Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
agania tutaj znalazłam fajny art. na temat własnie pępowiny dwunaczyniowej , pozwole sobie wkleić fragment bo mysle ze każda pozytywna informacja troche Nas uspakaja
"Pępowina jest szczegółowo badana podczas badania ultrasonograficznego pomiędzy 18. a 22. tygo-dniem ciąży. To właśnie wtedy ginekolog może wykryć SUA(pępowinę dwunaczyniową). Jak przebiega ciąża po postawieniu tej diagnozy? W przeważającej większości kobiet - zupełnie zwyczajnie. Lekarz podczas każdej wizyty jednak szczegółowo analizuje stan płodu, by w porę wychwycić wszelkie nieprawidłowości, mogące być konsekwencją występowania pępowiny dwunaczyniowej. Ciężarna może jednak spać spokojnie - wzmożona obserwacja i regularna kontrola przebiegu ciąży jest w przypadku pojedynczej tętnicy pępowinowej właściwym i powszechnie wdrażanym postępowaniem medycznym." -
hej Dziewczynki
ja tylko daję znać że byłam u diabetologa, prawdopodobnie cukrzyca została spowodowana sterydami które bioręi jak się dr dowiedziała o nich to powiedziała że chyba da mi insulinę. Potem pokazałam jej zeszyt z wynikami i powiedziała że na podstawie wyników nie ma potrzeby brania insuliny i była bardzo zdziwiona bo sterydy lubią niestety mieszać w cukrach nawet po ciąży
. Mam jednak nadzieję że będzie ok.
Poza tym już się nie mogę doczekać USG III trymestru w przyszły poniedziałek. Mam nadzieję że z małym wszystko ok bo przez tą dietę waga mi spada i ponieważ dawno nie miałam USG to mnie to stresuje.
Buziaki i zdrówka Wam życzę!! -
nick nieaktualny
-
Arielka tez się smialam ze będzie michelinek hehehe
Okna dokładnie, male pyzunie nam rosną, ale co dziwne ja przez miesiąc i tydzień przytylam 800gram , ale teraz to chyba nie ja tylko mały
Najważniejsze ze zdrowe niech rosną w siłyMisiowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Arielka wrote:No duży już się boję co będzie za dwa miesiące
dobrze, że mam cesarkę to może sobie i 5 kg ważyć
najgorsze, że będzie wyglądał jak ludzik michelin
Ech tam ludzik michelin, pewnie będzie długi po prostu, z długimi nogami, a w przyszłości wysoki facetszczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
-
Nenka nie ma czym się martwić! Organizm każdej z nas jest inny , jedne dzieciaczki szybciej drugie wolniej, jedne beda malutkie szczuplutkie inne wysokie grubiutkie , nie ma co porównywać tej wagi
Najwazniejsze zeby były zdrowe ! Niech sobie rosną jak potrzebują , na pewno każdemu w brzuszku jest dobrze i nie ma się co martwić !Misiowa lubi tę wiadomość
-
Mam bardzo bliską koleżankę która pracuje w przedszkolu z normalnymi dziećmi ale też z dziećmi z orzeczeniem ( m.in z.downa, z.retta, autyzmem),skończyła pedagogike fizjoterapie dzieci i noworodków,logopedie, terapie zajeciową.. Poecała mi ostatnio otulacz dla dziecka Woombie .. nigdy o tym nie słyszałam jednak ona twierdzi ze taki otulacz przeciwdziała odruchowi Moro, przypomina z warunków fizjologicznych łono matki które jest ciasne, ciepłe...daje noworodkowi poczucie bezpieczeństwa i spokoju..
Jednak kiedy weszłam na stronkę z tym produktem wydaje mi sie to troche przerażające ..ale i jednocześnie to co mówi logiczne ...
http://www.bliskodziecka.com.pl/woombie-kokonik-do-spania-niezbednik-noworodka/
opinie w necie w duzej mierze pozytywne .. co o tym sądzicie ? jest sens w ogóle to rozwazać i brac pod uwage bo coś nie mam przekonania... -
Witajcie
Arielka, Twój Antoś to już spory chłopak!!
lili_madlen , Woombie jest teraz nowością. Ogólnie otulacz jest wynalazkiem z USA. Moja bratowa (która mieszka w Chile) posiada Woombie i bardzo sobie chwali. Pamietam jak Franek przyleciał do Polski, miał wtedy 3 miesiące i opiekując się nim zawijałam do spania w tym otulaczu. Dziecko przesypia od ok 22 do 5-6 ranoJest dość drogi. Są też tansze odpowiedniki.. np.. Lullalove, ja się nad nim wlasnie zastanawiam. Jest to kocyk który później się wykorzysta
https://www.youtube.com/watch?v=dnQ1m2z3MUg
DZIEWCZYNY mam pytanie: jak zaopatrujecie się w podkłady poporodowe (duże podpaski) i podkłady higieniczne na łóżko (jaki rozmiar)?? Ile opakowań kupujecie??Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 14:50
lili_madlen lubi tę wiadomość
-
lil rozważałam opcję woombie, ale wydaje mi sie się, że jest to kolejny niepotrzebny wynalazek, ponieważ identyczną funkcję, pełni opatulanie w kocyk, pieluszkę itp. Kiedyś wrzucałam filmik z yt, w którym lek pediatra ze stanów mowił o tym na jakiej zasadzie dział takie opatulanie dziecka i jego argumentacja wydaje mi się bardzo sensowan, ale nie sadze zeby w tym celu trzeba było wydawac kase na woombieAle to jest tylko moje zdanie
wrzucam raz jescze link do filmiku, naprawde warto obejrzec, a propo opatulania ale też innych technik uspakajania dzieciaczków
https://www.youtube.com/watch?v=ZkEtLqNwywYBąbelek, lili_madlen, szczesliwa_mamusia21, jaroszka lubią tę wiadomość
21.10.2015 Leon -
Bąbelek wrote:DZIEWCZYNY mam pytanie: jak zaopatrujecie się w podkłady poporodowe (duże podpaski) i podkłady higieniczne na łóżko (jaki rozmiar)?? Ile opakowań kupujecie??
Póki co kupiłam podpaski Bella Mama w Rossmanie.
Na łóżko kupię 10 sztuk podkładów Seni o rozmiarze 60x90 cm - o takie prosiła położna na szkole rodzenia. Chyba zamówię przez allegro.
Bąbelek lubi tę wiadomość