Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nadrobilam Was...
Mnie jak brzuch twardnieje to na 1 minutke max i puszcza po odpoczynku , a ogólnie codziennie biorę magneB6:) 2x1 Ja byłam dzisiaj u położnej i jak szlam do niej dostalam mega bólu brzucha ale nie podbrzusza a brzucha , kuzwa ale umeczylam się idąc do niej ...
Ledwo ledwo aż płakać z bólu mi się chciało , doszlam do niej nagle ustało o_O
Weszlismy do niej , pobrała krew , zmierzyła cisnienie , siuski sprawdziła czy infekcji nie ma żadnej i nadszedł czas słuchania serduszka Ja się polozylam a mój brzuch wyglądał od podbrzusza jakby ktoś mi pile włożył dwa razy większą niż miałam do tej pory ! :o i szok
Nagle taki mocny skurcz sekundowy miałam ale to taki ze aż mnie wyprostowalo i położna mnie sprawdziła co się okazało ! Moje dziecko wcisnelo mi się bardzo w lewa stronę i ona je przesunęła lekko ,Oskar uciekł na środek bardziej i mi jak ręką odjal . Juz więcej się bol nid pojawił , poszlismy na zakupy , zrobilam obiadek dobryD naszykowalam do pracy bo za godzinę wychodzi .
Oczywiście po drodze spotkalismy sąsiada , mega patrzył na mój brzuch czy aby na pewno w ciąży jestem ! Juz do właściciela dzisiaj dzwonilismy i w poniedziałek wraca z urlopu i działać będzie .Mikejla lubi tę wiadomość
-
Zak no i proszę jesteś żywym dowodem na to, ze te skurcze- twardnienia to często nasze dzieciaczki!!!!
Tym bardziej sie juz nie martwię, oczywiscie nospe brać bede, ale luz blues !
Oo zapomniałam przez miesiąc doszło mi półtora kilo, czyli od początku ciazy przytyłam 7,5 kg.
Coś czuje, ze dobije do 12. -
hej Dziewczyny,
dziękuję za odpowiedzi w sprawie ubranek!!
właśnie w Smyku zamówiłam kilka na 56 i kilka na 62 bo jest promocja i kolory dla chłopców są fajne. Przyjdą w przyszłym tyg i to mój pierwszy zakup ubranek. W przyszłym tyg jadę po ubranka do rodziny tzn po ubranka które przechodzą z jednego na drugiego malucha w rodzinie
.
Co do twardnienia brzucha, na obecnym etapie można mieć do 15 twardnień -wg mojej gin, oczywiście bezbolesnych (pod warunkiem że szyjka i wszystko inne jest ok).
Mimo wszystko ja też biorę magnez, potas i luteinę od samego początku 3x100.
Mi brzuch twardnieje coraz częściej, skoro lekarze przepisują leki tzn że mają pomagać (poza ginekologiem na potas i magnez zwracał mi uwagę również immunolog).
Swoją drogą fajnie jeżeli są mamusie które nie muszą brać leków, wspomagać się i wszystko gra.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 19:38
ss lubi tę wiadomość
-
No Jaroszka dokładnie ! Maly się tak obsunal ze przez niego miałam bol , stwardnienie:)
Ola pewnie , ze tak .
Ja biorę magnez , jak stwardnienie jest mocne bardzo to i nospe a luteine biorę 50 mg pod jezykowo 2x1 zamiast dupka bo mi się skonczyl . -
A ja wiem, kiedy mała się wypycha i odróżniam od skurczu, bo przy skurczu muszę pilnie siku
A czasem mam twardnienia na kilka sekund bez ucisku na pęcherz i one są jakby w jednym miejscu i tego parcia nie ma.
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
A ja na szczęście nie muszę brać nic, tylko magnez biorę po tamtej akcji nocnej z łydką... no nie chciałabym, żeby mi się to powtórzyło.
Dziewczyny od 10 do 15.30 chodziłam po sklepach... padam na twarz, ale z tych butelek się ciesze bardzo podobno przecenione o połowę. Muszę moją mamę namówić, żeby mi laktator dokupiłaa co myślicie o sterylizatorze?
Robimy drugiego Dziedzica
-
nick nieaktualnyNenka co do serca to magnez i potas podaje się w czestoskurczu i arytmii, sama ich doświadczyłam z powodu braku magnezu i potasu. Zakocona co do tego ze nie bierzesz i jest ok- pamiętaj ze magnez czy potas możesz mieć w zapasie. Ja go nie mam, mimo dużych dawek jestem w dolach norm. Nenka - Co do macicy podejrzewam ze działa to podobnie. Zapewne nie każdy skurcz macicy jest spowodowany brakiem magnezu ale lekarze dają go działając pełnym frontem . A luteina jako progesteron działa rozluzniajaco na mięśnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 19:40
ZakręconaOna, stokrotka25 lubią tę wiadomość
-
polkosia wrote:A ja wiem, kiedy mała się wypycha i odróżniam od skurczu, bo przy skurczu muszę pilnie siku
A czasem mam twardnienia na kilka sekund bez ucisku na pęcherz i one są jakby w jednym miejscu i tego parcia nie ma.
Też odróżniamJak się mały rozpycha, to zazwyczaj nierówno na jednym obszarze, np. po jednej stronie brzucha. Natomiast jak jest skurcz, to równolegle obejmuje podbrzusze po obu stronach, z takim samym natężeniem. I też od razu siku często
polkosia lubi tę wiadomość
-
ZakręconaOna wrote:Onka moja Mama przy arytmii miała to samo , magnez i potas plus
Wiedźma Ja tam stwierdzilam , ze nie będę kupować sterylizatora ...
Jakie butelki kupilas ?
A podgrzewacz?Robimy drugiego Dziedzica
-
Ja powiem szczerze że jak karmiłam piersią syna nie potrzebowałam tych wszystkich akcesoriów jak: podgrzewacze, sterylizatory, smoczki, butelki teraz życie zweryfikuje czy też się uda. W związku z tym nie kupuję tych rzeczy bo nie chce wyrzucać pieniędzy w błoto. Tak samo jeśli chodzi o laktator czy nakładki na piersi, w razie potrzeby wyślę męża do apteki.
BATTINKA lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny,
No właśnie ja chcę karmić piersią i mam tylko dwie butelki małą i dużą. Sterylizatora i podgrzewacza nie kupuję.
Co do witamin to nie biorę nic poza Femobion Natal Plus. Moja gin nigdy nie wspominała o magnezie, pomimo ze miałam stawianie się brzuszka.
Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.