Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem i Ja ! Zrobilismy sobie spacer chyba ze trzy kilosy w jedna przeszlam , nogi w dupe mi wchodzą , kluseczki do rosolku gotuje i odpoczywam chwile a potem zabieram się za faszerowanie papryki:)A wiec:) maluszek super , rozwija się super:) wazy 693 gramy;) 11 sierpnia kolejne USG ...
Babka trochę na odpierdol się robiła usg ale cóż , dwie fotki mamy ale mega niewyraźne ... Mały jest od poczatku ciąży ułożony w poprzek i będą oceniać przekrecanie jego bo jak się nie przekreci to cc ale ma jeszcze chwile wiec kazała się nie martwić
Wgle tak się wyginal ze stopy przy buzi miał hehe chyba stopę gryzl haha , wody płodowe dobrze w normie , mówiłam o śluzie , zbadali mocz czy z nim wody nie ubywaja ale nie , powiedzieli ze gdyby mi zaczęło cos cieknac to mam się zgłosić wiec jest ok ! Bol brzucha przy chodzeniu to mały musi na nerw naciskać przy dłuższych spacerach bo noga dretwieje ale kazała brać parę dni 2x1 paracetamol na to . Moja mała grzybica sama zniknęła bez leków , rumianek chyba pomógł
Mały kopal panią jak USG robiła , chyba mu się nie podobało haha . Plamy na rekach i nogach co kiedyś wam mówiłam to podobno pigment w ciąży normalny zwe tak się robi ale jakoś w to malo im uwierzylam ... Skierowanie na tarczycę na za tydzień na badania mam i o w sumie tyle:) wszystko jest superansioNynusia, paula1, onka, lili_madlen, estrella, jaroszka, szczesliwa_mamusia21, zakocona, miska2503, agaton lubią tę wiadomość
-
estrella wrote:Tak, zamawiałam dla siebie i dla małej
nie ma sprawy, napiszę Ci co kupiłam ale na priv, wysłałam Ci zaproszenie
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt, ale już duże te nasze dzieciaczki
Arielka a Twój młody jaki wielki - 1700 g, będzie kawał chłopa z niego
A swoją drogą ciekawe ilu z nas się sprawdzi ta waga z usg, z tym jak dzieciątka się urodząNasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. -
Bąbelek wrote:Witajcie
Arielka, Twój Antoś to już spory chłopak!!
lili_madlen , Woombie jest teraz nowością. Ogólnie otulacz jest wynalazkiem z USA. Moja bratowa (która mieszka w Chile) posiada Woombie i bardzo sobie chwali. Pamietam jak Franek przyleciał do Polski, miał wtedy 3 miesiące i opiekując się nim zawijałam do spania w tym otulaczu. Dziecko przesypia od ok 22 do 5-6 ranoJest dość drogi. Są też tansze odpowiedniki.. np.. Lullalove, ja się nad nim wlasnie zastanawiam. Jest to kocyk który później się wykorzysta
https://www.youtube.com/watch?v=dnQ1m2z3MUg
DZIEWCZYNY mam pytanie: jak zaopatrujecie się w podkłady poporodowe (duże podpaski) i podkłady higieniczne na łóżko (jaki rozmiar)?? Ile opakowań kupujecie??
Po ciąży używałam tego tylko i wyłącznie w szpitalu. W domu zwykłe podpaski i żadnych podkładów na łóżko. Jak organizm się czyści to tak podobnie jak w okresie więc nie ma potrzeby. Te podpaski szpitalne absorgyn są bardziej jałowe a podpaski czasami perfumowane wiec wystarczy wybrać zwykle podpaski takiewiekszehttps://www.maluchy.pl/li-71913.png -
jacusianka wrote:Dziewczyny, wiem, ze robilyscie zakupy w aptece Gemini. Ile cekalysvie na przesyłkę? Ja tydzin temu dostalam maila, ze zostala wyslana indo tej pory nie dostalam
Gratuluje wizyt i duzych Dzidzioklow,https://www.maluchy.pl/li-71913.png -
nick nieaktualnyOnka wiadomość wysłana
Paula1 do Ciebie przesłałam zaproszenie
Jacusianka do mnie dzwonili w czwartek wieczorem z Gemini z pytaniem odnośnie moich uwag do zamówienia i w trakcie rozmowy Pani powiedziała, że paczka zostanie wysłana w piątek z terminem dostarczenia w poniedziałek. W pt dostałam też e-mail, że zamówienie zostało wysłane, a wczoraj rano paczka była już u mnie... Lepiej do nich zadzwoń i dopytaj bo dziwne, że tak długo do Ciebie nie dotarła...onka, jacusianka, paula1 lubią tę wiadomość
-
Faktycznie, duże te Wasze dzieciaczki.
My też już po USG, byliśmy dziś na 4D. Emilka na szczęście ułożona tak, że mogliśmy ją podejrzeć. Waży 919 g. Na szczęście wszystko jest w porządku i nie ma powodu do niepokoju. Później wrzucę jakieś zdjęcia.
ZakręconaOna, estrella, jaroszka, Misiowa, szczesliwa_mamusia21, onka, zakocona, Nynusia, ewwiel, paula1, IviQ, polkosia, Natka88, agaton, Blondik, lili_madlen lubią tę wiadomość
-
Kasia super:) uwielbiam zdjęcia z 3/4d tak fajnie widać dzieciątko:)
Mała Twoja ładnie wazy , nasze maluszki male w porownaniu do dziewczyn hehe ale każde rośnie w swoim tempie:)
SS espumisan w ciąży można brać chociaż na mnie nie działałoKasia82, Misiowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNynusia współczuję sytuacji z glukozą... Ja się modliłam, żeby nie wymiotować i nie musieć tego powtarzać...
Tak mi się kojarzy... nie wiem czy prawidłowo, że kiedyś wstawiałaś link do koszul do karmienia, które kupiłaś? Mogłabym poprosić?Nynusia lubi tę wiadomość
-
ss męczylam się ze wzdęciami kilka tygodni temu i powiem Ci co mi pomogło. Espumisan średnio chyba że faktycznie bierzesz podczas jedzenia i popijasz mega ilościa wody. Wtedy mi cos tam pomógł ale poczatkowo było kiepsko, bo żołądek od wody też mnie bolal, wiec espumisanu zaprzestałam. Doraźnie pomagała mi woda gazowana albo cola po łyczek- dwa jakos pozwalało mi to sie odgazować, ale niektórzy nie polecają bo podobno jeszcze większe wzdęcia robi. Nie mniej jednak mi pomogło i nadal w razie czego mam małą butelke coli w lodówce i jest to moje lekarstwo jak przegnę. A wlasnie chodzi o to żeby nie przegiąc: mianowicie strategia długodystansowa. Sporo wody w ciągu dnia ale nie na raz bo to też przynajmniej u mnie robiło wzdęcia. Małe posiłki, na prawdę małe co 1,5- 2 godziny, woda w międzyczasie i ruch, ruch ruch, jakakolwiek aktywność, ja ćwicze na piłce a jesli nie ćwiczę chodze na szybkie półgodzinne spacery. Jak przegnę i jem np większy obiad, albo kolacje to potem ginę...niestety...
Więcej sposobow nie mam, myślę, że to sobie samemu trzeba uregulować. Jak zaczęlam jesc tak jak napisałam i wlaczyłam ruchu więcej to po 2 dniach mi przeszło...ss lubi tę wiadomość
21.10.2015 Leon