X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff dziewczyny umieram upał mi daje w kość...

Estrella to mnie pocieszylas z tym siusianiem bo myślałam że tylko ja tak latam..

Co do zwierząt od zawsze miałam i mieć będę zwierzaczki teraz w nowym mieszkanku czyli u męża jest psinka staruszka juz i jeszcze ma raka sierść jej wypada na potęgę ale nigdy byśmy jej nie oddali po prostu nie będzie przebywać w tym pokoju co mała

Agatka ja też uważam ze Jagna to ładne imie

Jaroszka ja mmierzylam sobie ostatnio po godzinie od obiadu to miałam 78 a po dwóch 79 wiec myślę że wynik ok po prostu masz niski cukier

Dodinka no brzucho piękny na prawdę ;)

jaroszka, estrella, dodinka lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez sie nie ograniczałam, a czemu? na chłopski rozum, chce wiedziec czy moge sobie jeść tak jak lubię, i czy moja trzustka w takim trybie wyrabia, a nie wiedziec czy jak sie poograniczam to wyrabia czy nie. Nawet jak bym dostała zalecenie i tak bym zrobiła po swojemu :)

zakocona lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IviQ, a u mnie zmarszczek jakoś specjalnie nie ma, ale mam wrażenie, jakby sama twarz po 30. nieco "spoważniała". Rysy twarzy trochę się jednak zmieniają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 21:15

w5wq8ribpvtivstd.png
  • linka220 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka, myślę, że gdyby był błąd to by się zorientowali w laboratorium wpisując wyniki co? Może masz taką przemianę :)

jaroszka lubi tę wiadomość

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia tak mnie zmotywowalas tym sprzataniem , ze wlasnie odkurzylam caly dom i jeszcze zrobilam miedzy czasie kolacje na cieplo - leczo . A teraz rozbolala mnie glowa i czas na zimny prysznic .

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, mi to wygląda na hipoglikemię. To jest forma cukrzycy. Organizm produkuje za dużo insuliny i cukier tak drastycznie spada, że ratuje się wyrzutem glukozy (co daje wyższy wynik po 2h). Poczytaj o tym sobie z ciekawości. Przy hipoglikemii w ciąży musisz jeść w nocy ostatni posiłek i wtedy organizm nie wariuje. Oczywiście lekarzem nie jestem, ale żyję wsród cukrzyków i sporo takich przypadków po prostu znam.

jaroszka, Blondik lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia w nocy w sensie np kolo 3 w nocy czy przed snem?

l22nhdgeccid541p.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rożnie, trzeba mierzyć cukier. U jednych wystarczy przed samym snem, a u innych w środku nocy.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny :*

Polkosia no to ładnie....na szczęście jutro mam wizytę....ehhhh, ale z dwojga złego lepiej w ta stronę tak?

relgh371crdcdbv2.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od zastrzykow z heparyny czy dziecko wam tez szaleje zaraz po zastrzyku?

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez musze się dowiedzieć o to bo ja też mam dość niski dzięki Polkosia bo nawet o tym nie wiedzialam

l22nhdgeccid541p.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka a ty nie masz problemu z tarczycą?
    Troszkę niepokojący ten pierwszy wynik, właśnie taka hipoglikemia, albo przypadek

km5st5odymuuq2ts.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ide na rower stacjonarny chodziasz 30 mon...mam wyrzuty sumienia kopytka z maslem i zamiennik cukru caly ogromny talerz :(((.po ten zupka z warzyw 2 talerze na kolacje..:/

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka na pewno wszystko się wyjaśni, dobrze ze idziesz jutro do lekarza będziesz miała 100℅ pewności co i jak !

Lojka ah cieszę się ! Fajnie kogoś zmotywowac do czegoś :) aż lepiej mi się będzie spalo , ale sama się cieszę jak mnie ktoś zmotywuje wtedy taka podwójna sila :)

Leczo mniam! Kolejny posiłek do listy dla mamy!

Dobranoc mamusie :*

lojkalojka lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę poczytalam i o tej hipoglikemii mówi sie wówczas jak poziom cukru spada poniżej 55...
    Ja sadze, ze to musi byc jakiś błąd....pewnie lekar karze mi powtórzyć badanie....

relgh371crdcdbv2.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj po ob7edzie i 4 kawalkach ciasta z rabarbarem po godzinie cukier 5.7 wow w szoku bylam ze tak malo

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacusianka wrote:
    Estrella , podzielisz się przepisem? :) tesco mi dzis przywiozło młodą kapustkę ;) i musze cos wykombinowac:))
    deszczu, deszczu, gdzie jesteś?? :(

Jeśli lubisz bigosik to polecam bo mi wyszedł dziś pyszny :)

Składniki:
    Główka kapusty
    2 średnie cebule
    Kiełbasa
    Koncentrat pomidorowy
    Sól
    Pieprz
    3 liście laurowe
    3 ziarenka ziela angielskiego
    Cukier

Kapustę trzeba pokroić/zetrzeć na drobne paseczki (ja akurat mam maszynkę, z takim ostrzem więc sobie tam mielę), wrzucić do garnka zalać 2 szklankami wody i gotować. Kiedy się podgotuje i opadnie dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, lekko solimy i dodajemy wody jeśli jest zbyt gęsty (ja np lubię gesty bigos więc za wiele tej wody nie dodaję). Na patelni podsmażam kiełbasę (nie podaję ilości bo to zależy ile kto lubi) i cebulę, kiedy są gotowe dodaję do kapusty i wszystko razem gotuję aż kapusta będzie miękka. Na koniec doprawiam koncentratem, solą, pieprzem i cukrem wg uznania :)

Smacznego :)

IviQ lubi tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, ale mógł spać po 1,5h do 50 i wtedy organizm się ratuje wyrzutem glukozy i podskoczył szybko do tych 100. Oczywście nie życzę Ci tego, tylko tak mi przyszło do głowy. W ciąży niedocukrzenia się zdarzają i może to przypadek, oby tak było. Ewentualnie jakaś pomyłka albo nie dopisali cyferki? Może miało być 168 ;) Lekarz zna więcej przypadków i na pewno powie Ci czy tak bywa czy masz powtórzyć badanie albo zleci Ci samokontrolę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 21:46

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka dobrze ze jutro masz wizytę daj znać co powiedział lekarz

l22nhdgeccid541p.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż mi sie kurwa płakać chce....jeszcze jestem sama w domu, nie mam sie komu wypłakać....kurwa i teraz mam stresa....
    Agatka tak mam niedoczynnośc, teraz w ciazy mi wyszła i biorę od początku leki....

relgh371crdcdbv2.png
‹‹ 1247 1248 1249 1250 1251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ