X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agaton Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, juz troche późno, ale spac nie mogę. Chciałam pogratulować wam udanych wizyt i trzymać kciuki za bezstresowe nastroje:) Agania, Nenka, Misiowa, Natalia, oby wszystko szło dobrze:):)

SS na wzdęcia dla mnie zawsze najlepszy kminek:) biorę łyżkę płaska i rozgryzam, pomaga bardzo szybko, ale mam nadzieje ze się juz uporałas:)

Ja przytyłam 7 kg, głównie cyce i brzuch, ale w dupsko tez poszlo hehe:)

Misiowa lubi tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 03:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwszą wagę w karcie ciąży mam 93, a wczoraj 96... :) A zaczynałam z 95.

Mąż właśnie służbowo wyjechał na Pomorze, więc wstałam go "wyprawić" :) I uciekam spać znów.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 04:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana , mimo , ze jeszcze ciemno ;)
    Gratuluje udanych wizyt , duzych dzieciaczkow i pieknych zdjeci !

Ja zbieram sie na lotnisko :) Nareszcie relaks w gronie rodzinki :)
    I witam sie w III trymestrze .
    Do klikniecia z Polski :)

Lexie, Bąbelek, Natka88, agaton, Misiowa, madu, nick nieaktualny, Nynusia, Little Frog, jaroszka, szczesliwa_mamusia21, lili_madlen lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • kasiulka87 Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2015, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam w 7 miesiącu :) stadardowo obudziłam się o nieludzkiej porze. Ależ belly dziwnie liczy- niby od dziś 7 miesiąc ale III trymestr dopiero za tydzień :P

W każdym razie ja odliczam dni do wyjazdu nad morze :)- juz w niedzielę! :) Oby tylko pogoda się zmieniła na lepsze…

Miłego dnia! :)

Lexie, madu, nick nieaktualny, Nynusia, szczesliwa_mamusia21, lili_madlen, IviQ lubią tę wiadomość

kasiulka87
    p19uugpj4gj52rmg.png
    bl9c82c3a80l5w83.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    polkosia, lojka - Wy juz tak wczesnie na belly?? :o chyba sie hartujecie do nocnego wstawania :D
    Kasiulka - ten III trymestr brzmi powaznie!

lojkalojka lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się witam w 29 tyg :)

I zbieram się na badania krwi i moczu. Miałam sam mocz robić, ale stwierdziłam, że sprawdzę hemoglobine. I tak w pakiecie medicovera mam sporo badań krwi do wykorzystania :P

Nynusia, Lexie lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Misiowa Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia82 wrote:
    Kochana, nie ma sprawy. ;) Tylko nie wiem czy będę dobrym wyznacznikiem, bo nie chodzę tak często na USG. Kolejne mam 19 sierpnia, a później pewnie będzie jakoś we wrześniu.

No też racja.. do sierpnia daleko...

https://www.maluchy.pl/li-71913.png
  • Misiowa Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Ja kupiłam właśnie to opakowanie, nie wiem czy wszystko wykorzystam ale termin przydatności jest dość długi więc może leżeć i czekać, a nóż się przyda ;)
    Dziewczyny a to jest sól fizjologiczna w takich fiolkach chyba i ona służy głównie do dodawania jej do inhalatora.
    do noska powinna byc raczej taka w psikaczu.. no tak mi sie wydaje...
    ale dopytajcie jeszcze czy tej też można używać

• Misiowa Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    Paulla ja tez mam to samo co ty. Jakos tak się dziwnie składa ze przed wizytą boli mnie brzuch....ze stresu.
    No ale przecież teraz to jest praktycznie z górki:))

Dziewczyny już nie pamiętam ktora pisała ale nie przesadzacie zaopatrując sie w Pieluchomajty?? Po porodzie?
    Zaczynam sie bać jak czytam....choc już rodziłam;)

Bez przesady ja pamiętam ze mi potrzebne byly tylko duuuze podpaski nic więcej nawet podkładów nie miałam.
    W szpitalu po porodzie bynajmniej u mnie (dają podkłady) a te podpaski maxi miałam ze sobą i było ok.
    Bez przesady.... Nie będzie tragedii. W domu po wyjściu ze szpitala używałam juz normalnych podpasek.

Też pisałam wcześniej,że tylko w szpitalu używałampodkładów poporodowych i podpasek,a w domu zwykłych już podpasek.

Po prostu po porodzie jsk sie macica czysci to tak jak byście okres miały.
    wtedy też żadnych podkładów nie używacie prawda? Szkoda na to kasy. W szpitalu dają podkłady na łóżko bo nie pozwalają majtek nosic i podpaski mogą sie przesunąć i zabrudzic łóżko. A w domu juz lajcikowo bawelniana bielizne

• zetaaa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie dzis mam glukoze i usg :)..wlasnie sie obudzilam bo wystraszylam sie snilo mi sie ze jem banana :) a musze byc naczczo heh.pic mi sie chce:/.jeszcze musze gdzies zakupic lucozade tutaj pije sie mapoj energetyzujacy z glukoza...pychotka :)

Misiowa, Natka88, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • Misiowa Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi to ja nic nie przytyłam jeszcze a nawet po odejściu wód ważę kilogram mniej he he.. no ale ja startowalam z nadwsga przed ciążą więc się cieszę i nie martwię. Mam tylko nadzieję, że po tej ciąży już nie będę miała problemów z hormonami jsk poprzednio i będę chudla karmiąc a nie tyla...

• Misiowa Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetaa o to widzę, że ciekawy sposób na glukozę u was mają ☺ Smacznego zatem

• aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiowa wrote:
    Dziewczyny a to jest sól fizjologiczna w takich fiolkach chyba i ona służy głównie do dodawania jej do inhalatora.
    do noska powinna byc raczej taka w psikaczu.. no tak mi sie wydaje...
    ale dopytajcie jeszcze czy tej też można używać

Sol fizjologiczna w ampulkach stosuje sie do przemywania oczu dziecka.
    Do nosa woda morska najlepiej disner, bo jest najlagodniejsza

km5st5odymuuq2ts.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiowa przynajmniej tego wypic sie nie boje bo ze smakiem i troche mnie postawi na nogach ja przytylam 6-7kg.ale powiem wam ze musze ograniczyc slodycze..bo od paru dni tylko nimi moglabym sie zywic.

Misiowa lubi tę wiadomość

• Misiowa Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to ja pokrecilam z wodą morską do noska, a oczka przemywalam zwykła wodą. Zresztą w szpitalu też myją zwykłą wodą tą w której kapia dziecko.

• zetaaa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez woda przegotowana przemywalam oczy.

• Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Kasia 82 piękna dzidzia :***

Jak dobrze, że to już środa :) Ja się zbieram do pracy, ale całkiem ok, bo przespałam prawie całą noc.
    Dziś rozpoczynam 30 tygdzień ciąży, dziewczyny jak to szybko leci!!!

Miłego dnia życzę!

madu, Nynusia, Kasia82, FreshMm, szczesliwa_mamusia21, Bąbelek, Lexie lubią tę wiadomość

wnid9vvjodizjocx.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, możesz jakieś badania na życzenie wykonywać bez skierowania?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na samym poczatku oczka dziecka sa bardzo wrażliwe, lepiej sola lub woda przegotowana

km5st5odymuuq2ts.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosiu, nie wiem jak zakocona, ale ja tez w medicoverze i tez mam całkiem sporo badań na życzenie:) z tego co patrzyłam na niektóre mam tylko limity. Ale ogólnie dużo tego jest.

polkosia lubi tę wiadomość

21.10.2015 Leon <3
‹‹ 1311 1312 1313 1314 1315 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ