X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia magnezem dziecku nie zaszkodzisz (MagneB6 albo Magnezin), a zobaczysz czy coś się poprawia, ja tam mądrzejsza od lekarza nie jestem i jak każą brać to mają podstawy do tego. Przedawkować też ciężko.

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka niezła teoria! :D Te nasze biedne dzidzie miejsca nie mają przez nas, że my takie małe jesteśmy :) Oj niedobre mamusie! :)

jaroszka lubi tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobilam Was...
    Mnie jak brzuch twardnieje to na 1 minutke max i puszcza po odpoczynku , a ogólnie codziennie biorę magneB6:) 2x1 Ja byłam dzisiaj u położnej i jak szlam do niej dostalam mega bólu brzucha ale nie podbrzusza a brzucha , kuzwa ale umeczylam się idąc do niej ...
    Ledwo ledwo aż płakać z bólu mi się chciało , doszlam do niej nagle ustało o_O
    Weszlismy do niej , pobrała krew , zmierzyła cisnienie , siuski sprawdziła czy infekcji nie ma żadnej i nadszedł czas słuchania serduszka Ja się polozylam a mój brzuch wyglądał od podbrzusza jakby ktoś mi pile włożył dwa razy większą niż miałam do tej pory ! :o i szok
    Nagle taki mocny skurcz sekundowy miałam ale to taki ze aż mnie wyprostowalo i położna mnie sprawdziła co się okazało ! Moje dziecko wcisnelo mi się bardzo w lewa stronę i ona je przesunęła lekko ,Oskar uciekł na środek bardziej i mi jak ręką odjal . Juz więcej się bol nid pojawił , poszlismy na zakupy , zrobilam obiadek dobry :) D naszykowalam do pracy bo za godzinę wychodzi .
    Oczywiście po drodze spotkalismy sąsiada , mega patrzył na mój brzuch czy aby na pewno w ciąży jestem ! Juz do właściciela dzisiaj dzwonilismy i w poniedziałek wraca z urlopu i działać będzie .

Mikejla lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedobre mamusie ale kochają jak swoje! haha :D
    Jaroszka...wredna? Mmmm lllluubie takie :D

stokrotka25, jaroszka lubią tę wiadomość

• Mikejla Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrętka ciesze sie bardzo :) czyli zrobi porządek z chamskim sąsiadem.

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie dwa kulszowa rwie :o kurde aż nie mogę się przekrecic ...

Na to wychodzi :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zak no i proszę jesteś żywym dowodem na to, ze te skurcze- twardnienia to często nasze dzieciaczki!!!!
    Tym bardziej sie juz nie martwię, oczywiscie nospe brać bede, ale luz blues !

Oo zapomniałam przez miesiąc doszło mi półtora kilo, czyli od początku ciazy przytyłam 7,5 kg.
    Coś czuje, ze dobije do 12.

relgh371crdcdbv2.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny,

dziękuję za odpowiedzi w sprawie ubranek!! :)
    właśnie w Smyku zamówiłam kilka na 56 i kilka na 62 bo jest promocja i kolory dla chłopców są fajne :). Przyjdą w przyszłym tyg i to mój pierwszy zakup ubranek. W przyszłym tyg jadę po ubranka do rodziny tzn po ubranka które przechodzą z jednego na drugiego malucha w rodzinie :).

Co do twardnienia brzucha, na obecnym etapie można mieć do 15 twardnień -wg mojej gin, oczywiście bezbolesnych (pod warunkiem że szyjka i wszystko inne jest ok).

Mimo wszystko ja też biorę magnez, potas i luteinę od samego początku 3x100.
    Mi brzuch twardnieje coraz częściej, skoro lekarze przepisują leki tzn że mają pomagać (poza ginekologiem na potas i magnez zwracał mi uwagę również immunolog).
    Swoją drogą fajnie jeżeli są mamusie które nie muszą brać leków, wspomagać się i wszystko gra :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 19:38

ss lubi tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Jaroszka dokładnie ! Maly się tak obsunal ze przez niego miałam bol , stwardnienie:)
    Ola pewnie , ze tak .
    Ja biorę magnez , jak stwardnienie jest mocne bardzo to i nospe a luteine biorę 50 mg pod jezykowo 2x1 zamiast dupka bo mi się skonczyl .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wiem, kiedy mała się wypycha i odróżniam od skurczu, bo przy skurczu muszę pilnie siku ;) A czasem mam twardnienia na kilka sekund bez ucisku na pęcherz i one są jakby w jednym miejscu i tego parcia nie ma.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na szczęście nie muszę brać nic, tylko magnez biorę po tamtej akcji nocnej z łydką... no nie chciałabym, żeby mi się to powtórzyło.

Dziewczyny od 10 do 15.30 chodziłam po sklepach... padam na twarz, ale z tych butelek się ciesze bardzo podobno przecenione o połowę. Muszę moją mamę namówić, żeby mi laktator dokupiła :P a co myślicie o sterylizatorze?

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka co do serca to magnez i potas podaje się w czestoskurczu i arytmii, sama ich doświadczyłam z powodu braku magnezu i potasu. Zakocona co do tego ze nie bierzesz i jest ok- pamiętaj ze magnez czy potas możesz mieć w zapasie. Ja go nie mam, mimo dużych dawek jestem w dolach norm. Nenka - Co do macicy podejrzewam ze działa to podobnie. Zapewne nie każdy skurcz macicy jest spowodowany brakiem magnezu ale lekarze dają go działając pełnym frontem . A luteina jako progesteron działa rozluzniajaco na mięśnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 19:40

ZakręconaOna, stokrotka25 lubią tę wiadomość

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    A ja wiem, kiedy mała się wypycha i odróżniam od skurczu, bo przy skurczu muszę pilnie siku ;) A czasem mam twardnienia na kilka sekund bez ucisku na pęcherz i one są jakby w jednym miejscu i tego parcia nie ma.

Też odróżniam :) Jak się mały rozpycha, to zazwyczaj nierówno na jednym obszarze, np. po jednej stronie brzucha. Natomiast jak jest skurcz, to równolegle obejmuje podbrzusze po obu stronach, z takim samym natężeniem. I też od razu siku często :D

polkosia lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka moja Mama przy arytmii miała to samo , magnez i potas plus
    Wiedźma Ja tam stwierdzilam , ze nie będę kupować sterylizatora ...
    Jakie butelki kupilas ?

onka lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Onka moja Mama przy arytmii miała to samo , magnez i potas plus
    Wiedźma Ja tam stwierdzilam , ze nie będę kupować sterylizatora ...
    Jakie butelki kupilas ?
    Avent, zestaw 4 flaszki, dwie 0+, dwie 1+ smoczek i czyścidło do flaszek za 14 funtów.
    A podgrzewacz?

3i496iye8v37prd8.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    Avent, zestaw 4 flaszki, dwie 0+, dwie 1+ smoczek i czyścidło do flaszek za 14 funtów.
    A podgrzewacz?
    Podgrzewacz mam owszem:)
    A mamy ten sam zestaw butelek: D

WiedźmaMaKota lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręt a ile kosztuje podgrzewacz?

3i496iye8v37prd8.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam sterylizator, ale dostałam, a sama to bym pewnie nie kupiła. Przy karmieniu piersią to się tak używa tych butelek i w ogóle?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • soraya Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiem szczerze że jak karmiłam piersią syna nie potrzebowałam tych wszystkich akcesoriów jak: podgrzewacze, sterylizatory, smoczki, butelki teraz życie zweryfikuje czy też się uda. W związku z tym nie kupuję tych rzeczy bo nie chce wyrzucać pieniędzy w błoto. Tak samo jeśli chodzi o laktator czy nakładki na piersi, w razie potrzeby wyślę męża do apteki.

BATTINKA lubi tę wiadomość

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    No właśnie ja chcę karmić piersią i mam tylko dwie butelki małą i dużą. Sterylizatora i podgrzewacza nie kupuję.
    Co do witamin to nie biorę nic poza Femobion Natal Plus. Moja gin nigdy nie wspominała o magnezie, pomimo ze miałam stawianie się brzuszka.

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
‹‹ 1646 1647 1648 1649 1650 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ