WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agaton Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia,masakra z tym zębem,ciągle cos. Juz niby wyrwany,powinien byc spokój,a tu nadal problem... Trzymaj się dzielnie,musi w końcu puścić. Ja tez mam często problemy z zębami i juz tyle kasy na to wydalam... Zawsze mam nadzieje,ze chwile dadzą spokój a tu ciągle cos..

Arielka, moze napij sie ziolek jakichś. Ja mam czasem wieczorem taki wielki ten brzuch i w nocy czuje sie jak wieloryb jakiś,nie mogę wstać ani sie przekręcić:P zawsze sie śmiejemy z mężem,ze trzeba greenpeace wezwać,żeby wieloryba uratować:P

A wiecie co jeszcze mam dziwnego w ciąży. Jak sie wysikam to po jakimś czasie wysikuje jeszcze kilka kropelek,albo maly strumyczek
    . Nie rozumiem tego w ogóle..

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    trochę Was nadrobiłam.
    Piszecie o twardnieniach brzucha. Ja też je mam, szczególnie jak za szybko się przejdę albo zmęczę. Zauważyłam też że częściej twardnieje gdy leżę na plecach.

Arielka, może połóż się na lewym boku? powinno przejść...

My dziś wróciliśmy z działki od rodziców. Duszno jak cholera.. Jeszcze ciśnienie sobie zmierzyłam to miałam 85/65 Chyba za niskie co?
    Antoś dziś jest bardzo aktywny <3

atdc6iyehd9qphks.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton, ja też tak mam z 'dosikiwaniem' od niedawna.

atdc6iyehd9qphks.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babelek masz meeeeega niskie cisnienie aż za niskie uważam chociażby to pierwsze bo drugie całkiem oki:)
    Agaton mam to samo , tez tego nie kumam ale taki nasz urok w ciąży najwidoczniej:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale tu nie ma dziewczyny co przechodzić- on jest po prostu coraz większy i nic na to nie poradzę :D

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi również twardnieje brzuch, te 6 tabletek nospy daje jakąś ulgę, ale nie wyklucza niestety. Arielka też mam bóle pod piersiami, jakby ktoś tą skórę w dół ciągnął na siłę, jest to tak silny ból że obawiam się rozstępów w tym miejscu :/

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pomaga zmiana pozycji i oddechy.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Zorro Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, widzę, że nie tylko mnie łapią te cholerne skurcze :-) Dziewczyny, często je macie? Ja po kilkanaście dziennie. Biorę Luteinę i rozkurczowe, ale nic nie pomagają.

Synuś :-)
  • madu Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie! Nie nadrobię wszystkiego nie ma szans...

Nynusiu wspołczuję problemów z zębem :( Mam nadzieję, że jak juz sie zaleczy to nie będziesz miec problemów już długo długo...

Agaton tez tak dosikuję ;)

Arielka, mój brzuch boli tak samo i jest mega twardy, jak za duzo pojem, musze sie mocno pilnowac z posiłkami, dzięki czemu ostatnio nie mam tego problemu.

a co do spinania brzucha to zwykle jak za szybko idę albo sie poschylam, wtedy mam uczucie ciagnięcia i takiego zdrętwienia to trwa bardzo krótko, a wieczorami zwykle mam po prostu super twardy razem z żołądkiem... nie wiem jak to pisac ale to sa różne twardnienia. w moim odczuciu:)

21.10.2015 Leon <3
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a teraz sie przyznać która z Was zamawiała na Gemini? Chcę zrobić zakupy w tej aptece ale no niewiem jak?
    A czy jest możliwość zapłaty przy odbiorze? To mnie interesuje najbardziej.

3i49tgf6plfmlliy.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi troche magnez pomaga...zadne oddechy ani zadna zmiana pozycji,poprostu chwile trzyma i puszcza i nie mam na to wplywu.
    oj tak z dosikiwaniem to myślałam ze ze mna cos nie tak a to widac normalne :p

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton co do kasy wydanej na zeby to ja się nawet nie wypowiadam to jest moja zmora... cóż trzeba swoje wycierpiec i juz...
    A co do siusiania tez tak mam ze za chwilę leci jeszcze parę kropelek hihi

l22nhdgeccid541p.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie mecze ze skurczami, ostatnio nasilaja sie wieczorami a dzis to masakra byla , sporo. Staram sie nie stresowac, wezme nospe i magnez oraz glebokie wdechy i wydechy.

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie juz wszyscy śpią , ja jakoś nie mogę ale okno otwarte wiaterek przyjemny tylko spać się nie chce :)

Co do zebow tez nie będę nic mówić... Juz wizyty na urlopie poumawiane i znając życie będę codziennie tam.. Nawet nie chce myśleć o tym !

Co do napięć tez mam ale relaks i lezenie placuszkiem pomagają :D

No nic cichutko puszczam jakiś film bo D o 5 wstaje do pracy , na pewno zajrze bo obudze się z nim.

Spijcie dobrze :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 01:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bezsenność mnie dopadła ! :(

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie śpię od 4:30.. Jestem jeszcze po sobotniej nocy niewyspana i czuję że ledwo na oczy patrzę , ale i tak nie mogę usnąć :/

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny widze ze nie tylko ja mam ciężką noc za sobą... najpier do 2 nie moglam zasnąć a teraz mecze sie z bolem biodra i dooopa nie ma spania :( no i oczywiście musialam juz zjesc pierwsze śniadanie; )
    Szczesliwa mamusia mam nadzieje ze udalo Ci sie zasnac
    zakocona cos Cie boli czy po prostu spac nie mozesz?

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

relgrl68722yz04m.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez od 3ciej nie spimy przez duchote...teraz oczka sie zamykają kiedy R w pracy...spróbujemy zasnąć...

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie spalam cala noc :-( bo wczoraj wieczorem była wielka burza i piorun nam uderzył w dom ten nowy, który od 5 lat budujemy. Dobrze ze bylismy na miejscu i M zaczął szybko gasić pożar, bo wszystko by poszło z dymem. Na dodatek jak zadzwonilismy po straż to nie mieli kogo przyslac bo wszystko w terenie było już. Dzisiaj idę po zwolnienie i chyba poprosze zeby mi usg zrobił i sprawdził czy ok wszystko, bo latalam wczoraj z wiaderkami z wodą i podawalam M po drabinie na strych. Młoda się rusza, ale może lepiej sprawdzić, bo to i ciężar i dymu sporo było. Spaliśmy na dzialce i M chodził i sprawdzał czy ok wszystko... Masakra normalnie... Kochane tego stresu, przeżyć i widoku ognia nie życzę nikomu :-( a najgorsze ze M juz jutro musi wyjechać do pracy i zostajemy sami... Teraz będę się modlić żeby tylko burzy więcej nie było, bo jak się nie bałam, tak teraz będę drzala na samą myśl.
    Wygadalam się trochę... Ale wierzcie, że jeszcze do nas nie dociera to co się wczoraj stało...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 06:28

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze, ze to chyba taki etap ciazy z bezsennoscia. Tez nie moge spac od kilku dni, a jak wreszcie kolo 5 znajde odpowiednia pozycje i nie jest juz duszno w sypialni, to mała sie budzi i spania nie ma <3 Czyzby to byla taka zaprawa przed tym co będzie? ;)

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
‹‹ 1364 1365 1366 1367 1368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ