X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/da1f1e9c195b.jpg

Ale ładny brzuszek :)

jaroszka lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosiu, ja mam podobnie po napięciu, tylko bardziej w kształt prostokąta niż stożka. Pojawiało mi się, jak sama napinałam mięśnie (np. podczas podniecenia, więc zrezygnowałam z pieszczot), ale też po skurczach Braxtona-Hicksa.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• ss Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to jak mi sie napina macica to tez sie robi stozek ale jak sama napinam miesnie to nie.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dokladnie to samo, ale ja to zauwazylam pare miesięcy temu. Polozna twierdzi ze to przepuklina, lekarz ze nie i ze zniknie po porodzie, bo w tym miejscu są teraz nóżki dziecka. I komu wierzyć?

iv09hdge6yql001e.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez robi sie stozek i mysle , ze jesli wiekszosc z nas to ma to pewnie tak musi byc.
    Ja wlasnie zjadla pozny obiad i lece pomoczyc dupe w basenie :)
    Jaroszka ty to niezla dupa jestes :) Niech mezowi tylek sciska , ze nie moze ci towarzyszyc ;)

agaton, jaroszka lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry .
    Jejku ale się rozpisalyscie , od pol h nadrabialam haha
    My u Teściowej jeszcze , jednak dziś u niej obiadek jeszcze:)
    Wczoraj bardzo Milo wieczór wszyscy spedzilismy:) tak fajnie rodzinnie .
    Mika Ty to jesteś agentka ! Hahahahaha
    Jaroszka mój lachonie <3

Polkosia Ja nikogo straszyć nie chce ale moja Ciocia 3 lata temu rodziła dziecko i w ciąży zrobilo jej się cos identycznego ! Lekarz mówił ze się zejda mięśnie po porodzie ale .... Nie każdemu się schodzą !
    Jej akurat się nie zeszły i niestety po porodzie przez 2 lata wyglądała jakby była w ciąży w galantym miesiącu i musiała mieć zabieg na" zejście mięśni" normalnie jej zszywali mięśnie i dopiero teraz wygląda dobrze jak normalna kobieta bez ciąży ze tak powiem . Musisz z lekarzem porozmawiać i czekać po porostu co będzie po porodzie po schudnieciu tych dodatkowych kilogramów które przytylas i aż ci brzunio zleci ciążowy . Ale na razie spokojnie bądź dobrej myśli w końcu najrpzsadniejsza i najbardziej opanowana z nas dupcia jesteś :) Ja np. Nie mam nic takiego na brzuchu czy jak napne cxzy nie

Co do ruchów małego to mój mały wczoraj zrobił tylko 3 kopniaki ! Czujecie ? Ja miałam stres jak chuj !
    Dopiero po zjedzeniu grila , wypiciu szklanki coli mały tak się rozruszal ze pol nocy szalał ! Dziemn miał chyba senny , dziś od rana lata normalnie ! :) także spokojna jestem uff ale mamusie nastraszyl niesamowicie !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2015, 15:58

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo witamy witamy :D ja dzisiaj mam taki dzień lenia! brzuch mnie tak dziwnie trzeci dzień boli, a ja głupia mimo, że już nie mogę to co chwile coś jem :D

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika Ja nie raz miałam dzień ze niby byłam najedzona jak prosie ale jeszcze jednak bym cos wcisnela haha
    Wgle wczoraj weszlam na wagę u teściowej a tam !!!! +20 !!!!!!!! Myslalam , ze umrę ! Ja nie wiem kurwa skąd te kilogramy się biorą ...!:(

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi w nogi poszło ewidentnie, bo włożyłam spodnie swoje i troszke poszło w maluszka i troche w nogi, bo spodnie opinają jeszcze bardziej niż wcześniej, jutro lece do apteki po ten krem co dziewczyny polecały mustela o ile dobrze pamiętam, bo ja nie wiem czy to rozstępy ale....jak ścisne skóre po bokach nóg to robi sie taka pomarszczona skórka, to to?

• polkosia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, czytałam, że nie zawsze się schodzi, ale lepiej, żeby to było rozejście niż przepuklina... Zapytam lekarza.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I u mnie tez stozek sie robi

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest normalnie, w sensie nie robi sie stozek, tylko 'pilka'.
    Ale za to pepek mnie zaczal pobolewac - znaczy skora chyba sie rozciaga i to przez to.

• annggela Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omg a myslalam że to cos normalnego, jak sie podnosze to moj brzuch tak wyglada, zapytam sie lekarza w piatek albo poloznej bo chce sie umowic na spotkanie.... Jaroszka zajebiscie wygladasz ;)
    Zakrecona moj synus tez wieczorem zaatakowal kopniakami ;) dzisiaj nadrabia wczorajsze <3
    Ja znow podly humor mam, wkurza mnie syn meza bo wogole sie nie slucha, niby grzeczny ale w dupie ma to co mowie... Wczesniej byl inny, albo mu matka nagadala albo pokazuje swoje prawdziwe oblicze :/

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ten stożek powstaje teraz przy napinaniu brzucha, bo mięśnie rozeszły się na boki. Po porodzie się zejdą. Można im w tym trochę pomóc odpowiednimi ćwiczeniami. Mieliśmy o tym na spotkaniu z rehabilitantką na SR.

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo ma gorszy dzień Angela :) nie nerwuj sje :D ja też byłam pewna, że taki brzuch to normalna rzecz

• Magnosia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalna :)

• polkosia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, widzisz Magnosia, a ja na zajęciach z rehabilitantką akurat nie byłam ;) Pewnie to nic takiego, skoro wiele z nas to ma. Co mnie uspokaja też :P

Magnosia lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • annggela Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    Albo ma gorszy dzień Angela :) nie nerwuj sje :D ja też byłam pewna, że taki brzuch to normalna rzecz
    Chodzi o to, ze to nie tylko dzis, codziennie tak jest. Maz nie zwraca zbytnio uwagi ze on wiecej slodyczy je niz normalnych posilkow pomijajac fakt ze on ma ulubionych 7 posilkow i nic innego nie lubi. Jestem zla ciotka bo ciagle upominam sie i zabraniam, chyba to oleje niech robi co chce, matka nie umie wychowac to co ja mam sie stresowac :/

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey. U nas też jkk napnę brzuszek to robi się stożek.

Niestety od wczoraj bolą mnie zęby i głowa. Myślę czy nie przewiało mnie. Wieczorem gril. Fajnie u siostry było. Późno wróciliśmy. Ok 1. Teraz odczuwam skutki nie przespanej nocy.

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rehabilitantka mówiła o tym jak o czymś oczywistym. Nie ma się czym przejmować. Mówiła jednak, że po porodzie warto wykonywać ćwiczenia mające pomóc im się zejść. Pierwsze 6 tygodni jest najważniejsze. Warto dopytać rehabilitanta po porodzie ;) Kobiety które to zaniedbają mają problem z powrotem do figury. Choć nie zawsze :)

polkosia lubi tę wiadomość

‹‹ 1547 1548 1549 1550 1551 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ