X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PauLLa nie denerwuj sie na pewno wszystko bedzie dobrze, ale to naturalne ze troche stresu jest przed wizyta ! Trzymamy kciuki i czekamy na dobre wiesci ! :*

Polkosia super ze na wizycie wszystko dobrze , moj gin tez mnie uspokoil z tymi twardnieniami , a zestawiki super upolowalas w takich cenach ! Zazdroszcze szalenstwa zakupowego ja tylko czekam az do Polski pojade :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam jednorazowe majtki i wkładki te wielkie. Położna ze SR nie zaleca nic innego z resztą :)

A jeszcze co do ruchów, to ponawiam apel o nie panikowanie :) Liczymy i martwimy się od 30 tc. Teraz jeszcze ruchy są nieregularne i wystarczy, że dziecko zmieni pozycję, a możemy słabiej czuć... Ja też mam dni, że mała prawie nic się nie kręci, ale tak jeszcze może być. Dziś szalała, ale wczoraj to lenistwo cały dzień ;)

ss, kasiulka87, Misiowa lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, to samo dziś mężowi mówiłam, bo założyłam obcisłe ciuchy, a on, że się martwi, bo chyba znów schudłam ;) Ale przy mojej wadze to naprawdę na zdrowie mi wyjdzie. Jak Klementysia rośnie w normach, to znaczy, że organizm wie najlepiej ;)

ZakręconaOna, Little Frog lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • kasiulka87 Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia to ja już 10,5 :P Ja nie wiem gdzie to idzie, bo brzuch niby nie taki duży a ogólnie tez jakoś nie przytyłam. Może to kwestia że przed ciążą byłam taką chudą szczapką :P I zawsze gromadziłam dużo wody pod wpływem progesteronu, np w drugiej fazie cyklu porafiłam "tyć" 2 kg i spadało w dniu miesiączki- więc może to ta woda? :P Bo na pewno nie dziecko ;)

Zakręcona, fajnie że razem wizytujemy :)

kasiulka87
    p19uugpj4gj52rmg.png
    bl9c82c3a80l5w83.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Zakręcona, to samo dziś mężowi mówiłam, bo założyłam obcisłe ciuchy, a on, że się martwi, bo chyba znów schudłam ;) Ale przy mojej wadze to naprawdę na zdrowie mi wyjdzie. Jak Klementysia rośnie w normach, to znaczy, że organizm wie najlepiej ;)
    Jasne kochana , ze tak:) zazdroszcze aż haha na prawde

polkosia lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dziś po wizycie. Mały ma 940g i wszystko jest ok. Od lekarza wyszłam z przedłużonym zwolnieniem i zaleceniem zażywania magnezu (w ostatnim tygodniu cos mnie zaczeły skurcze łydek łapać w nocy). Następna wizyta 11.08. Sporo było dziś wizytujacych :)

szczesliwa_mamusia21, paula1, ZakręconaOna, onka, Lexie, agaton, Bąbelek, zakocona, Nynusia, Little Frog, lili_madlen lubią tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia - dlatego sprawdzimy tą pępowinkę na badaniu w III trymestrze i wtedy zobaczymy co lekarz powie na temat cc, bo słyszałam, że się zdarza przy pępowinie dwunaczyniowej. Mam opinię ortopedy, że cc do rozważenia ze względu na przebytą w przeszłości operację kręgosłupa, ale mój lekarz twierdzi, że się wszystko okaże przy porodzie dopiero i nie ma co gdybać.

polkosia lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka, ja też jeszcze nie mam żadnych podkładów itp. Po urodzeniu córci też nie miałam podkładów, bo dawali je w szpitalu. Teraz profilaktycznie kilka kupię, a jeśli chodzi o podpaski maxi, to u mnie też lepiej się sprawdziły niż te poporodowe cuda. A żeby zadbać o higienę, to i tak często się je wymienia, więc podpaski maxi w zupełności wystarczą. Nie martw się, jeszcze zdążymy zrobić zakupy. ;)
    BATTINKA wrote:
    Paulla ja tez mam to samo co ty. Jakos tak się dziwnie składa ze przed wizytą boli mnie brzuch....ze stresu.
    No ale przecież teraz to jest praktycznie z górki:))

Dziewczyny już nie pamiętam ktora pisała ale nie przesadzacie zaopatrując sie w Pieluchomajty?? Po porodzie?
    Zaczynam sie bać jak czytam....choc już rodziłam;)

Bez przesady ja pamiętam ze mi potrzebne byly tylko duuuze podpaski nic więcej nawet podkładów nie miałam.
    W szpitalu po porodzie bynajmniej u mnie (dają podkłady) a te podpaski maxi miałam ze sobą i było ok.
    Bez przesady.... Nie będzie tragedii. W domu po wyjściu ze szpitala używałam juz normalnych podpasek.

BATTINKA, Misiowa lubią tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka87 wrote:
    Nynusia to ja już 10,5 :P Ja nie wiem gdzie to idzie, bo brzuch niby nie taki duży a ogólnie tez jakoś nie przytyłam. Może to kwestia że przed ciążą byłam taką chudą szczapką :P I zawsze gromadziłam dużo wody pod wpływem progesteronu, np w drugiej fazie cyklu porafiłam "tyć" 2 kg i spadało w dniu miesiączki- więc może to ta woda? :P Bo na pewno nie dziecko ;)

Zakręcona, fajnie że razem wizytujemy :)

Nynusia to ja tak samo jak ty tyje(i tez podczas okresu czuje się napompowana,a na wagę to juz podczas @ nie wstaje w ogóle)
    Tez jestem szczupla i w ogóle tych kg nie widać. Ostatnio spotkałam kolegę ze szkoły który stwierdził ze te moje kg idą mi w kości.
    Z córcia tyłam podobnie wiec się nie martwię:) wszystko jest do zrzucenia i to nie wiadomo kiedy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 22:39

Nynusia lubi tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Kasia82 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ok. 10,5 kg na plusie, ale podobnie jak w pierwszej ciąży, wszystko idzie w piersi i w brzuch, z czego zdecydowanie najwięcej w brzuszek. Mam nadzieję, że będę zrzucać wagę w tym samym tempie, co po narodzinach pierwszej córki. ;)

Nynusia lubi tę wiadomość

w5wq8ribpvtivstd.png
  • IviQ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA jas je dostalam nie kupilam. szczerze to nawet nie zastanawialam sie nad zasadnosci po prostu dostalam wsrud ciuszków i innych gadgetow. a czy bede uzywac nie wiem. druga kolezanka ma mi dac popprodowe typowe wiec moze skorzystam z tych

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • IviQ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA jas je dostalam nie kupilam. szczerze to nawet nie zastanawialam sie nad zasadnosci po prostu dostalam wsrud ciuszków i innych gadgetow. a czy bede uzywac nie wiem. druga kolezanka ma mi dac popprodowe typowe wiec moze skorzystam z tych

1usawn154wlkwiec.png[/link]
    NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek <3 :))))
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StyczniowaNadzieja wrote:
    Ja tez dziś po wizycie. Mały ma 940g i wszystko jest ok. Od lekarza wyszłam z przedłużonym zwolnieniem i zaleceniem zażywania magnezu (w ostatnim tygodniu cos mnie zaczeły skurcze łydek łapać w nocy). Następna wizyta 11.08. Sporo było dziś wizytujacych :)
    Dużo wizytujacych dziś i 11.08 również: D

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam spać , choc nie wiem czy mi to wyjdzie bo spalam do 19.30 tak mnie zmeczyl dzisiejszy dzien ! :)

Trzymajcie sie do jutra :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja od początku ciazy przytyłam tylko 6 kg. i byłam przekonana, ze to mało, a widzę ze sa i takie egzemplarze, które jedynie 4 kg przytyły :)

Cwiczycie troszkę? Ja dzisiaj sie zmusilam, bo miałam wyrzuty sumienia, ze cały dzien grałam na Play station :p
    W sumie fajnie sie tak porozciagac, ale mam wewnętrzne obawy o dziecko, omijam wiec niektóre ćwiczenia....

relgh371crdcdbv2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz jakieś 8-9 kg na plusie co do wagi sprzed ciąży :) Poszło mi nie tylko w brzuch i piersi, bo też w uda, dlatego po porodzie i karmieniu piersią zamierzam odzyskać sylwetkę i nieco schudnąć ;)

jaroszka lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fresh ja tez mam takie plany, ale życie zweryfikuje :)
    Lecę spaciu! Dobranoc :*

relgh371crdcdbv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem 8,5 kg do przodu.

bedziecie sie ze mnie smiac, szukalam poscieli 3-elementowej z sową-marynarzem i nie znalazłam, jestem zawiedziona ;) ale trzeba sie czyms odstresowac przed jutrzejszym USG, nie moge sie nadziwic, ze to juz ostatnie z tych dużych... a dopiero co nie moglam sie doczekac końca I trymestru!

• Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki jestem studentką i mamą małej Alicji która, urodziła się w styczniu tego roku. Obecnie jestem na etapie pisania pracy magisterskiej o tematyce "Wiedza kobiet na temat karmienia piersią" Miałabym ogromną prośbę do was o wypełnienie mojej ankiety będę Wam bardzo wdzięczna za każdą wypełnioną ankietę. Pozdrawiam serdecznie. Gosia http://moje-ankiety.pl/respond-78607.html

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
‹‹ 1310 1311 1312 1313 1314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ