Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Bąbelek dziekuje za wskazówke o tańszej opcji
Bo kurcze Woombie jednak troche się ceni..
doczytam koniecznie o Twojej propozycji
Jesli chodzi o podkłady to tak Bella Mama sa mało anatomiczne i nie maja paska z klejem jednak niby są najbardziej polecane przez położne bo nie mają sztucznej folii co daje wentylacje rany , wymiary to chyba 34x10 cm...podkłady Absorygen nieiele róznią sie od Belli ale sa mniejsze bo 27x7,5cm i 34x9cm...
Słyszałam ze fajnie są wkładki urologiczne Seni Lady mają wszystkie atesty aby być podkładami poporodowymi a także w okresie połogu na poczatek rozmiar ekxtra - co najażniejsze mają anatomiczny kształt
No i jeszcze p.p Molimed Premium (ale tu nie wiem czy nazwy nie przekreciłam) sa mega chłonne i do tego cienkie ja kupie właśnie te sa droższe ale chce sie czuc komfortowo na tyle ile sie da.. no i wyciete anatomicznie
a pod samą pupe na łozko na jakby co to takie szpitalne podkłady na ceracie jednorazowe to najbardziej na noc , pierwsze dwie doby
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 15:14
Bąbelek, Wredotka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
agania wrote:lili_madlen - ten drugi lekarz też tak uważa, że wystarczy kontrolować, a pępowina nie wpływa znacząco na dziecko, ale wiadomo strach pozostaje jednak.
Na pewno wszystko będzie ok - jeżeli pozostałe markery są w porządku, to nie ma co się martwićAle wiem jak to jest, u naszego synka na ostatnim USG połówkowym lekarz wykrył ognisko hiperechogenne na sercu i przekopałam cały internet w poszukiwaniu informacji. Pozostałe markery ok więc kazał tylko kontrolować czy serce prawidłowo się rozwija i po cichu liczę, że na następnej wizycie ogniska nie będzie.
Śliczne ciuszki! Zrobiłyście mi "ochotę" i chyba jutro pójdę do tk maxx
Arielka - ale duży chłopak!Ale najważniejsze, że wszystko ok. Ja już się nie mogę doczekać mojego USG pod koniec lipca.
To Woombie wygląda bardzo dziwnie - ciekawe czy faktycznie to taki "cud" jak widać w opiniach
Też czytałam, że Seni Lady i Molimed są bardzo fajne. Ja kupię jedne Bella i jedno opakowanie któryś z tych. Co do podkładów higienicznych, to u mnie w szpitalu "życzą" sobie 5 sztuk.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 15:41
-
agania wrote:Wredotka - mi właśnie też tak lekarz powiedział, że jeśli reszta jest w porządku to trzeba kontrolować tylko tą pępowinkę. Bo gdyby były minimum 3 odchyły to wtedy są powody do zmartwień, a u Oliwki tylko jest ta pępowinka dwunaczyniowa.
Dokładnie, musi być dobrzeA robiliście dodatkowo echo serca? My się zastanawialiśmy, ale to sporo kasy, a skoro dwoje ginekologów powiedziało, że to nie wada, to chyba zrezygnujemy.
-
Wredotka wrote:Dokładnie, musi być dobrze
A robiliście dodatkowo echo serca? My się zastanawialiśmy, ale to sporo kasy, a skoro dwoje ginekologów powiedziało, że to nie wada, to chyba zrezygnujemy.
Lekarz dokładnie pooglądał serduszko i stwierdził, że na jego oko i sprzęt jest wszystko tak jak ma być, ale po to chce to skontrolować w 30tygodniu żeby w razie czego móc później zrobić. -
nick nieaktualnyWitam się po dłuższej przerwie
Gratuluję udanych wizyt, cieszę się, że dzieciaczki ładnie rosną
Misiowa trzymam kciuki za Ciebie i Hanię, oby posiedziała w brzuszku jak najdłużej
Co do rzeczy dla mnie po porodzie to ja zamówiłam sobie:
- paczkę podkładów higienicznych Bella Mama 10 szt.
- paczkę podkładów higienicznych Seni Soft 5 szt. o wymiarach 90x60
- paczkę wkładek urologicznych Seni Lady Extra 15 szt.
Wczoraj właśnie przyszła moja paczka z apteki Gemini, w której znajdowały się m.in. ww. rzeczymożna powiedzieć, że dużą część wyprawki mam już kupioną
zamówiłam również pościel
Bąbelek, Misiowa lubią tę wiadomość
-
agania wrote:Lekarz dokładnie pooglądał serduszko i stwierdził, że na jego oko i sprzęt jest wszystko tak jak ma być, ale po to chce to skontrolować w 30tygodniu żeby w razie czego móc później zrobić.
Później też będę miała na III prenatalnym, ale zastanawiałam się nad badaniem kardiologicznym (chociaż nie ma ku temu przesłanek). Hm, ale chyba odpuszczę.
-
Witam sie, mnie nadal zoladek boli:( ale odnosze takie wrazenie ze to macica uciska i wtefy boli, bo jak sie klade albo chodze to nie boli.tylko jsk siedze, albo leze na boku to tak cisnie:/ czw mam wizyte to zapytam.ale nie jest to ani mile ani przyjemne:(
Co do wkladek poporodowych to polozna na SR polecala te dla osob z problemem nietrzymania moczu, ze lepsze sa, w sensie wygodniejsze, ale ja jeszcze nie zglebialam tematu.
az mi sie nie chce wierzyc ze te nasze dzieciaki moga byc juz takie duze.W czw dowiem sie jak moj synek. -
nick nieaktualny
-
Hej kochane troszkę mnie nie było ale mam taki zapieprz w pracy ze nie mam kiedy Was nadrabiać. Mam nadzieję że uda mi się to w weekend.
U mnie dziś była przygoda z glukoza no i niestety zaraz po wypiciu trochę zwymiotowalam teraz wizyta we wtorek następny i zobaczymy czy nie będę musiała powtarzać.
Dziś dostalam komplet pościeli i kocyk z babylove. Wiec opisuje
Kocyk minky super bardzo dobrze wykonany
Pościel również
Poduszeczka ta mini w komplecie trochę słabo uszyta tzn szwy są bardzo widoczne i w niektórych miejscach przeszyte dwa razy. Organizer tez spoko
Bawełna jest dość porządna jednak trochę sztywna możliwe zze po praniu będzie milsza grubość tez ok nie jest ani za gruba ani za cienka
A jedynie wypełnienie poduszki i kołdry ma minus bo jest strasznie cienkie co prawda może być malenstwu ciepło pod tym ale ni wiem
Miałam opisać wiec opisuje któraś z dziewczyn (przepraszam nie pamiętam ktora) chciała wiedzieć ale ogólnie nie żałuję zakupuLexie lubi tę wiadomość
-
Witam ja odpoczywam w rodzinnym mieście. Za wszystkie mamusie trzymam kciuki i oby było wszystko dobrze.
Ja wczoraj byłam na wizycie z mała wszystko wporzadku waży 800 gram w porównaniu z waszymi to kruszywa myslalam że będzie większą. Nadal ułożona posladkowo.Lexie, Misiowa lubią tę wiadomość
Zosia
-
nick nieaktualnyonka wrote:Estrella, a w Gemini robiłas całe zakupy i dla siebie i dla Małej? Jeśli tak, czy byłaby szansa, żebyś podrzuciła swoje zamówienie...? Bo ja nie mogę się ogarnąć, jest tyle różnych produktów...
Tak, zamawiałam dla siebie i dla małejnie ma sprawy, napiszę Ci co kupiłam ale na priv, wysłałam Ci zaproszenie
onka lubi tę wiadomość
-
nenka2 wrote:Boze dziewczyny wasze dzieci takie duze.. teraz to w depresje popadlam eh
Na dodatek ja sie ciagle bardzo silnie denerwuje pewnie dlatego nie rosnie...
a to 1700g w 27 tyg wydaje mi sie jakies niemozliwe
A Twój maluch ile wąży? No przecież mierzył wszystko dokładnie dwa razy i tyle wyszło, co zrobić