X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duże te Wasze dzieciątka ! :) ale grunt że wszystko ok tak że gratuluje udanych wizyt :)

zakocona Mruczuś ekstra :) pozuje jak model , mam nadzieje ze szybko znajdzie nowy domek :)

szczesliwa_mamusia21, zakocona lubią tę wiadomość

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania tutaj znalazłam fajny art. na temat własnie pępowiny dwunaczyniowej , pozwole sobie wkleić fragment bo mysle ze każda pozytywna informacja troche Nas uspakaja :)

"Pępowina jest szczegółowo badana podczas badania ultrasonograficznego pomiędzy 18. a 22. tygo-dniem ciąży. To właśnie wtedy ginekolog może wykryć SUA(pępowinę dwunaczyniową). Jak przebiega ciąża po postawieniu tej diagnozy? W przeważającej większości kobiet - zupełnie zwyczajnie. Lekarz podczas każdej wizyty jednak szczegółowo analizuje stan płodu, by w porę wychwycić wszelkie nieprawidłowości, mogące być konsekwencją występowania pępowiny dwunaczyniowej. Ciężarna może jednak spać spokojnie - wzmożona obserwacja i regularna kontrola przebiegu ciąży jest w przypadku pojedynczej tętnicy pępowinowej właściwym i powszechnie wdrażanym postępowaniem medycznym."

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lili_madlen - ten drugi lekarz też tak uważa, że wystarczy kontrolować, a pępowina nie wpływa znacząco na dziecko, ale wiadomo strach pozostaje jednak.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No duży już się boję co będzie za dwa miesiące :D dobrze, że mam cesarkę to może sobie i 5 kg ważyć :D najgorsze, że będzie wyglądał jak ludzik michelin :D

szczesliwa_mamusia21, Misiowa, Natka88, lili_madlen, ZakręconaOna, IviQ, Blondik lubią tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka wrote:
    No duży już się boję co będzie za dwa miesiące :D dobrze, że mam cesarkę to może sobie i 5 kg ważyć :D najgorsze, że będzie wyglądał jak ludzik michelin :D

Nie będziesz się bała brać go na ręce :P

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczynki

ja tylko daję znać że byłam u diabetologa, prawdopodobnie cukrzyca została spowodowana sterydami które biorę :/ i jak się dr dowiedziała o nich to powiedziała że chyba da mi insulinę. Potem pokazałam jej zeszyt z wynikami i powiedziała że na podstawie wyników nie ma potrzeby brania insuliny i była bardzo zdziwiona bo sterydy lubią niestety mieszać w cukrach nawet po ciąży :/. Mam jednak nadzieję że będzie ok.

Poza tym już się nie mogę doczekać USG III trymestru w przyszły poniedziałek. Mam nadzieję że z małym wszystko ok bo przez tą dietę waga mi spada i ponieważ dawno nie miałam USG to mnie to stresuje.

Buziaki i zdrówka Wam życzę!!

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka, Szczesliwa_mamusia, ale wielkoludy macie w brzuszkach, szczególnie Arielka ;)

Ola, najważniejsze że jest wszystko pod kontrolą. Ja też już się denerwuję przed jutrzejszym USG III trym. :o

szczesliwa_mamusia21, ola.321 lubią tę wiadomość

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka tez się smialam ze będzie michelinek hehehe :D

Okna dokładnie, male pyzunie nam rosną, ale co dziwne ja przez miesiąc i tydzień przytylam 800gram , ale teraz to chyba nie ja tylko mały :D

Najważniejsze ze zdrowe niech rosną w siły <3

Misiowa lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Misiowa Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka łał to waży jeszcze raz tyle co moja Hania☺ Duży chłopak z Antka.

https://www.maluchy.pl/li-71913.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze dziewczyny wasze dzieci takie duze.. teraz to w depresje popadlam eh :(
    Na dodatek ja sie ciagle bardzo silnie denerwuje pewnie dlatego nie rosnie...

a to 1700g w 27 tyg wydaje mi sie jakies niemozliwe

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka wrote:

Ech tam ludzik michelin, pewnie będzie długi po prostu, z długimi nogami, a w przyszłości wysoki facet ;)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka nie ma czym się martwić! Organizm każdej z nas jest inny , jedne dzieciaczki szybciej drugie wolniej, jedne beda malutkie szczuplutkie inne wysokie grubiutkie , nie ma co porównywać tej wagi :)

Najwazniejsze zeby były zdrowe ! Niech sobie rosną jak potrzebują , na pewno każdemu w brzuszku jest dobrze i nie ma się co martwić ! :)

Misiowa lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam bardzo bliską koleżankę która pracuje w przedszkolu z normalnymi dziećmi ale też z dziećmi z orzeczeniem ( m.in z.downa, z.retta, autyzmem),skończyła pedagogike fizjoterapie dzieci i noworodków,logopedie, terapie zajeciową.. Poecała mi ostatnio otulacz dla dziecka Woombie .. nigdy o tym nie słyszałam jednak ona twierdzi ze taki otulacz przeciwdziała odruchowi Moro, przypomina z warunków fizjologicznych łono matki które jest ciasne, ciepłe...daje noworodkowi poczucie bezpieczeństwa i spokoju..
    Jednak kiedy weszłam na stronkę z tym produktem wydaje mi sie to troche przerażające ..ale i jednocześnie to co mówi logiczne ...

http://www.bliskodziecka.com.pl/woombie-kokonik-do-spania-niezbednik-noworodka/

opinie w necie w duzej mierze pozytywne .. co o tym sądzicie ? jest sens w ogóle to rozwazać i brac pod uwage bo coś nie mam przekonania... :)

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka no coś Ty :) nie martw się, każdy Maluszek rośnie swoim tempem :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Arielka, Twój Antoś to już spory chłopak!! :D

lili_madlen , Woombie jest teraz nowością. Ogólnie otulacz jest wynalazkiem z USA. Moja bratowa (która mieszka w Chile) posiada Woombie i bardzo sobie chwali. Pamietam jak Franek przyleciał do Polski, miał wtedy 3 miesiące i opiekując się nim zawijałam do spania w tym otulaczu. Dziecko przesypia od ok 22 do 5-6 rano :) Jest dość drogi. Są też tansze odpowiedniki.. np.. Lullalove, ja się nad nim wlasnie zastanawiam. Jest to kocyk który później się wykorzysta ;) https://www.youtube.com/watch?v=dnQ1m2z3MUg

DZIEWCZYNY mam pytanie: jak zaopatrujecie się w podkłady poporodowe (duże podpaski) i podkłady higieniczne na łóżko (jaki rozmiar)?? Ile opakowań kupujecie??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 14:50

lili_madlen lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka2 , rozmiarów/wagi dzieci nie ma co porównywać. Każde inaczej przybiera na wadze. Nie ma się co stresować naprawdę :)

atdc6iyehd9qphks.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

lil rozważałam opcję woombie, ale wydaje mi sie się, że jest to kolejny niepotrzebny wynalazek, ponieważ identyczną funkcję, pełni opatulanie w kocyk, pieluszkę itp. Kiedyś wrzucałam filmik z yt, w którym lek pediatra ze stanów mowił o tym na jakiej zasadzie dział takie opatulanie dziecka i jego argumentacja wydaje mi się bardzo sensowan, ale nie sadze zeby w tym celu trzeba było wydawac kase na woombie ;) Ale to jest tylko moje zdanie :)

wrzucam raz jescze link do filmiku, naprawde warto obejrzec, a propo opatulania ale też innych technik uspakajania dzieciaczków :)

https://www.youtube.com/watch?v=ZkEtLqNwywY

Bąbelek, lili_madlen, szczesliwa_mamusia21, jaroszka lubią tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek wrote:
    DZIEWCZYNY mam pytanie: jak zaopatrujecie się w podkłady poporodowe (duże podpaski) i podkłady higieniczne na łóżko (jaki rozmiar)?? Ile opakowań kupujecie??

Póki co kupiłam podpaski Bella Mama w Rossmanie.
    Na łóżko kupię 10 sztuk podkładów Seni o rozmiarze 60x90 cm - o takie prosiła położna na szkole rodzenia. Chyba zamówię przez allegro.

Bąbelek lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie rozwaliło to :D

https://www.youtube.com/watch?v=XzjCp-JFzKQ

Zamiast spalać silnik od suszarki, można dziecku puszczać dźwięk suszarki z youtube'a :D

madu, lili_madlen lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• agania Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na przykład się zastanawiam czy na pewno jest wszystko w porządku, bo od początku ciąży przytyłam tylko 3 kg.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
‹‹ 1305 1306 1307 1308 1309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ