X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muffinka teraz nic nie cwicze , bo po tym jak w pirwszym trymestrze kilka razy mialam krwawienie -przestalam.
    Jutro ide do garazu odszukac pilke i zaczne krecic bioderkami ;)

Polkosia o tym nie pomyslalam , ze moze zaszkodzic . Ostatnio bylam u dentystki i nie zauwazyla nic niepokojacego . Ale lepiej ograniczyc .
    Polkosia to wieczor sie udal i endorfiny podskoczyly ;)

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakrecona , a ty masz jakas diete ustalona przez dietetyka ? czy Twojego autorstwa ?

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka wrote:
    muffinka teraz nic nie cwicze , bo po tym jak w pirwszym trymestrze kilka razy mialam krwawienie -przestalam.
    Jutro ide do garazu odszukac pilke i zaczne krecic bioderkami ;)

Polkosia o tym nie pomyslalam , ze moze zaszkodzic . Ostatnio bylam u dentystki i nie zauwazyla nic niepokojacego . Ale lepiej ograniczyc .
    Polkosia to wieczor sie udal i endorfiny podskoczyly ;)
    Juz bedziesz kręcić dupcia ? :) nie za szybko ?
    EJ wiecie co bo Ja to się boje kręcić pupcia tak ze wywolam poród za wcześnie cos , ze dziecko się wprowadzi w kanał szyjkowy itp
    Może głupia jestem ale jakoś się boje hahaha

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosiu super ze dobrze się bawilas ! :)

Lece zjeść 7daysa i Lulu.

Spijcie dobrze mamuski ! Dobranoc :*

polkosia lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusiu, smacznego :) Jedz, karm maluszka ;)
    Ja chcę jakąś jogę zacząć, nie chodzi mi o ćwiczenia na sylwetkę, bardziej o te co mi pomogą przy porodzie. O może też taka piłka, żeby dziecko się dobrze ułożyło... itp
    Idę pod prysznic dziewczynki, pościel muszę przebrać itp No i główny powód, zdrętwiały mi 4 litery, że nic nie czuję... :)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

wnid9vvjodizjocx.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka wrote:
    zakrecona , a ty masz jakas diete ustalona przez dietetyka ? czy Twojego autorstwa ?
    To jest generalnie dieta mojego ginekologa hahaha
    On kiedyś podał mi co nie mogę a co mogę i sama dalej sobie przygotowywalam rzeczy itp:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynam nowe tygodnie w poniedzialki akurat :) ja namietnie czytam w kazdym tyg co u dzidzi na kazdej stronie ktora mi google wyswietli :P lubie to.. i mecze meza i mu mowie co jak itp.. :D
    Maly mi sie teraz tak wepchal w prawa strone brzucha ze juz nie wyrabiam i krzycze na niego po imieniu :P

bylismy dzisiaj na plazy i jak lezalam w strone slonca i podnosilam bluzke w sensie odkrywalam brzuch to maly sie zrywal :D i tak pare razy hehe..
    kapalismy sie w morzu.. zimna woda ale powolutku dalo rade :)

• ZakręconaOna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muff to lec:)
    Szczęśliwa smacznego i śpij dobrze :*:**:*

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka mój mały dziś się przytula do pęcherza i to za mocno aż ! Mam wrażenie ze będę sikac zaraz pod siebie . :( i ciągle mnie kopie tam cwaniaczek mały albo lapkami uderza

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Latarke do lapki i poswiec mu u gory, ciekawe czy pomoze :D moze przyjdize do swiatelka

• lojkalojka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa wcinaj , wcinaj , bo ty drobinkajeste ;)
    Muffinka trzeba sie ruszyc z wyrka :)

zakrecona znalazlam na Youtubie cwiczenia na pilce w III rymestrze , wice chyba mozna. Pocwicze z raz czy dwa i zobacze jak bede sie czula .

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze mna najgorzej jak twardnieje brzuch wtedy lece siusiu bo mi normalnie to spinanie tak pecherz sciska, ze szok.

miska2503 lubi tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka, no na razie nic nie widać, ale na dłuższą metę nie polecam. Siostra tak sobie zęby dorobiła w ten sposób. Oczywiście po paru latach picia wody z cytryną (cały dzień popijała), a teraz już musiała przednie wszystkie licówki zrobić, bo mega zniszczone miała. Takie jakby krótsze, jakby zgrzytała zębami. Dlatego ja wypijam szklankę soku na raz i myję od razu zęby :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 22:57

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka to musialo fajnie wygladac jak reagowal na swiatlo lub na cieplo . Ja probowalam raz z latarka , ale moj maluch to chyba za ty nie przepada .
    Dziewczyny narobilyscie mi smaka i musze cos zjesc :) Tylko co? Melon , arbuz czy jabko ? No w ostatecznosci pokusze sie o loda :)

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka no to chyba można:) Ja mam kuzwa jednak stracha heheh
    Nenka może ucieknie do swiatelka faktycznie hehe: D
    Mnie dziś strasznie brzuch się stawia niestety jak wstaje z WC najbardziej odrazy twardnieje nie wiem może mały jakoś się tak tam nisko osadził na pęcherz i TP nie stwardnienie a on

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja polkosia chyba musze przestac , bo pije tak od kilku lat . Wole nie miec problamow z zebami , bo i tak sa wrazliwe .

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może masz jakieś lepsze zęby, ale piszę dlatego, że siostra głównie od tego się dorobiła problemu. W ramach ciekawostki. Możesz dopytać swoją stomatolog jeszcze. Ja już po jej przejściach wody z cytryną nie piję...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z tym stawianiaem to juz nie wyrabiam, jakie to jest nieprzyjemne i meczace ughrr

A wiecie co jest najgorsze? Ja jestem taka zmeczona ostatnio, ze przesypiam cala noc i nie budze sie na siusiu.. i rano mam taki prsepelniony pecherz i mnie brzuch boli ze masakra jakas.. a tak to nie sikam za czesto.. raz w nocy mi wystarczy

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka raz miałam tez tak ze aż rano wstalam z bolacym brzuchem a potem sikalam z kilka minut normalnie

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze, a propo siary dziewczyny.. po prostu nie umiecie pewnie jej wycisnac
    Robicie tak, palce wskazujacy i srodkowy rozszezacie kladziecie na piersi tak zeby sutek byl miedzy nimi nie dotykajac sutka uciskacie tymi palcami piers tak przycisniete zlączacie i unosicie sutek palcami do gory ;) powinno podzialac. Nie wiem czy wystarczajaco dobrze opisalam.

‹‹ 1598 1599 1600 1601 1602 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ