X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dlatego chyba u nas Klementysię ciężko przeforsować. Babcia męża twierdzi, że Klementyna brzmi śmiesznie, a jak się okaże, że będzie prezesem NBP to brzmi strasznie ;) Pani Klementyna :P No dla mnie Klementysia jest super i raczej tak będę mówić, ale czasami mam zagwozdkę, bo na szkolne lata to za długie i pewnie będzie Tyśką, co mi już nie podchodzi :( Łatwo nie jest wybrać, więc nie dziwię Ci się, Agatka.

madu lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kochana tez kocham ale w ciąży jakoś mi nie służą serio , jak nie byłam w ciąży to dla mnie 40 stopni nie byłoby problemem:)
    A jak czasem popada to aż fajnie ma dworzu się chłodniej robi :)
    Zakocona za bardzo nie chciałam mieszać się w wasza dyskusje ale muszę tu jednak cos powiedzieć , mówisz , ze nie spotkalas się z ciężkim życiem dziecka przez imię ?
    Sluchajcie miałam znajomego w podstawówce co rodzice dali mu na imię Denis i zgadnijcie jak większość dzieci w podstawówce wolała do niego ?!
    Denis - penis !

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze to chyba i tak są Brajany i Roxany :P Jak można tak dziecko skrzywdzić :P

~Rewianka~ lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie , ze łatwo wybrać nie jest:) dlatego i my mamy rozkminy ciężkie bo chcemy dac dziecku na imię tak inaczej niż Piotrek , Przemek, Paweł np. A zarazem żeby nie było jakieś dziwaczne np. Amerykanskie wymyslunki wiecie o co mi chodzi

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no Ja osobiście uważam ze to ładne dość imiona ale nie dalabym na imię chlopakowi w Pl brajan bo to bardziej imi3 typu Ameryka , Anglia i brajan Nowak np. Nie pasuje ni chusteczki a Roksana podoba mi się imię , np. NIS czuje osobiście imienia Tamara , nie chce nikogo urazić ale jak dla prostytutki:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez uwazam, że imie ma znaczenie, ale w moim odczuciu Jagna nie powinno sprawiać problemów ale bardziej podoba mi sie Blanka, z tego względu że moja dobra koleżanka tak ma na imie. Z tego co wiem, nie miała przez nie żadnych problemów :)

21.10.2015 Leon <3
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są gusta i guściki, wiadomo :) Niemniej - mamy tyle imion polskich, słowiańskich, że naprawdę można znaleźć coś fajnego :) Takie zamerykanizowane właśnie to są już na wyrost.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, to ja znam przypadek, chłopca, który miał na imię Alan. Chłopiec poszedł do przedszkola, a wiadomo mowa dziecka jest jeszcze rozna i Alan został przechrzczony na Anal, oczywiście nie specjalnie, jedno dziecko przekrecilo, drugie powtorzylo i zostalo...na szczęście dzieci niecwiedzialy o co chodzi, ale dla rodziców koszmar
    Madu dla mnie Blanka jest piękne, takie troche hiszpańskie, no ale mąż ma tez tu cos do powiedzenia. Dla niego Blanka to właśnie jak dla mnie Brajan ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 13:46

km5st5odymuuq2ts.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tadek - niejadek, tadeusz - wajchę przełóż itd itp. Kupa imion się z głupotami rymuje ;)

Jest kupa imion, które w życiu bym dziecku nie dała na imię, to samo mój L, ma jakieś tam. I mnie się mogą nie podobać, a innym wręcz przeciwnie. Ktoś może uważać, że tadeusz jest beznadziejne, ale co z tego? To nasze dziecko :)

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, Agatka, to straszne :P Kiedyś opiekowałam się chłopcem rocznym i zrozumiałam, że ma na imię Oliwier, a on był OLIVER i mama strasznie się wzburzyła, jak zawołałam do niego Oliwier...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana hahahahaha ale mi akcje przypomnialas , kiedyś jak się opilam na grilu u znajomych / rodziny co maja syna Alana zawolalam go jako anal ! Hahahahaha boże jak mi wstyd było: p
    Ale Alan bardzo ładne imi e i tez nad nim myślimy .
    Polkosia pewnie , jak mówisz gusta i gusciki

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez V musialas wołać ? Bez sensu no ale cóż ...

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w sumie chodziło o brak literki "i" i takie miękkie V, a nie W. No dziwna była :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiem tak , każdy ma swój gust co do imion i nikogo tak na prawdę nie urazi to jak ktoś da na imię inaczej niż nam się podoba , dokładnie zakocona wasze dziecko ! Ale jak agatka zapytała to czemu mamy wlasnego zdania nie wyrazić :) tyle nam z tego i juz

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa nie zauwazylam , ze i nie ma ... No lekko bez sensu no ale właśnie każdy ma swoje upodobania i gusta:) są co imię zdrobniale na Olis powiedzą a drugi zdrobnień nie toleruje i ma być O!iwier ! :p

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mnie troche uspokoiłyście, niech juz będzie ta Jagna, przez siostrę nazwana Jadzią. Ciekawa czy ta milosc siostrzana, rez bedzie taka wielka po wyjściu z brzucha ;)

linka220 lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Ale jak agatka zapytała to czemu mamy wlasnego zdania nie wyrazić :) tyle nam z tego i juz
    no i właśnie dlatego dla mnie pytanie o imię/które lepsze, jest bezsensu :P a to po prostu moja opinia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 13:53

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fakt. Moja koleżanka i siostra to Moniki, a ja zawsze Monia i Monia, bo tak do sis mówię, a jak do koleżanki tak mowiłam, to się wkurzała :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany jakie dyskusje aż nie nadążam hehe ;)

Mi dziś R podłącza wode i kanalizacje w kuchni więc jeszcze musze tu ogarniac...po kuchni jeszcze płytki w lazience na podłogę i będę mogła wydrążyć sie w forum bardziej bo tak nie mam co narzekać na brak czasu ;)

Laski które mają koty...mam pytanie...jak miałam jechac w środę do szpitala to mój kot(dachowiec półtora roku) wstał i jak zawsze podszedł z naszych nóg koło mojej ręki ale zamiast polizac ją jak zawsze ro robił to patrzył na mnie jak na....hmmm jakąś ofiare swoją i próbował dwa razy polizac po twarzy.nie pozwoliłam jemu to za trzecim nie zdążyłam odepchnac go i lekką ugryzl mnie w brode.nie mocno bo go wyrzuciłam z łóżka zaraz ale to było straszne...i niestety w niedziele rano znowu sie budze i on podchodzi a ja już widziałam to dzikie spojrzenie i niestety tym razem próbował tylko mnoe gryźć w twarz...poprzednio mój R tego nie widział a teraz sam wyzywal kota co robi a kocur jak opętany nawet ręki sie nie bał...wscieklizna ma inne objawy...myślicie że potrzeba wizyty u weterynarza?on ma takie jazdy tylko rano a tak to kochany kociak...

Aaalez sie rozpisałam prosiłbym jednak o Wasze zdanie.za krytyke jakąkolwiek dziękuję z góry i chciałabym tylko poważne opinie :(

IviQ lubi tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    osobiście Jagna równiez mi sie podoba :)

Paulla nie wchodziłam od piatku na forum i widze ze już w domku jestes - ciesze sie bardzo :)
    co do zwierzat ja niestety sie nie znam, żadnych nie posiadam bo wraz z mężem często wyjezdzamy wiec nie mielibysmy co zrobic ze zwierzakiem

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
‹‹ 1242 1243 1244 1245 1246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ