X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Laski na mamisima są szumisie w promocji i jeszcze przesyłka gratis !

kurcze kupilam ale nie miałam przesyłki gratis:/ wybrałam za to odbiór osobisty bo mają sklep w warszawie więc i tak mi wyjdzie za 102 zł:D

polkosia, Nynusia lubią tę wiadomość

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja teraz często nawet jak nie zjem mam zgagę. Musimy to przetrwać i juz :D zgaga to pikuś przy końcówce ciąży ;) fajnie ze wyjeżdżasz odstresujesz się chociaż. Ja czekam na mojego jak z pracy wróci i też wybywamy nas działkę do rodziców a tam 10miesieczny bratanek. Niestety nie pobiegam sobie za nim.. Od wczoraj w końcu przemyślałam sprawę i naprawdę dużo leżę nawet teraz.

atdc6iyehd9qphks.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój to chyba będzie robił za Szumisia jak będzie chrapał.

ZakręconaOna, Natka88 lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka wrote:
    kurcze kupilam ale nie miałam przesyłki gratis:/ wybrałam za to odbiór osobisty bo mają sklep w warszawie więc i tak mi wyjdzie za 102 zł:D
    I to blisko mnie :P

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za cynk z szumisiem, zamówiłam :) Rabat na wysyłkę gratis jest po zapisaniu się do newslettera ;)

Nynusia lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek pewnie że pikuś ale jęczeć nikt nie zabronił:P

Wgl co do alkoholików to mój R nie pije nawet piwa. Te bezalko są zbawieniem. Zawsze jakieś piwo a palić nie palimy oboje. U R nikt nie pali z tych co tu mieszkają a u mnie tata ale odkąd jestem w ciąży stara się wychodzić do kotłowni.

Eee tam szumiś . Nie stać mnie :P nianie wolę kupić:)

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arielka wrote:

To nie szumis tylko ten whisbear czy jakoś tak....szumis jest tańszy.
    Ja kupie szumisia za 80 zl

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia obys miala racje z tym, ze ograniczy picie jak mały sie pojawi....liczę na to.

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Hej,
    odebrałam wczoraj wyniki badań krwi i mam pytanie, pamiętam, że któraś z Was pisała kiedyś, że morfologia kobiet w ciąży może odbiegać od norm przyjętych ogólnie dla kobiet... Żelazo mam w normie, biorę suplementy a czerwone krwinki i tak mi spadają...
    Czy przy takich wynikach powinnam się martwić czy nie? Będę wdzięczna za odpowiedź...
    WBC - 11,2 [4,0-10,0]
    RBC - 3,6 [3,8-5,2]
    HGB - 10,7 [11,5-16,0]
    HCT - 31,4 [36,0-47,0]

Estrella wyniki ok, aczkolwiek hemoglobina Ci spadła, jesteś juz w 3 trymestrze powinno pójść w gore. Skonsultuj z lekarzem, a narazie zaczęłabym jeść wołowinę i pic zielone koktajle. Nie ma sensu zażywać dodatkowego żelaza, bo piszesz, ze masz w normie. Ewentualnie kup sobie wit B12

estrella lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    To nie szumis tylko ten whisbear czy jakoś tak....szumis jest tańszy.
    Ja kupie szumisia za 80 zl

Tylko ten whisbear to oryginalna wersja, a ten drugi (taki okragly straszny- wg mnie oczywiscie), to podroba (w sensie, ze jest mlodszy) i jest droższy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2015, 11:50

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pospalam trochę , a raczej odespalam ciutke nocki . Chuj co sobie będę żałować , potrzebuje to spie ! Jak nie teraz to kiedy ???
    Wgle chyba łapie mnie przeziębienie :( mam fatalny nos , zawalony , bolacy od zatok , chrype , glowa mi peeeeeeka no jednym słowem fatalnie się czuje
    Zaraz zasuwam na dol na herbatke z miodem i cytryna , a później imbir kupie eh .

Jaroszka hahaha no taaaaak ! Powinien ja ten pies wyjebac za słowa . :D źle babsko ale tak jak napisalas , nasza Paula jest silna i przez takie słowa coraz silniejsza ! I fajnie Paula ze jedziecie , odstresujesz się i nie musisz patrzeć na to świńskie babsko , szkoda ze kasy nie macie na wynajem swojego chociaż: (

Co do alkoholikow to mój były ojczym nim jest fakt popijam tylko piwko ale codziennie kilka a to juz jest alkoholizm nawet tak na badaniach specjalnych powiedzieli , leczyć się nie chciał nic , moja mama się pozbyła dziada ale to za dużo by opowiadać . Także tez wiem czy to" pachnie" ...

Jaroszka co do mojego bezdechu to minęło ale brzuszek nadal taki strasznie dziwny , teraz mnie biodra bola dodatkowo ale to norma!lne bynajmniej u mnie ale jak rano się wkurzylam to zrow bol przy pepku miałam i takie dziwne odczucie ale przeszło jakmsiem uspokoilam .
    Chuj od dziś chociażby się walilo i paliło nie wkuwie się , ja nie chce na porodowce za wcześnie się znaleźć ! Ppstanowione

Mika Ty uważam powinnas powiedzieć teściowej ,Polkosia ma racje ... Matka to matka ! Twoja wie pomaga tobie , niech i jego wie ! Może pomoże cos i jemu

jaroszka lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jej nawet nie znam. Dzwoni i gada głupoty. Jeszcze jego siostra z pretensjami do mnie. Ciśnienie mi na pewno skończyło i nie potrafię się uspokoić. Właśnie miałam cie pytać. Żeby zarejestrować się w pl jako bezrobotna musze wymeldowac się z niemiec chyba prawda? Bo ten kretyn nie chce mnie wymeldowac...

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka88 wrote:
    Tylko ten whisbear to oryginalna wersja, a ten drugi (taki okragly straszny- wg mnie oczywiscie), to podroba (w sensie, ze jest mlodszy) i jest droższy ;)

Kiedyś wklejalam linka do szumisiow tam jest jego kilka wersji, a whisbear jest jeden...
    Ja wybralam najtańsza i moim zdaniem najpraktyczniejsza zabawkę. Szumis zawieszka- mozna przyczepic do łóżeczka, do wózka albo na rękę - dla zainteresowanych przesyłam link: http://szumisiesklep.pl/kolekcja/szumisiowa-kolekcja/szumis-glowka

Po za tym moze i to podróba, ale akurat kilka znajomych ma wlasnie szumisia, tylko jedni maja whisbeara i naprawdę to jest dokładnie to samo :) ale co kto woli :)

polkosia lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie musisz ! Kto to sprawdzi , nikt .
    Idziesz normalnie do urzędu się rejestrujesz i po sprawie , odchaczac się musisz jak jesteś w pl bo inaczej klapa .
    Ja mam na siebie i na d umowę o mieszkanie , wszystko ze przebywał w UK , firme tu w UK i w pl " pracuje" również ... A wczesniej pracowałam również w firmie polskiej z pl ale można było w domu pracować na kompie nawet w WB
    Tylko ze .... Jak bedziesz pobierać dodatki jakieś z pl mieszkając w pl to ok ale jak wyjedzkesz znów mieszkać do Niemiec biorąc kasę musisz to zgłosić bo cie ścigna i będzie kasę oddawać , tak moja tesciowa miała i wgle możesz mieć problem z dodatkiem! Rodzinnym nawet albo cos jak maz pracuje za granica bo on więcej zarabia na pl i jego będą ppdliczC .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2015, 12:03

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie zarabiam nic bo niedawno studia skończyłam wiec i tak chuj ze tak powiem. Zajebiście miesiąc temu się wyrejestrowywalam bo wyjeżdżam a teraz... W dodatku weźcie mnie uspokojcie jakoś bo czuję się coraz gorzej a oddychanie leżąc mi nie pomaga

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika ja jeżeli chodzi o te urzędowe sprawy to nie pomogę :(

Boże to zes nam zadanie dała .... Sama sie teraz zdenerwowałem przez Ciebie zboczuszku!!!!

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przede wszystkim to nie odbieraj telefonów!!!! Tylko od swojej rodziny ! I najlepiej weź kogo tam masz pod ręka teraz???

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serce mi nawala jak cholera i takie uczucie strachu no kurde próbuje się uspokoić ale nic nie pomaga

• Mikejla Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pod ręką mam jerrusia :)

• Mikejla Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę żeby wziąć się za prasowanie ciuszków które kupiłam w czwartek hmm. I wpakować rzeczy do szafek bo jednak zostaje tutaj...

‹‹ 1535 1536 1537 1538 1539 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ