie znać co do wyniku po godzinie....moze to błąd....w sumie pielęgniarka była troszkę roztrzepana....moze pomyliłla ampułke krwi na czczo z ta po 1h....pamietam, ze któraś miała niższy wynik glukozy po godzinie niż na czczo...
    Niby cukrzycy nie mam, ale jednak wynik dziwny....

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, u mnie wynik po godzinie był wyższy od tego na czczo. Twoje wyniki wyglądają mi na jakis błąd, chciaż z drugiej strony może zdażają się takie, w sumie glukoza pobudza trzustke do wzmozonego wydzielania insuliny, więc moze u Ciebie dział tak świetnie, że zbiła do niższej wartości niż na czczo? nie wiem, tak strzelam a szukałaś odp w internetach? Kiedy masz wizytę?

jaroszka lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam 76 na czczo potem 94 i potem 106

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 21:09

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodinka ale super brzusio, identyczny masz jak ja i też mam linię nawet powyżej pępka :)

polkosia dzięki za informację odnośnie słodkiego :) też się nie ograniczałam dziś, ale czytałam, że niektóre dziewczyny miały się ograniczać przed tym badaniem. Co lekarz to inaczej ;/

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
‹‹ 1246 1247 1248 1249 1250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ