X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agania Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    u mnie dzisiaj ciężka noc, w nocy wiało, u sąsiadów coś ze ścian chyba leciało, ja zaspana wstałam sprawdzić czy to nie u nas coś leży i tak łaziłam po mieszkaniu :P a później Mała się obudziła i kręciła się z godzinę, to było koło 4 rano, kopała, przeciągała się, a jak już usnęłam to robotnicy, którzy ocieplają budynek obok tłukli jakieś szkło no masakra jakaś...

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka dasz radę z tą glukozą, ja jak ją wypiłam to mnie mdliło i też myślałam, że wyjdzie coś nie tak z wynikami, ale były bardzo w porządku. No, ale w sumie Ty masz porównanie z tym co było przy pierwszej ciąży... mimo to trzymam kciuki i wierzę, że będzie dobrze!

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakreconaOna wierze na słowo że po porodzie przejdą te bóle ;)

Wgl ja od początku technikum miałam problemy z plecami i od ortopedy zwolnienie z wfu i wgl oszczędzanie pleców bo niby zmiana w kręgosłupie jest. Niby od urodzenia...już 4razy miałam takie ataki. Przy ostatniej takiej akcji wyprostowałam się i zero leżenia a tak to dusilo mnie w klatce i myślałam że umieram...odplywalam R na rękach a on prosił żebym nie umierala :D ale to za pierwszym razem było :D niby śmieje się ale po pierwszym porodzie też miałam taką sytuacje i matka R pomagała mi do łazienki wstać. Obie miałyśmy pełne gatki :D jednak potem pomyślałam że co by było gdybym ja akurat Córką się zajmowała?? I żadnych leków na to nie ma...znowu zaczynam się martwić...

Wgl rano Pokłóciłam się z R...wymyślił sobie że jak zbierałam kota z salonu to go uderzyłam. Zaprzeczałam ale nie wierzył...nazwał mnie...ekhem jeban*m klamcą. Wyszedł z sypialni i spał w salonie...płakałam tak bardzo że zaczął boleć brzuch...wystraszyłam się i zaraz ogarnęłam...jak już R wstał to ja akurat w sypialni zaglądałam do torby szpitalnej co mam i czego brak (jutro jade do miasta pare drobiazgów kupic) i położyłam się a on położył się obok i przeprosił...mamy często takie zbędne spiecia...albo przez jego rodzine albo przez nasze problemy...

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej ;)
    U mnie Antoś się obudził o 7, kilka minut po tym jak ja wstałam. Żyje nadzieją, że i po porodzie tak będzie :P

agania, najgorsze jest to, że jak już prawie usypiasz to zaraz coś zbudzi. U mnie starsza babina w bloku obok ma swój ogródek i czasami od 5 rano przycina żywopłot :)

Mordka mi się cieszy od rana. Przyszedł drugi kombiak jesienny z HM dla Antka, jedyne 20zł z przesyłką :D Listonosz daje mi ta paczkę a za nią druga.. BebiProgram przysłał drugą teczkę na dokumenty i kołysanki :o a przecież nie zamawiałam na ich stronce nawet. No cóż. Przyjaciółka tydzień temu dowiedziała się, że jest w ciąży więc już prezent dla niej mam ;)

Nynusia, agaton lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam tę teczkę i jest super! Nic mi się nie gniecie i akurat do torebki :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam tą teczkę i jest bardzo fajna :) Za to z Bebiko wygrałam pudełko i album dla dziecka, jest uroczy!

2ug147k.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 11:06

polkosia, Lexie, Nynusia, stokrotka25, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PauLLa , najważniejsze ze facet przeprosił.. U mnie to wygląda tak, że jak ewidentnie źle postąpił to siedzi cicho, taki fochowaty nastrój mu się udziela. :D I praktycznie nie przeklina, nawet jak się zdenerwuje porządnie. Już bardziej ja :/ Muszę się w końcu wyciszyć z tym.

atdc6iyehd9qphks.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No teczka z Bebi jest świetna. Wszystkie badania ciążowe mi się tam mieszczą.
    Wredotka wow album super! Gratuluję :)

Wredotka lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też nie przeklina, nawet nie podnosi głosu, jeszcze nigdy mu się nie zdarzyło na mnie krzyknąć lub powiedzieć coś głośniej, taka oaza spokoju mi się trafiła <3 a jak go za mocno wkurzam to wychodzi sie przewietrzyć, wraca i wg niego wszystko jest ok. Tylko ja nadal się gotuję :D Ale w sumie już dawno nie mieliśmy takiej dziwnej akcji. Teraz to ja też się spokojna zrobiłam, a i on chyba jeszcze bardziej wyrozumiały ;)

Bąbelek, agaton lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh,widzę że u Was podobnie jak u mnie - mój oaza spokoju, za to ja mam czasem "napady" i muszę się na kimś wyżyć :P Potem mi go szkoda.

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my oboje klniemy strasznie ;) Ale tylko przy sobie. Ani moi ani Marcina rodzice nie znoszą przekleństw i by nam się oberwało :P

Przyjechał do mnie balonik Epino. Dzisiaj go wypróbuję i dam znać jak wrażenia ;)

Bąbelek, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • agania Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie podobnie jak u Polkosi - klniemy strasznie nieraz :) no, ale siebie nie wyzywamy oczywiście! :)

polkosia lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    U mnie podobnie jak u Polkosi - klniemy strasznie nieraz :) no, ale siebie nie wyzywamy oczywiście! :)

Nie no, my siebie też nie :P Nam się najbardziej udziela jak coś przeżywamy mocno czy sobie opowiadamy :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny też macie takie spadki nastroju?
    Nosz ku.wa!!!

Właśnie wróciłam z miasta i mam tak podły nastrój ze brak słów (z chęcią bym poryczała ale córcia obok) nie dość ze czuję się jak slon. Chodź każdy mówi mi ze dobrze wyglądam to i tak w to nie wierze bo czuję sie jak tłusta świnia :(
    Pojechałam do miasta kupić coś dla fasolki ale oczywiście Kuźwa nic nie ma w tej wiosce akurat co bym chciała!
    I jak tu sie nie wkurzyć?
    Poszłam młodej książki kupić...i co? Oczywiście nie ma! Trza przychodzić i się pytać....fajnie bo mi się chce tak latać.
    :(
    Teraz mam tyle wolnego myślę sobie:zrobię ruskie pierogi,upiekę ciasto,zrobię weki! Taaaa... Pomarzyć fajna rzecz.
    Nie mam motywacji do niczego. Z chęcią bym leżała w łóżku 24/h :(
    Jakas depresja czy co. :(

3i49tgf6plfmlliy.png

Wysłany: 28 lipca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak w eter to my oboje przeklinamy jak szewce ale ja przy moich rodzicach to raczej nie, czasem mi się wymsknie ale to od niedawna w sumie ;) Jednak B. jak się kłócimy to nie przeklina, raz tylko powiedział, że go wkurwiam. To akurat ma po jego tacie, z tym, że jego tata to w ogóle przy żonie nie klnie.

Battinka ja się też wybieram teraz do miast żeby coś w lumpie upolować i wydaje mi się, że jak wrócę to będe miała podobny humor do Twojego...

3i496iye8v37prd8.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka, zjedz coś słodkiego i zaraz Ci endorfiny skoczą ;) Ja to bardziej takie huśtawki miewam. Ryczę na samą myśl o różnych rzeczach...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 12:30

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • agania Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Nie no, my siebie też nie :P Nam się najbardziej udziela jak coś przeżywamy mocno czy sobie opowiadamy :P

U nas to samo :D nieraz takie teksty lecą, że masakra. Ale przy dziecku trzeba się będzie hamować :) ;)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png

Wysłany: 28 lipca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już się boję, że moja Hania pierwsze co powie to np. DUPA - moje ulubione słowo :D

polkosia, Nynusia lubią tę wiadomość

3i496iye8v37prd8.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, moja sąsiadka też tak gadała przed porodem :D A teraz przy dwulatce nie hamuje się w ogóle, aż jej muszę uwagę zwracać :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baattinka,mam podobnie.. wczoraj mimo udanej wizyty,ryczałabym tylko cały czas,nic mi sie nie chce,nawet pójśc do sklepu,czeka mnie jeszcze prasowanie,zrobienie obiadu... a ja nic.. Nie mam nawet ochoty tego robić,podobnie jak Ty przeleżałabym w łóżku cały dzień.. Energii i siły zero..

3i493e5e1qmnt4m5.png
‹‹ 1454 1455 1456 1457 1458 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ