Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
PauLLa nie denerwuj sie na pewno wszystko bedzie dobrze, ale to naturalne ze troche stresu jest przed wizyta ! Trzymamy kciuki i czekamy na dobre wiesci ! :*
Polkosia super ze na wizycie wszystko dobrze , moj gin tez mnie uspokoil z tymi twardnieniami , a zestawiki super upolowalas w takich cenach ! Zazdroszcze szalenstwa zakupowego ja tylko czekam az do Polski pojade
-
Ja kupiłam jednorazowe majtki i wkładki te wielkie. Położna ze SR nie zaleca nic innego z resztą
A jeszcze co do ruchów, to ponawiam apel o nie panikowanieLiczymy i martwimy się od 30 tc. Teraz jeszcze ruchy są nieregularne i wystarczy, że dziecko zmieni pozycję, a możemy słabiej czuć... Ja też mam dni, że mała prawie nic się nie kręci, ale tak jeszcze może być. Dziś szalała, ale wczoraj to lenistwo cały dzień
ss, kasiulka87, Misiowa lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Zakręcona, to samo dziś mężowi mówiłam, bo założyłam obcisłe ciuchy, a on, że się martwi, bo chyba znów schudłam
Ale przy mojej wadze to naprawdę na zdrowie mi wyjdzie. Jak Klementysia rośnie w normach, to znaczy, że organizm wie najlepiej
ZakręconaOna, Little Frog lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Nynusia to ja już 10,5
Ja nie wiem gdzie to idzie, bo brzuch niby nie taki duży a ogólnie tez jakoś nie przytyłam. Może to kwestia że przed ciążą byłam taką chudą szczapką
I zawsze gromadziłam dużo wody pod wpływem progesteronu, np w drugiej fazie cyklu porafiłam "tyć" 2 kg i spadało w dniu miesiączki- więc może to ta woda?
Bo na pewno nie dziecko
Zakręcona, fajnie że razem wizytujemy
-
polkosia wrote:Zakręcona, to samo dziś mężowi mówiłam, bo założyłam obcisłe ciuchy, a on, że się martwi, bo chyba znów schudłam
Ale przy mojej wadze to naprawdę na zdrowie mi wyjdzie. Jak Klementysia rośnie w normach, to znaczy, że organizm wie najlepiej
polkosia lubi tę wiadomość
-
Ja tez dziś po wizycie. Mały ma 940g i wszystko jest ok. Od lekarza wyszłam z przedłużonym zwolnieniem i zaleceniem zażywania magnezu (w ostatnim tygodniu cos mnie zaczeły skurcze łydek łapać w nocy). Następna wizyta 11.08. Sporo było dziś wizytujacych
szczesliwa_mamusia21, paula1, ZakręconaOna, onka, Lexie, agaton, Bąbelek, zakocona, Nynusia, Little Frog, lili_madlen lubią tę wiadomość
-
Polkosia - dlatego sprawdzimy tą pępowinkę na badaniu w III trymestrze i wtedy zobaczymy co lekarz powie na temat cc, bo słyszałam, że się zdarza przy pępowinie dwunaczyniowej. Mam opinię ortopedy, że cc do rozważenia ze względu na przebytą w przeszłości operację kręgosłupa, ale mój lekarz twierdzi, że się wszystko okaże przy porodzie dopiero i nie ma co gdybać.
polkosia lubi tę wiadomość
-
Battinka, ja też jeszcze nie mam żadnych podkładów itp. Po urodzeniu córci też nie miałam podkładów, bo dawali je w szpitalu. Teraz profilaktycznie kilka kupię, a jeśli chodzi o podpaski maxi, to u mnie też lepiej się sprawdziły niż te poporodowe cuda. A żeby zadbać o higienę, to i tak często się je wymienia, więc podpaski maxi w zupełności wystarczą. Nie martw się, jeszcze zdążymy zrobić zakupy.
BATTINKA wrote:Paulla ja tez mam to samo co ty. Jakos tak się dziwnie składa ze przed wizytą boli mnie brzuch....ze stresu.
No ale przecież teraz to jest praktycznie z górki:))
Dziewczyny już nie pamiętam ktora pisała ale nie przesadzacie zaopatrując sie w Pieluchomajty?? Po porodzie?
Zaczynam sie bać jak czytam....choc już rodziłam;)
Bez przesady ja pamiętam ze mi potrzebne byly tylko duuuze podpaski nic więcej nawet podkładów nie miałam.
W szpitalu po porodzie bynajmniej u mnie (dają podkłady) a te podpaski maxi miałam ze sobą i było ok.
Bez przesady.... Nie będzie tragedii. W domu po wyjściu ze szpitala używałam juz normalnych podpasek.BATTINKA, Misiowa lubią tę wiadomość
-
kasiulka87 wrote:Nynusia to ja już 10,5
Ja nie wiem gdzie to idzie, bo brzuch niby nie taki duży a ogólnie tez jakoś nie przytyłam. Może to kwestia że przed ciążą byłam taką chudą szczapką
I zawsze gromadziłam dużo wody pod wpływem progesteronu, np w drugiej fazie cyklu porafiłam "tyć" 2 kg i spadało w dniu miesiączki- więc może to ta woda?
Bo na pewno nie dziecko
Zakręcona, fajnie że razem wizytujemy
Nynusia to ja tak samo jak ty tyje(i tez podczas okresu czuje się napompowana,a na wagę to juz podczas @ nie wstaje w ogóle)
Tez jestem szczupla i w ogóle tych kg nie widać. Ostatnio spotkałam kolegę ze szkoły który stwierdził ze te moje kg idą mi w kości.
Z córcia tyłam podobnie wiec się nie martwięwszystko jest do zrzucenia i to nie wiadomo kiedy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 22:39
Nynusia lubi tę wiadomość
-
U mnie ok. 10,5 kg na plusie, ale podobnie jak w pierwszej ciąży, wszystko idzie w piersi i w brzuch, z czego zdecydowanie najwięcej w brzuszek. Mam nadzieję, że będę zrzucać wagę w tym samym tempie, co po narodzinach pierwszej córki.
Nynusia lubi tę wiadomość
-
BATTINKA jas je dostalam nie kupilam. szczerze to nawet nie zastanawialam sie nad zasadnosci po prostu dostalam wsrud ciuszków i innych gadgetow. a czy bede uzywac nie wiem. druga kolezanka ma mi dac popprodowe typowe wiec moze skorzystam z tych
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek)))
-
BATTINKA jas je dostalam nie kupilam. szczerze to nawet nie zastanawialam sie nad zasadnosci po prostu dostalam wsrud ciuszków i innych gadgetow. a czy bede uzywac nie wiem. druga kolezanka ma mi dac popprodowe typowe wiec moze skorzystam z tych
[/link]
NT=1,0, 2,995 MoM B-HCG 0,620 Pappa T21 1 :98 Wynik po Nifty 1:238000000 Kornelek)))
-
StyczniowaNadzieja wrote:Ja tez dziś po wizycie. Mały ma 940g i wszystko jest ok. Od lekarza wyszłam z przedłużonym zwolnieniem i zaleceniem zażywania magnezu (w ostatnim tygodniu cos mnie zaczeły skurcze łydek łapać w nocy). Następna wizyta 11.08. Sporo było dziś wizytujacych
szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
-
Dziewczynki ja od początku ciazy przytyłam tylko 6 kg. i byłam przekonana, ze to mało, a widzę ze sa i takie egzemplarze, które jedynie 4 kg przytyły
Cwiczycie troszkę? Ja dzisiaj sie zmusilam, bo miałam wyrzuty sumienia, ze cały dzien grałam na Play station :p
W sumie fajnie sie tak porozciagac, ale mam wewnętrzne obawy o dziecko, omijam wiec niektóre ćwiczenia....
-
nick nieaktualnyja jestem 8,5 kg do przodu.
bedziecie sie ze mnie smiac, szukalam poscieli 3-elementowej z sową-marynarzem i nie znalazłam, jestem zawiedzionaale trzeba sie czyms odstresowac przed jutrzejszym USG, nie moge sie nadziwic, ze to juz ostatnie z tych dużych... a dopiero co nie moglam sie doczekac końca I trymestru!
-
Hej mamuśki jestem studentką i mamą małej Alicji która, urodziła się w styczniu tego roku. Obecnie jestem na etapie pisania pracy magisterskiej o tematyce "Wiedza kobiet na temat karmienia piersią" Miałabym ogromną prośbę do was o wypełnienie mojej ankiety będę Wam bardzo wdzięczna za każdą wypełnioną ankietę. Pozdrawiam serdecznie. Gosia http://moje-ankiety.pl/respond-78607.html