X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem i Ja ! Zrobilismy sobie spacer chyba ze trzy kilosy w jedna przeszlam , nogi w dupe mi wchodzą , kluseczki do rosolku gotuje i odpoczywam chwile a potem zabieram się za faszerowanie papryki:)A wiec:) maluszek super , rozwija się super:) wazy 693 gramy;) 11 sierpnia kolejne USG ...
    Babka trochę na odpierdol się robiła usg ale cóż , dwie fotki mamy ale mega niewyraźne ... Mały jest od poczatku ciąży ułożony w poprzek i będą oceniać przekrecanie jego bo jak się nie przekreci to cc ale ma jeszcze chwile wiec kazała się nie martwić:)
    Wgle tak się wyginal ze stopy przy buzi miał hehe chyba stopę gryzl haha , wody płodowe dobrze w normie , mówiłam o śluzie , zbadali mocz czy z nim wody nie ubywaja ale nie , powiedzieli ze gdyby mi zaczęło cos cieknac to mam się zgłosić wiec jest ok ! Bol brzucha przy chodzeniu to mały musi na nerw naciskać przy dłuższych spacerach bo noga dretwieje ale kazała brać parę dni 2x1 paracetamol na to . Moja mała grzybica sama zniknęła bez leków , rumianek chyba pomógł:)
    Mały kopal panią jak USG robiła , chyba mu się nie podobało haha . Plamy na rekach i nogach co kiedyś wam mówiłam to podobno pigment w ciąży normalny zwe tak się robi ale jakoś w to malo im uwierzylam ... Skierowanie na tarczycę na za tydzień na badania mam i o w sumie tyle:) wszystko jest superansio

Nynusia, paula1, onka, lili_madlen, estrella, jaroszka, szczesliwa_mamusia21, zakocona, miska2503, agaton lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski ale macie duże dzieciaczki a Ty Arielka szczególnie heheh ! :D super

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Tak, zamawiałam dla siebie i dla małej :) nie ma sprawy, napiszę Ci co kupiłam ale na priv, wysłałam Ci zaproszenie :)
    to ja też poproszę, jeśli mogę :)

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt, ale już duże te nasze dzieciaczki :)
    Arielka a Twój młody jaki wielki - 1700 g, będzie kawał chłopa z niego :)

A swoją drogą ciekawe ilu z nas się sprawdzi ta waga z usg, z tym jak dzieciątka się urodzą :)

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a najlepsze, że ja przytyłam 5 kg i w ogóle mam mały brzuchol, więc nie wiem gdzie on tam siedzi skubaniec taki duży :D

ZakręconaOna, paula1, Misiowa lubią tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ss jasne wrzucę zdjęcia wieczorem i linka tez bo teraz pisze z telefonu.
    Za cały komplet zapłaciłam 304zl juz z przesylka pościel, wypełnienie, ochraniacz, girlanda, organizer, kocyk i podusia do wozka

ss lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wiem, ze robilyscie zakupy w aptece Gemini. Ile cekalysvie na przesyłkę? Ja tydzin temu dostalam maila, ze zostala wyslana indo tej pory nie dostalam :(
    Gratuluje wizyt i duzych Dzidzioklow,;)

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacusianka to faktycznie długo czekasz a może spróbuj na infolinię zadzwonić? ?

l22nhdgeccid541p.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, wyprzedaż w MS pełną parą :) Dla maluchów jest mega dużo rzeczy na Marszałkowskiej, wszystko po 15 zł.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poklosia dzieki za cynk ;)

polkosia lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • Misiowa Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek wrote:
    Witajcie :)

Arielka, Twój Antoś to już spory chłopak!! :D

lili_madlen , Woombie jest teraz nowością. Ogólnie otulacz jest wynalazkiem z USA. Moja bratowa (która mieszka w Chile) posiada Woombie i bardzo sobie chwali. Pamietam jak Franek przyleciał do Polski, miał wtedy 3 miesiące i opiekując się nim zawijałam do spania w tym otulaczu. Dziecko przesypia od ok 22 do 5-6 rano :) Jest dość drogi. Są też tansze odpowiedniki.. np.. Lullalove, ja się nad nim wlasnie zastanawiam. Jest to kocyk który później się wykorzysta ;) https://www.youtube.com/watch?v=dnQ1m2z3MUg

DZIEWCZYNY mam pytanie: jak zaopatrujecie się w podkłady poporodowe (duże podpaski) i podkłady higieniczne na łóżko (jaki rozmiar)?? Ile opakowań kupujecie??

Po ciąży używałam tego tylko i wyłącznie w szpitalu. W domu zwykłe podpaski i żadnych podkładów na łóżko. Jak organizm się czyści to tak podobnie jak w okresie więc nie ma potrzeby. Te podpaski szpitalne absorgyn są bardziej jałowe a podpaski czasami perfumowane wiec wystarczy wybrać zwykle podpaski takiewieksze

https://www.maluchy.pl/li-71913.png
  • Misiowa Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacusianka wrote:
    Dziewczyny, wiem, ze robilyscie zakupy w aptece Gemini. Ile cekalysvie na przesyłkę? Ja tydzin temu dostalam maila, ze zostala wyslana indo tej pory nie dostalam :(
    Gratuluje wizyt i duzych Dzidzioklow,;)
    Ja zawsze czekam od wysłania 1-2 dni... musiała paczka się cofnąć. A nie przysłali Ci linka do sledzenia paczki na maila?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka wiadomość wysłana :)

Paula1 do Ciebie przesłałam zaproszenie :)

Jacusianka do mnie dzwonili w czwartek wieczorem z Gemini z pytaniem odnośnie moich uwag do zamówienia i w trakcie rozmowy Pani powiedziała, że paczka zostanie wysłana w piątek z terminem dostarczenia w poniedziałek. W pt dostałam też e-mail, że zamówienie zostało wysłane, a wczoraj rano paczka była już u mnie... Lepiej do nich zadzwoń i dopytaj bo dziwne, że tak długo do Ciebie nie dotarła...

onka, jacusianka, paula1 lubią tę wiadomość

• Misiowa Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz w szpitalu dostaje podpaski Absorgyn i są mega niewygodne. Nie polecam. Grube więc w nich gorąco w dupsko.
    nie dopasowane do ciała więc i niewygodne.

Do tego już 3 razy mi się zdarzyło że wody przeciekly

• Kasia82 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie, duże te Wasze dzieciaczki. ;)

My też już po USG, byliśmy dziś na 4D. Emilka na szczęście ułożona tak, że mogliśmy ją podejrzeć. Waży 919 g. Na szczęście wszystko jest w porządku i nie ma powodu do niepokoju. Później wrzucę jakieś zdjęcia.

ZakręconaOna, estrella, jaroszka, Misiowa, szczesliwa_mamusia21, onka, zakocona, Nynusia, ewwiel, paula1, IviQ, polkosia, Natka88, agaton, Blondik, lili_madlen lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakies sposoby na wzdecia?

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia super:) uwielbiam zdjęcia z 3/4d tak fajnie widać dzieciątko:)
    Mała Twoja ładnie wazy , nasze maluszki male w porownaniu do dziewczyn hehe ale każde rośnie w swoim tempie:)
    SS espumisan w ciąży można brać chociaż na mnie nie działało

Kasia82, Misiowa lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia współczuję sytuacji z glukozą... Ja się modliłam, żeby nie wymiotować i nie musieć tego powtarzać... :/
    Tak mi się kojarzy... nie wiem czy prawidłowo, że kiedyś wstawiałaś link do koszul do karmienia, które kupiłaś? Mogłabym poprosić? :)

Nynusia lubi tę wiadomość

• ss Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona mam rennie, zawsze pomagal, adzis to chyba zwariuje:( pewnie przez ta wczorajsza biegunke sie wszystko pomieszalo:( espumisanu nie mam ale tez slyszalam ze mozna ale nie pomaga:(

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • melenaxoxox Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny pomóżcie bo serio naprawdę ja juz nie daje rady :(

l22nqps6zs1m82ws.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss męczylam się ze wzdęciami kilka tygodni temu i powiem Ci co mi pomogło. Espumisan średnio chyba że faktycznie bierzesz podczas jedzenia i popijasz mega ilościa wody. Wtedy mi cos tam pomógł ale poczatkowo było kiepsko, bo żołądek od wody też mnie bolal, wiec espumisanu zaprzestałam. Doraźnie pomagała mi woda gazowana albo cola po łyczek- dwa jakos pozwalało mi to sie odgazować, ale niektórzy nie polecają bo podobno jeszcze większe wzdęcia robi. Nie mniej jednak mi pomogło i nadal w razie czego mam małą butelke coli w lodówce i jest to moje lekarstwo jak przegnę. A wlasnie chodzi o to żeby nie przegiąc: mianowicie strategia długodystansowa. Sporo wody w ciągu dnia ale nie na raz bo to też przynajmniej u mnie robiło wzdęcia. Małe posiłki, na prawdę małe co 1,5- 2 godziny, woda w międzyczasie i ruch, ruch ruch, jakakolwiek aktywność, ja ćwicze na piłce a jesli nie ćwiczę chodze na szybkie półgodzinne spacery. Jak przegnę i jem np większy obiad, albo kolacje to potem ginę...niestety...
    Więcej sposobow nie mam, myślę, że to sobie samemu trzeba uregulować. Jak zaczęlam jesc tak jak napisałam i wlaczyłam ruchu więcej to po 2 dniach mi przeszło...

ss lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
‹‹ 1307 1308 1309 1310 1311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ