Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Laski
Jaroszka,wyglądasz czadowo:)
Brzuszki piękne,ale jak mówiłam,Male mi sie wydają w porównaniu z moimja to juz taka bomba jestem okraglutka;)
Ja się glaszcze po brzuchu, bo czuć ze dziecko to czuje,bo odpowiada:)
A póki nic się nie dzieje,nie twardnieje mi brzuch to czemu nie:)
A z tym oddychaniem to wlasnie próbowałam - działa;) dzieki za pomysl
Mnie spojenie nie boli chwalą bogu,koleżankę bolalo i w koncu jej sie w ciąży rozeszlo i chodzić w ogóle nie mogla,mowila,ze bol nie do wytrzymania...
Ja to mam szczęście z tym moim chlopem, bo jak sie dowiedzieliśmy,ze jestem w ciąży to nie pije w ogóle i tak ogólnie, to ja więcej pije niż on;)
ss, jaroszka lubią tę wiadomość
-
Polkosia,ja tez mam nadzieje,ze mija cora będzie wesolym dzieckiem i staram sie śmiać ile wlezie;) ciekawe czy to tak działa.
Wczoraj bylam u znajomych na ognisku i tak się osmialam,ze tchu nie mogłam złapać
Staram sie tez komedie oglądać,ale chyba wszystkie fajne juz ogladnelam i nie mam juz coto Za Jakie Grzechy.. jest zarabiate,ale oglądałam niestety...
Ostatnio oglądaliśmy Faceci od Kuchni,tez fajna komedia francuska,lajtowa,żadne to ambitne kino,ale dla mnie kino to ma być rozrywka.
-
Ja tam już bezwiednie nawet brzucha dotykam i go głaszcze. A jak się rusza to scecjalnie dotykam ręką. Ja nawet przesuwam go jak mi się źle wbije w ciało i wystaje np i mnie boli. Pukam do niego, jak się rusza i wołam.
Nynusia lubi tę wiadomość
-
Ss mialas racje oddychanie dziala !
2 razy probowalam ..usiaflam z nogami fo gory na kanapie, wyluzowalam sie i oddychalam w miare miarowo nie wiem czy to przepona ale grunt ze dziala
wlasnie leze tak i Maly sprzedaje kopniaki ..
Przegapilam studniowke..dzis 99 dni do porodu ..a tak niedawno byl test, lekarz i potwierdzenie ciazy..
Po zakupach nabylam dwie pary szortow w h&m z dzialu mama1 sztuka 30 zl taka promocja mi sie trafila
ss, Nynusia, Bąbelek lubią tę wiadomość
-
Zakocona,ja tak samo robię
Angela, nie martw sie,mnie tam w ogóle boleśnie nie kopie,to są delikatne ruchy i mega przyjemne:) czasami się zdazalo ze jakiś tak harcowała Balbina niedaleko pęcherza i tyłka, to bylo dziwne,ale nie bolalo:)
Dziewczyny,zamowilam dzisiaj wózek,tzn kupiłam używany na Allegro Jane Muum,nie wiem,czy ktoras ma,czy zamierza miec,ale ja się tak nastawilam na ten wózek,ze mam nadzieje,ze będzie taki fajny,jak piszą
-
Cześć dziewczyny mam pytanie ruchy małego czułam od 18 tygodnia nawet widziałam jak mi się brzuch podnosi podskakuje ale od 24 tygodnia ruchy się osłabiły ale czuje je ciągle po prawej stronie i tak jakby od środka juz tak dwa tygodnie czy ktoś tak miał .
-
polkosia wrote:Na twardnienia też oddychanie polecam
Tylko trzeba nauczyć się przeponą.
Ja czasem tylko palcami dotykam tam, gdzie mnie kopnie, w odpowiedzi, ale nie widzę sensu wywoływania ruchów stukaniem. To ja bym musiała co 2h tak się stukać, bo w dzień mała w ogóle nie jest aktywna. Nawet po jedzeniu nic. Ostatnio zmieniła pory aktywności i tylko w nocy się rusza. A też nie chcę jej w żaden sposób męczyć czy budzić specjalnie. Chociaż jesli chodzi o głaskanie, to raczej o oksytocynę.
Ja umiem doskonale oddychać przepona, na coś sie ta moja nauka śpiewy przydała. Kariery nie zrobiłam, ale chociaż tyleciekawe czy da sie tutaj dodać plik muzyczny to wysłałbym Wam moje nagrania
W kwestii dotykania brzucha to ja bardzo często kładę reke na brzuszka, czasem pogłaszcze. Podobno dotyk jest dla dziecka ważniejszy niż gadanie. -
Nynusia to macica twardnieje,ja tomam od poczatku ciazy wiec dobrze pamietam jak twardnial tylko dol brzucha a teraz juz caly bo macica jest wysoko.dla mnie to takie nie komfortowe bo tak dretwieje jakby brzuch i ciagnie w dol, ciezko wtefy chodzic czy stac.
-
Agaton dzięki ze pytasz. Dobę po wyrwaniu był luzik ale od wczoraj wieczorem to jest jakaś masakra spuchlam i boli a jeszcze upał i zmiany pogody tym bardziej nie pomagają. Robie okłady i biorę paracetamol i czekam aż ropa zejdzie jutro już powinno być lepiej jak nie to jadę znów do kliniki niech to zobaczą czy ok wszystko