Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
My też przeklinamy ale tylko w swoim towarzystwie.
Jednak ostatnio zaczęliśmy się trochę hamować żeby zacząć się oduczać
Battinka co do zmian nastroju mam to samo! Ciesze się cieszę a za chwile płaczę wtedy mój mąż twierdzi, że jestem na wariatkąpolkosia lubi tę wiadomość
-
Bąbelek wrote:Hej hej
Mordka mi się cieszy od rana. Przyszedł drugi kombiak jesienny z HM dla Antka, jedyne 20zł z przesyłkąListonosz daje mi ta paczkę a za nią druga.. BebiProgram przysłał drugą teczkę na dokumenty i kołysanki :o a przecież nie zamawiałam na ich stronce nawet. No cóż. Przyjaciółka tydzień temu dowiedziała się, że jest w ciąży więc już prezent dla niej mam
Bąbelek to moze do mnie chcieli przysłać tą drugą teczkę
Ja czekam chyba od marca albo kwietnia -
My w ogole nie przeklinamy
ba, nawet sie nie klocimy!
Ostatnio mialam ciezkie dni... Przyjechali tesciowie, wiec nie polezalam za bardzo i brzuch zaczął mi sie spinac;/ bylam wczoraj na wizycie, z Ignasiem wszystko dobrze,a ja przez tydzien mam brac nospe. Jesli nie przejdzie po tygodniu mam jechac na IP. No i wczoraj przekrecilam sie na łóżku i przedk przeze mnie taki meeega ból... Wiecie , jak na poczatku ciazy przy naglych ruchach...tylko 100 razy bardziej:( No masakra jakas!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 13:03
[/url]
[/url]
-
Wiedźma mam identyko z facetem jak Ty lecz mój czasem dla odmiany zabluzni: D
Ja to bluznie ciągle: p
Ja jestem w szoku ogólnie dzisiaj nie...
Moja Tesciowa przeszła sama siebie !!!
Przyjechała dziś do Nas o 8:30 rano po paczki moje co zrobilam do Pl bo je zawoza to nie muszę wysyłać ... I nic nie mówiła , ze dokupiła cos czy cos wiecie , Ona kupiła nam wózek za 1799 zł wiec Ja juz nie chciałam od niej nic bo i tak dużo się wykosztowala z mężem .
Dostaje przed chwila fotke na FB , hej , dokupilam Wam parę rzeczy
A tam na fotce , kosmetyki dla dziecka , wielki kosz napek do tyleczka, wkładki laktacyjne , podgrzewacz , butelki , smoczki , szczotka do włosów dla małego , koc ocieplany taki zajebisty !
Skarpetusie dla małego
No wpadlam w szok bo kupiła mi większość cos miałam kupować w sierpniu i przysłać do Pl, i kolejne kilka ładnych stowek wyjebala bo zestaw butelek machnela za 150zl aventa plus podgrzewacz za 200 ponad o reszcie nie wspomne aż mi glupio serio: /
Babcia się poczuła ...chociaż wiedziała ze sami większość chcemy kupić no cóż jest juz to jest , podziekowalam kilka razy i tyle:) dorzuciła do paczki .stokrotka25, Nynusia, agaton, WiedźmaMaKota, Lexie lubią tę wiadomość
-
ojej, czyli chyba to normalne na tym etapie bo już się zastanawiałam co ze mną nie tak...
czuję się słabo, nie mam energii a jak już coś zrobię to jestem po chwili zmęczona. Do tego plecy mnie bolą i czasem chyba mam mdłości, jakieś 1,5 tyg temu z samego rana tak mnie wzięło że leciałam szybko do ubikacji wymiotować, a ręce i nogi to czasem jak z waty mam. Może to ten ostatni trymestr teraz daje popalić.
Byle do porodujuż bliżej niż dalej
.
Jacusianka - mi coraz ciężej się przekręca w nocy, muszę trzymać brzuch bo jak zawiśnie to czuję ból i dyskomfort, a brzuszek nie jest jeszcze jakiś mega duży.
No i zaczęłam już generalne sprzątanie mieszkania, posprzątałam kilka szafek w kuchni a jeszcze tyle przede mną... ale wszystko powoli ogarnę mam nadzieję.
Gin mi ostatnio powiedział, że coś szyjka się skraca ale mam nadzieję że nie jakoś strasznie, na początku sierpnia mam kolejną wizytę więc zobaczę jak wygląda sytuacja
.
-
A co do pobudek małego to dziś np . obudził się o 6 i wiertolil , potem Tatuś usnal chyba razem z nim bo mały nagle cisza , patrzę D tak samo a usnal przytulajac się do brzucha haha
A?e mały ma fazy 5 ,5:30ostatnio 6
A co do rozstepow to Ja mam parę na brzuchu i parę kolo pach niestety:x
Po tym jak nie cale 2 lata temu przytylam 40 kg. ..
Teraz w ciąży nie mam żadnego nigdzie nowego a smaruje się od 9 tyg ciąży palmersem , stare nawet poprawiły swoja jakość i nie wyglądają tak nie ładnie jak typowe rozstepy: ) -
ZakręconaOna wrote:
No wpadlam w szok bo kupiła mi większość cos miałam kupować w sierpniu i przysłać do Pl, i kolejne kilka ładnych stowek wyjebala bo zestaw butelek machnela za 150zl aventa plus podgrzewacz za 200 ponad o reszcie nie wspomne aż mi glupio serio: /
Babcia się poczuła ...chociaż wiedziała ze sami większość chcemy kupić no cóż jest juz to jest , podziekowalam kilka razy i tyle:) dorzuciła do paczki .
Zakręcona ale masz fajną teściową:D:D
-
ZakręconaOna wrote:Ola na pewno jest ok a nawet jakby nie patrzeć 32 tydzień to juz może powoli ma prawo się tam cos delikatnie skracać
Babelek u mnie od rana pięknie było ale cos zachmurzylo się i widzę ze zaraz lunie...ZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
Ja w ciąży nie dostalam nigdzie rozstepow wiec mega zadowolona jestem ale jeszcze odrobinka została czasu wiec pojawić się mogą bo brzucha nie mam jakiegoś wielkiego:) ale oby nie !!
A co do Teściowej to jak każda Tesciowa wkurzyc potrafi ale takto jest na prawdę w porządku -
nick nieaktualnyBattinka nie smuć się bo nie jesteś sama... Ja dziś postanowiłam sprzątnąć łazienkę i kuchnię... Zawsze łazienkę sprzątałam na raz bo nie jest duża... a dziś musiałam na 3 razy dzielić bo tak się zmęczyłam, spociłam i serce zaczęło walić, że musiałam odpocząć... Z kuchnią było podobnie, kilka podejść przeplatanych odpoczynkiem... Coraz ciężej mi wszystko robić, męczę się szybko mimo tego, że brzuch jeszcze wielki nie jest... Po tym sprzątaniu byłam tak padnięta, że właśnie przespałam 1,5 h, a spałabym pewnie dłużej gdyby nie facet od domofonów
Gdybym miała coś jeszcze dziś zrobić to bym nie dała rady...
A emocje i samopoczucie... Czasami też nie jest wesoło... Jak byłam teraz u mamy to ona mówi do mnie, że przytyła w ciąży tyle i tyle... A ja do niej z buzią, że co mnie to interesuje, że ja i tak jestem od niej o wiele wyższa, że więcej ważyłam przed ciążą niż ona zanim zaszła w ciążę więc nie ma się co porównywać, no i zaczęłam płakać... Mama mi tłumaczyła, że tylko chciała powiedzieć ile przytyła, bo ona nawet nie orientuje się ile powinno się przytyć i że ja jak na ten czas to i tak ładnie wyglądam, nie grubo... Ale ja sobie wkręciłam, że ona czepia się mojej wagi i mojego wyglądu, że jestem grubaJa wiem, że brzuszek musi rosnąć, że po porodzie schudnę ale coraz częściej czuję się źle w swoim ciele przez tę nieporadność, ociężałość no i przez te uda, w które poszło trochę kilogramów