Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do makaronów - czy tylko ja mam tu takiego męża, co to kręci nosem na każdą postać makaronu? Ja też mogłabym je jeść, lubię, ale nie robię jak wiem, że mu to nie podchodzi... szkoda, bo to zwykle takie szybkie dania, a dla mojego to 7 dni w tygodniu mogłoby być mięcho ...
A co do ubranek - matko nie rozumiem jak można dać obsrane albo obsikane! Jak nie da się sprać to się wyrzuca, a nie jeszcze wciska komuś jako prezent - masakra! I co , masz się później cieszyć, że osrane gatki Twoje dziecko nosi? Nie rozumiem i nie zrozumiem tego.
Jacusianka dokładnie - wasza kasa to Wy decydujecie co sobie nowe kupicie. Ja tak samo już podchodzę do tego i się nie denerwuję, bo co to da, każdy by chciał doradzać, lepiej niech sami coś pożytecznego zrobią/kupią co Wam się przyda jak chcą pomóc a nie takie gadanie. Powiem Wam, że ja myślałam że śmiechem wybuchnę jak mój teść powiedział, że materac możemy wziąć do łóżeczka, bo oni mają.... po moim mężu!! Jak był niemowlakiem!! Boże że oni to jeszcze trzymają! I im służy jako siedzisko na ławeczkę na dworzu!ale "jest jeszcze dobry"
Normalnie beka..., ale jemu jakoś wybaczam bo jest starszej daty już i nawet się nie wkurzyłam tylko teraz opowiadam jako dowcip
-
Wiesz ja niektóre mam zamiar zakładać np szare bo bardzo lubię ten kolor i jedne dresiki granatowe mam takie piękne
i jestem chyba wielką fanką czapek
bo na 62-68 mam aż 6
a jeszcze kazałam mamie coś w PL kupić i przywieźć
Ja też chcę uniknąć znieczulenia ale zobaczymy w praniu, na szczęście moja teściówka się nie wpierdziela a mama tylko jak ją zapytamRobimy drugiego Dziedzica
-
polkosia wrote:Ona rodziła bez, 27h, mąż urodził się przyduszony i dostał tylko 4 punkty i ona teraz tak gada ciągle, że najlepiej to od razu cesarkę, bo SN to najgorszy poród itd. Ale teraz to są inne czasy, bez przesady...
Pewnie że są inne czasy,cofając sie 30lat wstecz to naprawdę medycyna poszla na przód:)
A ty Polkosia udowodnisz teściowej ze urodzisz naturalnie i bez wspomagaczy i nie w 27h tylko co najwyżej w 7h
To ze teściowa urodziła syna w taki czas i ze syn był przyduszony to nie znaczy ze Ty a juz nie daj Bóg każda ma tak rodzic!
A ja uważam ze co natura to natura osobiście nie chciała bym miec cc no ale czas pokaże. Powiem Wam ze jak tak czytam te czerwcówki czy lipcówki to te cc są często o co tu chodzi to niewiem. -
stokrotka25 wrote:A moja to nawet nie pyta o poród ani o nic... a, może to i lepiej jak tak Was czytam
Oj stokrotka ciesz się kochana z obrotu sprawylepiej niech powie mniej niż więcej;) hehe
Nie to co moja teściowa zawsze zwarta i gotowa do pomocy i choć jej nie chcesz to ona zawsze stoi z tacą do usług;)polkosia, stokrotka25 lubią tę wiadomość
-
polkosia wrote:A dziewczyny nic nie piszą dlaczego cc?
No o to chodzi ze nie piszą specjalnie. Niby ciąża ok a tu sie na stole okazuje ze albo rozwarcia nie ma albo dziecko pępowiną owinięte albo dziewczyna sie tyle h męczyła i w końcu cc.
Straszne to ale prawdziwe -
Od wczoraj mam silną potrzebę, wręcz zwierzęcy zew... pójścia na zakupy i kupienia najbardziej różowej i najsłodszej sukienusi dla mojej Hanki!!! Ale mnie powaliło
stokrotka25, ZakręconaOna, madu, Blondik lubią tę wiadomość
Robimy drugiego Dziedzica
-
A pewnie kolejne starcie mnie czeka jak wyjdzie, że wózek kupujemy nowy, bo mojego M brat ma jeszcze po swoim dziecku 6letnim. Może i nie jest zły, ale ja go nie chce, bo mi nie odpowiada po prostu, wypatrzyliśmy sobie juz inny i koniec, tak jak Jacusianka napisała nasza kasa to nasz interes, na co ją wydamy. Ale pewnie będzie: "A po co jak jest?"
Ale już ustaliliśmy co powiemy
-
Pół biedy w lumpach... Ile ja wydałam na nowe rzeczy... I też na bank nie zdąży ponosić. Ale co tam!!! Jak się okaże, że to będzie moje jedyne dziecko, to przynajmniej nie będę miała wyrzutów sumienia, że na nią żałowałam
WiedźmaMaKota lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Ja jeszcze aż tyle nie mam.
Wczoraj zrobiłam listę i mam:
First Size: body dł. rękaw 2 szt., krótki 1 szt., śpioch/pajac 1 szt.
0-3 mies:
Body: krótki rękaw 6 szt., długi 5, spodenki 2 pary, śpioch pajac 2 szt, ciepły pajac 2 szt, sweterek (baaaardzo niepraktyczny bo z kapturem) 1 szt, skarpetki 3 pary, czapki 6 szt.
3-6 mies:
body 8 szt w tym 2 na krótki rękaw, pajac/śpioch 4 szt, ciepły pajac 1 szt, spodenki 1 szt, czapka 1 szt.
I trochę do roku też mam ale nie opyla się jeszcze tego liczyć. Więc jeszcze musze sporo kupić, przede wszystkim kilka pajacyków
Edit: to nie liczcie kasy tylko cieszcie się zakupamiWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2015, 16:54
polkosia lubi tę wiadomość
Robimy drugiego Dziedzica