X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/da1f1e9c195b.jpg

Ale ładny brzuszek :)

jaroszka lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosiu, ja mam podobnie po napięciu, tylko bardziej w kształt prostokąta niż stożka. Pojawiało mi się, jak sama napinałam mięśnie (np. podczas podniecenia, więc zrezygnowałam z pieszczot), ale też po skurczach Braxtona-Hicksa.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• ss Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to jak mi sie napina macica to tez sie robi stozek ale jak sama napinam miesnie to nie.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dokladnie to samo, ale ja to zauwazylam pare miesięcy temu. Polozna twierdzi ze to przepuklina, lekarz ze nie i ze zniknie po porodzie, bo w tym miejscu są teraz nóżki dziecka. I komu wierzyć?

iv09hdge6yql001e.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez robi sie stozek i mysle , ze jesli wiekszosc z nas to ma to pewnie tak musi byc.
    Ja wlasnie zjadla pozny obiad i lece pomoczyc dupe w basenie :)
    Jaroszka ty to niezla dupa jestes :) Niech mezowi tylek sciska , ze nie moze ci towarzyszyc ;)

agaton, jaroszka lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry .
    Jejku ale się rozpisalyscie , od pol h nadrabialam haha
    My u Teściowej jeszcze , jednak dziś u niej obiadek jeszcze:)
    Wczoraj bardzo Milo wieczór wszyscy spedzilismy:) tak fajnie rodzinnie .
    Mika Ty to jesteś agentka ! Hahahahaha
    Jaroszka mój lachonie <3

Polkosia Ja nikogo straszyć nie chce ale moja Ciocia 3 lata temu rodziła dziecko i w ciąży zrobilo jej się cos identycznego ! Lekarz mówił ze się zejda mięśnie po porodzie ale .... Nie każdemu się schodzą !
    Jej akurat się nie zeszły i niestety po porodzie przez 2 lata wyglądała jakby była w ciąży w galantym miesiącu i musiała mieć zabieg na" zejście mięśni" normalnie jej zszywali mięśnie i dopiero teraz wygląda dobrze jak normalna kobieta bez ciąży ze tak powiem . Musisz z lekarzem porozmawiać i czekać po porostu co będzie po porodzie po schudnieciu tych dodatkowych kilogramów które przytylas i aż ci brzunio zleci ciążowy . Ale na razie spokojnie bądź dobrej myśli w końcu najrpzsadniejsza i najbardziej opanowana z nas dupcia jesteś :) Ja np. Nie mam nic takiego na brzuchu czy jak napne cxzy nie

Co do ruchów małego to mój mały wczoraj zrobił tylko 3 kopniaki ! Czujecie ? Ja miałam stres jak chuj !
    Dopiero po zjedzeniu grila , wypiciu szklanki coli mały tak się rozruszal ze pol nocy szalał ! Dziemn miał chyba senny , dziś od rana lata normalnie ! :) także spokojna jestem uff ale mamusie nastraszyl niesamowicie !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2015, 15:58

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo witamy witamy :D ja dzisiaj mam taki dzień lenia! brzuch mnie tak dziwnie trzeci dzień boli, a ja głupia mimo, że już nie mogę to co chwile coś jem :D

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika Ja nie raz miałam dzień ze niby byłam najedzona jak prosie ale jeszcze jednak bym cos wcisnela haha
    Wgle wczoraj weszlam na wagę u teściowej a tam !!!! +20 !!!!!!!! Myslalam , ze umrę ! Ja nie wiem kurwa skąd te kilogramy się biorą ...!:(

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi w nogi poszło ewidentnie, bo włożyłam spodnie swoje i troszke poszło w maluszka i troche w nogi, bo spodnie opinają jeszcze bardziej niż wcześniej, jutro lece do apteki po ten krem co dziewczyny polecały mustela o ile dobrze pamiętam, bo ja nie wiem czy to rozstępy ale....jak ścisne skóre po bokach nóg to robi sie taka pomarszczona skórka, to to?

• polkosia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, czytałam, że nie zawsze się schodzi, ale lepiej, żeby to było rozejście niż przepuklina... Zapytam lekarza.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I u mnie tez stozek sie robi

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest normalnie, w sensie nie robi sie stozek, tylko 'pilka'.
    Ale za to pepek mnie zaczal pobolewac - znaczy skora chyba sie rozciaga i to przez to.

• annggela Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omg a myslalam że to cos normalnego, jak sie podnosze to moj brzuch tak wyglada, zapytam sie lekarza w piatek albo poloznej bo chce sie umowic na spotkanie.... Jaroszka zajebiscie wygladasz ;)
    Zakrecona moj synus tez wieczorem zaatakowal kopniakami ;) dzisiaj nadrabia wczorajsze <3
    Ja znow podly humor mam, wkurza mnie syn meza bo wogole sie nie slucha, niby grzeczny ale w dupie ma to co mowie... Wczesniej byl inny, albo mu matka nagadala albo pokazuje swoje prawdziwe oblicze :/

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ten stożek powstaje teraz przy napinaniu brzucha, bo mięśnie rozeszły się na boki. Po porodzie się zejdą. Można im w tym trochę pomóc odpowiednimi ćwiczeniami. Mieliśmy o tym na spotkaniu z rehabilitantką na SR.

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo ma gorszy dzień Angela :) nie nerwuj sje :D ja też byłam pewna, że taki brzuch to normalna rzecz

• Magnosia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalna :)

• polkosia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, widzisz Magnosia, a ja na zajęciach z rehabilitantką akurat nie byłam ;) Pewnie to nic takiego, skoro wiele z nas to ma. Co mnie uspokaja też :P

Magnosia lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • annggela Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    Albo ma gorszy dzień Angela :) nie nerwuj sje :D ja też byłam pewna, że taki brzuch to normalna rzecz
    Chodzi o to, ze to nie tylko dzis, codziennie tak jest. Maz nie zwraca zbytnio uwagi ze on wiecej slodyczy je niz normalnych posilkow pomijajac fakt ze on ma ulubionych 7 posilkow i nic innego nie lubi. Jestem zla ciotka bo ciagle upominam sie i zabraniam, chyba to oleje niech robi co chce, matka nie umie wychowac to co ja mam sie stresowac :/

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey. U nas też jkk napnę brzuszek to robi się stożek.

Niestety od wczoraj bolą mnie zęby i głowa. Myślę czy nie przewiało mnie. Wieczorem gril. Fajnie u siostry było. Późno wróciliśmy. Ok 1. Teraz odczuwam skutki nie przespanej nocy.

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rehabilitantka mówiła o tym jak o czymś oczywistym. Nie ma się czym przejmować. Mówiła jednak, że po porodzie warto wykonywać ćwiczenia mające pomóc im się zejść. Pierwsze 6 tygodni jest najważniejsze. Warto dopytać rehabilitanta po porodzie ;) Kobiety które to zaniedbają mają problem z powrotem do figury. Choć nie zawsze :)

polkosia lubi tę wiadomość

‹‹ 1547 1548 1549 1550 1551 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ