X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek dziekuje za wskazówke o tańszej opcji :) Bo kurcze Woombie jednak troche się ceni.. :( doczytam koniecznie o Twojej propozycji :)

Jesli chodzi o podkłady to tak Bella Mama sa mało anatomiczne i nie maja paska z klejem jednak niby są najbardziej polecane przez położne bo nie mają sztucznej folii co daje wentylacje rany , wymiary to chyba 34x10 cm :)...podkłady Absorygen nieiele róznią sie od Belli ale sa mniejsze bo 27x7,5cm i 34x9cm...:) Słyszałam ze fajnie są wkładki urologiczne Seni Lady mają wszystkie atesty aby być podkładami poporodowymi a także w okresie połogu na poczatek rozmiar ekxtra - co najażniejsze mają anatomiczny kształt :) No i jeszcze p.p Molimed Premium (ale tu nie wiem czy nazwy nie przekreciłam) sa mega chłonne i do tego cienkie ja kupie właśnie te sa droższe ale chce sie czuc komfortowo na tyle ile sie da.. no i wyciete anatomicznie :) a pod samą pupe na łozko na jakby co to takie szpitalne podkłady na ceracie jednorazowe to najbardziej na noc , pierwsze dwie doby :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 15:14

Bąbelek, Wredotka lubią tę wiadomość

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm , może to dziwne dla niektórych, ale się sprawdza by uspokoić/wyciszyć dziecko :) Również sprawdzone przy Franku jak był malutki! :)

atdc6iyehd9qphks.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, ileś stron temu była dyskusja o Woombie, pojawił się nawet wątek dziecka-kebaba ;) może tam będzie więcej informacji.

lili_madlen, jaroszka lubią tę wiadomość

• Bąbelek Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madu , bardzo ciekawy filmik!

madu lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    lili_madlen - ten drugi lekarz też tak uważa, że wystarczy kontrolować, a pępowina nie wpływa znacząco na dziecko, ale wiadomo strach pozostaje jednak.

Na pewno wszystko będzie ok - jeżeli pozostałe markery są w porządku, to nie ma co się martwić :) Ale wiem jak to jest, u naszego synka na ostatnim USG połówkowym lekarz wykrył ognisko hiperechogenne na sercu i przekopałam cały internet w poszukiwaniu informacji. Pozostałe markery ok więc kazał tylko kontrolować czy serce prawidłowo się rozwija i po cichu liczę, że na następnej wizycie ogniska nie będzie.

Śliczne ciuszki! Zrobiłyście mi "ochotę" i chyba jutro pójdę do tk maxx :)

Arielka - ale duży chłopak! :O Ale najważniejsze, że wszystko ok. Ja już się nie mogę doczekać mojego USG pod koniec lipca.

To Woombie wygląda bardzo dziwnie - ciekawe czy faktycznie to taki "cud" jak widać w opiniach ;)

Też czytałam, że Seni Lady i Molimed są bardzo fajne. Ja kupię jedne Bella i jedno opakowanie któryś z tych. Co do podkładów higienicznych, to u mnie w szpitalu "życzą" sobie 5 sztuk.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 15:41

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka - mi właśnie też tak lekarz powiedział, że jeśli reszta jest w porządku to trzeba kontrolować tylko tą pępowinkę. Bo gdyby były minimum 3 odchyły to wtedy są powody do zmartwień, a u Oliwki tylko jest ta pępowinka dwunaczyniowa.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Wredotka - mi właśnie też tak lekarz powiedział, że jeśli reszta jest w porządku to trzeba kontrolować tylko tą pępowinkę. Bo gdyby były minimum 3 odchyły to wtedy są powody do zmartwień, a u Oliwki tylko jest ta pępowinka dwunaczyniowa.

Dokładnie, musi być dobrze :) A robiliście dodatkowo echo serca? My się zastanawialiśmy, ale to sporo kasy, a skoro dwoje ginekologów powiedziało, że to nie wada, to chyba zrezygnujemy.

lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka wrote:
    Dokładnie, musi być dobrze :) A robiliście dodatkowo echo serca? My się zastanawialiśmy, ale to sporo kasy, a skoro dwoje ginekologów powiedziało, że to nie wada, to chyba zrezygnujemy.

Lekarz dokładnie pooglądał serduszko i stwierdził, że na jego oko i sprzęt jest wszystko tak jak ma być, ale po to chce to skontrolować w 30tygodniu żeby w razie czego móc później zrobić.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po dłuższej przerwie :)

Gratuluję udanych wizyt, cieszę się, że dzieciaczki ładnie rosną <3

Misiowa trzymam kciuki za Ciebie i Hanię, oby posiedziała w brzuszku jak najdłużej :)

Co do rzeczy dla mnie po porodzie to ja zamówiłam sobie:
    - paczkę podkładów higienicznych Bella Mama 10 szt.
    - paczkę podkładów higienicznych Seni Soft 5 szt. o wymiarach 90x60
    - paczkę wkładek urologicznych Seni Lady Extra 15 szt.

Wczoraj właśnie przyszła moja paczka z apteki Gemini, w której znajdowały się m.in. ww. rzeczy :) można powiedzieć, że dużą część wyprawki mam już kupioną :) zamówiłam również pościel <3

Bąbelek, Misiowa lubią tę wiadomość

• Wredotka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Lekarz dokładnie pooglądał serduszko i stwierdził, że na jego oko i sprzęt jest wszystko tak jak ma być, ale po to chce to skontrolować w 30tygodniu żeby w razie czego móc później zrobić.

Później też będę miała na III prenatalnym, ale zastanawiałam się nad badaniem kardiologicznym (chociaż nie ma ku temu przesłanek). Hm, ale chyba odpuszczę.

lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie, mnie nadal zoladek boli:( ale odnosze takie wrazenie ze to macica uciska i wtefy boli, bo jak sie klade albo chodze to nie boli.tylko jsk siedze, albo leze na boku to tak cisnie:/ czw mam wizyte to zapytam.ale nie jest to ani mile ani przyjemne:(
    Co do wkladek poporodowych to polozna na SR polecala te dla osob z problemem nietrzymania moczu, ze lepsze sa, w sensie wygodniejsze, ale ja jeszcze nie zglebialam tematu.
    az mi sie nie chce wierzyc ze te nasze dzieciaki moga byc juz takie duze.W czw dowiem sie jak moj synek.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella, a w Gemini robiłas całe zakupy i dla siebie i dla Małej? Jeśli tak, czy byłaby szansa, żebyś podrzuciła swoje zamówienie...? Bo ja nie mogę się ogarnąć, jest tyle różnych produktów...

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane troszkę mnie nie było ale mam taki zapieprz w pracy ze nie mam kiedy Was nadrabiać. Mam nadzieję że uda mi się to w weekend.

U mnie dziś była przygoda z glukoza no i niestety zaraz po wypiciu trochę zwymiotowalam teraz wizyta we wtorek następny i zobaczymy czy nie będę musiała powtarzać.

Dziś dostalam komplet pościeli i kocyk z babylove. Wiec opisuje
    Kocyk minky super bardzo dobrze wykonany
    Pościel również
    Poduszeczka ta mini w komplecie trochę słabo uszyta tzn szwy są bardzo widoczne i w niektórych miejscach przeszyte dwa razy. Organizer tez spoko
    Bawełna jest dość porządna jednak trochę sztywna możliwe zze po praniu będzie milsza grubość tez ok nie jest ani za gruba ani za cienka
    A jedynie wypełnienie poduszki i kołdry ma minus bo jest strasznie cienkie co prawda może być malenstwu ciepło pod tym ale ni wiem
    Miałam opisać wiec opisuje któraś z dziewczyn (przepraszam nie pamiętam ktora) chciała wiedzieć ale ogólnie nie żałuję zakupu ;)

Lexie lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • miska2503 Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ja odpoczywam w rodzinnym mieście. Za wszystkie mamusie trzymam kciuki i oby było wszystko dobrze.
    Ja wczoraj byłam na wizycie z mała wszystko wporzadku waży 800 gram w porównaniu z waszymi to kruszywa myslalam że będzie większą. Nadal ułożona posladkowo.

Lexie, Misiowa lubią tę wiadomość

Zosia
    l22ndf9he4ul08c3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka wrote:
    Estrella, a w Gemini robiłas całe zakupy i dla siebie i dla Małej? Jeśli tak, czy byłaby szansa, żebyś podrzuciła swoje zamówienie...? Bo ja nie mogę się ogarnąć, jest tyle różnych produktów...

Tak, zamawiałam dla siebie i dla małej :) nie ma sprawy, napiszę Ci co kupiłam ale na priv, wysłałam Ci zaproszenie :)

onka lubi tę wiadomość

• Arielka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka2 wrote:
    Boze dziewczyny wasze dzieci takie duze.. teraz to w depresje popadlam eh :(
    Na dodatek ja sie ciagle bardzo silnie denerwuje pewnie dlatego nie rosnie...

a to 1700g w 27 tyg wydaje mi sie jakies niemozliwe

A Twój maluch ile wąży? No przecież mierzył wszystko dokładnie dwa razy i tyle wyszło, co zrobić :D

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ss tez często mam taki ucisk ale chwilowy może to faktycznie macica

l22nhdgeccid541p.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka nic tylko sie cieszyc :)

Duże już macie dzieciaczki a ja dowiem się może jutro :)

Ząb coraz mocniej mi sie kruszy...czwórka w dodatku...oby do końca miesiąca wytrzymała:( boli jak diabli...pewnie lekarstwo wypadło i dziura znowu jest...no i boli :(

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia, daj prosze link do tego minky, wlasnie jestem na etapie poszukiwań:)a jestes w stanie wrzucic zdjecie?i ile zaplacilas za zestaw?

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję wizyt macie duże juz te bobasy super! !!

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
‹‹ 1306 1307 1308 1309 1310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ