X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak juz wam kiedys pisalam macica to miesien gladki tak jak serce i zaden magnez wam nic nie da.. to tylko placebo dla waszego spokoju... rozmawialam z moim lekarzem o tym... dlatego mkmo moich silnych i wielokrotnych stawian nie biore nic! Szyjka trzyma a stawianiania mam juz 2 miesiace, lekarz powiedzial ze jakby mial byc prsedwcsesny porod to by byl po tygodniu, i nic sie nie jest w stanie zrobic, ze widzi to z doswiadczenia.. a jak nie ma byc to nie bedzie i juz.
    Bo pomyslcie, skurcze serca? Z braku magnezu? Niemozliwe.. wiec macica tak samo..

• zakocona Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle nie bardzo rozumiem czemu tylu ginów przepisuje luteiny, nospy i magnez. Widzę, że jest tutaj niewiele dziewczyn, które nic nie biorą, i mają w pełni fizjologiczne ciąże (w sensie bez brania "wspomagaczy" antyskurczowych).. Jak się szyjka nie skraca i nie rozwiera, to czemu macie tyle rzeczy brać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 18:00

nenka2 lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka Ty nasza komplemenciaro :*
    Tez sie zgadzam wszystkie jestesmy sexi mamuski :D

Co do magnezu ja tez kiedys pytalam tutaj i kupilam mag b6 i o wiele lepiej u mnie z nogami :)

Lece pomoczyc nozki w mini basenie :) trzymajcie sie w te ciepelko :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://parenting.pl/portal/magnez-w-ciazy

Wiem że to nie artykuł naukowy ale w prosty i bezpośredni sposób przytoczony.

Nenka no nie do końca placebo zresztą magnez przy przedwczesnym porodzie podawany jest także w kroplówkach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 18:02

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Placebo nie placebo u mnie dziala:p jak przestalam brac magnez to po jakims czasie wrocily skurcze lydek,szarpanie powieką i nadmierne stawianie macicy,teraz od paru dni znow biore i juz jest lepiej.po to to jest.

Bąbelek, ZakręconaOna, Blondik lubią tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    Placebo nie placebo u mnie dziala:p jak przestalam brac magnez to po jakims czasie wrocily skurcze lydek,szarpanie powieką i nadmierne stawianie macicy,teraz od paru dni znow biore i juz jest lepiej.po to to jest.

No ja też. Zawsze miałam problem ze skurcze lydek i szarpaniem powiekami a teraz jest ok :)

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś w nad ranem pierwszy raz złapał skurcz łydek ale taki ze aż obudzilam się i syczalam z bólu a nie chciało przejść jak jeszcze mi się to powtórzy to kupię magnez. Na razie oprócz witamin gin mi nie kazał nic więcej brać

l22nhdgeccid541p.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odstawiłam magnez już ze 3 tyg temu chyba. Nic nie wróciło. Biorę tylko femibion natal 2.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    No to stokrotka super :) a jaka wanienka? Ja z zamówieniem się wytrzymam, bo wolę mieć tą kasę w.ręce niż później się denerelwowac, no i zamawiać do de będę więc muszę do nich napisać wcześniej.

Wanienka ta:
    http://allegro.pl/wanienka-wanna-ikea-lattsam-antyposlizgowa-tanio-i4991232833.html

Też któraś z dziewczyn polecała, Szczęśliwa? :)

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    Nikt nie każe konkurować, ja nie lubię jak ktoś tak mówi, bo nie wiem co powiedzieć i czuje ze przesadza. Wogole tu są same śliczne mamusie, bynajmniej moim zdaniem.

Czy ty mnie wlasnie zbesztalas? Ty niedobra istoto!!!
    A ja tak nie uważam każdy ma inny gust jednym sie podobasz Ty innym szczęśliwa, a mi wy obydwie szczególnie i co ja na to poradzę?? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 18:29

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona ja też femibion biorę.

Ja za to dziś mam klucia w dole brzucha mało przyjemne...

l22nhdgeccid541p.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 16tc nie biorę nic oprócz witamin, ale myślałam o tym magnezie od paru dni, bo takie upały, że mi twardnieje mocno brzuch i teraz nie wiem. Warto czy nie?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka2 wrote:
    Jak juz wam kiedys pisalam macica to miesien gladki tak jak serce i zaden magnez wam nic nie da.. to tylko placebo dla waszego spokoju... rozmawialam z moim lekarzem o tym... dlatego mkmo moich silnych i wielokrotnych stawian nie biore nic! Szyjka trzyma a stawianiania mam juz 2 miesiace, lekarz powiedzial ze jakby mial byc prsedwcsesny porod to by byl po tygodniu, i nic sie nie jest w stanie zrobic, ze widzi to z doswiadczenia.. a jak nie ma byc to nie bedzie i juz.
    Bo pomyslcie, skurcze serca? Z braku magnezu? Niemozliwe.. wiec macica tak samo..

Nospa i Luteina to tez placebo dla spokoju?

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Ja odstawiłam magnez już ze 3 tyg temu chyba. Nic nie wróciło. Biorę tylko femibion natal 2.

Femibion z plusem?

relgh371crdcdbv2.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Czy ty mnie wlasnie zbesztalas? Ty niedobra istoto!!!
    A ja tak nie uważam każdy ma inny gust jednym sie podobasz Ty innym szczęśliwa, a mi wy obydwie szczególnie i co ja na to poradzę?? :)

Hahahaha sory ale roześmiałam się w głos - podobacue mi się obie idź ty niezdecydowanych istotom hahaa

• jaroszka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej możecie mi sie obie podobac, macie podobny typ urody według mnie ;)
    Dobra nie ważne juzzzzz ;*

Mikejla lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Ja od 16tc nie biorę nic oprócz witamin, ale myślałam o tym magnezie od paru dni, bo takie upały, że mi twardnieje mocno brzuch i teraz nie wiem. Warto czy nie?
    Kiedy masz lekarza niech Cię zmaca. Natomiast nie zaszkodzisz biorąc ...

relgh371crdcdbv2.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nie besztam Cie!!!! małpo ruda :D ale mała i przeseksowna :D Malutcy górą! :D

jaroszka lubi tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macał ostatnio i mówił, że trochę twardnieje, ale szyjka trzyma i wysoko i nie trzeba. Teraz mam w przyszłym tygodniu wizytę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 18:56

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    I nie besztam Cie!!!! małpo ruda :D ale mała i przeseksowna :D Malutcy górą! :D

Ooooo, a z tym to trafiłaś w sedno!!!! Jestem ruda małpa do tego wredna hihi :D

A pewnie małe jest piękne :) wlasnie apropos bycia małym i drobnym to dzisiaj koleżanka wysnula teorie, ze moze ten brzuch mi tak twardnieje, bo jestem taka mała i tam wszystko takie ściśnięte, dziwila sie, ze mi brzuch wyskoczył do przodu i ze nie mam takiego rozlanego na boki tylko ładna talia i mięśnie po bokach, wiec to napewno dlatego mi twardnieje......ale ja obsmialam :) :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 18:59

Nynusia lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
‹‹ 1645 1646 1647 1648 1649 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ