X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela śpij dobrze :*

szczesliwa_mamusia21, annggela lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc :-*

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Ja tez się zegnam, dobranoc kochane :*

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja uciekam spać, miłej nocki :*

annggela, Lexie lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakreconaOna nie wiem co to ale też mam taki ból...

Witam sie bardzo wcześnie...kot wrócił z nocnych łowów i pcha sie do łóżka a R zgniata go co rusz :D

Nie wyzywam za nadmiar pracy...sama w niedzielę sprzątałam w mieszkaniu na błysk bo kuzyn ze swoją dziewoją miał przyjechać z zaproszeniem na ślub i dupa bo sprzątałam i robiłam ciasto na marne...nie wrócili od innej rodziny dostatecznie szybko...
    Siostra starsza puchnie strasznie...ja narazie mam spokój..odpukac(puk,puk,puk). W tym tyg pogoda średnia dla ogółu a idealna dla mnoe :D
    Idziemy spać dalej bo Synek mniej szaleje <3

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexie, ja też będę szła w 30+1 :) a potem kolejną wizytę mam 12.08, jak ty :)

Wczoraj ciężko było mi się do snu ułożyć. Brzucho jakieś napięte było cały dzień i twarde, do tego bolał mnie kręgosłup. No, alw w końcu usnelam. Spałam dość długo a tak, jak wczoraj znowu spać mi się chce..

Lexie lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry .
    Paulla Ja juz wiem co to :)
    To ucisk macicy na nerw rwy kulszowej , przejdzie podobno jak ręką odjal po porodzie ... No cóż dużo juz nie zostało wiec się przemecze :)
    Ja tez dzisiaj w nocy słabo spalam , jakas bezsenność mnie ogarnęła chyba ...
    Właśnie zjadlam sniadanko i polozylam się z misiem w sypialni , może zdrzemne się chociaż z godzinke bo o 9 tesciowa ma być po paczki

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od rana na powtorce z obciążenia glukoza i niestety nie jest tak rozowo jak ostatnio, slabo mi i niedobrze, cos czuje, ze będzie powtórka z rozrywki, jak w pierwszej ciazy

km5st5odymuuq2ts.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ale pogoda niech ją szlag! Ja się nie dziwię, że Polacy w Szkocji mają myśli samobójcze... koniec lipca a ja w kurtce z psem na spacer wychodzę... brrrr... pada już chyba od dwóch tygodni :( mam tylko nadzieję, że zima będzie taka ładna jak ta w zeszłym roku.
    Marudzę od rana bo mnie już dołuje ten deszcz, mało tego w nic się prawie nie mieszczę, kurtka z kapturem jest jeszcze ok ale za 2-3 tygodnie mogę się już nie dopiąć ;/ Poszłabym na lumpki ale PADA! i koło się zamyka ;p

Wczoraj najadłam się kiszonej kapusty i dziś mam rewolucję w brzuchu, po raz pierwszy w życiu rusza mnie kapusta :D

A Hanka bryka już od 5.30...

No i zaczynam wstawać raz w nocy na siku :D w końcu! Przynajmniej mnie nerki nie bolą rano ;)

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny! :)

Battinka - śliczna dziewczyna!

Dzięki za rady odnośnie laktatora. Chyba też zdecyduje się na elektryczny.

Odebrałam dziś wyniki badań i trochę się zaniepokoiłam - hematokryt 32%, MCV 74 fL, reszta w normie (żelazo 95,norma 40-145). Miała któraś z Was takie spadki tych parametrów?

No i w moczu mam liczne nabłonki płaskie,śluz oraz szczawiany wapnia (te pewnie od buraków). Badanie moczu jutro powtórzę, bo może źle pobrałam, ale te wyniki krwi mnie niepokoją. Dobrze, że jutro mam wizytę :/

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Zakocona ja mam codziennie ten problem...od paru dni chodzę tak strasznie nie wyspana! A znów popoludniu układam się bez problemu i mogłabym spac i spac.. :)

Agatka dasz rade!

Wiedźma moja mała budzi się średnio koło 5 i najpierw przepychanie a potem sprzeda mamusi pare kopów jakie to cudowne <3

l22nhdgeccid541p.png

Wysłany: 28 lipca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia, moja zawsze budziła się ok 6.30 ;) ale masz rację te pierwsze kopniaki i przeciągania się są takie fajne, poranne, leniuszkowate ;)
    Mam tylko nadzieję, że jednak nie będzie takim rannym ptaszkiem całe życie, mama chciałaby posapać za jakiś czas :P

Nynusia, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

3i496iye8v37prd8.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny :)

Wredotka - ja jeżeli już coś w morfologii miałam poza normą, to troszkę więcej neutrocytów lub monocytów, więc nie wiem :/

aagatkaa - mam jednak nadzieję że to nie cukrzyca!! trzymam kciuki!

a ja chyba moją cukrzycę już trochę lepiej znoszę, tzn cukry mam lepsze a zaczynam wprowadzać normalne jedzenie więc git :)

Ten komplecik różowy jest śliczny... dla dziewczynek to takie słodkie rzeczy można kupić że zakochać się można ;).

Nynusia, Magnosia lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, wiecie co chyba bede miała rozstępy na brzuchu...jak tak zmarszcze wjednym miejscu skore to widac bladobiale mini kreski... na napietyj, naciagnietej skorze nie widac...eh :( czyli bio oil i palmers na mnie nie zadzialały

milego dnia, jadę kupić sobie jakies sandałki na wyprzedaży:)

macie w domu mopy parowe? jakiej firmy? ja na poczatek chciałam kupic taki tanszy np easyhome i się zastanawiam czy warto

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik, mam karchera. Inny dla mnie to kasa w błoto.

Wredotka, hematokryt spada w ciąży. Też mam poniżej normy, choć ja mam 36,4%.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png

Wysłany: 28 lipca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    witam, wiecie co chyba bede miała rozstępy na brzuchu...jak tak zmarszcze wjednym miejscu skore to widac bladobiale mini kreski... na napietyj, naciagnietej skorze nie widac...eh :( czyli bio oil i palmers na mnie nie zadzialały

milego dnia, jadę kupić sobie jakies sandałki na wyprzedaży:)

macie w domu mopy parowe? jakiej firmy? ja na poczatek chciałam kupic taki tanszy np easyhome i się zastanawiam czy warto
    Ja mam palmersa ale głównie używam oliwki, bio oil dla mnie to jedna wielka ściema i wyciąganie kasy. Kupiłam jeszcze przed ciążą na przebarwienia bo mam takie małe wredne na twarzy, i co? nic nie dał, rozstępów nie rozjaśnił i w ogóle nic nie robił z moją skórą tylko zostawiał tłustą warstwę, której zapach też pozostawiał wiele do życzenia. Osobiście odrodzam bio oil każdemu. Palmers wydaje mi się trochę za gęsty ale nic nowego mi nie wylazło, nie wiem czyja to zasługa, może jednak najzwyklejszej w świecie oliwki, którą też dodaję do kąpieli? :)

3i496iye8v37prd8.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam parownicę Karchera, ale nie używam. Jakoś tradycyjny mop lepiej mi się sprawdza.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rozstępów, to ja niestety rok temu przytyłam w wakacje ponad 10 kg i jeszcze zanim zaszłam w ciążę to miałam po 6 czy 7 z obu stron pępka, ale w ciąży zaczęłam smarować Tołpą i nic więcej się nie pokazało. Te, które mam już, to smaruję koncentratem do rozstępów Oillan, ale na razie jakoś mocno nie zbladły.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Blondik, mam karchera. Inny dla mnie to kasa w błoto.

Wredotka, hematokryt spada w ciąży. Też mam poniżej normy, choć ja mam 36,4%.

Wiem, że spada, ale u mnie z każdym badaniem coraz mniej, a teraz taka niska wartość. Nic, poczekam na jutrzejszą wizytę ;)

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Battinka cudowna córcia i jaka już duża <3

Arielka ślicznie wyglądasz, a jaki malutki brzuszek :)

Ola.321 i Lexie gratuluję udanych wizyt, najważniejsze, że maluszki rosną :)

Nynusia śliczny komplecik i czapeczka <3 właśnie o takiej myślałam ale ciągle nie mam czasu przysiąść i coś konkretnego wybrać :)

Ja dziś już posprzątałam łazienkę i tak mnie to zmęczyło, że siedzę i odpoczywam :P muszę jeszcze kuchnię ogarnąć bo nie mogę na nią patrzeć... Przynajmniej obiad dziś odpada bo mąż zabiera mnie do miasta na coś dobrego <3

A jutro rano idę na badanie krwi i moczu, bo za tydzień wizyta :D już nie mogę się doczekać :)

ola.321, BATTINKA, Lexie, Nynusia lubią tę wiadomość

‹‹ 1453 1454 1455 1456 1457 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ