X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia magnezem dziecku nie zaszkodzisz (MagneB6 albo Magnezin), a zobaczysz czy coś się poprawia, ja tam mądrzejsza od lekarza nie jestem i jak każą brać to mają podstawy do tego. Przedawkować też ciężko.

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka niezła teoria! :D Te nasze biedne dzidzie miejsca nie mają przez nas, że my takie małe jesteśmy :) Oj niedobre mamusie! :)

jaroszka lubi tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobilam Was...
    Mnie jak brzuch twardnieje to na 1 minutke max i puszcza po odpoczynku , a ogólnie codziennie biorę magneB6:) 2x1 Ja byłam dzisiaj u położnej i jak szlam do niej dostalam mega bólu brzucha ale nie podbrzusza a brzucha , kuzwa ale umeczylam się idąc do niej ...
    Ledwo ledwo aż płakać z bólu mi się chciało , doszlam do niej nagle ustało o_O
    Weszlismy do niej , pobrała krew , zmierzyła cisnienie , siuski sprawdziła czy infekcji nie ma żadnej i nadszedł czas słuchania serduszka Ja się polozylam a mój brzuch wyglądał od podbrzusza jakby ktoś mi pile włożył dwa razy większą niż miałam do tej pory ! :o i szok
    Nagle taki mocny skurcz sekundowy miałam ale to taki ze aż mnie wyprostowalo i położna mnie sprawdziła co się okazało ! Moje dziecko wcisnelo mi się bardzo w lewa stronę i ona je przesunęła lekko ,Oskar uciekł na środek bardziej i mi jak ręką odjal . Juz więcej się bol nid pojawił , poszlismy na zakupy , zrobilam obiadek dobry :) D naszykowalam do pracy bo za godzinę wychodzi .
    Oczywiście po drodze spotkalismy sąsiada , mega patrzył na mój brzuch czy aby na pewno w ciąży jestem ! Juz do właściciela dzisiaj dzwonilismy i w poniedziałek wraca z urlopu i działać będzie .

Mikejla lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedobre mamusie ale kochają jak swoje! haha :D
    Jaroszka...wredna? Mmmm lllluubie takie :D

stokrotka25, jaroszka lubią tę wiadomość

• Mikejla Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrętka ciesze sie bardzo :) czyli zrobi porządek z chamskim sąsiadem.

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie dwa kulszowa rwie :o kurde aż nie mogę się przekrecic ...

Na to wychodzi :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zak no i proszę jesteś żywym dowodem na to, ze te skurcze- twardnienia to często nasze dzieciaczki!!!!
    Tym bardziej sie juz nie martwię, oczywiscie nospe brać bede, ale luz blues !

Oo zapomniałam przez miesiąc doszło mi półtora kilo, czyli od początku ciazy przytyłam 7,5 kg.
    Coś czuje, ze dobije do 12.

relgh371crdcdbv2.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny,

dziękuję za odpowiedzi w sprawie ubranek!! :)
    właśnie w Smyku zamówiłam kilka na 56 i kilka na 62 bo jest promocja i kolory dla chłopców są fajne :). Przyjdą w przyszłym tyg i to mój pierwszy zakup ubranek. W przyszłym tyg jadę po ubranka do rodziny tzn po ubranka które przechodzą z jednego na drugiego malucha w rodzinie :).

Co do twardnienia brzucha, na obecnym etapie można mieć do 15 twardnień -wg mojej gin, oczywiście bezbolesnych (pod warunkiem że szyjka i wszystko inne jest ok).

Mimo wszystko ja też biorę magnez, potas i luteinę od samego początku 3x100.
    Mi brzuch twardnieje coraz częściej, skoro lekarze przepisują leki tzn że mają pomagać (poza ginekologiem na potas i magnez zwracał mi uwagę również immunolog).
    Swoją drogą fajnie jeżeli są mamusie które nie muszą brać leków, wspomagać się i wszystko gra :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 19:38

ss lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Jaroszka dokładnie ! Maly się tak obsunal ze przez niego miałam bol , stwardnienie:)
    Ola pewnie , ze tak .
    Ja biorę magnez , jak stwardnienie jest mocne bardzo to i nospe a luteine biorę 50 mg pod jezykowo 2x1 zamiast dupka bo mi się skonczyl .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wiem, kiedy mała się wypycha i odróżniam od skurczu, bo przy skurczu muszę pilnie siku ;) A czasem mam twardnienia na kilka sekund bez ucisku na pęcherz i one są jakby w jednym miejscu i tego parcia nie ma.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na szczęście nie muszę brać nic, tylko magnez biorę po tamtej akcji nocnej z łydką... no nie chciałabym, żeby mi się to powtórzyło.

Dziewczyny od 10 do 15.30 chodziłam po sklepach... padam na twarz, ale z tych butelek się ciesze bardzo podobno przecenione o połowę. Muszę moją mamę namówić, żeby mi laktator dokupiła :P a co myślicie o sterylizatorze?

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka co do serca to magnez i potas podaje się w czestoskurczu i arytmii, sama ich doświadczyłam z powodu braku magnezu i potasu. Zakocona co do tego ze nie bierzesz i jest ok- pamiętaj ze magnez czy potas możesz mieć w zapasie. Ja go nie mam, mimo dużych dawek jestem w dolach norm. Nenka - Co do macicy podejrzewam ze działa to podobnie. Zapewne nie każdy skurcz macicy jest spowodowany brakiem magnezu ale lekarze dają go działając pełnym frontem . A luteina jako progesteron działa rozluzniajaco na mięśnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 19:40

ZakręconaOna, stokrotka25 lubią tę wiadomość

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    A ja wiem, kiedy mała się wypycha i odróżniam od skurczu, bo przy skurczu muszę pilnie siku ;) A czasem mam twardnienia na kilka sekund bez ucisku na pęcherz i one są jakby w jednym miejscu i tego parcia nie ma.

Też odróżniam :) Jak się mały rozpycha, to zazwyczaj nierówno na jednym obszarze, np. po jednej stronie brzucha. Natomiast jak jest skurcz, to równolegle obejmuje podbrzusze po obu stronach, z takim samym natężeniem. I też od razu siku często :D

polkosia lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka moja Mama przy arytmii miała to samo , magnez i potas plus
    Wiedźma Ja tam stwierdzilam , ze nie będę kupować sterylizatora ...
    Jakie butelki kupilas ?

onka lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Onka moja Mama przy arytmii miała to samo , magnez i potas plus
    Wiedźma Ja tam stwierdzilam , ze nie będę kupować sterylizatora ...
    Jakie butelki kupilas ?
    Avent, zestaw 4 flaszki, dwie 0+, dwie 1+ smoczek i czyścidło do flaszek za 14 funtów.
    A podgrzewacz?

3i496iye8v37prd8.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    Avent, zestaw 4 flaszki, dwie 0+, dwie 1+ smoczek i czyścidło do flaszek za 14 funtów.
    A podgrzewacz?
    Podgrzewacz mam owszem:)
    A mamy ten sam zestaw butelek: D

WiedźmaMaKota lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręt a ile kosztuje podgrzewacz?

3i496iye8v37prd8.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam sterylizator, ale dostałam, a sama to bym pewnie nie kupiła. Przy karmieniu piersią to się tak używa tych butelek i w ogóle?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • soraya Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiem szczerze że jak karmiłam piersią syna nie potrzebowałam tych wszystkich akcesoriów jak: podgrzewacze, sterylizatory, smoczki, butelki teraz życie zweryfikuje czy też się uda. W związku z tym nie kupuję tych rzeczy bo nie chce wyrzucać pieniędzy w błoto. Tak samo jeśli chodzi o laktator czy nakładki na piersi, w razie potrzeby wyślę męża do apteki.

BATTINKA lubi tę wiadomość

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    No właśnie ja chcę karmić piersią i mam tylko dwie butelki małą i dużą. Sterylizatora i podgrzewacza nie kupuję.
    Co do witamin to nie biorę nic poza Femobion Natal Plus. Moja gin nigdy nie wspominała o magnezie, pomimo ze miałam stawianie się brzuszka.

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
‹‹ 1646 1647 1648 1649 1650 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ