X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, ten model mamy od 3 albo 4 lat. Chłodzi świetnie, ale co jakiś czas sie załącza i to mnie budzilo. Ale w dzień jest rewelacja. Nie wiem jak inne wolnostojące modele, czy tez halasuja, ale ja wole chlodek niż cisze :)

polkosia lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też kiepsko z seksem. Ja nie mam ochoty, mój zmęczony, bo ciągle pracuje i tak to wygląda :/ A jak mamy ochotę, to mi się wda jakaś infekcja i trzeba czekać.

Idę szykować obiad - łosoś na mnie czeka :D

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka coś w tym jest co piszesz :)

l22nhdgeccid541p.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa, kupiliśmy ten sam, akurat był u nas w sklepie :D

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umyłam podłogę, średni to był pomysł.. Zmęczyłam się, jakbym pałac posprzątała, zgrzałam i spociłam jak cholera.. Chrzaniona duchota :/

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli w razie co będzie na mnie :) miłego chłodzenia sie :)

polkosia lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja mam to samo i podobne obawy ...
    Kurcze wysprzatalam dom i upocilam się jak prosie ..
    Wykapalam się , wymalowalam i paznokcie i swa twarz delikatnie i czekam aż wyschna , potem zbieram się szybko i lece do położnej i na zakupy .
    Brak pomoysłu na obiad dziś mam :o
    Ja to chyba sobie machne krupniczek ale jakieś miesiwo tez muszę dla D

Boże jak mnie ten człowiek dzisiaj denerwuje , wie ze martwie się cala sytuacja wyjazdu itp , on niby tez ale zero wsparcia a wręcz ciągle mnie wkurwia , wyzywa się na mnie bo miał zly dzień najwidoczniej , porażka !

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:
    A dużo macie ubranek na rozmiar 56?

hej wszystkim :)

Ewalika - ja tylko czytałam że coś niby się podaje ale nie wiem co, kiedy i czy faktycznie to jest niezbędne ;)

Moja córa urodziła się 59cm wiec długa...ubranka na 56 miałam i jej ubierałam.
    Uważam ze trzeba miec ciuszki na 56 bo nawet jak dziecko urodzi się dłuższe to wiadomo ze i tak ma nóżki podkurczone wiec 56 jak najbardziej.
    Widzę po szafie mojej fasolki że ma dużo na 56 ale to dostałam od koleżanek...i chyba mala tego nie znosi ;)

ola.321 lubi tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pozdrawiamy z baseniku i perfekcyjnej wody :D słoneczko grzeje a ja pod parasolem chwile leżę jak zabolą plecki i właśnie idziemy znowu się pluskac :D

szczesliwa_mamusia21, Bąbelek, agaton, Blondik lubią tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mezem tez sie czesto kochamy, brzuch mu nie przeszkadza, faceci to chyba jakos inaczej postrzegaja..
    Co do wit. K i D dostaniemy w szpitalubrobke.. to sie podaje od 8 doby zycia czy jakos tak i polozna w szpitalu nam wszystko wytlumaczy i powie i wtedy sie meza wysyla do aptek ;)

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka dzięki za rade:)
    Paulla ale zazdroszcze ! :D Ja dopiero w Pl tak machne się na baseniku pod parasolem

O D przeszło ... Laskawca ogarnął ze nie Milo postapil.

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem zdania ze ubrnka 56 baaardzo sie przydaja.. a nwaet jesli wielkoluda ktos urodzi to trudno.. ile oszczesdzisz na paru ubrankach bez przesady

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka no ja już dostałam na szkole rodzenia właśnie do podawania od 8 doby :)

W ogóle same korzyści z tej szkoły rodzenia witaminy dla mnie dostałam na 3mce, witaminę K i D dla małej, bepanthen, chusteczki nawilżające a teraz butelkę z NUKa :)

stokrotka25 lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • miska2503 Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej my przed ciążą mieliśmy często seks i do momentu jak się brzuszek pojawił było wszystko ok. Teraz to muszę się prosić od jakiegoś miesiąca żeby coś było. A jak już jest to krótka piłka a mi tak brakuje takiej bliskości i czuje się mało atrakcyjna.

Zosia
    l22ndf9he4ul08c3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska, maz sie teraz jak dziecko jest duze pewnie po prostu boi..
    Moj tez mi nie mowi ze jestem ladna albo ladnie wygladam :c chociaz sie specjalnie dla niego staram
    to juz takie mendy sa..

• soraya Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nie dość że tak gorąco to wy tu jeszcze tym sexem od rana atmosferę podgrzewacie, dziewuszki-świntuszki :)
    Siedzę właśnie w fotelu w bieliźnie a wentylator mi w krocze dmucha zawsze to jakaś pociecha.
    Mąż mój też ostatnio czeka na inicjatywę z mojej strony nic sam z siebie :(

Ja po obiedzie czuję się jak wieloryb.
    Jutro idę na usg III trymestru na 10:30 zważymy dzidulkę :D

Nynusia, Bąbelek lubią tę wiadomość

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewalika wrote:
    Witajcie dziewczynki :) nie mam weny was dzisiaj nadrabiać taki skwar ze nie idzie wytrzymać :( siedze przed wentylatorem i marzę żeby ta pogoda sie już zmieniła..
    Nie wiem czy zauwazyłyście ale dawno już nie było takiego gorącego lata i tyle ciepłych dni.. pogoda płata nam figle i pewnie jeszcze będzie zima stulecia :)

Dziewczynki a przede wszystkim doświadczone już mamusie pytanie do was czy trzeba dziecku podawać jakieś witaminy od urodzenia? np widamine D jakaś chyba jeszcze ale nie pamiętam i do tego DHA? robie ostatnie już zamowienie w aptecce gemini i tak sie nad tym zastanawiam..

Jezeli będziesz karmić piersią to podajesz witaminy d i k. Jezeli mieszanka witamina d. W szpitalu razem z ksiazeczka dziecka, dostaniesz instrukcje. Ja dha nie podawałam od urodzenia. Jak skonczyla 6 miesięcy do teraz dostaje tran

km5st5odymuuq2ts.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Nenka no ja już dostałam na szkole rodzenia właśnie do podawania od 8 doby :)

W ogóle same korzyści z tej szkoły rodzenia witaminy dla mnie dostałam na 3mce, witaminę K i D dla małej, bepanthen, chusteczki nawilżające a teraz butelkę z NUKa :)

O, super! Każdy dostaje? Na którym spotkaniu? :)

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla pisałaś kiedyś że starasz się o testowanie i rekomendowanie produktów - w jakim serwisie ???

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka na pierwszych 3 dostałam witaminy potem przy dietetyku witaminy dla małej potem przy temacie kąpieli i higieny chustki i maść a teraz przy karmieniu piersią butelke

l22nhdgeccid541p.png
‹‹ 1641 1642 1643 1644 1645 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ