X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie nie panikuję :P Ale w sumie cieszę się, że nie zaczęłam liczyć ruchów jeszcze, bo jak widać nieregularne nadal. Chyba poczekam do tego 30tc, ale wg USG.

Uciekam spać, jutro mam ciężki dzień :( Obiecałam sobie, że ogarnę kuchnię na błysk, a mam naprawdę mega dużo szafek... Chcę już zrobić generalne porządki przed porodem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2015, 21:59

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka, aaaa rozumiem , na pewno tęskni ale pewnie ma tyle zajęć ze nie ma kiedy myśleć o tym , juz niedługo się zobaczycie :*
    A z lusterkiem dobry pomysł , tez o tym ost myslalam :D

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • lojkalojka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny jestem wierna Mustelli na rozstepy i jak na razie nie mam nic nowego . Oczywiscie stare sa na udach i cyckach , ale tego juz sie nie pozbede . Wazne , zeby nowe sie nie pokazaly .

A ja rozmyslam i szuka inspiracji w necie,bo chce zrobic jakas dekoracje dla syna nad lozeczko . Moze kupie literki i jej jakos ozdobie i do tego kilka pluszakow przyczepie .

BATTINKA lubi tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedys kazdej kolezance co rodzila dziecko robilam haftowane obrazki i moze teraz jak pojde na L4 tez cos wydziergam .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2015, 22:03

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Masę jajeczną podaną w chrupkach Cheetos :D

WTF ???!!!!

relgh371crdcdbv2.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo super pomysł, na pewno będziesz miała chwilke i cos fajnegio wymyslisz ! Zazdroszcze talentu ja jestem noga a raczej ręka i to dwie lewe ręce :D

Uciekam spać, regenerować się :) dobranoc mamusie :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Jaroszka kochana przepraszam ale byłam na działce i teraz czytam.
    Tam masz przy każdym pytaniu dowiedz się więcej i tam odpowiedz na pytanie. Jak dobrze pamiętam dałam ze obydwie odpowiedzi poprawne a w przedostatnim 91proc a w opisowym lalam wodę i napisałam mała rozprawke! !

Zrobiłam tak samo, ale potem złapały mnie wątpliwości, ze jednak tylko jedna jest poprawna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2015, 22:12

Nynusia lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedze.i sie nudze, moj poszedl spac... No to ja soe bawie w moje dekupazenie, juz.w salonie nie jest tak czysto jak bylo :D
    Mam tylko nadzieje, ze sie obudzi i pojdzie z psem no ja juz dzis nie ide

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez chce kupic literki i je ozdobic ;)

lojkalojka lubi tę wiadomość

3i496iye8v37prd8.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nie wiem jeszcze, czy wynająć mieszkanie czy zostać lepiej u rodziców, chociaż będzie dużo pieprzenia na pewno. Mnie już pewne rzeczy rażą, np mój starszy brat niby nie mieszka w domu, ale myśli, że zawsze będzie czekał na niego pokój - jak teraz przerobimy go na pokój dla dziecka to będzie szał. Mój młodszy brat do dzisiaj nie ma jakby swojego pokoju tylko klitke na przeciw mojego, bo jak tamten pan i władca przyjeżdża to TO JEST JEGO POKÓJ I CH.J. Wyrzzuca go i młody musi spać tam. Nie sprząta, nie pomaga, traktuje dom jak hotel, w dodatku robi syf i nie szanuje tego, że ktoś sprząta w tym domu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, mi lekarka na pytanie czy musze liczyć ruchy powiedziała, że wystarczy ze jak przez 2h nie poczuje albo będzie b słabo to wtedy się położyć i liczyć. A jak jest normalnie to dać sobie spokój z liczeniem. Ja mam często tak ze po kilku aktywnych dniach Małego jest 1-2 dni spokoju. I bardzo reaguje na pogodę - jak jest gorąco to mało się rusza. A tak btw ja jeszcze jak mam wątpliwości, przykładem dopplera i jeśli tętno jest ok to się nie martwię.

polkosia, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

• Mikejla Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to normalnie, że jak przyjeżdżam (czy jak wcześniej przyjeżdżałam ze studiów do rodziców), to sprzątam po sobie, w soboty oczywiście pomagam wysprzątać dom, robię zakupy do domu, oczywiście ze swojej kasy, a nie każe mamie dać jeśli mam coś kupić. Gotuję itd, a ten kretyn raz wypieprzył wszystkie rzeczy z pralki, wstawił swoje włączył i poszedł w chuj. Pranie się skończyło - nie robiłam nic, później patrzę, mama zapieprza na góre i rozwiesza jego pranie, ale się wtedy wkurwiłam i na nią wydarłam, że uczy ich robić nic

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    Dla mnie to normalnie, że jak przyjeżdżam (czy jak wcześniej przyjeżdżałam ze studiów do rodziców), to sprzątam po sobie, w soboty oczywiście pomagam wysprzątać dom, robię zakupy do domu, oczywiście ze swojej kasy, a nie każe mamie dać jeśli mam coś kupić. Gotuję itd, a ten kretyn raz wypieprzył wszystkie rzeczy z pralki, wstawił swoje włączył i poszedł w chuj. Pranie się skończyło - nie robiłam nic, później patrzę, mama zapieprza na góre i rozwiesza jego pranie, ale się wtedy wkurwiłam i na nią wydarłam, że uczy ich robić nic
    Ojj... Znam to, co prawda moj brat ma dopiero, tzn juz 13 lat ale jak ma cos zrobic... Masakra ja w jego wieku juz bylam samodzielna i mialam obowiazki w domu

3i496iye8v37prd8.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ten, co przyjeżdża skończył 28, młody ma 15. Najgorsze, że ten stary nikogo nie szanuje, mało tego - on chce być chrzestnym mojej Madzi. Oj nie chce nawet opowiadać jak się zachowywał na moim ślubie, połowe wieczoru przeryczałam

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciec to sobie moze ;)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

3i496iye8v37prd8.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka wrote:
    Ja dziewczyny jestem wierna Mustelli na rozstepy i jak na razie nie mam nic nowego . Oczywiscie stare sa na udach i cyckach , ale tego juz sie nie pozbede . Wazne , zeby nowe sie nie pokazaly .

A ja rozmyslam i szuka inspiracji w necie,bo chce zrobic jakas dekoracje dla syna nad lozeczko . Moze kupie literki i jej jakos ozdobie i do tego kilka pluszakow przyczepie .

Widzę ze we dwie używamy Musteli :) to naprawdę super krem.
    Tez dziś na allegro patrzałam litery ale trza za jedną dać ok 13 zl (swoją drogą co za zdzierstwo) a jak mi potrzeba 6 to juz ok 80zl wyjdzie. Ładnie te literki wyglądają ale jakoś mi kasy szkoda i sie zastanawiam:P

lojkalojka lubi tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona a ja od wczoraj ,,jadę,, z tymi ćwiczeniami co mi podesłałas link. Tyłek w górze na klęczkach i kołysanie biodrami...komicznie to wygląda. No cóż córa nie musi już iść do cyrku bo ma występy codziennie w domu...za darmo:P

stokrotka25, Nynusia lubią tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i apropo właśnie urządzania pokoiku ten wywód cały był hehehe, że jeszcze nie wiem gdzie co i jak.

Wiedźma - oczywiście, że nie będzie chrzestnym chociaż będzie wojna, on mnie nie szanuje, nie widzi że jestem w ciąży, kiedyś mu mówiłam żeby przyniósł mi drzewo z garażu - mi nie jest zimno. Tyle usłyszałam.
    Ja chcę wybrać chrzestnych normalnych dla mojego dziecka, nie tak jak rodzice wybierali nam - kto popadnie.

• Mikejla Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    Zakocona a ja od wczoraj ,,jadę,, z tymi ćwiczeniami co mi podesłałas link. Tyłek w górze na klęczkach i kołysanie biodrami...komicznie to wygląda. No cóż córa nie musi już iść do cyrku bo ma występy codziennie w domu...za darmo:P

Oj tam oj tam :) podeślij linka bo chyba przegapiłam :) i co to za krem na rozstępy>

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Litrerki tez mozna uszyc samemu, wyjdzie taniej ;)

Mikejla lubi tę wiadomość

3i496iye8v37prd8.png
‹‹ 1540 1541 1542 1543 1544 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ