X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muffinka teraz nic nie cwicze , bo po tym jak w pirwszym trymestrze kilka razy mialam krwawienie -przestalam.
    Jutro ide do garazu odszukac pilke i zaczne krecic bioderkami ;)

Polkosia o tym nie pomyslalam , ze moze zaszkodzic . Ostatnio bylam u dentystki i nie zauwazyla nic niepokojacego . Ale lepiej ograniczyc .
    Polkosia to wieczor sie udal i endorfiny podskoczyly ;)

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakrecona , a ty masz jakas diete ustalona przez dietetyka ? czy Twojego autorstwa ?

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka wrote:
    muffinka teraz nic nie cwicze , bo po tym jak w pirwszym trymestrze kilka razy mialam krwawienie -przestalam.
    Jutro ide do garazu odszukac pilke i zaczne krecic bioderkami ;)

Polkosia o tym nie pomyslalam , ze moze zaszkodzic . Ostatnio bylam u dentystki i nie zauwazyla nic niepokojacego . Ale lepiej ograniczyc .
    Polkosia to wieczor sie udal i endorfiny podskoczyly ;)
    Juz bedziesz kręcić dupcia ? :) nie za szybko ?
    EJ wiecie co bo Ja to się boje kręcić pupcia tak ze wywolam poród za wcześnie cos , ze dziecko się wprowadzi w kanał szyjkowy itp
    Może głupia jestem ale jakoś się boje hahaha

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosiu super ze dobrze się bawilas ! :)

Lece zjeść 7daysa i Lulu.

Spijcie dobrze mamuski ! Dobranoc :*

polkosia lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusiu, smacznego :) Jedz, karm maluszka ;)
    Ja chcę jakąś jogę zacząć, nie chodzi mi o ćwiczenia na sylwetkę, bardziej o te co mi pomogą przy porodzie. O może też taka piłka, żeby dziecko się dobrze ułożyło... itp
    Idę pod prysznic dziewczynki, pościel muszę przebrać itp No i główny powód, zdrętwiały mi 4 litery, że nic nie czuję... :)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

wnid9vvjodizjocx.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lojkalojka wrote:
    zakrecona , a ty masz jakas diete ustalona przez dietetyka ? czy Twojego autorstwa ?
    To jest generalnie dieta mojego ginekologa hahaha
    On kiedyś podał mi co nie mogę a co mogę i sama dalej sobie przygotowywalam rzeczy itp:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynam nowe tygodnie w poniedzialki akurat :) ja namietnie czytam w kazdym tyg co u dzidzi na kazdej stronie ktora mi google wyswietli :P lubie to.. i mecze meza i mu mowie co jak itp.. :D
    Maly mi sie teraz tak wepchal w prawa strone brzucha ze juz nie wyrabiam i krzycze na niego po imieniu :P

bylismy dzisiaj na plazy i jak lezalam w strone slonca i podnosilam bluzke w sensie odkrywalam brzuch to maly sie zrywal :D i tak pare razy hehe..
    kapalismy sie w morzu.. zimna woda ale powolutku dalo rade :)

• ZakręconaOna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muff to lec:)
    Szczęśliwa smacznego i śpij dobrze :*:**:*

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka mój mały dziś się przytula do pęcherza i to za mocno aż ! Mam wrażenie ze będę sikac zaraz pod siebie . :( i ciągle mnie kopie tam cwaniaczek mały albo lapkami uderza

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Latarke do lapki i poswiec mu u gory, ciekawe czy pomoze :D moze przyjdize do swiatelka

• lojkalojka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa wcinaj , wcinaj , bo ty drobinkajeste ;)
    Muffinka trzeba sie ruszyc z wyrka :)

zakrecona znalazlam na Youtubie cwiczenia na pilce w III rymestrze , wice chyba mozna. Pocwicze z raz czy dwa i zobacze jak bede sie czula .

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze mna najgorzej jak twardnieje brzuch wtedy lece siusiu bo mi normalnie to spinanie tak pecherz sciska, ze szok.

miska2503 lubi tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka, no na razie nic nie widać, ale na dłuższą metę nie polecam. Siostra tak sobie zęby dorobiła w ten sposób. Oczywiście po paru latach picia wody z cytryną (cały dzień popijała), a teraz już musiała przednie wszystkie licówki zrobić, bo mega zniszczone miała. Takie jakby krótsze, jakby zgrzytała zębami. Dlatego ja wypijam szklankę soku na raz i myję od razu zęby :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 22:57

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka to musialo fajnie wygladac jak reagowal na swiatlo lub na cieplo . Ja probowalam raz z latarka , ale moj maluch to chyba za ty nie przepada .
    Dziewczyny narobilyscie mi smaka i musze cos zjesc :) Tylko co? Melon , arbuz czy jabko ? No w ostatecznosci pokusze sie o loda :)

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka no to chyba można:) Ja mam kuzwa jednak stracha heheh
    Nenka może ucieknie do swiatelka faktycznie hehe: D
    Mnie dziś strasznie brzuch się stawia niestety jak wstaje z WC najbardziej odrazy twardnieje nie wiem może mały jakoś się tak tam nisko osadził na pęcherz i TP nie stwardnienie a on

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja polkosia chyba musze przestac , bo pije tak od kilku lat . Wole nie miec problamow z zebami , bo i tak sa wrazliwe .

[*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może masz jakieś lepsze zęby, ale piszę dlatego, że siostra głównie od tego się dorobiła problemu. W ramach ciekawostki. Możesz dopytać swoją stomatolog jeszcze. Ja już po jej przejściach wody z cytryną nie piję...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z tym stawianiaem to juz nie wyrabiam, jakie to jest nieprzyjemne i meczace ughrr

A wiecie co jest najgorsze? Ja jestem taka zmeczona ostatnio, ze przesypiam cala noc i nie budze sie na siusiu.. i rano mam taki prsepelniony pecherz i mnie brzuch boli ze masakra jakas.. a tak to nie sikam za czesto.. raz w nocy mi wystarczy

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka raz miałam tez tak ze aż rano wstalam z bolacym brzuchem a potem sikalam z kilka minut normalnie

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze, a propo siary dziewczyny.. po prostu nie umiecie pewnie jej wycisnac
    Robicie tak, palce wskazujacy i srodkowy rozszezacie kladziecie na piersi tak zeby sutek byl miedzy nimi nie dotykajac sutka uciskacie tymi palcami piers tak przycisniete zlączacie i unosicie sutek palcami do gory ;) powinno podzialac. Nie wiem czy wystarczajaco dobrze opisalam.

‹‹ 1598 1599 1600 1601 1602 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ