X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • LaSavia Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to moge caly czas spac;) naklepsze drzemki po kazdym posilku;)
    Tak wygrzanie i herbata z miodem i cytryna dziala cuda. Jak sie dowiedzialam ze jestem w ciazy to na zlosc zapalenie gardla i zapchane zatoki;) duzo czosnku i cytryny;)

Małgorzatka, Kaśku lubią tę wiadomość

3jgxgywlx9dht3mj.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś na skierowaniu na badania zauważyłam, że na pieczątce mojego lekarza poza ginekolog-położnik, jest też seksuolog kliniczny :D Się zdziwią w kadrach jak L4 z taką pieczątką przyniosę :D

polkosia, tomania2806, dodinka, Małgorzatka, paula1, Kaśku, FreshMm, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie się obudziłam, dziś rekord wstawania na siku - 5 razy! aż boję się co będzie później..

Z tym jedzeniem to ja mam tak że jeden dzień mam apetyt non stop a inny dzień nie mam w ogóle :) więc może się to jakoś wyrówna i sto kilo nie przytyje :)

Miłego dnia i udanych wizyt :)
    Pasuje się zebrać do pracy.. :P

tomania2806, Małgorzatka, paula1, Kaśku lubią tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaSavia, u nas chyba większość dziewczyn już chorowała ;)

Małgorzatka lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak byłam w aptece chyba w pięciu to nigdzie nic mi nie chcieli dać na przeziębienie, tylko z receptą od lekarza. Ech wiec zostało mi picie herbaty i mleka z miodem.

Ja też tak mam że jednego dnia to bym jadła, jadła i jadła a drugiego na prawdę na nic nie mam ochoty żeby coś zjeść.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 09:08

• dodinka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Dziewczyny super wiadomości wszystkim Wam po wizytach i badaniach serdecznie gratuluję!! ;*
    Dodinka a mnie się wydawało ze masz wizytę tak jak ja w środę hmm chyba mi się powaliło coś ;)

Zmieniałam i opłacało się:D

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • Arielka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znalazłam coś takiego o nazwie prenalen http://www.prenalen.pl/ mają syrop, spray do nosa i tabletki na gardło. ciekawe czy będzie w aptece:)

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • dodinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    LaSavia, u nas chyba większość dziewczyn już chorowała ;)

Odpukać ja jeszcze nie :)

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blondi123 wrote:
    Mi mdłości już przechodzą, ale nie mogę jeść nic słodkiego, ciągle chce mi się pić i non stop siku. Pozdrawiam

Ja kiedyś jadłam dużo słodkości a teraz nawet jednego cukierka nie zjem bleeeeeeeeeee

Małgorzatka, polkosia lubią tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • LaSavia Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodinka to trzymaj sie mocno zebys nie chorowala;)
    Ja w pierwszej ciazy na sniadanie jadlam 4 kanapki z miodem;) teraz tez jakos mi sie nie chce;)

Małgorzatka, paula1, dodinka lubią tę wiadomość

3jgxgywlx9dht3mj.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Czekam na wieści z usg waszych porannych ;-)
    Witaj la savia ;-) rośnijcie zdrowo :-*
    Ja dzisiaj w końcu się wyspałam :-D ale leżę jeszcze :-D dziewczyny oglądają bajkę także jeszcze mogę ;-)

paula1, dodinka, Kaśku lubią tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aana fajnie wszystko w jednym z razie czego :-D

aanaa lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Staram się dużo nie jeść, ale co robić jak co 2 godziny dopada mnie taki głód, że boję się że padnę? i przy głodzie pojawiają się mdłości, które przechodzą po jedzeniu...
    Ja mam to samo, jak zjem to mdłości przechodzą. Na szczęście moja waga teraz jest w miarę, dzisiaj się ważyłam z rana to 61,5 kg mam, a zanim zaszłam miałam prawie 64 kg. Ale jak sie zwazylam wieczorem kiedys po całym dniu jedzenia to wskoczyło 63,5.
    Czyli znaczy, że z tym głodem nie jestem sama, pocieszyłyście mnie kochane, bo już myślałam, że sobie to wkręcam :)
    Małgosia Ty sie wyspałas, a ja nie mogłam spać prawie całą noc, ale rano troche nadrobiłam. Moje dziecko poszło z tesciowa do pracy i zadzwonił o 8.00 - mamus spisz? no to mu odpowiedziałam, że już nie śpię ;)

Dziewczyny dzisiaj mam kolejny dzień leżący, więc będę mocno trzymała kciuki i czekała na wiadomości.
    (do wizyty w sumie 1 cały dzień :) )

Anastazja dawaj znać co u Was? bo widze ze o 9.00 miałaś USG

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 09:44

Małgorzatka, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • LaSavia Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po przeprowadzce nadal nie mam wagi wiec nie wiem ile wazylam przed i teraz;)
    Paula jie powinno byc tak zle masz teraz spalanie takze nie powinnas sie przejmowac troche wiekszymi porcjami jedzenia;)

3jgxgywlx9dht3mj.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaSavia wrote:
    Ja po przeprowadzce nadal nie mam wagi wiec nie wiem ile wazylam przed i teraz;)
    Paula jie powinno byc tak zle masz teraz spalanie takze nie powinnas sie przejmowac troche wiekszymi porcjami jedzenia;)
    W sumie to się nie przejmuje, bo spalanie miałam zawsze dobre. Dziwne mi to, że czasami przez cały dzien zjadlam 2 kanapki i do przodu, bo ciągle w biegu, a teraz co 2 h muszę jeść. Po urodzeniu młodego wyszłam ze szpitala prawie z płaskim brzuchem, a przytyłam 11 kg, ale to było prawie 10 lat temu :) dla mnie pomimo tego, że jest to 2 ciąża, to wszystko jest nowe. Z młodym studiowałam, więc nie mialam czasu wsłuchiwać sie w organizm, teraz jestem bardziej świadoma tego wszystkiego.
    LaSavia gratulacje fasoleczki :)

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam niestety duży problem z jedzeniem na co nie spojrzę to jest bleeeeee moje śniadanie to herbatka z maślanym rogalem jak na początku miałam super apetyt i wszystko wcinałam to teraz nic nie mogę jeść :/

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Ja jeść mogę ciągle. Zrobiłam sobie kanapki do pracy, wzięłam zdrowe przekąski a przed samą pracą poczułam tak silny głód, że wstąpiłam do sklepu i dokupiłam drugie tyle jedzenia. Staram się dużo nie jeść, ale co robić jak co 2 godziny dopada mnie taki głód, że boję się że padnę? i przy głodzie pojawiają się mdłości, które przechodzą po jedzeniu...Chyba przytyje 20 kg w tej ciąży :)
    Witaj LaSavia :)

Mam tak samo:) co chwilę jestem głodna, więc często jem:) na szczęście odrzuca mnie na słodkości:)

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja w czwartek wylądowałam na Izbie Przyjęć. miałam małe krwawienie i spanikowałam. Jakiś lekarz idiota powiedział, że mam najprawdopodobniej puste jajo... byłam przerażona! chyba wszystkie łży wypłakałam! a wczoraj poszłam załamana na kontrolę do mojej Ginekolożki i zobaczyłam dzidziuśka... i serduszko mu juz bije:)

Małgorzatka, Kaśku, dodinka, Nynusia, FreshMm, Katarzyna87, ITKA, mała.mi lubią tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacusianka wrote:
    Dziewczyny, ja w czwartek wylądowałam na Izbie Przyjęć. miałam małe krwawienie i spanikowałam. Jakiś lekarz idiota powiedział, że mam najprawdopodobniej puste jajo... byłam przerażona! chyba wszystkie łży wypłakałam! a wczoraj poszłam załamana na kontrolę do mojej Ginekolożki i zobaczyłam dzidziuśka... i serduszko mu juz bije:)
    No to całe szczęście :-* właśnie tak dużo zależy na kogo się trafi , normalnie rozwalają mnie takie pochopne diagnozy .

oar83e3krqgkccev.png
  • LaSavia Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja z pierwszym przytylam 15 i zeszlo mi wszystko po urodzeniu procz 3 kg w cyckach;) ale maly byl duzy wiec sie nie dziwie. 2 miesiace po urodzeniu waga byla nizsza niz przed ciaza. Generalnie to lepiej jest jesc mniej a czesciej. Ja tak teraz patrze to tez jem co okolo 2-3 godziny z tym ze pomiedzy posilkami glownymi wcinam jablko lub jakis owoc.

Dodinka moze tak reaguje twoj organizm. A probowalas na sniadanie jesc musli z jogurtem naturalnym? Daje duzo sily na reszte dnia a raczej nie powinno powodowac nudnosci. Ja robie sama nie codziennie ale staram sie dosc czesto i dla mojego malego to zdrowe sniadanie: 2 lyzki platkow owsianych, rodzynki, zurawina, moga byc morele albo sliwka suszona, troche ziarenek np slonecznik siemie lniane i to zalewam goraca woda i czekam jakies 10 minut dodaje jogurt lub mleko. Moze byc np z owocami truskawka lub banan. Tych kupnych musli nie polecam bo to wszystko przetworzone. A tak wiesz co jesz;) sprobuj. A jak wstaniesz to zanim zjesz cokolwiek wypij szkalnke wody z cytryna. Porawia apetyt i niweluje mdlosci;)

Małgorzatka, dodinka, paula1 lubią tę wiadomość

3jgxgywlx9dht3mj.png
‹‹ 155 156 157 158 159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ