X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Misiowa Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia dobrze, że wszystko ok. Daj znać jutro po badaniach.

https://www.maluchy.pl/li-71913.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek wg gina ważył między 700-800 g w 28. tygodniu, ale gin był zachwycony i pomimo, że kilkakrotnie dopytywałam, to twierdził, że wszystko jest w porządku, nie ma powodów do obaw.
    Sprzęt wyznacza wagę wg pomiarów dziecka, a wystarczy, że dziecko ma nóżki o 1 cm krótsze od innego dziecka i już komputer inaczej policzy. No, ja póki co staram się nie przejmować.

Czytałam trochę o hipotrofii z tej okazji i pisali, że jeśli dziecko się porusza (czuć ruchy dziecka), ma dobre tętno i wszystko wskazuje, że "ma dobre samopoczucie", to tylko będą obserwować częściej, czy dziecko rośnie i przybiera na wadze - czy wzrost nie zwalnia w dalszym ciągu, a tak od razu nie przerwą ciąży.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Estrella a to link do koszul:
    http://allegro.pl/koszula-koszulka-nocna-ciazowa-do-karmienia-l-xl-i5077775030.html

Jestem z nich bardzo zdowolona nawet z jedną już się zaprzyjaźnilam i spie w niej w chłodniejsze dni :D

Wielkie dzięki! Właśnie pamiętałam, że byłaś zadowolona z jakości materiału ;) też sobie kupię bo cena super :)

Nynusia lubi tę wiadomość

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha xD Mój P. właśnie uciął sobie drzemkę, a próbowałam go obudzić, bo mieliśmy zacząć oglądać film, to wymruczał: "zobacz sobie jeszcze tam na belly... belsi... boy, a ja zaraz przyjdę". I śpi dalej, oczywiście ;)

szczesliwa_mamusia21, Bąbelek, paula1, madu, lojkalojka, lili_madlen lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• paula1 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Paula1 do Ciebie przesłałam zaproszenie :)
    dziękuję i zaakceptowałam zaproszenie :)

estrella lubi tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula1 wrote:
    dziękuję i zaakceptowałam zaproszenie :)

Lista wysłana :)
    Bąbelek wrote:
    Potrzebuje dodać do listy zakupów w Aptece Gemini sól fizjologiczną. Tylko kurde tam jest opakowanie 100 sztuk :/ czy ja źle szukam :/ ?

Ja kupiłam właśnie to opakowanie, nie wiem czy wszystko wykorzystam ale termin przydatności jest dość długi więc może leżeć i czekać, a nóż się przyda ;)

paula1 lubi tę wiadomość

• Kasia82 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiowa wrote:
    Dlatego napisałam że nasze dzieciaczki mają wiekowo tyle samo i ważą podobnie,wiec będę sobie porownywala z Toba ☺ jeślipozwolisz

Kochana, nie ma sprawy. ;) Tylko nie wiem czy będę dobrym wyznacznikiem, bo nie chodzę tak często na USG. Kolejne mam 19 sierpnia, a później pewnie będzie jakoś we wrześniu.

Misiowa lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ss tak tylko kocyk

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 21:40

l22nhdgeccid541p.png
  • IviQ Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka - wow, jaki duży!

Ja sie dowiem za tydzien ilemoj wazy ale 20go czerwcxa wazyl 560 wiec nie sadze by teraz wystrzelil jak z konopii

Co do pampersów poporodowych dostałam od bratowej 2 paki po prostu piecluchomajtek dla dorosłych do tego kumpela ma mi dac bo kupila a w koncu rodzila przez cc ale jakie nie wiem. O podkladach na lozko nie myslalam:/ nawet nie wiedizlaam ze cos takiego jest ale pewnie bedize trza pomyslec

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fresh , hahahaha <3 dobre !
    Wie czym Cie zajac zebys mu dala pospac hehe :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pościel

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d7ae85b25032.jpg
    Falbanka na łozeczko
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/eeb4c72b4119.jpg
    Ochraniacze
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5120516d9665.jpg
    Girlanda
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b4df0557de8c.jpg
    Kocyk
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3874374687ce.jpg

szczesliwa_mamusia21, FreshMm, lojkalojka, Lexie, agaton, lili_madlen lubią tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • kasiulka87 Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynku ja jednak wczoraj przeczekałam, nie pojechałam na IP, dziś rano dalej nie czułam kopniaczków więc już mocno zestresowana zadzwoniłam do gin i ona powiedziała, że na tym etapie ciąży jeszcze może być tak że dziecko odwraca się plecami do ściany brzucha i wtedy tych ruchów nie czuć albo czuć słabo. No ale powiedziała, że jak się niepokoję to i tak lepiej pojechać. Zaczęłam się szykować, zjadłam śniadanie i Mała tak dała czadu że w końcu nie pojechałam :) I teraz też kopie :) Więc uf, chyba wszystko dobrze! :)

Swoją drogą to właśnie spaliłam plastikową rączkę uchwytu do wyciągania rusztu z piekarnika. Upiekłam po prostu razem z tartą :P

Bardzo często macie robione te USG z pomiarami, ja kolejne będę miała dopiero jako to badanie III trymestru, 11 sierpnia. A ostatnie miałam to połówkowe. Także nie mam pojęcia ile moja dzidzia waży, ale patrząc po niektórych wpisach to juz osiągają niezłe rozmiary :)

A jak z wagą u Was? Ile na plus?

Buziaki :* Miłego wieczoru :*

polkosia, FreshMm, Misiowa, Little Frog lubią tę wiadomość

kasiulka87
    p19uugpj4gj52rmg.png
    bl9c82c3a80l5w83.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka Ja tez mam USG 11 sierpnia:)

kasiulka87 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam na 11 sierpnia :D

a waga u mnie +4kg, od ost wizyty ( 1mc 1tydz temu) przytylam 800 gram tylko teraz nie wiem czy to ja czy to moje 1208gram szczescia <3

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie R kończy o 22:00 więc idę się umyć a jutro na wizytę <3

Boli brzuszek z nerwów i nie wiem czemu...Maluszek kopię a ja i tak się martwię :(

Zazdroszcze Wam tego spokoju...głupi rozum...
    No nic ja się żegnam dzisiaj :*
    Dobrej nocki :*

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulLa komu jak komu ale Ja panikuje o byle co wiec cie kumam .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też po wizycie, ale tylko z szybkim USG, więc nie znam wagi ani nic ;) W każdym razie mała rośnie i jest wszystko OK.
    Twardnienie brzucha w ilościach jakich mam (średnio 5-8 na dzień) jest całkowicie naturalne i może pojawić się tylko po jednej stronie. Żadnego suplementowania nie zalecał.

Agania, moja koleżanka urodziła syna z dwunaczyniową pępowiną, robili cc miesiąc przed terminem (na wszelki wypadek), a jeszcze miesiąc wcześniej dostała zastrzyki na rozwój płuc synka. Jest zdrowy i ma się dobrze :) Więc nie martw się na zapas. Najwyżej Ci spróbują poród 2 czy 3 tygodnie wcześniej wywołać. Koleżanka akurat była po operacji i naturalnie rodzić nie mogła, stąd cc.

Ktoś tam pisał o zestawach w Tk Maxxx - ja upolowałam na wiosnę dwa takie po 18 zł (brakowało jakichś elementów, w jednym czapki, a w innym tej maskotki). Widziałam teraz też, że są już po 59 zł niektóre. Ja dziś obkupiłam córcię w M&S :D Szalałam na zakupach od 12 do 16...

A jeszcze, schudłam od ostatniej wizyty trochę, ale to nic niepokojącego :) Szczerze to wyglądam lepiej niż przed ciążą. Nogi mi mega zeszczuplały :D Z porodówki wyjdę chudsza niż zanim zaszłam ;)

szczesliwa_mamusia21, paula1, Magnosia, Bąbelek, Misiowa, Little Frog, lili_madlen lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla ja tez mam to samo co ty. Jakos tak się dziwnie składa ze przed wizytą boli mnie brzuch....ze stresu.
    No ale przecież teraz to jest praktycznie z górki:))

Dziewczyny już nie pamiętam ktora pisała ale nie przesadzacie zaopatrując sie w Pieluchomajty?? Po porodzie?
    Zaczynam sie bać jak czytam....choc już rodziłam;)

Bez przesady ja pamiętam ze mi potrzebne byly tylko duuuze podpaski nic więcej nawet podkładów nie miałam.
    W szpitalu po porodzie bynajmniej u mnie (dają podkłady) a te podpaski maxi miałam ze sobą i było ok.
    Bez przesady.... Nie będzie tragedii. W domu po wyjściu ze szpitala używałam juz normalnych podpasek.

Kasia82, Magnosia, Misiowa lubią tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka u mnie 9,7kg na plusie

l22nhdgeccid541p.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia no proszę proszę haha to u Ciebie najlepiej tylko w ciąży chodzić i dzieci rodzic jak tak ciąża poprawia Ci figurkę hehe
    Ja za to nogi w ciąży mam jak serdle dosłownie:) ubite , grube kulosy

szczesliwa_mamusia21, polkosia lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 1309 1310 1311 1312 1313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ