Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
zakocona wrote:Ja nawet nie liczę, bo mam tego wszystkiego cholernie dużo
Chyba bym się przeraziła ile tego jest
Mam np całą sporą siatkę (taką a la z H&M) czapeczek.....polkosia lubi tę wiadomość
Robimy drugiego Dziedzica
-
Polkosia teraz to Ja np. IDE nowe kupować bo u mnie nie ma w miejscowosci żadnego lumpeksu w Anglii także odwiedza tego typu dopiero jak będę w Polsce ale ogólnie macie racje nie ma co liczyć bo można się przerazic haha zresztą śmieje się bo chyba bym się nie doliczyla
-
Stokrotka, a bo mówią, że dotyk to jedyny zmysł, który mamy na całe życie. Możemy oślepnąć, ogłuchnąć, ale dotyk zawsze będziemy czuć i że to bardzo ważne po urodzeniu, żeby dziecko mogło dotykać wszystkiego dookoła i siebie, nawet za kilka zadrapań.
WiedźmaMaKota, stokrotka25, ZakręconaOna, Magnosia lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
ola.321 wrote:Powiem Ci że ja na szczęście mogę jeść chleby ciemne, żytnie, grahamy (ale patrzę na opis żeby nie było karmelu itd. Kilka razy skusiłam się na białą bułkę i też było ok.
Po tej muffince dziś cukier miałam w normie.
Ogólnie to jem wszystko tylko regularnie i w mniejszych ilościach, sporadycznie coś słodkiego na smaka i mniej tłusto.
Moja diabetolog mówi że najgorszy czas dla cukrów jest właśnie do ok 29tyg a później już jest trochę lepiej, mam nadzieję że jeszcze trochę i będziesz sobie mogła na więcej pozwolić.
Oj, Oluś, nawet nie wiesz, jakbym chciała, aby te cukry się w końcu unormowały. Nie chciałabym brać kolejnych zastrzykówNo zobaczymy. Dziś od rana cukry dobre, ale bardzo uważam na to co jem i na wielkość porcji.
PS. Gratuluję udanej wizyty kochana, cudownie, że już dzieciaki takie duże. Już niedługo będziemy je tulić
ola.321 lubi tę wiadomość
Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
jacusianka wrote:Magnosia, u mnie cukry szalały tylko po śniadaniu, więc rozbiłam śniadanie na 2 części: jedną jem od razu, druga po godzinie i jest ok:) a tak to miałam cukry w okolicach 140;/ ja z moją diabetolog się już raczej nie spotkam...bo dopóki ogarniam wszystko dieta to mówiła, że nie ma potrzeby wizyt:)
Mam stresa przed wizytą teściów...dopóki nie byłam w ciąży wszystko było ok... a teraz ciągle: "no chyba nie będziecie dziecka w chuście nosić?"-ano będziemy,
"a po co wydawać tyle pieniędzy na wózek?" -a nasze są wydajemy na co uważamy... itd... masakra jakaśmam nadzieję, ze weekend jakoś przeżyję
Jacusianka, dziękuję za pomysł. Też tak będę robiła i zobaczę co będzie
Jeśli chodzi o teściów, to ja na Twoim miejscu nie mówiłabym im za wiele o Waszych planach i zakupach. Tylko tak ogólnie, zdawkowo, zmieniaj tor rozmowy na bezpieczne tematy (o pogodzie?). Ja tak czasami robię rozmawiając z moją mamą - nauczona doświadczeniem, że nie warto się denerwować, a i tak jej nie przekonam do niczego. Wiem jednak, że łatwo jest mówić. Sama często mam dalej z nią różne przeprawy...
Ja juz po wizycie
Mała waży 1600g jest ułożona główkowo
Gin pokazywał mi akurat jak ssie sobie kciuka jaka jest słodka
Główka 7,8
Kość udowa 5,5
Brzusio 25,8
Wszystko w normie
Akurat mnie stukala rączka jak robił USGMagnosia, madu, stokrotka25, BATTINKA, onka, polkosia, lili_madlen, szczesliwa_mamusia21, ~Rewianka~, ola.321, FreshMm, Bąbelek, jaroszka, Lexie, annggela, Blondik lubią tę wiadomość
-
polkosia wrote:Stokrotka, a bo mówią, że dotyk to jedyny zmysł, który mamy na całe życie. Możemy oślepnąć, ogłuchnąć, ale dotyk zawsze będziemy czuć i że to bardzo ważne po urodzeniu, żeby dziecko mogło dotykać wszystkiego dookoła i siebie, nawet za kilka zadrapań.
Ja dokładnie słyszałam to samo. Podobno nic się dziecku nie stanie, jak się lekko zadrapie, ale lepiej się rozwija, bo takie maleństwo poznaje świat w dużej mierze przez dotyk. Piszę, co usłyszałam od położnej na warsztatach "Mamo, to ja"Osobiście mam 2 pary niedrapek.
polkosia lubi tę wiadomość
Ale robicie smaka chyba i ja dziś coś zrobię na kolacje tylko mam małe pole manewru przez zęba.
Makaron tez bym mogła jeść tonami ostatnio mam fazę na makaron podsmazany z masłem i cukrem.
Co do ciuszków mam koleżankę która urodziła synka wydała koleżance ze wsi i mówi do mnie tak;
"WWiesz co jak będę na wsi przywiozę Ci te ubranka moze ktores wykorzystasz bo tam ona je trzyma na strychu a a tam są szczury i juz pewnie powlazily do kartonów"
No padłam...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 17:48
-
Nynusia to masz chyba jednego z większych szkrabów na razie
Chyba tylko Arielka Ci dorównuje z tego co pamiętam
Niezłe wymiary już!
A co do ubranek po szczurach - padłaś, powstań!Nic nam nie zostało jak się pośmiać z tych superpropozycji nie do odrzucenia
ZakręconaOna, Nynusia lubią tę wiadomość