Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Zakocona dobrze ze przeszlo , ten prysznic to lekarstwo na wszystko
Udanej imprezki
Jaroszka moj tez dzis szaleje , zreszta codzień coraz wiecej
My walczymy z muchami ! Boze juz nie mam sil
Nie wiem skad one sie biora, umylam kosze w kuchni bo mamy az 3 (segregacja) pozniej lazienke wszystko czyste pachnace a one dalej D co chwile zabija , wczoraj zabil z 25 serio ... dzis to samo oszalec mozna , szukam domowych sposobow ale nic nie wychodzibleeeeee
-
Na muszki dziala ocet winny. Nalewasz do kubka tak 1/3-1/2, a je przyciaga zapach 'fermentacji'. Ja dodatkowo przykrywalam kubek folia spozywcza, w której robilam dziurki. Potrafily wejsc ale juz nie wyjsc. W rezultacie wiekszosc sie 'topila'. Moze na muchy tez podziala.
polkosia, szczesliwa_mamusia21, Blondik lubią tę wiadomość
-
U mnie młoda tez mało aktywna ale robie tak jak faktycznie SS mówi bi nam też tak na SR położna mówiła żeby podotykac brzuszka po bokach jak się ma obawy i faktycznie ona się od razu budzi.
U nas upał jak nie wiem co i jeszcze ten zebodol daje mi popalić no masakra -
Ale tu nie chodzi zeby dotykac nie potrzebnie dla swojej frajdy, tylko mowili zeby wtedy gdy sie ma obawy ze sie dziecko zbyt dlugo nie rusza.lepiej wtedy dotknac i sie przekonac ze jest ok i sie uspokoic.ja nic takiego nie mowilam zeby tak sobie dotykac...
ZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
Spokojnie dziewczyny , od dotkniecia tez nic sie nie stanie
Nie ma co panikowac, moze dzieciatka maja luzniejszy dzien to jeszcze male szkrabki i nie maja sily tak brykac caly dzien zeby nas uszczesliwiac trzeba dac im tez troszke spokoju
Lexie ! Zapomnialam napisac ! Gratuluje nowego mieszkanka , ciesze sie ze juz na swoim jestescie ! :*zakocona, Lexie lubią tę wiadomość
-
Na twardnienia też oddychanie polecam
Tylko trzeba nauczyć się przeponą.
Ja czasem tylko palcami dotykam tam, gdzie mnie kopnie, w odpowiedzi, ale nie widzę sensu wywoływania ruchów stukaniem. To ja bym musiała co 2h tak się stukać, bo w dzień mała w ogóle nie jest aktywna. Nawet po jedzeniu nic. Ostatnio zmieniła pory aktywności i tylko w nocy się rusza. A też nie chcę jej w żaden sposób męczyć czy budzić specjalnie. Chociaż jesli chodzi o głaskanie, to raczej o oksytocynę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2015, 16:24
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Ja od czasow studiow , emisji glosu itd to oddycham przepona nawet bezwiednie:d tak weszlo w krew z przymusu;))
ale kiedys jakby mnie synek przestraszyl nie daj boze tfu tfu to napewno najpierw sprobuje go tymi sposobami co nam powiedzieli na SR obudzic a potem dopiero izba przyjeć.Mysle ze wisdza co mowia skoro tak radza.ale ja tego nikomu nie narzucam ani nie narzucalam:)i mam nadzieje ze wszystko bedzie ok. -
Nie no wiadomo ze ja też nie robie tego dla frajdy ale dwa razy mała się prawie od rana nie ruszala wiec spróbowałam tak zrobić jak mówili na SR i faktycznie się obudziła. Ja głaskam brzuch ale bardzo lekko w sumie można powiedzieć że smyram a mała tez często wtedy jest aktywna aż się dziwilam ze ona to czuje.
ss lubi tę wiadomość
-
Hej!
Też dotykam brzuszka i zazwyczaj wtedy coś do niego mówię, tzn. do córci
Szczesliwa_mamusia21 powiem Ci, że w zeszłym roku, akurat jak przeprowadziliśmy się do nowego domu, mieliśmy w okolicy plagę much.
Jak otworzyliśmy okno na pół godziny to sufit był wręcz czarny!!!
Mój R wyjął odkurzacz i zaczął je wciągać, bo innego wyjścia nie było.
Ja byłam na tyle przerażona, że zadzwoniłam do rodziców zapłakana, że w złe miejsce się przeprowadziliśmy, bo tu pełno much i że się wyprowadzam
Na szczęście muchy zniknęły po paru dniach i do dziś spokój, ale rozumiem jak bardzo masz ich dość!Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2015, 17:41
szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
-
Muffinko oj tak, dość to aż malo powiedziane , ale D chodzi ze scierka i ciągle bije , do jutra chyba wszystko wytluczemy, może faktycznie cos w okolicy jest w tamtym roku były komary straszna ilość! Obkupilismy się we wszystkie sprzęty dla komarów a tu były tylko dwa ! Za to much .... No nic mam nadzieje ze to minie wszystko !
Ale mnie męczy juz ta niedziela...Muffinka1019 lubi tę wiadomość