X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • LaSavia Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to moge caly czas spac;) naklepsze drzemki po kazdym posilku;)
    Tak wygrzanie i herbata z miodem i cytryna dziala cuda. Jak sie dowiedzialam ze jestem w ciazy to na zlosc zapalenie gardla i zapchane zatoki;) duzo czosnku i cytryny;)

Małgorzatka, Kaśku lubią tę wiadomość

3jgxgywlx9dht3mj.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś na skierowaniu na badania zauważyłam, że na pieczątce mojego lekarza poza ginekolog-położnik, jest też seksuolog kliniczny :D Się zdziwią w kadrach jak L4 z taką pieczątką przyniosę :D

polkosia, tomania2806, dodinka, Małgorzatka, paula1, Kaśku, FreshMm, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie się obudziłam, dziś rekord wstawania na siku - 5 razy! aż boję się co będzie później..

Z tym jedzeniem to ja mam tak że jeden dzień mam apetyt non stop a inny dzień nie mam w ogóle :) więc może się to jakoś wyrówna i sto kilo nie przytyje :)

Miłego dnia i udanych wizyt :)
    Pasuje się zebrać do pracy.. :P

tomania2806, Małgorzatka, paula1, Kaśku lubią tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaSavia, u nas chyba większość dziewczyn już chorowała ;)

Małgorzatka lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak byłam w aptece chyba w pięciu to nigdzie nic mi nie chcieli dać na przeziębienie, tylko z receptą od lekarza. Ech wiec zostało mi picie herbaty i mleka z miodem.

Ja też tak mam że jednego dnia to bym jadła, jadła i jadła a drugiego na prawdę na nic nie mam ochoty żeby coś zjeść.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 09:08

• dodinka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Dziewczyny super wiadomości wszystkim Wam po wizytach i badaniach serdecznie gratuluję!! ;*
    Dodinka a mnie się wydawało ze masz wizytę tak jak ja w środę hmm chyba mi się powaliło coś ;)

Zmieniałam i opłacało się:D

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • Arielka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znalazłam coś takiego o nazwie prenalen http://www.prenalen.pl/ mają syrop, spray do nosa i tabletki na gardło. ciekawe czy będzie w aptece:)

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • dodinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    LaSavia, u nas chyba większość dziewczyn już chorowała ;)

Odpukać ja jeszcze nie :)

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blondi123 wrote:
    Mi mdłości już przechodzą, ale nie mogę jeść nic słodkiego, ciągle chce mi się pić i non stop siku. Pozdrawiam

Ja kiedyś jadłam dużo słodkości a teraz nawet jednego cukierka nie zjem bleeeeeeeeeee

Małgorzatka, polkosia lubią tę wiadomość

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • LaSavia Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodinka to trzymaj sie mocno zebys nie chorowala;)
    Ja w pierwszej ciazy na sniadanie jadlam 4 kanapki z miodem;) teraz tez jakos mi sie nie chce;)

Małgorzatka, paula1, dodinka lubią tę wiadomość

3jgxgywlx9dht3mj.png
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Czekam na wieści z usg waszych porannych ;-)
    Witaj la savia ;-) rośnijcie zdrowo :-*
    Ja dzisiaj w końcu się wyspałam :-D ale leżę jeszcze :-D dziewczyny oglądają bajkę także jeszcze mogę ;-)

paula1, dodinka, Kaśku lubią tę wiadomość

"Ręce , które kołyszą kołyskę rządzą światem"
    oar83e3krqgkccev.png
    "Każdy ma chwile że się po cichu modli..."
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aana fajnie wszystko w jednym z razie czego :-D

aanaa lubi tę wiadomość

oar83e3krqgkccev.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Staram się dużo nie jeść, ale co robić jak co 2 godziny dopada mnie taki głód, że boję się że padnę? i przy głodzie pojawiają się mdłości, które przechodzą po jedzeniu...
    Ja mam to samo, jak zjem to mdłości przechodzą. Na szczęście moja waga teraz jest w miarę, dzisiaj się ważyłam z rana to 61,5 kg mam, a zanim zaszłam miałam prawie 64 kg. Ale jak sie zwazylam wieczorem kiedys po całym dniu jedzenia to wskoczyło 63,5.
    Czyli znaczy, że z tym głodem nie jestem sama, pocieszyłyście mnie kochane, bo już myślałam, że sobie to wkręcam :)
    Małgosia Ty sie wyspałas, a ja nie mogłam spać prawie całą noc, ale rano troche nadrobiłam. Moje dziecko poszło z tesciowa do pracy i zadzwonił o 8.00 - mamus spisz? no to mu odpowiedziałam, że już nie śpię ;)

Dziewczyny dzisiaj mam kolejny dzień leżący, więc będę mocno trzymała kciuki i czekała na wiadomości.
    (do wizyty w sumie 1 cały dzień :) )

Anastazja dawaj znać co u Was? bo widze ze o 9.00 miałaś USG

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2015, 09:44

Małgorzatka, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • LaSavia Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po przeprowadzce nadal nie mam wagi wiec nie wiem ile wazylam przed i teraz;)
    Paula jie powinno byc tak zle masz teraz spalanie takze nie powinnas sie przejmowac troche wiekszymi porcjami jedzenia;)

3jgxgywlx9dht3mj.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaSavia wrote:
    Ja po przeprowadzce nadal nie mam wagi wiec nie wiem ile wazylam przed i teraz;)
    Paula jie powinno byc tak zle masz teraz spalanie takze nie powinnas sie przejmowac troche wiekszymi porcjami jedzenia;)
    W sumie to się nie przejmuje, bo spalanie miałam zawsze dobre. Dziwne mi to, że czasami przez cały dzien zjadlam 2 kanapki i do przodu, bo ciągle w biegu, a teraz co 2 h muszę jeść. Po urodzeniu młodego wyszłam ze szpitala prawie z płaskim brzuchem, a przytyłam 11 kg, ale to było prawie 10 lat temu :) dla mnie pomimo tego, że jest to 2 ciąża, to wszystko jest nowe. Z młodym studiowałam, więc nie mialam czasu wsłuchiwać sie w organizm, teraz jestem bardziej świadoma tego wszystkiego.
    LaSavia gratulacje fasoleczki :)

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam niestety duży problem z jedzeniem na co nie spojrzę to jest bleeeeee moje śniadanie to herbatka z maślanym rogalem jak na początku miałam super apetyt i wszystko wcinałam to teraz nic nie mogę jeść :/

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Ja jeść mogę ciągle. Zrobiłam sobie kanapki do pracy, wzięłam zdrowe przekąski a przed samą pracą poczułam tak silny głód, że wstąpiłam do sklepu i dokupiłam drugie tyle jedzenia. Staram się dużo nie jeść, ale co robić jak co 2 godziny dopada mnie taki głód, że boję się że padnę? i przy głodzie pojawiają się mdłości, które przechodzą po jedzeniu...Chyba przytyje 20 kg w tej ciąży :)
    Witaj LaSavia :)

Mam tak samo:) co chwilę jestem głodna, więc często jem:) na szczęście odrzuca mnie na słodkości:)

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja w czwartek wylądowałam na Izbie Przyjęć. miałam małe krwawienie i spanikowałam. Jakiś lekarz idiota powiedział, że mam najprawdopodobniej puste jajo... byłam przerażona! chyba wszystkie łży wypłakałam! a wczoraj poszłam załamana na kontrolę do mojej Ginekolożki i zobaczyłam dzidziuśka... i serduszko mu juz bije:)

Małgorzatka, Kaśku, dodinka, Nynusia, FreshMm, Katarzyna87, ITKA, mała.mi lubią tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • Małgorzatka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacusianka wrote:
    Dziewczyny, ja w czwartek wylądowałam na Izbie Przyjęć. miałam małe krwawienie i spanikowałam. Jakiś lekarz idiota powiedział, że mam najprawdopodobniej puste jajo... byłam przerażona! chyba wszystkie łży wypłakałam! a wczoraj poszłam załamana na kontrolę do mojej Ginekolożki i zobaczyłam dzidziuśka... i serduszko mu juz bije:)
    No to całe szczęście :-* właśnie tak dużo zależy na kogo się trafi , normalnie rozwalają mnie takie pochopne diagnozy .

oar83e3krqgkccev.png
  • LaSavia Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja z pierwszym przytylam 15 i zeszlo mi wszystko po urodzeniu procz 3 kg w cyckach;) ale maly byl duzy wiec sie nie dziwie. 2 miesiace po urodzeniu waga byla nizsza niz przed ciaza. Generalnie to lepiej jest jesc mniej a czesciej. Ja tak teraz patrze to tez jem co okolo 2-3 godziny z tym ze pomiedzy posilkami glownymi wcinam jablko lub jakis owoc.

Dodinka moze tak reaguje twoj organizm. A probowalas na sniadanie jesc musli z jogurtem naturalnym? Daje duzo sily na reszte dnia a raczej nie powinno powodowac nudnosci. Ja robie sama nie codziennie ale staram sie dosc czesto i dla mojego malego to zdrowe sniadanie: 2 lyzki platkow owsianych, rodzynki, zurawina, moga byc morele albo sliwka suszona, troche ziarenek np slonecznik siemie lniane i to zalewam goraca woda i czekam jakies 10 minut dodaje jogurt lub mleko. Moze byc np z owocami truskawka lub banan. Tych kupnych musli nie polecam bo to wszystko przetworzone. A tak wiesz co jesz;) sprobuj. A jak wstaniesz to zanim zjesz cokolwiek wypij szkalnke wody z cytryna. Porawia apetyt i niweluje mdlosci;)

Małgorzatka, dodinka, paula1 lubią tę wiadomość

3jgxgywlx9dht3mj.png
‹‹ 155 156 157 158 159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ