X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka - takie są najgorsze, które nic nie robią. Nie mają innego zajęcia, a że synowa blisko to się wtrącają. Wiem, że to wk.wia, bo mnie tak mój tatuś kochany denerwował przed wyjazdem, ale nic nie poradzisz. Taka natura. Zacznij może jej sypać ripostami, dowcipami, może zmieni nastawienie albo się całkiem obrazi i odczepi :D

• polkosia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek wrote:
    Wy tu o jedzeniu a ja o glukozie napiszę. Większość z Was już ma to za sobą. Ja idę jutro.
    Ile godzin przed badaniem trzeba się powstrzymać od jedzenia? I w ilu ml wody trzeba rozpuścić 75g glukozy? czy przed badaniem można pić wodę?

Przed badaniem można pić do oporu, a w trakcie tych 2h tylko pół litra. Ja byłam na badaniu po 14h, ale optymalnie to około 12.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madu wrote:
    Bąbelku, ja ostatni posiłek zjadlam o 21 a byłam na badaniu o 8 rano, przed badaniem można wypić trochę wody żeby krew sie łatwiej dało pobrac (przynajmniej tak mi mówiła pielęgniarka) a glukoze rozpuszczaja babeczki na miejscu, troche tej wdody było jakies 350 ml obstawiam u mnie może 400...
    Ok dzięki :)

atdc6iyehd9qphks.png
  • Mikejla Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jakie my będziemy babcie jak już przyjdzie co do czego haha.

• stokrotka25 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka no nie fajna baba jaga :) ale grunt, że męża masz mądrego i rozsądnego, że trzyma z Tobą sztamę a nie... ach z tymi teściowymi, Zakocona i Paula - też nie zazdroszczę. Ja na szczęście ze swoją nie mieszkam, a wiem, że byłoby ciężko, oj byłoby... i dlatego powiedziałam, że w jakiejś ostateczności jakbym była pod ścianą to bym z nią zamieszkała. I stosunki są ok. Za to mieszkamy z moją mamą, ale to w porównaniu do teściowej niebo a ziemia :)
    Ona musiała mieszkać ze swoją mamą jak ja byłam mała i mówi, że babka się we wszystko wtrącała i była nie do zniesienia, i teraz chyba stara się jej błędów nie powtarzać, nawet jak czasem coś żartuję i mówię do niej "no powiedz co byś zrobiła" jak chodzi o coś między nami to zawsze jest "Ja tam się nie wtrącam, róbcie jak uważacie". I to jest zdrowe podejście, mam nadzieję, że jak będzie dziecko to jej się nie pogorszy :)

BATTINKA lubi tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Chyba coś przegapiłam, ale mowa o ubrankach? Powiem Wam, że moja znajoma donosi mi ciągle wory ubranek dla dziewczynki. No i z początku to się cieszyłam, ale jak zaczęłam patrzeć co to za szmaty (dosłownie), to z całego worka zostało raptem 5-10 rzeczy ze 100... Jedne obsrane, inne obrzygane, porwane, bez guzików. No horror. Ja to takie bym na ściery do podłogi już wzięła... Nie wiem czy pisałam, ale któregoś dnia przynosząc kolejny wór powiedziała, że jak już moja mała wyrośnie, to mogę jej z powrotem oddać, bo ona planuje drugie dziecko. Mnie zatkało i mówię, że skoro planuje to niech trzyma u siebie, bo po 2 dziecku już mogą się nie bardzo nadawać do użycia. Na co ona, że z całą pewnością będą i tym mam się nie przejmować. Zaczęłam więc odkładać te najgorsze rzeczy i schowałam z lawendą do kartonu. Skoro chce, żeby jej to potem oddać, to jej dam... Takie obsrane jak ona mi. Ciekawe co na to powie? Moja siostra twierdzi, że ona wpadła na pomysł, że ja potem jej oddam razem z tymi, które ja kupowałam jako nowe i jej się to opłaca, ale czy ludzie mogą być tak interesowni?
    Dokładnie o ciuchy chodzi, jedyne co zachowałam z reklamówki ubrań to body i śpichy sztuk po jednej... ja to jeszcze do tego jestem straaaasznie wybredna jeśli chodzi o ciuszki i jak są np z ciulowego materiału to też się nie nadają, dziecko MUSI mieć bawełniane ciuszki najlepszej jakości i wcale nie należę do osób zamożnych. Jestem po prosty znania, że lepiej mieć mniej i lepszej jakości niż więcej i same szmaty... mało tego wkurza mnie, że ludzie nie potrafią prać i prasować!
    Te ciuszki co dostałam to były dosłownie szaro bure, właśnie przez nieumiejętność prania.
    Jak moja najlepsza przyjaciółka była w pierwszej ciąży to akurat pracowałam w lumpeksie i wybierałam jej masę rzeczy, ona przyjeżdżała i robiła selekcję, resztę oddawałam do lumpka. Ale to były tylko ciuszki najładniejsze i nic nie zniszczone, wstyd byłoby mi dać takie szmaty ;/

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia a być może w ten sposób myślą , Ja bym juz im oddala ta resztę co nie chce i powiedziała proszę trzymaj u siebie jak chcesz drugie dziecko , Ja z tego praktycznie nic nie bralam także dziękuje za pomoc:)
    Później jeszcze powiedzą ze Twoja Klementysia obsrala je i obrzygala a Ty gówno im oddajesz , spokojnie ludzie są mega cwani !

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • polkosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacusianka, a moja teściowa jak usłyszała, że chcę rodzić w DN bez znieczulenia, naturalnie i nastawiam się na sukces i na razie nic się nie boję to mnie dosłownie obśmiała... Tak mi się przykro zrobiło, że wyszłam do WC i zaczęłam płakać...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ciuszków Polkosia to aż strach pomyśleć, jeśli to prawda, że po to Ci babka ubranka dała żeby od Ciebie dostać. Ja nawet nie mam po kim "odziedziczyć", albo dzieci podrośnięte albo sami chłopcy. Dopiero teraz zauważam, że wszystkie dookoła moje znajome urodziły dziewczynki lub się spodziewają, a zanim ich nie będą potrzebować to ja będę w de

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma Ja tez jestem wybredna co do ciuchow , znajoma wczoraj mi zaproponowała żebym jak będę w pl wpadła do niej i ona ma wór ciuchow po synka z początków właśnie bo on pol roku ma juz więc sobie sama na miejscu juz cos wybiore najwyżej i to mi się podoba bo jak będę widziała cos złego to odloze ze nie biorę a nie , ze wcisnie mi wór syfu i masz w domu SE trzymaj

polkosia lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, ja właśnie ostatnio odmówiłam jej twierdząc, że mam już za dużo na ten wiek i tyle. Dużo kłamać nie musiałam, bo naprawdę mam sporo już ubranek, ale sam fakt, że ludzie dają takie dziadostwo to przykre.

Wiedźma, mam to samo zdanie co Ty. Bawełna górą i też odrzucam wszystkie inne. A najbardziej mnie wk... jak body były białe, a ludzie nie umieją prać - jak mówisz - i teraz są szare albo lila-róż. Masakra...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Jacusianka, a moja teściowa jak usłyszała, że chcę rodzić w DN bez znieczulenia, naturalnie i nastawiam się na sukces i na razie nic się nie boję to mnie dosłownie obśmiała... Tak mi się przykro zrobiło, że wyszłam do WC i zaczęłam płakać...
    Kochana , całkowicie się nie przejmuj ! Moja Mama rodziła np. Bez znieczulenia i mnie i siostrę i ona mnie wspiera w tym wszystkim ale sama powiedziała ze jak będzie potrzebne znieczulenie to żebym brała i nie zastanawiała się bo pozniej można nie wytrzymać a teściowa najwidoczniej rodziła z i wie ze by nie wytrzymała porodu bez znieczulenia w wysmiewajac ciebie chce przestawić cie na swoja decyzje ze ona miała racje . Nie płacz przez takie bzdury , o niej źle świadczy ze krytykuje każda twoja decyzje

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety laski , niektóre osoby malo co dbają o wszystko ...

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:

Też mi się marzył DN...no, ale pojawiła się cukrzyca, więc bedzie pewnie inaczej;/ Polkosia, brawa dla Ciebie!

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia obyś pokazała teściówce, że Ci się to uda i przywitała ją z takim samym uśmiechem na ustach po porodzie, może zrozumie.

polkosia, ZakręconaOna, BATTINKA, Magnosia lubią tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona rodziła bez, 27h, mąż urodził się przyduszony i dostał tylko 4 punkty i ona teraz tak gada ciągle, że najlepiej to od razu cesarkę, bo SN to najgorszy poród itd. Ale teraz to są inne czasy, bez przesady...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle to w lumpkach lepsze ciuchy znajduję niż ludzie wydają, na szczęście nie odziedziczę dużo ciuszków bo tylko ta znajoma mi z PL przywiozła kilka sztuk, choć coś już mówiła, ze jak będzie w sierpniu to też coś przywiezie, na szczęśćie okazało się, że będę miała córcię a ona ma po synku <ufff>

Wczoraj robiłam selekcję rozmiarową i okazuje się, że muszę dokupić te malutkie ciuszki na 56 bo mam tylko 2 pary bodziaków i jedną czapusię.
    A w większych rozmiarówkach to mam albo unisex albo raczej na chłopca :D tak się bałam, że będzie chłopiec, że aż chłopięce ciuszki kupowałam :P

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma Ja w lumpkach to samo dużo lepsze widziałam niż ludzie właśnie dają .
    Aaaaa Polkosia to ona uważa ze bedziesz miała tak samo jak ona ! Nie przejmuj SOE wcale a wcale działaj jak chcesz

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dla chłopca też sporo, bo byłam z początku pewna, że chłopak ;) Ale to jakoś zapakuję szczelnie, może dla drugiego dziecka się przyda :D

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia, ja po opowieści babci, że urodziła 5kg dziecko bez znieczulenia i nacięcia sama siłami natury, przestałam się bać już całkowicie. Skoro szczupła babcia dała radę urodzić sama takiego kloca, to i ja urodzę swoje dziecko :) Na pewno ty też dasz radę :)

polkosia, WiedźmaMaKota, BATTINKA, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
‹‹ 1389 1390 1391 1392 1393 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ