Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Uff dziewczyny umieram upał mi daje w kość...
Estrella to mnie pocieszylas z tym siusianiem bo myślałam że tylko ja tak latam..
Co do zwierząt od zawsze miałam i mieć będę zwierzaczki teraz w nowym mieszkanku czyli u męża jest psinka staruszka juz i jeszcze ma raka sierść jej wypada na potęgę ale nigdy byśmy jej nie oddali po prostu nie będzie przebywać w tym pokoju co mała
Agatka ja też uważam ze Jagna to ładne imie
Jaroszka ja mmierzylam sobie ostatnio po godzinie od obiadu to miałam 78 a po dwóch 79 wiec myślę że wynik ok po prostu masz niski cukier
Dodinka no brzucho piękny na prawdę
jaroszka, estrella, dodinka lubią tę wiadomość
-
ja tez sie nie ograniczałam, a czemu? na chłopski rozum, chce wiedziec czy moge sobie jeść tak jak lubię, i czy moja trzustka w takim trybie wyrabia, a nie wiedziec czy jak sie poograniczam to wyrabia czy nie. Nawet jak bym dostała zalecenie i tak bym zrobiła po swojemu
zakocona lubi tę wiadomość
21.10.2015 Leon -
Szczesliwa_mamusia tak mnie zmotywowalas tym sprzataniem , ze wlasnie odkurzylam caly dom i jeszcze zrobilam miedzy czasie kolacje na cieplo - leczo . A teraz rozbolala mnie glowa i czas na zimny prysznic .
szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
Jaroszka, mi to wygląda na hipoglikemię. To jest forma cukrzycy. Organizm produkuje za dużo insuliny i cukier tak drastycznie spada, że ratuje się wyrzutem glukozy (co daje wyższy wynik po 2h). Poczytaj o tym sobie z ciekawości. Przy hipoglikemii w ciąży musisz jeść w nocy ostatni posiłek i wtedy organizm nie wariuje. Oczywiście lekarzem nie jestem, ale żyję wsród cukrzyków i sporo takich przypadków po prostu znam.
jaroszka, Blondik lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Jaroszka na pewno wszystko się wyjaśni, dobrze ze idziesz jutro do lekarza będziesz miała 100℅ pewności co i jak !
Lojka ah cieszę się ! Fajnie kogoś zmotywowac do czegośaż lepiej mi się będzie spalo , ale sama się cieszę jak mnie ktoś zmotywuje wtedy taka podwójna sila
Leczo mniam! Kolejny posiłek do listy dla mamy!
Dobranoc mamusie :*lojkalojka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjacusianka wrote:Estrella , podzielisz się przepisem?
tesco mi dzis przywiozło młodą kapustkę
i musze cos wykombinowac:))
deszczu, deszczu, gdzie jesteś??
Jeśli lubisz bigosik to polecam bo mi wyszedł dziś pyszny
Składniki:
Główka kapusty
2 średnie cebule
Kiełbasa
Koncentrat pomidorowy
Sól
Pieprz
3 liście laurowe
3 ziarenka ziela angielskiego
Cukier
Kapustę trzeba pokroić/zetrzeć na drobne paseczki (ja akurat mam maszynkę, z takim ostrzem więc sobie tam mielę), wrzucić do garnka zalać 2 szklankami wody i gotować. Kiedy się podgotuje i opadnie dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, lekko solimy i dodajemy wody jeśli jest zbyt gęsty (ja np lubię gesty bigos więc za wiele tej wody nie dodaję). Na patelni podsmażam kiełbasę (nie podaję ilości bo to zależy ile kto lubi) i cebulę, kiedy są gotowe dodaję do kapusty i wszystko razem gotuję aż kapusta będzie miękka. Na koniec doprawiam koncentratem, solą, pieprzem i cukrem wg uznania
SmacznegoIviQ lubi tę wiadomość
-
Jaroszka, ale mógł spać po 1,5h do 50 i wtedy organizm się ratuje wyrzutem glukozy i podskoczył szybko do tych 100. Oczywście nie życzę Ci tego, tylko tak mi przyszło do głowy. W ciąży niedocukrzenia się zdarzają i może to przypadek, oby tak było. Ewentualnie jakaś pomyłka albo nie dopisali cyferki? Może miało być 168
Lekarz zna więcej przypadków i na pewno powie Ci czy tak bywa czy masz powtórzyć badanie albo zleci Ci samokontrolę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 21:46
jaroszka lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn