X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak juz wam kiedys pisalam macica to miesien gladki tak jak serce i zaden magnez wam nic nie da.. to tylko placebo dla waszego spokoju... rozmawialam z moim lekarzem o tym... dlatego mkmo moich silnych i wielokrotnych stawian nie biore nic! Szyjka trzyma a stawianiania mam juz 2 miesiace, lekarz powiedzial ze jakby mial byc prsedwcsesny porod to by byl po tygodniu, i nic sie nie jest w stanie zrobic, ze widzi to z doswiadczenia.. a jak nie ma byc to nie bedzie i juz.
    Bo pomyslcie, skurcze serca? Z braku magnezu? Niemozliwe.. wiec macica tak samo..

• zakocona Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle nie bardzo rozumiem czemu tylu ginów przepisuje luteiny, nospy i magnez. Widzę, że jest tutaj niewiele dziewczyn, które nic nie biorą, i mają w pełni fizjologiczne ciąże (w sensie bez brania "wspomagaczy" antyskurczowych).. Jak się szyjka nie skraca i nie rozwiera, to czemu macie tyle rzeczy brać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 18:00

nenka2 lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka Ty nasza komplemenciaro :*
    Tez sie zgadzam wszystkie jestesmy sexi mamuski :D

Co do magnezu ja tez kiedys pytalam tutaj i kupilam mag b6 i o wiele lepiej u mnie z nogami :)

Lece pomoczyc nozki w mini basenie :) trzymajcie sie w te ciepelko :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://parenting.pl/portal/magnez-w-ciazy

Wiem że to nie artykuł naukowy ale w prosty i bezpośredni sposób przytoczony.

Nenka no nie do końca placebo zresztą magnez przy przedwczesnym porodzie podawany jest także w kroplówkach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 18:02

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Placebo nie placebo u mnie dziala:p jak przestalam brac magnez to po jakims czasie wrocily skurcze lydek,szarpanie powieką i nadmierne stawianie macicy,teraz od paru dni znow biore i juz jest lepiej.po to to jest.

Bąbelek, ZakręconaOna, Blondik lubią tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    Placebo nie placebo u mnie dziala:p jak przestalam brac magnez to po jakims czasie wrocily skurcze lydek,szarpanie powieką i nadmierne stawianie macicy,teraz od paru dni znow biore i juz jest lepiej.po to to jest.

No ja też. Zawsze miałam problem ze skurcze lydek i szarpaniem powiekami a teraz jest ok :)

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś w nad ranem pierwszy raz złapał skurcz łydek ale taki ze aż obudzilam się i syczalam z bólu a nie chciało przejść jak jeszcze mi się to powtórzy to kupię magnez. Na razie oprócz witamin gin mi nie kazał nic więcej brać

l22nhdgeccid541p.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odstawiłam magnez już ze 3 tyg temu chyba. Nic nie wróciło. Biorę tylko femibion natal 2.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    No to stokrotka super :) a jaka wanienka? Ja z zamówieniem się wytrzymam, bo wolę mieć tą kasę w.ręce niż później się denerelwowac, no i zamawiać do de będę więc muszę do nich napisać wcześniej.

Wanienka ta:
    http://allegro.pl/wanienka-wanna-ikea-lattsam-antyposlizgowa-tanio-i4991232833.html

Też któraś z dziewczyn polecała, Szczęśliwa? :)

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    Nikt nie każe konkurować, ja nie lubię jak ktoś tak mówi, bo nie wiem co powiedzieć i czuje ze przesadza. Wogole tu są same śliczne mamusie, bynajmniej moim zdaniem.

Czy ty mnie wlasnie zbesztalas? Ty niedobra istoto!!!
    A ja tak nie uważam każdy ma inny gust jednym sie podobasz Ty innym szczęśliwa, a mi wy obydwie szczególnie i co ja na to poradzę?? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 18:29

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona ja też femibion biorę.

Ja za to dziś mam klucia w dole brzucha mało przyjemne...

l22nhdgeccid541p.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 16tc nie biorę nic oprócz witamin, ale myślałam o tym magnezie od paru dni, bo takie upały, że mi twardnieje mocno brzuch i teraz nie wiem. Warto czy nie?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka2 wrote:
    Jak juz wam kiedys pisalam macica to miesien gladki tak jak serce i zaden magnez wam nic nie da.. to tylko placebo dla waszego spokoju... rozmawialam z moim lekarzem o tym... dlatego mkmo moich silnych i wielokrotnych stawian nie biore nic! Szyjka trzyma a stawianiania mam juz 2 miesiace, lekarz powiedzial ze jakby mial byc prsedwcsesny porod to by byl po tygodniu, i nic sie nie jest w stanie zrobic, ze widzi to z doswiadczenia.. a jak nie ma byc to nie bedzie i juz.
    Bo pomyslcie, skurcze serca? Z braku magnezu? Niemozliwe.. wiec macica tak samo..

Nospa i Luteina to tez placebo dla spokoju?

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Ja odstawiłam magnez już ze 3 tyg temu chyba. Nic nie wróciło. Biorę tylko femibion natal 2.

Femibion z plusem?

relgh371crdcdbv2.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Czy ty mnie wlasnie zbesztalas? Ty niedobra istoto!!!
    A ja tak nie uważam każdy ma inny gust jednym sie podobasz Ty innym szczęśliwa, a mi wy obydwie szczególnie i co ja na to poradzę?? :)

Hahahaha sory ale roześmiałam się w głos - podobacue mi się obie idź ty niezdecydowanych istotom hahaa

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej możecie mi sie obie podobac, macie podobny typ urody według mnie ;)
    Dobra nie ważne juzzzzz ;*

Mikejla lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Ja od 16tc nie biorę nic oprócz witamin, ale myślałam o tym magnezie od paru dni, bo takie upały, że mi twardnieje mocno brzuch i teraz nie wiem. Warto czy nie?
    Kiedy masz lekarza niech Cię zmaca. Natomiast nie zaszkodzisz biorąc ...

relgh371crdcdbv2.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nie besztam Cie!!!! małpo ruda :D ale mała i przeseksowna :D Malutcy górą! :D

jaroszka lubi tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macał ostatnio i mówił, że trochę twardnieje, ale szyjka trzyma i wysoko i nie trzeba. Teraz mam w przyszłym tygodniu wizytę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 18:56

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    I nie besztam Cie!!!! małpo ruda :D ale mała i przeseksowna :D Malutcy górą! :D

Ooooo, a z tym to trafiłaś w sedno!!!! Jestem ruda małpa do tego wredna hihi :D

A pewnie małe jest piękne :) wlasnie apropos bycia małym i drobnym to dzisiaj koleżanka wysnula teorie, ze moze ten brzuch mi tak twardnieje, bo jestem taka mała i tam wszystko takie ściśnięte, dziwila sie, ze mi brzuch wyskoczył do przodu i ze nie mam takiego rozlanego na boki tylko ładna talia i mięśnie po bokach, wiec to napewno dlatego mi twardnieje......ale ja obsmialam :) :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 18:59

Nynusia lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
‹‹ 1645 1646 1647 1648 1649 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ