Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
hej kobietki,ja juz po spacerku z piesem,wcinam sniadanko i ogladam Dzien Dobry Wakacje na tvn,wlasnie widzialam Janiaka w puchowym bezrekawniku,a myslalam ze to tylko w UK tak zimno...tyle ze u Was w ciagu dnia sie rozkreci a tu nie
wczoraj bylo u mnie 12 stopni,odczuwalne 8!!!i deszcz caly dzien,dzis ciut lepiej ma byc w porywach 15
i caly nastepny tydzien taki,a ja mam Gosci z Holandii,co ja bede z nimi robic w taka pogode?i to sama bo M niemoze wziac wolnego juz,za dwa tygodnie jedziemy do Polski,wiec niema szans nawet na 1 dzien...chyba ich bede ciagac po muzeach..bo na plener niema szans,pozdrowionka z ponurej Anglii
-
Czesc
Ale sie wyspalam ! Teraz czekam aż maz zrobi nam śniadanko
Wczoraj nie zdążyłam Wam napisać, ze jadłam mięsko z domieszka ziemi
Mielilismy z chrześniakiem mięsko na pulpety, a przygotowywać mieliśmy je obok u siostry ( ona nie ma maszynki do mięsa).
Oczywiscie w drodze moj 4 latek sie potknął i prawie cała zawartość miski wyładowała na trawie ... Zebralam z wierzchu, ale wiece i tak zostało trochę pewnie, bo jak jedliśmy obiad to nam strzykalo miedzy zębami hehe tylko mały Marcelek nie odczuł i sie wręcz zajadał, bo on ma tylko 4 zeby hehe
Szkoda, bo taki pyszny warzywny sosik mi wyszedł, a mięsko super doprawilysmy....
-
Czesc mamusie ,
No ja dzis pospalam do 9 i nawet glowa mnie nie boli .
Czy to nie dziwne , ze przedwczoraj mialam skurcze ludek w nocy , a dopiero dzisiaj boli mnie ta noda
Wlasnie patrzylam na pogode w polsce i widze , ze bedzie burzowo chyba w kazdym regionie . Corka sie ucieszy , bo ona lubi takie anomalia pogodowe
Ja chyba wezme sie dzisiaj za mycie okien .
A na obiad spagetti bazyliowe
Macie jeszcze jakies pomysly na potrawy z bazylii , bo obrodzilo mi w tym roku i nie iem co zrobic ?
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
Hej mamuśki
Ja za to dziś się nie wyspałam, od 4 (jak nie wcześniej) jakieś barany się obudziły żeby sobie impreze zrobić, do tego głośna muzyka do 6 rano. Wybudziłam się o 4 ze snu i już potem ciężko było zasnąć. Przed 8 jakoś po wielkim zmęczeniu usnęłamJedyna dobra wiadomość to, że wczoraj wieczorem mąż wrócił z delegacji
jacusianka wrote:Bezpiecznej drogi do Polski, Dziewczyny! Dajcie znać jak dotrzecie!
A ja podrzucam Wam artykuł jak "rozbujać" karmienie piersiąhttp://www.hafija.pl/2015/07/uruchom-swoje-piersi.html
-
Asiapoli hm ... Ja mieszkam w Anglii również i nie uważam żeby tutaj wiecznie był deszcz i zimno .
Owszem wczoraj padało i u mnie cały dzień prawie a raczej nazwalabym to kropieniem bo po ulicy szlam normalnie bez parasola i jakoś nie zmoklam
A pozatym jakoś w UK temperatura potrafi robić psikusa i dobić CZESTO do ponad 30 stopni. U mnie praktycznie codziennie od jakiś dwóch tygodni jest ok 28-25 a takto wielki skwar . Dziś pięknie słonecznie juz 21 ładne stopni , owszem bez szalu bo ja uwielbiam upały lecz nie w ciąży ale właśnie jak pisze na ciążę idealna pogoda dziś np.
W jakiej części Anglii mieszkasz ?
-
Bąbelek wrote:Hej mamuśki
Ja za to dziś się nie wyspałam, od 4 (jak nie wcześniej) jakieś barany się obudziły żeby sobie impreze zrobić, do tego głośna muzyka do 6 rano. Wybudziłam się o 4 ze snu i już potem ciężko było zasnąć. Przed 8 jakoś po wielkim zmęczeniu usnęłamJedyna dobra wiadomość to, że wczoraj wieczorem mąż wrócił z delegacji
Czytałam wczoraj, fajny artykuł. Takie wpiski udostępniam sobie na FB i mam pod ręką
Mój D dziś ma wolne juz !!! Jupiii nareszcie razem trochę czasu spędzimy .
Ja ostatnio spać nie mogłam bo i no coraz gorzej mi się sypia w ciąży , salon jakoś nie służy mi do spania a czasami lubię tak przed TV usnac haha i nie miałam olejku lawendowego a wczoraj D mi przyniósł i pdrazu dzisiaj inny sen miałam serio ! -
Czesc dziewczyny u nas o 9 godzinie w sloncu bylo 46 stopni koszmar jakis teraz moze ze 42 jest
ja leze w domu przy wiatraku normalnie bym sie cieszyla ale w ciazy to mam dosc
to jest chyba pierwsze takie cieple lato u nas od lat
nawet moj maz mowi ze jest za goraco mial jechac na motor ale mowi ze chyba da sobie spokoj..
zazdroszcze tym ktore maja chlodniej!
wszystkim podrozyjacym zycze spokojnej drogi i szybkiego dotarcia do celu :* -
Uhhh witam się i ja...
Może i wyspałam się ale samopoczucie to katastrofa...mdli mnie mimo śniadania i jest okropnie gorąco juz...Synek bryka a ja staram się być spokojna...nawet przyjemny poranek...psy tylko piszczaly chwile i szczekaly nie wiem na co a teraz?idealnie... -
W styczniu 8 skonczylam 21
a czemu pytasz kochana ?
To chyba dobrze , ze psy nie szczekaja Ci pod oknem nie ?spokojnie możesz dzisiaj funkcjonować !
Ja wczoraj i dzień wczesniej tez miałam calodniowe mdłości , myslalam , ze oszaleje normalnie . -
lojkalojka wrote:Czesc mamusie ,
No ja dzis pospalam do 9 i nawet glowa mnie nie boli .
Czy to nie dziwne , ze przedwczoraj mialam skurcze ludek w nocy , a dopiero dzisiaj boli mnie ta noda
Wlasnie patrzylam na pogode w polsce i widze , ze bedzie burzowo chyba w kazdym regionie . Corka sie ucieszy , bo ona lubi takie anomalia pogodowe
Ja chyba wezme sie dzisiaj za mycie okien .
A na obiad spagetti bazyliowe
Macie jeszcze jakies pomysly na potrawy z bazylii , bo obrodzilo mi w tym roku i nie iem co zrobic ?
Jolka proponuje pyszna bruschetta: siekasz pomidory, pozbywając sie miąższu , siekasz drobno czosnek, bazylię oddajesz oliwy, soli i pieprzu mieszasz do lodówki wstawiasz robisz grzanki i na ciepłe grzanki wykładają zimna bruschette !!! Pycha!!!!BATTINKA, agania, Bąbelek lubią tę wiadomość