X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ja kupilam bo nie wiem jak będzie z karmieniem a butelka zawsze się przyda czy na herbatke czy cos:) podgrzewacz również jak dla mnie , każdego osobisty wybór .
    Wiedźma wiesz co aventa w Bootsie patrzylismy podgrzewacz to kosztował ok 28 f

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wychodzę z założenia, że flaszka zawsze się przydaje, a co jak nie będzie mi dane karmić? Nikogo też nie chcę wysyłać bo mnie potem wkurzają telefony: "co to miało być? a może to zamiast tego?" Wolę mieć czegoś za dużo niż za mało ;)

Hanka tak kopie, że aż mnie cała prawa strona boli, co ona tam w tym brzuchu taniec tyłka odprawia już czy co? :D Mała wariatka po rodzicach :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 20:14

ZakręconaOna, stokrotka25 lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiedźmaMaKota wrote:
    Ja wychodzę z założenia, że flaszka zawsze się przydaje, a co jak nie będzie mi dane karmić? Nikogo też nie chcę wysyłać bo mnie potem wkurzają telefony: "co to miało być? a może to zamiast tego?" Wolę mieć czegoś za dużo niż za mało ;)

Hanka tak kopie, że aż mnie cała prawa strona boli, co ona tam w tym brzuchu taniec tyłka odprawia już czy co? :D Mała wariatka po rodzicach :D
    Dokładnie właśnie o to samo i mnie chodzi:)
    Mój mały to samo dziś ! Normalnie oszalał mi chłopak ! :D
    Ale kuzwa mega Mi stwardnial brzuch dwa razy znów , musiałam juz wsiąść nospe i polozylam się w salonie przed TV i jak co piątek ogladam Harrego ! :D
    Zaraz machne sobie herbatke i o .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzma czyli co? Jedna mała butelka jedna większą? Ja też wolę mieć tymbardziej że w de będę sama z dzieckiem w dzień...i różnie może być.

Tez chce karmić piersią wiadomo. Ale np.moja sąsiadka miała pokarm normalnie i pinda położna nawet jej nie pomogła przestawiać dziecka do piersi w szpitalu bo "przecież to się czuje, to instynkt!". W domu jak przyszła inna raz czy dwa to jej pokazała z rozpędu i przez złe dostawianie straciła pokarm. Tak przynajmniej mi mówiła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 20:21

• Mikejla Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Dokładnie właśnie o to samo i mnie chodzi:)
    Mój mały to samo dziś ! Normalnie oszalał mi chłopak ! :D
    Ale kuzwa mega Mi stwardnial brzuch dwa razy znów , musiałam juz wsiąść nospe i polozylam się w salonie przed TV i jak co piątek ogladam Harrego ! :D
    Zaraz machne sobie herbatke i o .

Ja oglądam brzdaca w opałach :) niby juz tyle razy oglądałam ale...:)

• stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też tak się rozpycha, może te upały je tak wkurzają jak nas i dlatego się wiercą i nie mogą znaleźć sobie miejsca? Chyba, że u Was chłodniej niż tu?
    Ja butelki kupiłam 2 duże i 2 małe, jak nie będzie problemu z laktacją to będą na później i tyle.

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Zak no i proszę jesteś żywym dowodem na to, ze te skurcze- twardnienia to często nasze dzieciaczki!!!!
    Tym bardziej sie juz nie martwię, oczywiscie nospe brać bede, ale luz blues !

Oo zapomniałam przez miesiąc doszło mi półtora kilo, czyli od początku ciazy przytyłam 7,5 kg.
    Coś czuje, ze dobije do 12.

Ee no to fajnie masz :) Ja mam teraz już +10 i modlę się, żeby w +15 się zmieścić do końca!! Ale cieńko to widzę, bo teraz niby najwięcej przysadzimy na masę ;P

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • ZakręconaOna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka25 wrote:
    Mój też tak się rozpycha, może te upały je tak wkurzają jak nas i dlatego się wiercą i nie mogą znaleźć sobie miejsca? Chyba, że u Was chłodniej niż tu?
    Ja butelki kupiłam 2 duże i 2 małe, jak nie będzie problemu z laktacją to będą na później i tyle.
    U mnie dziś ciepelko było:) nie cale 30 stopni ale duchota niesamowita wiec może może .
    Dokładnie , zawsze na później jak cos

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ola.321 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś byłam na SR i była laktacja.
    Położna laktacyjna mówiła że najważniejsze dla rozkręcenia laktacji są pierwsze doby po urodzeniu czy SN czy też CC.
    Jeżeli np. nie ma możliwości karmienia np. bo maluch ma żółtaczkę albo miało się CC to najpóźniej na następny dzień trzeba regularnie odciągać pokarm nawet co 3 najwyżej 4 godziny - w nocy również!. Może nawet mało co lecieć ale musi się ją rozkręcać. W pierwszym dniu można odpocząć po np. cc.
    Później może nie być już tak łatwo z pokarmem- co by się zgadzało z tym co Mikejla piszesz o sąsiadce.

Tak więc ja kupuję laktator wcześniej i mimo że chcę karmić piersią to zakładam że czasem odciągnę pokarm aby na chwilkę gdzieś wyskoczyć :). Mam nadzieję że mleczko będę miała ;).

stokrotka25, Bąbelek, Blondik lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka25 wrote:
    Ee no to fajnie masz :) Ja mam teraz już +10 i modlę się, żeby w +15 się zmieścić do końca!! Ale cieńko to widzę, bo teraz niby najwięcej przysadzimy na masę ;P
    Kuzwa jak Ja wam zazdroszcze , Ja mam plus 20 ;/

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroooooszka dupko Ty ! :* Dobry masz gust i juz ! :D Ja tez sie z tym zgadzam co male to piekne hihi :D

Oj moj tez sie rozpycha a teraz nawet tak ze jak sie rozpycha to kluje mnie w psioche.. dziwne uczuuucie bardzo , ale dobrze ze minelo , bo znowu sobie wkrece ze rodze a tylko sie zesikam :D

Zakrecona dobrze ze gospodarz wraca i zrobi moze z nimi porzadek ! :)

Wiedzma tez mam ten zestaw butelek co Ty z tego co opisujesz :D

jaroszka lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po to kupiłam laktator, żeby w razie W odciągnąć i chociaż butelką podać.

nenka2 lubi tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1ea67fba1d75.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6d8087135813.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b3b2e507d6d8.jpg

ola.321, Mikejla, szczesliwa_mamusia21, ss, onka, polkosia, Nynusia, jaroszka, agania, agaton, Lexie, Muffinka1019, lili_madlen, Blondik, lojkalojka lubią tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona ale jaka Ty wysoka jesteś, a my takie małe pipki :)
    Na to też patrz! :)
    Zresztą będziemy zrzucać po porodzie i się martwić :P

Mikejla lubi tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam nadzieje, ze będę potrafiła przystawić dziecko do piersi. Ale buteleczki i tak kupie. Wogole to obczailam ta wasza aptekę Gemini i zbieram sobie różne rzeczy do koszyka :) nawet ten krem mustela na rozstepy jest 20zl tańszy niż na allegro

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 20:36

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka25 wrote:
    Zakręcona ale jaka Ty wysoka jesteś, a my takie małe pipki :)
    Na to też patrz! :)
    Zresztą będziemy zrzucać po porodzie i się martwić :P
    No niby racja , najbardziej mnie wkurza ze ciąża nie poszła w brzuch jak powinna a w nogi haha i w spodenkach nie wyjdą ni chu chu: D
    Jaszka ze zrzucimy :D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    No mam nadzieje, ze będę potrafiła przystąpić dziecko do piersi. Ale buteleczki i tak kupie. Wogole to obczailam ta wasza aptekę Gemini i zbieram sobie różne rzeczy do koszyka :) nawet ten krem mustela na rozstepy jest 20zl tańszy niż na allegro
    Ja muszę wejść kurcze zaraz na ta stronke no

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie dalej +4. Poszło w uda bo widzę lekkie rozstępy :) ale mam nadzieje ze krem pomoże :)

• Mikejla Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręt a wejdź, można faktycznie zamówić wszystko za jednym zamachem. Nawet pieluchy dodałam do koszyka. I ceny są naprawdę w porządku. Nie musisz latać po aptekach, w niektórych może nie być tego co chcesz, a tu oglądasz szukasz czytasz opis. Rewelka

ss lubi tę wiadomość

• ss Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szcześliwa mowisz o takim kłuciu w "bożenie" ? od wczoraj pare razy mi sie zdazylo i nie powiem ale troche mnie to zaniepokoilo bo wczesniej nic takiego nie mialam...
    Matko ja zaraz zwariuje ,beczec mi sie chce z tego upalu:((
    Zakrecona nie przejmuj sie tak, ty jestes wysoka to tez te kg bardziej sie po tobie rozchodza niz po kims niziutkim.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
‹‹ 1647 1648 1649 1650 1651 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ