X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezpiecznej drogi do Polski, Dziewczyny! Dajcie znać jak dotrzecie!
    A ja podrzucam Wam artykuł jak "rozbujać" karmienie piersią;) http://www.hafija.pl/2015/07/uruchom-swoje-piersi.html

jaroszka lubi tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobietki,ja juz po spacerku z piesem,wcinam sniadanko i ogladam Dzien Dobry Wakacje na tvn,wlasnie widzialam Janiaka w puchowym bezrekawniku,a myslalam ze to tylko w UK tak zimno...tyle ze u Was w ciagu dnia sie rozkreci a tu nie :( wczoraj bylo u mnie 12 stopni,odczuwalne 8!!!i deszcz caly dzien,dzis ciut lepiej ma byc w porywach 15 ;) i caly nastepny tydzien taki,a ja mam Gosci z Holandii,co ja bede z nimi robic w taka pogode?i to sama bo M niemoze wziac wolnego juz,za dwa tygodnie jedziemy do Polski,wiec niema szans nawet na 1 dzien...chyba ich bede ciagac po muzeach..bo na plener niema szans,pozdrowionka z ponurej Anglii

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona to ja lecę do Ciebie haha u mnie już na termometrze 28 stopni masakra..

l22nhdgeccid541p.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :)

Ale sie wyspalam ! Teraz czekam aż maz zrobi nam śniadanko :)

Wczoraj nie zdążyłam Wam napisać, ze jadłam mięsko z domieszka ziemi :D
    Mielilismy z chrześniakiem mięsko na pulpety, a przygotowywać mieliśmy je obok u siostry ( ona nie ma maszynki do mięsa).
    Oczywiscie w drodze moj 4 latek sie potknął i prawie cała zawartość miski wyładowała na trawie ... Zebralam z wierzchu, ale wiece i tak zostało trochę pewnie, bo jak jedliśmy obiad to nam strzykalo miedzy zębami hehe tylko mały Marcelek nie odczuł i sie wręcz zajadał, bo on ma tylko 4 zeby hehe :)
    Szkoda, bo taki pyszny warzywny sosik mi wyszedł, a mięsko super doprawilysmy....

relgh371crdcdbv2.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo.

A w zachodniopomorskim Kuźwa burze i deszcze od rana:( co za pogoda nic się nie chce. Dwa dni pogrzało słoneczko i znów lipa. Nic tych wakacji nie ma.
    Moja córa u ciotki nad wodą pewnie siedzą w domku brrrr :(

3i49tgf6plfmlliy.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc mamusie ,
    No ja dzis pospalam do 9 i nawet glowa mnie nie boli .
    Czy to nie dziwne , ze przedwczoraj mialam skurcze ludek w nocy , a dopiero dzisiaj boli mnie ta noda ;)

Wlasnie patrzylam na pogode w polsce i widze , ze bedzie burzowo chyba w kazdym regionie . Corka sie ucieszy , bo ona lubi takie anomalia pogodowe :)

Ja chyba wezme sie dzisiaj za mycie okien .
    A na obiad spagetti bazyliowe :)
    Macie jeszcze jakies pomysly na potrawy z bazylii , bo obrodzilo mi w tym roku i nie iem co zrobic ?

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki :)
    Ja za to dziś się nie wyspałam, od 4 (jak nie wcześniej) jakieś barany się obudziły żeby sobie impreze zrobić, do tego głośna muzyka do 6 rano. Wybudziłam się o 4 ze snu i już potem ciężko było zasnąć. Przed 8 jakoś po wielkim zmęczeniu usnęłam :/ Jedyna dobra wiadomość to, że wczoraj wieczorem mąż wrócił z delegacji :P
    jacusianka wrote:
    Bezpiecznej drogi do Polski, Dziewczyny! Dajcie znać jak dotrzecie!
    A ja podrzucam Wam artykuł jak "rozbujać" karmienie piersią;) http://www.hafija.pl/2015/07/uruchom-swoje-piersi.html
    Czytałam wczoraj, fajny artykuł. Takie wpiski udostępniam sobie na FB i mam pod ręką :)

atdc6iyehd9qphks.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiapoli hm ... Ja mieszkam w Anglii również i nie uważam żeby tutaj wiecznie był deszcz i zimno . :)
    Owszem wczoraj padało i u mnie cały dzień prawie a raczej nazwalabym to kropieniem bo po ulicy szlam normalnie bez parasola i jakoś nie zmoklam
    A pozatym jakoś w UK temperatura potrafi robić psikusa i dobić CZESTO do ponad 30 stopni. U mnie praktycznie codziennie od jakiś dwóch tygodni jest ok 28-25 a takto wielki skwar . Dziś pięknie słonecznie juz 21 ładne stopni , owszem bez szalu bo ja uwielbiam upały lecz nie w ciąży ale właśnie jak pisze na ciążę idealna pogoda dziś np.
    W jakiej części Anglii mieszkasz ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek wrote:
    Hej mamuśki :)
    Ja za to dziś się nie wyspałam, od 4 (jak nie wcześniej) jakieś barany się obudziły żeby sobie impreze zrobić, do tego głośna muzyka do 6 rano. Wybudziłam się o 4 ze snu i już potem ciężko było zasnąć. Przed 8 jakoś po wielkim zmęczeniu usnęłam :/ Jedyna dobra wiadomość to, że wczoraj wieczorem mąż wrócił z delegacji :P

Czytałam wczoraj, fajny artykuł. Takie wpiski udostępniam sobie na FB i mam pod ręką :)
    Babelek to widzę , ze nie tylko Ja się na weekend aż tak cieszę ! ;)
    Mój D dziś ma wolne juz !!! Jupiii nareszcie razem trochę czasu spędzimy .
    Ja ostatnio spać nie mogłam bo i no coraz gorzej mi się sypia w ciąży , salon jakoś nie służy mi do spania a czasami lubię tak przed TV usnac haha i nie miałam olejku lawendowego a wczoraj D mi przyniósł i pdrazu dzisiaj inny sen miałam serio !

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny u nas o 9 godzinie w sloncu bylo 46 stopni koszmar jakis teraz moze ze 42 jest :( ja leze w domu przy wiatraku normalnie bym sie cieszyla ale w ciazy to mam dosc :( to jest chyba pierwsze takie cieple lato u nas od lat :( nawet moj maz mowi ze jest za goraco mial jechac na motor ale mowi ze chyba da sobie spokoj..
    zazdroszcze tym ktore maja chlodniej! :(
    wszystkim podrozyjacym zycze spokojnej drogi i szybkiego dotarcia do celu :*

relgrl68722yz04m.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uhhh witam się i ja...

Może i wyspałam się ale samopoczucie to katastrofa...mdli mnie mimo śniadania i jest okropnie gorąco juz...Synek bryka a ja staram się być spokojna...nawet przyjemny poranek...psy tylko piszczaly chwile i szczekaly nie wiem na co a teraz?idealnie...

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakreconaOna ile masz latek???albo który rocznik?? :)

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W styczniu 8 skonczylam 21 :) a czemu pytasz kochana ?
    To chyba dobrze , ze psy nie szczekaja Ci pod oknem nie ? :) spokojnie możesz dzisiaj funkcjonować !
    Ja wczoraj i dzień wczesniej tez miałam calodniowe mdłości , myslalam , ze oszaleje normalnie .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze :( cos mnie gardło od samego rana pobolewa i martwie się żebym znów jakiegoś chorobska nie złapała bo dość normalnie mam faszerowania się tymi lekami ...

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka wrote:
    Czesc mamusie ,
    No ja dzis pospalam do 9 i nawet glowa mnie nie boli .
    Czy to nie dziwne , ze przedwczoraj mialam skurcze ludek w nocy , a dopiero dzisiaj boli mnie ta noda ;)

Wlasnie patrzylam na pogode w polsce i widze , ze bedzie burzowo chyba w kazdym regionie . Corka sie ucieszy , bo ona lubi takie anomalia pogodowe :)

Ja chyba wezme sie dzisiaj za mycie okien .
    A na obiad spagetti bazyliowe :)
    Macie jeszcze jakies pomysly na potrawy z bazylii , bo obrodzilo mi w tym roku i nie iem co zrobic ?

Jolka proponuje pyszna bruschetta: siekasz pomidory, pozbywając sie miąższu , siekasz drobno czosnek, bazylię oddajesz oliwy, soli i pieprzu mieszasz do lodówki wstawiasz robisz grzanki i na ciepłe grzanki wykładają zimna bruschette !!! Pycha!!!!

BATTINKA, agania, Bąbelek lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka mówisz , ze takie dobre ? :) wyprobuje
    Ja lubię grzanki i ogólnie chlebek z pasta z avocado:)
    Fakt nie z bazylia ale godne zgrzeszenia haha

jaroszka lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki jaroszka i tak oto mam kolacje ;)

ZakręconaOna, jaroszka lubią tę wiadomość

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona jak lubisz włoska kuchnie to taaaakkkk jest to pyszne! I koniecznie świeża bazylia!

relgh371crdcdbv2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na dziś mam juz plan na kolacje ale na jutro super pomysł:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moge zamrozic swieza bazylie ? i nie wiem czy posiekac , czy cale liscie ?

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
‹‹ 1438 1439 1440 1441 1442 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ