X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezpiecznej drogi do Polski, Dziewczyny! Dajcie znać jak dotrzecie!
    A ja podrzucam Wam artykuł jak "rozbujać" karmienie piersią;) http://www.hafija.pl/2015/07/uruchom-swoje-piersi.html

jaroszka lubi tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobietki,ja juz po spacerku z piesem,wcinam sniadanko i ogladam Dzien Dobry Wakacje na tvn,wlasnie widzialam Janiaka w puchowym bezrekawniku,a myslalam ze to tylko w UK tak zimno...tyle ze u Was w ciagu dnia sie rozkreci a tu nie :( wczoraj bylo u mnie 12 stopni,odczuwalne 8!!!i deszcz caly dzien,dzis ciut lepiej ma byc w porywach 15 ;) i caly nastepny tydzien taki,a ja mam Gosci z Holandii,co ja bede z nimi robic w taka pogode?i to sama bo M niemoze wziac wolnego juz,za dwa tygodnie jedziemy do Polski,wiec niema szans nawet na 1 dzien...chyba ich bede ciagac po muzeach..bo na plener niema szans,pozdrowionka z ponurej Anglii

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrecona to ja lecę do Ciebie haha u mnie już na termometrze 28 stopni masakra..

l22nhdgeccid541p.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :)

Ale sie wyspalam ! Teraz czekam aż maz zrobi nam śniadanko :)

Wczoraj nie zdążyłam Wam napisać, ze jadłam mięsko z domieszka ziemi :D
    Mielilismy z chrześniakiem mięsko na pulpety, a przygotowywać mieliśmy je obok u siostry ( ona nie ma maszynki do mięsa).
    Oczywiscie w drodze moj 4 latek sie potknął i prawie cała zawartość miski wyładowała na trawie ... Zebralam z wierzchu, ale wiece i tak zostało trochę pewnie, bo jak jedliśmy obiad to nam strzykalo miedzy zębami hehe tylko mały Marcelek nie odczuł i sie wręcz zajadał, bo on ma tylko 4 zeby hehe :)
    Szkoda, bo taki pyszny warzywny sosik mi wyszedł, a mięsko super doprawilysmy....

relgh371crdcdbv2.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo.

A w zachodniopomorskim Kuźwa burze i deszcze od rana:( co za pogoda nic się nie chce. Dwa dni pogrzało słoneczko i znów lipa. Nic tych wakacji nie ma.
    Moja córa u ciotki nad wodą pewnie siedzą w domku brrrr :(

3i49tgf6plfmlliy.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc mamusie ,
    No ja dzis pospalam do 9 i nawet glowa mnie nie boli .
    Czy to nie dziwne , ze przedwczoraj mialam skurcze ludek w nocy , a dopiero dzisiaj boli mnie ta noda ;)

Wlasnie patrzylam na pogode w polsce i widze , ze bedzie burzowo chyba w kazdym regionie . Corka sie ucieszy , bo ona lubi takie anomalia pogodowe :)

Ja chyba wezme sie dzisiaj za mycie okien .
    A na obiad spagetti bazyliowe :)
    Macie jeszcze jakies pomysly na potrawy z bazylii , bo obrodzilo mi w tym roku i nie iem co zrobic ?

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki :)
    Ja za to dziś się nie wyspałam, od 4 (jak nie wcześniej) jakieś barany się obudziły żeby sobie impreze zrobić, do tego głośna muzyka do 6 rano. Wybudziłam się o 4 ze snu i już potem ciężko było zasnąć. Przed 8 jakoś po wielkim zmęczeniu usnęłam :/ Jedyna dobra wiadomość to, że wczoraj wieczorem mąż wrócił z delegacji :P
    jacusianka wrote:
    Bezpiecznej drogi do Polski, Dziewczyny! Dajcie znać jak dotrzecie!
    A ja podrzucam Wam artykuł jak "rozbujać" karmienie piersią;) http://www.hafija.pl/2015/07/uruchom-swoje-piersi.html
    Czytałam wczoraj, fajny artykuł. Takie wpiski udostępniam sobie na FB i mam pod ręką :)

atdc6iyehd9qphks.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiapoli hm ... Ja mieszkam w Anglii również i nie uważam żeby tutaj wiecznie był deszcz i zimno . :)
    Owszem wczoraj padało i u mnie cały dzień prawie a raczej nazwalabym to kropieniem bo po ulicy szlam normalnie bez parasola i jakoś nie zmoklam
    A pozatym jakoś w UK temperatura potrafi robić psikusa i dobić CZESTO do ponad 30 stopni. U mnie praktycznie codziennie od jakiś dwóch tygodni jest ok 28-25 a takto wielki skwar . Dziś pięknie słonecznie juz 21 ładne stopni , owszem bez szalu bo ja uwielbiam upały lecz nie w ciąży ale właśnie jak pisze na ciążę idealna pogoda dziś np.
    W jakiej części Anglii mieszkasz ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek wrote:
    Hej mamuśki :)
    Ja za to dziś się nie wyspałam, od 4 (jak nie wcześniej) jakieś barany się obudziły żeby sobie impreze zrobić, do tego głośna muzyka do 6 rano. Wybudziłam się o 4 ze snu i już potem ciężko było zasnąć. Przed 8 jakoś po wielkim zmęczeniu usnęłam :/ Jedyna dobra wiadomość to, że wczoraj wieczorem mąż wrócił z delegacji :P

Czytałam wczoraj, fajny artykuł. Takie wpiski udostępniam sobie na FB i mam pod ręką :)
    Babelek to widzę , ze nie tylko Ja się na weekend aż tak cieszę ! ;)
    Mój D dziś ma wolne juz !!! Jupiii nareszcie razem trochę czasu spędzimy .
    Ja ostatnio spać nie mogłam bo i no coraz gorzej mi się sypia w ciąży , salon jakoś nie służy mi do spania a czasami lubię tak przed TV usnac haha i nie miałam olejku lawendowego a wczoraj D mi przyniósł i pdrazu dzisiaj inny sen miałam serio !

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Ewalika Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny u nas o 9 godzinie w sloncu bylo 46 stopni koszmar jakis teraz moze ze 42 jest :( ja leze w domu przy wiatraku normalnie bym sie cieszyla ale w ciazy to mam dosc :( to jest chyba pierwsze takie cieple lato u nas od lat :( nawet moj maz mowi ze jest za goraco mial jechac na motor ale mowi ze chyba da sobie spokoj..
    zazdroszcze tym ktore maja chlodniej! :(
    wszystkim podrozyjacym zycze spokojnej drogi i szybkiego dotarcia do celu :*

relgrl68722yz04m.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uhhh witam się i ja...

Może i wyspałam się ale samopoczucie to katastrofa...mdli mnie mimo śniadania i jest okropnie gorąco juz...Synek bryka a ja staram się być spokojna...nawet przyjemny poranek...psy tylko piszczaly chwile i szczekaly nie wiem na co a teraz?idealnie...

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakreconaOna ile masz latek???albo który rocznik?? :)

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W styczniu 8 skonczylam 21 :) a czemu pytasz kochana ?
    To chyba dobrze , ze psy nie szczekaja Ci pod oknem nie ? :) spokojnie możesz dzisiaj funkcjonować !
    Ja wczoraj i dzień wczesniej tez miałam calodniowe mdłości , myslalam , ze oszaleje normalnie .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze :( cos mnie gardło od samego rana pobolewa i martwie się żebym znów jakiegoś chorobska nie złapała bo dość normalnie mam faszerowania się tymi lekami ...

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka wrote:
    Czesc mamusie ,
    No ja dzis pospalam do 9 i nawet glowa mnie nie boli .
    Czy to nie dziwne , ze przedwczoraj mialam skurcze ludek w nocy , a dopiero dzisiaj boli mnie ta noda ;)

Wlasnie patrzylam na pogode w polsce i widze , ze bedzie burzowo chyba w kazdym regionie . Corka sie ucieszy , bo ona lubi takie anomalia pogodowe :)

Ja chyba wezme sie dzisiaj za mycie okien .
    A na obiad spagetti bazyliowe :)
    Macie jeszcze jakies pomysly na potrawy z bazylii , bo obrodzilo mi w tym roku i nie iem co zrobic ?

Jolka proponuje pyszna bruschetta: siekasz pomidory, pozbywając sie miąższu , siekasz drobno czosnek, bazylię oddajesz oliwy, soli i pieprzu mieszasz do lodówki wstawiasz robisz grzanki i na ciepłe grzanki wykładają zimna bruschette !!! Pycha!!!!

BATTINKA, agania, Bąbelek lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka mówisz , ze takie dobre ? :) wyprobuje
    Ja lubię grzanki i ogólnie chlebek z pasta z avocado:)
    Fakt nie z bazylia ale godne zgrzeszenia haha

jaroszka lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki jaroszka i tak oto mam kolacje ;)

ZakręconaOna, jaroszka lubią tę wiadomość

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona jak lubisz włoska kuchnie to taaaakkkk jest to pyszne! I koniecznie świeża bazylia!

relgh371crdcdbv2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na dziś mam juz plan na kolacje ale na jutro super pomysł:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moge zamrozic swieza bazylie ? i nie wiem czy posiekac , czy cale liscie ?

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
‹‹ 1438 1439 1440 1441 1442 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ