WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agaton Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laski
    Jaroszka,wyglądasz czadowo:)
    Brzuszki piękne,ale jak mówiłam,Male mi sie wydają w porównaniu z moim ;) ja to juz taka bomba jestem okraglutka;)

Ja się glaszcze po brzuchu, bo czuć ze dziecko to czuje,bo odpowiada:)
    A póki nic się nie dzieje,nie twardnieje mi brzuch to czemu nie:)
    A z tym oddychaniem to wlasnie próbowałam - działa;) dzieki za pomysl

Mnie spojenie nie boli chwalą bogu,koleżankę bolalo i w koncu jej sie w ciąży rozeszlo i chodzić w ogóle nie mogla,mowila,ze bol nie do wytrzymania...

Ja to mam szczęście z tym moim chlopem, bo jak sie dowiedzieliśmy,ze jestem w ciąży to nie pije w ogóle i tak ogólnie, to ja więcej pije niż on;)

ss, jaroszka lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia,ja tez mam nadzieje,ze mija cora będzie wesolym dzieckiem i staram sie śmiać ile wlezie;) ciekawe czy to tak działa.
    Wczoraj bylam u znajomych na ognisku i tak się osmialam,ze tchu nie mogłam złapać:P
    Staram sie tez komedie oglądać,ale chyba wszystkie fajne juz ogladnelam i nie mam juz co ;) to Za Jakie Grzechy.. jest zarabiate,ale oglądałam niestety...
    Ostatnio oglądaliśmy Faceci od Kuchni,tez fajna komedia francuska,lajtowa,żadne to ambitne kino,ale dla mnie kino to ma być rozrywka.

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam już bezwiednie nawet brzucha dotykam i go głaszcze. A jak się rusza to scecjalnie dotykam ręką. Ja nawet przesuwam go jak mi się źle wbije w ciało i wystaje np i mnie boli. Pukam do niego, jak się rusza i wołam.

Nynusia lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ss mialas racje oddychanie dziala !:) 2 razy probowalam ..usiaflam z nogami fo gory na kanapie, wyluzowalam sie i oddychalam w miare miarowo nie wiem czy to przepona ale grunt ze dziala :) wlasnie leze tak i Maly sprzedaje kopniaki ..

Przegapilam studniowke..:P dzis 99 dni do porodu ..a tak niedawno byl test, lekarz i potwierdzenie ciazy..:)

Po zakupach nabylam dwie pary szortow w h&m z dzialu mama :) 1 sztuka 30 zl taka promocja mi sie trafila :)

ss, Nynusia, Bąbelek lubią tę wiadomość

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona,ja tak samo robię:)
    Angela, nie martw sie,mnie tam w ogóle boleśnie nie kopie,to są delikatne ruchy i mega przyjemne:) czasami się zdazalo ze jakiś tak harcowała Balbina niedaleko pęcherza i tyłka, to bylo dziwne,ale nie bolalo:)
    Dziewczyny,zamowilam dzisiaj wózek,tzn kupiłam używany na Allegro Jane Muum,nie wiem,czy ktoras ma,czy zamierza miec,ale ja się tak nastawilam na ten wózek,ze mam nadzieje,ze będzie taki fajny,jak piszą:)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ewa13 Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny mam pytanie ruchy małego czułam od 18 tygodnia nawet widziałam jak mi się brzuch podnosi podskakuje ale od 24 tygodnia ruchy się osłabiły ale czuje je ciągle po prawej stronie i tak jakby od środka juz tak dwa tygodnie czy ktoś tak miał .

Będzie synek f2w3rjjg1dn3otbk.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa pewnie zmienil polozenie, zapytaj na usg jak jest ulozony:)

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Na twardnienia też oddychanie polecam :) Tylko trzeba nauczyć się przeponą.

Ja czasem tylko palcami dotykam tam, gdzie mnie kopnie, w odpowiedzi, ale nie widzę sensu wywoływania ruchów stukaniem. To ja bym musiała co 2h tak się stukać, bo w dzień mała w ogóle nie jest aktywna. Nawet po jedzeniu nic. Ostatnio zmieniła pory aktywności i tylko w nocy się rusza. A też nie chcę jej w żaden sposób męczyć czy budzić specjalnie. Chociaż jesli chodzi o głaskanie, to raczej o oksytocynę.

Ja umiem doskonale oddychać przepona, na coś sie ta moja nauka śpiewy przydała. Kariery nie zrobiłam, ale chociaż tyle :) ciekawe czy da sie tutaj dodać plik muzyczny to wysłałbym Wam moje nagrania :D

W kwestii dotykania brzucha to ja bardzo często kładę reke na brzuszka, czasem pogłaszcze. Podobno dotyk jest dla dziecka ważniejszy niż gadanie.

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton dziękuje za komplement :* u nas burza idzie juz sie tv roztroilo....i zrobiło sie czarno! wiatr straszny....jak nic nam prąd wyłącza....wiec jakbym nagle zniknęła to znaczy, ze nas odłączyli...

relgh371crdcdbv2.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny warszawianki, które wykupujecie położną, czy wy macie już jakąś ogarniętą? Jeśli tak to kogo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2015, 19:52

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, tutaj chyba nie , ale są jakieś strony gdzie możesz dodać i to będzie można odsłuchać, ja z chęcią poslucham i na pewno nie ja jedna ! :)

jaroszka lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona ja jeszcze nie....bo ciagle sie zastanawiam nad porodem na żelaznej....

relgh371crdcdbv2.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka ja też chętnie posłucham może przez fb Nam przeslesz? ? ;)

jaroszka lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, nie jest tak, że wcale nie można dotykać ;) Ale też nie co chwilę. Mi ostatnio mocno twardnieje i często, więc staram się nie dotykać za dużo.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to ja nie wiem jak to jest jak twardnieje brzuch ? Cały czy to jakoś w jednym miejscu?

l22nhdgeccid541p.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia to macica twardnieje,ja tomam od poczatku ciazy wiec dobrze pamietam jak twardnial tylko dol brzucha a teraz juz caly bo macica jest wysoko.dla mnie to takie nie komfortowe bo tak dretwieje jakby brzuch i ciagnie w dol, ciezko wtefy chodzic czy stac.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się tak napina i twardy sie robi. Ale nie ciągnie w sol,taki jest naciągnięty,ale to trwa jakiś czas,a później przechodzi.
    Nynusia,a jak Twój zab?
    Współczuję Ci strasznie tego problemu z zębem...

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton dzięki ze pytasz. Dobę po wyrwaniu był luzik ale od wczoraj wieczorem to jest jakaś masakra spuchlam i boli a jeszcze upał i zmiany pogody tym bardziej nie pomagają. Robie okłady i biorę paracetamol i czekam aż ropa zejdzie jutro już powinno być lepiej jak nie to jadę znów do kliniki niech to zobaczą czy ok wszystko

l22nhdgeccid541p.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mnie może parę razy tak się zrobiło i to najczęściej jak sobie dość pojadlam ale to jest dosłownie chwile coś takiego

l22nhdgeccid541p.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeej a mi tak wywaliło ten brzuchol od góry i nie mogę siedzieć bo mnie boli tak pod piersiami, nie mogę leżeć a jak już lezę to nie mogę się podnieść :( Czuję się jak bańka wstańka :( Na dodatek jest twardy i wzdęty:( źle się czuję z tym wszystkim :(

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
‹‹ 1363 1364 1365 1366 1367 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ