X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jerrusia tulaj mocno :) i proszę sie uspokoić, bo dzidzia razem z tobą sie złe czuje poważnie!!! Meliske do picia masz? Kurde normalnie to kielonek by pomógł :)
    Masz coś do roboty? Zajmij sie czyms

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2015, 12:16

relgh371crdcdbv2.png
  • Natka88 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka, jasne kazdy wybiera co chce:) Whisbear'a tez mozna przyczepic wszedzie (poza raczka). Mnie szumis wizualnie nie przekonuje, mam chyba jakis uraz z dziecinstwa i bardziej mnie przeraza niz zaprasza do przytulenia;)

jaroszka, polkosia lubią tę wiadomość

Aniołek <3 29.10.2014 <3 10tc
    Marysia <3 25.09.2015, 3440g i 55cm szczęścia <3
    74didf9h1v4xctmm.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika kochanie Ja mialam wczoraj takie uczucie , serce myslalam ze wyskoczył przez to brzuch bolal,ledwo dychalam ... Masakra
    Herbatke zrobilam , polezalam w spokoju i przeszło

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika a co do robienia czegoś może spacerem z psiakiem ? :) potem weź się za ciuszki , a telefon najlepiej wylascz dziś żeby cie mię nagabywali a swojemu napisze tylko SMS-a ze wyłączony jest żeby się jak cos nie martwił ze cos się stalo

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja się za porządki wezmę mama jak wiecie ma wychodne na noc jej w domu nie było. Odciaze ja trochę, młody wziął się za odkurzanie ale jak zwykle będę musiała po nim poprawiać.

• Mikejla Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wogole co nam wolno a czego już nie na tym etapie ciąży? Np ja normalnie to czuje się dobrze, nie mam chyba problemów z rozwarciem itd...albo tego nie wiem, no ale co mogę w domu robić a co nie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2015, 12:31

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chyba zamówie tylko musze wymyśleć skąd wezmę 100zł haha bo budżet przez zęby mam ograniczony :/ ale może uśmiechne się do mamusi :D

l22nhdgeccid541p.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski , witam sie z wami w piekna sobote , od dzis zaczyna sie u nas rozpogadzac i caly tydzien ma byc piekne ! No chociaz jeden tydzien sie uda z pogoda !

Jaroszka ciesze sie ze u Ciebie lepiej :*

Zakrecona , Mikejla , mam nadzieje ze wasze humory tez sie poprawia i nastepny tydzien bedzie duzo lepszy !
    Mikejla tez tak mysle zajmij sie czyms wycisz telefon i nie denerwuj sie , a co mozna co nie ? hmm ja sie czuje rewelacyjnie , brzucha prawie nie mam wiec robie wszytsko , czasem mi tylko sie zrobi slabo wtedy daje na luz .

A moj maly tak wariuje teraz ze brzuch na lewo i prawo lata :D

Green trzymamy kciuki i czekamy na piekne fotki :*

Ja lece malowac paznokcie , bo o 15 zaczynamy imprezke , urodziny mojego D <3
    Wiec trzeba wszykowac wszystko! Milego dnia :*

Mikejla, jaroszka lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baw sie dobrze :) no chodzi mi np. o mopa z wodą, albo odkurzacz, czy noszenie prania, mam dosyć strome schody w domu, nie wiem czy noszenie nawet głupiego odkurzacza jest wskazane, bo niby to lekkie, ale pare kilo ma. Nie wiem, wole sie dowiedzieć niż później mieć do siebie pretensje

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przepiękna pogoda tez dziś wiec żyć się chce . :)
    Humor lepszy , poprawiła mi go Mama z Ciotka i juz git , sniadanko zjadlam i gadulcze z nimi . Ciotki wczoraj imprezowaly tez z Mama wczoraj u nas i teraz na działkę jada się smażyć i grilowac . :) .

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też ładnie :) ciuchy powpakowywane w szafki :) zaraz chyba depilne sobie nóżki i broche :D bo zarosłam, a później ogarne resztę w domu :)

• ss Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,własnie machnęłam 3 okna i jestem z siebie dumna ze po trzech dniach lenistwa sie udało;))Mikejla ja ogolnie od poczatku mam problemy ze skurczami twardnieniem i kregoslupem ale szyjka jak narazie super trzyma wiec ok.Staram sie robic w domu to co trzeba poza wspinaniem sie na krzesła itd, bo upadek jest niebezpieczny jednak.A poza tym uwazam ze sam organizm podpowiada kiedy mozesz sobie pozwolic a kiedy "dość idz się połóż".Wlaśnie teraz mi mówi "odpocznij";) więc skonczyłam na 3 oknach i odpoczywam na forum;))
    Co do szumisia jakos od poczatku do mnie nie przemawia ale mam wielką chrapkę na taką przytulankę:D
    http://allegro.pl/fisher-price-przytulanka-sowka-uspokajacz-cdn55-i5569798114.html

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SS dokładnie , Ja tez robię wszystko prawie ale jak czuje ze muszę stopa zrobić to zwyczajnie IDE się kłaść . :)
    Ja tez problemów z szyjka nic nie mam , za 10 dni mam USG ! :D aaaaale doczekać się nie mogę a 3 trymestru mam pod koniec sierpnia jakoś tez .

ss, Nynusia lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się cos dziś na obiadek upierniczyc ... Mam ochotę na pewno na ubite ziemniaki i mizerie do tego , tylko jakie mięso ... Oooo zrobię żeberka chyba , dawno nie było . :)
    Muszę wstać posprzatac trochę , sama iść sie wykąpać ale zrobie sobie relaksujaca kąpiel ! Tego mi trzeba:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja też w sumie robię wszystko, ale wolę spytać, pamiętam jak mama z bratem wylądowała w szpitalu bo nosiła zakupy po pracy do domu i tak mi się przypomniało

• ss Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nosic za ciężko napewno nie mozna i tez mam schody i po nich raczej z odkurzaczem czy wiadrem z woda nie spaceruje ,bo po pierwsze moge przez cos przepasc i upaść a po drugie przy twardnieniach i skurczach nie wskazane szarpac sie z tym,ale tak po mieszkaniu gdzie nie ma schodow to spoko.
    A jak ci słabo i ciezko sie oddycha to mi pomaga lezenie na prawym boku.Na plecach wrecz sie dusze i uszy zatyka wiec nie polecam;)choc i tak nie powinno sie lezec na wznak to chocbym o tym zapomniala to zaraz organizm przypomina:P

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski jeszcze link do konkursu

http://nadobrypoczatek.com.pl/?utm_source=facebook&utm_medium=cpc&utm_campaign=lookalike2_dziewczynka

l22nhdgeccid541p.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dziś pomidorowa + na deser biszkopt z rabarbarem i sałatka owocowa (melon, arbuz, nektarynki, borówki, bita śmietana i poziomki z własnego ogródka) :)

strasznie dużo piszecie, nie wyrabiam ;)

ja juz Wam wspominałam - będę odtwarzać szumy i kołysanki z USB, szumisia nie kupuję.

muszę zacząć spisywać, czego mi brakuje w wyprawce, kurczę, nie tak łatwo ;)

co do TP - na luxmedzie jest dokładny opis, jak się wyznacza TP i napisali, że liczy się TP wg OM, korygowany przez I USG genetyczne (między 11-14 tc). Później każde dziecko inaczej się rozwija i TP z USG są niemiarodajne.

btw - co do duszności - ja mam już nie tylko na plecach, ale i na lewym boku. tylko na prawym mnie nie męczą zupełnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2015, 13:15

ss, Bąbelek lubią tę wiadomość

• Mikejla Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    nosic za ciężko napewno nie mozna i tez mam schody i po nich raczej z odkurzaczem czy wiadrem z woda nie spaceruje ,bo po pierwsze moge przez cos przepasc i upaść a po drugie przy twardnieniach i skurczach nie wskazane szarpac sie z tym,ale tak po mieszkaniu gdzie nie ma schodow to spoko.
    A jak ci słabo i ciezko sie oddycha to mi pomaga lezenie na prawym boku.Na plecach wrecz sie dusze i uszy zatyka wiec nie polecam;)choc i tak nie powinno sie lezec na wznak to chocbym o tym zapomniala to zaraz organizm przypomina:P

Byłam zdenerwowana przez szwagierke i męża - standard, nic nie pomagało ale już przeszło i sie zajęłam porządkami :)

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika dobrze , ze przeszło :*
    Ja mam dom piętrowy i tez nawet z praniem na gore na nie latam , Damian odkurza w domu Ja bardziej kurze i resztę:) a i on WC myje bo ja się w domestosach nie bawie
    SS Ja ostatnio ze schodów bym spadła bez niczego a co dopiero jak bym z czymś szła hahah

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 1536 1537 1538 1539 1540 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ