Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój synek wg gina ważył między 700-800 g w 28. tygodniu, ale gin był zachwycony i pomimo, że kilkakrotnie dopytywałam, to twierdził, że wszystko jest w porządku, nie ma powodów do obaw.
Sprzęt wyznacza wagę wg pomiarów dziecka, a wystarczy, że dziecko ma nóżki o 1 cm krótsze od innego dziecka i już komputer inaczej policzy. No, ja póki co staram się nie przejmować.
Czytałam trochę o hipotrofii z tej okazji i pisali, że jeśli dziecko się porusza (czuć ruchy dziecka), ma dobre tętno i wszystko wskazuje, że "ma dobre samopoczucie", to tylko będą obserwować częściej, czy dziecko rośnie i przybiera na wadze - czy wzrost nie zwalnia w dalszym ciągu, a tak od razu nie przerwą ciąży.
-
nick nieaktualnyNynusia wrote:Estrella a to link do koszul:
http://allegro.pl/koszula-koszulka-nocna-ciazowa-do-karmienia-l-xl-i5077775030.html
Jestem z nich bardzo zdowolona nawet z jedną już się zaprzyjaźnilam i spie w niej w chłodniejsze dni
Wielkie dzięki! Właśnie pamiętałam, że byłaś zadowolona z jakości materiałuteż sobie kupię bo cena super
Nynusia lubi tę wiadomość
-
Haha xD Mój P. właśnie uciął sobie drzemkę, a próbowałam go obudzić, bo mieliśmy zacząć oglądać film, to wymruczał: "zobacz sobie jeszcze tam na belly... belsi... boy, a ja zaraz przyjdę". I śpi dalej, oczywiście
szczesliwa_mamusia21, Bąbelek, paula1, madu, lojkalojka, lili_madlen lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypaula1 wrote:dziękuję i zaakceptowałam zaproszenie
Lista wysłana
Bąbelek wrote:Potrzebuje dodać do listy zakupów w Aptece Gemini sól fizjologiczną. Tylko kurde tam jest opakowanie 100 sztukczy ja źle szukam
?
Ja kupiłam właśnie to opakowanie, nie wiem czy wszystko wykorzystam ale termin przydatności jest dość długi więc może leżeć i czekać, a nóż się przydapaula1 lubi tę wiadomość
-
Misiowa wrote:Dlatego napisałam że nasze dzieciaczki mają wiekowo tyle samo i ważą podobnie,wiec będę sobie porownywala z Toba ☺ jeślipozwolisz
Kochana, nie ma sprawy.Tylko nie wiem czy będę dobrym wyznacznikiem, bo nie chodzę tak często na USG. Kolejne mam 19 sierpnia, a później pewnie będzie jakoś we wrześniu.
Misiowa lubi tę wiadomość
-
Arielka - wow, jaki duży!
Ja sie dowiem za tydzien ilemoj wazy ale 20go czerwcxa wazyl 560 wiec nie sadze by teraz wystrzelil jak z konopii
Co do pampersów poporodowych dostałam od bratowej 2 paki po prostu piecluchomajtek dla dorosłych do tego kumpela ma mi dac bo kupila a w koncu rodzila przez cc ale jakie nie wiem. O podkladach na lozko nie myslalam:/ nawet nie wiedizlaam ze cos takiego jest ale pewnie bedize trza pomyslec[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek)))
-
Pościel
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d7ae85b25032.jpg
Falbanka na łozeczko
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/eeb4c72b4119.jpg
Ochraniacze
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5120516d9665.jpg
Girlanda
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b4df0557de8c.jpg
Kocyk
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3874374687ce.jpgszczesliwa_mamusia21, FreshMm, lojkalojka, Lexie, agaton, lili_madlen lubią tę wiadomość
-
dziewczynku ja jednak wczoraj przeczekałam, nie pojechałam na IP, dziś rano dalej nie czułam kopniaczków więc już mocno zestresowana zadzwoniłam do gin i ona powiedziała, że na tym etapie ciąży jeszcze może być tak że dziecko odwraca się plecami do ściany brzucha i wtedy tych ruchów nie czuć albo czuć słabo. No ale powiedziała, że jak się niepokoję to i tak lepiej pojechać. Zaczęłam się szykować, zjadłam śniadanie i Mała tak dała czadu że w końcu nie pojechałam
I teraz też kopie
Więc uf, chyba wszystko dobrze!
Swoją drogą to właśnie spaliłam plastikową rączkę uchwytu do wyciągania rusztu z piekarnika. Upiekłam po prostu razem z tartą
Bardzo często macie robione te USG z pomiarami, ja kolejne będę miała dopiero jako to badanie III trymestru, 11 sierpnia. A ostatnie miałam to połówkowe. Także nie mam pojęcia ile moja dzidzia waży, ale patrząc po niektórych wpisach to juz osiągają niezłe rozmiary
A jak z wagą u Was? Ile na plus?
Buziaki :* Miłego wieczoru :*polkosia, FreshMm, Misiowa, Little Frog lubią tę wiadomość
-
Ja dziś też po wizycie, ale tylko z szybkim USG, więc nie znam wagi ani nic
W każdym razie mała rośnie i jest wszystko OK.
Twardnienie brzucha w ilościach jakich mam (średnio 5-8 na dzień) jest całkowicie naturalne i może pojawić się tylko po jednej stronie. Żadnego suplementowania nie zalecał.
Agania, moja koleżanka urodziła syna z dwunaczyniową pępowiną, robili cc miesiąc przed terminem (na wszelki wypadek), a jeszcze miesiąc wcześniej dostała zastrzyki na rozwój płuc synka. Jest zdrowy i ma się dobrzeWięc nie martw się na zapas. Najwyżej Ci spróbują poród 2 czy 3 tygodnie wcześniej wywołać. Koleżanka akurat była po operacji i naturalnie rodzić nie mogła, stąd cc.
Ktoś tam pisał o zestawach w Tk Maxxx - ja upolowałam na wiosnę dwa takie po 18 zł (brakowało jakichś elementów, w jednym czapki, a w innym tej maskotki). Widziałam teraz też, że są już po 59 zł niektóre. Ja dziś obkupiłam córcię w M&SSzalałam na zakupach od 12 do 16...
A jeszcze, schudłam od ostatniej wizyty trochę, ale to nic niepokojącegoSzczerze to wyglądam lepiej niż przed ciążą. Nogi mi mega zeszczuplały
Z porodówki wyjdę chudsza niż zanim zaszłam
szczesliwa_mamusia21, paula1, Magnosia, Bąbelek, Misiowa, Little Frog, lili_madlen lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Paulla ja tez mam to samo co ty. Jakos tak się dziwnie składa ze przed wizytą boli mnie brzuch....ze stresu.
No ale przecież teraz to jest praktycznie z górki:))
Dziewczyny już nie pamiętam ktora pisała ale nie przesadzacie zaopatrując sie w Pieluchomajty?? Po porodzie?
Zaczynam sie bać jak czytam....choc już rodziłam;)
Bez przesady ja pamiętam ze mi potrzebne byly tylko duuuze podpaski nic więcej nawet podkładów nie miałam.
W szpitalu po porodzie bynajmniej u mnie (dają podkłady) a te podpaski maxi miałam ze sobą i było ok.
Bez przesady.... Nie będzie tragedii. W domu po wyjściu ze szpitala używałam juz normalnych podpasek.Kasia82, Magnosia, Misiowa lubią tę wiadomość
-
Polkosia no proszę proszę haha to u Ciebie najlepiej tylko w ciąży chodzić i dzieci rodzic jak tak ciąża poprawia Ci figurkę hehe
Ja za to nogi w ciąży mam jak serdle dosłownie:) ubite , grube kulosyszczesliwa_mamusia21, polkosia lubią tę wiadomość