Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duże te Wasze dzieciątka ! :) ale grunt że wszystko ok tak że gratuluje udanych wizyt :)

zakocona Mruczuś ekstra :) pozuje jak model , mam nadzieje ze szybko znajdzie nowy domek :)

szczesliwa_mamusia21, zakocona lubią tę wiadomość

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania tutaj znalazłam fajny art. na temat własnie pępowiny dwunaczyniowej , pozwole sobie wkleić fragment bo mysle ze każda pozytywna informacja troche Nas uspakaja :)

"Pępowina jest szczegółowo badana podczas badania ultrasonograficznego pomiędzy 18. a 22. tygo-dniem ciąży. To właśnie wtedy ginekolog może wykryć SUA(pępowinę dwunaczyniową). Jak przebiega ciąża po postawieniu tej diagnozy? W przeważającej większości kobiet - zupełnie zwyczajnie. Lekarz podczas każdej wizyty jednak szczegółowo analizuje stan płodu, by w porę wychwycić wszelkie nieprawidłowości, mogące być konsekwencją występowania pępowiny dwunaczyniowej. Ciężarna może jednak spać spokojnie - wzmożona obserwacja i regularna kontrola przebiegu ciąży jest w przypadku pojedynczej tętnicy pępowinowej właściwym i powszechnie wdrażanym postępowaniem medycznym."

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lili_madlen - ten drugi lekarz też tak uważa, że wystarczy kontrolować, a pępowina nie wpływa znacząco na dziecko, ale wiadomo strach pozostaje jednak.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No duży już się boję co będzie za dwa miesiące :D dobrze, że mam cesarkę to może sobie i 5 kg ważyć :D najgorsze, że będzie wyglądał jak ludzik michelin :D

szczesliwa_mamusia21, Misiowa, Natka88, lili_madlen, ZakręconaOna, IviQ, Blondik lubią tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka wrote:
    No duży już się boję co będzie za dwa miesiące :D dobrze, że mam cesarkę to może sobie i 5 kg ważyć :D najgorsze, że będzie wyglądał jak ludzik michelin :D

Nie będziesz się bała brać go na ręce :P

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczynki

ja tylko daję znać że byłam u diabetologa, prawdopodobnie cukrzyca została spowodowana sterydami które biorę :/ i jak się dr dowiedziała o nich to powiedziała że chyba da mi insulinę. Potem pokazałam jej zeszyt z wynikami i powiedziała że na podstawie wyników nie ma potrzeby brania insuliny i była bardzo zdziwiona bo sterydy lubią niestety mieszać w cukrach nawet po ciąży :/. Mam jednak nadzieję że będzie ok.

Poza tym już się nie mogę doczekać USG III trymestru w przyszły poniedziałek. Mam nadzieję że z małym wszystko ok bo przez tą dietę waga mi spada i ponieważ dawno nie miałam USG to mnie to stresuje.

Buziaki i zdrówka Wam życzę!!

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka, Szczesliwa_mamusia, ale wielkoludy macie w brzuszkach, szczególnie Arielka ;)

Ola, najważniejsze że jest wszystko pod kontrolą. Ja też już się denerwuję przed jutrzejszym USG III trym. :o

szczesliwa_mamusia21, ola.321 lubią tę wiadomość

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka tez się smialam ze będzie michelinek hehehe :D

Okna dokładnie, male pyzunie nam rosną, ale co dziwne ja przez miesiąc i tydzień przytylam 800gram , ale teraz to chyba nie ja tylko mały :D

Najważniejsze ze zdrowe niech rosną w siły <3

Misiowa lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Misiowa Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka łał to waży jeszcze raz tyle co moja Hania☺ Duży chłopak z Antka.

https://www.maluchy.pl/li-71913.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze dziewczyny wasze dzieci takie duze.. teraz to w depresje popadlam eh :(
    Na dodatek ja sie ciagle bardzo silnie denerwuje pewnie dlatego nie rosnie...

a to 1700g w 27 tyg wydaje mi sie jakies niemozliwe

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka wrote:

Ech tam ludzik michelin, pewnie będzie długi po prostu, z długimi nogami, a w przyszłości wysoki facet ;)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka nie ma czym się martwić! Organizm każdej z nas jest inny , jedne dzieciaczki szybciej drugie wolniej, jedne beda malutkie szczuplutkie inne wysokie grubiutkie , nie ma co porównywać tej wagi :)

Najwazniejsze zeby były zdrowe ! Niech sobie rosną jak potrzebują , na pewno każdemu w brzuszku jest dobrze i nie ma się co martwić ! :)

Misiowa lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam bardzo bliską koleżankę która pracuje w przedszkolu z normalnymi dziećmi ale też z dziećmi z orzeczeniem ( m.in z.downa, z.retta, autyzmem),skończyła pedagogike fizjoterapie dzieci i noworodków,logopedie, terapie zajeciową.. Poecała mi ostatnio otulacz dla dziecka Woombie .. nigdy o tym nie słyszałam jednak ona twierdzi ze taki otulacz przeciwdziała odruchowi Moro, przypomina z warunków fizjologicznych łono matki które jest ciasne, ciepłe...daje noworodkowi poczucie bezpieczeństwa i spokoju..
    Jednak kiedy weszłam na stronkę z tym produktem wydaje mi sie to troche przerażające ..ale i jednocześnie to co mówi logiczne ...

http://www.bliskodziecka.com.pl/woombie-kokonik-do-spania-niezbednik-noworodka/

opinie w necie w duzej mierze pozytywne .. co o tym sądzicie ? jest sens w ogóle to rozwazać i brac pod uwage bo coś nie mam przekonania... :)

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka no coś Ty :) nie martw się, każdy Maluszek rośnie swoim tempem :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Arielka, Twój Antoś to już spory chłopak!! :D

lili_madlen , Woombie jest teraz nowością. Ogólnie otulacz jest wynalazkiem z USA. Moja bratowa (która mieszka w Chile) posiada Woombie i bardzo sobie chwali. Pamietam jak Franek przyleciał do Polski, miał wtedy 3 miesiące i opiekując się nim zawijałam do spania w tym otulaczu. Dziecko przesypia od ok 22 do 5-6 rano :) Jest dość drogi. Są też tansze odpowiedniki.. np.. Lullalove, ja się nad nim wlasnie zastanawiam. Jest to kocyk który później się wykorzysta ;) https://www.youtube.com/watch?v=dnQ1m2z3MUg

DZIEWCZYNY mam pytanie: jak zaopatrujecie się w podkłady poporodowe (duże podpaski) i podkłady higieniczne na łóżko (jaki rozmiar)?? Ile opakowań kupujecie??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 14:50

lili_madlen lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka2 , rozmiarów/wagi dzieci nie ma co porównywać. Każde inaczej przybiera na wadze. Nie ma się co stresować naprawdę :)

atdc6iyehd9qphks.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

lil rozważałam opcję woombie, ale wydaje mi sie się, że jest to kolejny niepotrzebny wynalazek, ponieważ identyczną funkcję, pełni opatulanie w kocyk, pieluszkę itp. Kiedyś wrzucałam filmik z yt, w którym lek pediatra ze stanów mowił o tym na jakiej zasadzie dział takie opatulanie dziecka i jego argumentacja wydaje mi się bardzo sensowan, ale nie sadze zeby w tym celu trzeba było wydawac kase na woombie ;) Ale to jest tylko moje zdanie :)

wrzucam raz jescze link do filmiku, naprawde warto obejrzec, a propo opatulania ale też innych technik uspakajania dzieciaczków :)

https://www.youtube.com/watch?v=ZkEtLqNwywY

Bąbelek, lili_madlen, szczesliwa_mamusia21, jaroszka lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek wrote:
    DZIEWCZYNY mam pytanie: jak zaopatrujecie się w podkłady poporodowe (duże podpaski) i podkłady higieniczne na łóżko (jaki rozmiar)?? Ile opakowań kupujecie??

Póki co kupiłam podpaski Bella Mama w Rossmanie.
    Na łóżko kupię 10 sztuk podkładów Seni o rozmiarze 60x90 cm - o takie prosiła położna na szkole rodzenia. Chyba zamówię przez allegro.

Bąbelek lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie rozwaliło to :D

https://www.youtube.com/watch?v=XzjCp-JFzKQ

Zamiast spalać silnik od suszarki, można dziecku puszczać dźwięk suszarki z youtube'a :D

madu, lili_madlen lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• agania Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na przykład się zastanawiam czy na pewno jest wszystko w porządku, bo od początku ciąży przytyłam tylko 3 kg.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
‹‹ 1305 1306 1307 1308 1309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ