Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja wychodzę z założenia, że flaszka zawsze się przydaje, a co jak nie będzie mi dane karmić? Nikogo też nie chcę wysyłać bo mnie potem wkurzają telefony: "co to miało być? a może to zamiast tego?" Wolę mieć czegoś za dużo niż za mało
Hanka tak kopie, że aż mnie cała prawa strona boli, co ona tam w tym brzuchu taniec tyłka odprawia już czy co?Mała wariatka po rodzicach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 20:14
ZakręconaOna, stokrotka25 lubią tę wiadomość
Robimy drugiego Dziedzica
-
WiedźmaMaKota wrote:Ja wychodzę z założenia, że flaszka zawsze się przydaje, a co jak nie będzie mi dane karmić? Nikogo też nie chcę wysyłać bo mnie potem wkurzają telefony: "co to miało być? a może to zamiast tego?" Wolę mieć czegoś za dużo niż za mało
Hanka tak kopie, że aż mnie cała prawa strona boli, co ona tam w tym brzuchu taniec tyłka odprawia już czy co?Mała wariatka po rodzicach
Mój mały to samo dziś ! Normalnie oszalał mi chłopak !
Ale kuzwa mega Mi stwardnial brzuch dwa razy znów , musiałam juz wsiąść nospe i polozylam się w salonie przed TV i jak co piątek ogladam Harrego !
Zaraz machne sobie herbatke i o . -
Wiedzma czyli co? Jedna mała butelka jedna większą? Ja też wolę mieć tymbardziej że w de będę sama z dzieckiem w dzień...i różnie może być.
Tez chce karmić piersią wiadomo. Ale np.moja sąsiadka miała pokarm normalnie i pinda położna nawet jej nie pomogła przestawiać dziecka do piersi w szpitalu bo "przecież to się czuje, to instynkt!". W domu jak przyszła inna raz czy dwa to jej pokazała z rozpędu i przez złe dostawianie straciła pokarm. Tak przynajmniej mi mówiła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 20:21
-
ZakręconaOna wrote:Dokładnie właśnie o to samo i mnie chodzi:)
Mój mały to samo dziś ! Normalnie oszalał mi chłopak !
Ale kuzwa mega Mi stwardnial brzuch dwa razy znów , musiałam juz wsiąść nospe i polozylam się w salonie przed TV i jak co piątek ogladam Harrego !
Zaraz machne sobie herbatke i o .
Ja oglądam brzdaca w opałachniby juz tyle razy oglądałam ale...
-
Mój też tak się rozpycha, może te upały je tak wkurzają jak nas i dlatego się wiercą i nie mogą znaleźć sobie miejsca? Chyba, że u Was chłodniej niż tu?
Ja butelki kupiłam 2 duże i 2 małe, jak nie będzie problemu z laktacją to będą na później i tyle. -
jaroszka wrote:Zak no i proszę jesteś żywym dowodem na to, ze te skurcze- twardnienia to często nasze dzieciaczki!!!!
Tym bardziej sie juz nie martwię, oczywiscie nospe brać bede, ale luz blues !
Oo zapomniałam przez miesiąc doszło mi półtora kilo, czyli od początku ciazy przytyłam 7,5 kg.
Coś czuje, ze dobije do 12.
Ee no to fajnie maszJa mam teraz już +10 i modlę się, żeby w +15 się zmieścić do końca!! Ale cieńko to widzę, bo teraz niby najwięcej przysadzimy na masę ;P
-
stokrotka25 wrote:Mój też tak się rozpycha, może te upały je tak wkurzają jak nas i dlatego się wiercą i nie mogą znaleźć sobie miejsca? Chyba, że u Was chłodniej niż tu?
Ja butelki kupiłam 2 duże i 2 małe, jak nie będzie problemu z laktacją to będą na później i tyle.
Dokładnie , zawsze na później jak cos -
A ja dziś byłam na SR i była laktacja.
Położna laktacyjna mówiła że najważniejsze dla rozkręcenia laktacji są pierwsze doby po urodzeniu czy SN czy też CC.
Jeżeli np. nie ma możliwości karmienia np. bo maluch ma żółtaczkę albo miało się CC to najpóźniej na następny dzień trzeba regularnie odciągać pokarm nawet co 3 najwyżej 4 godziny - w nocy również!. Może nawet mało co lecieć ale musi się ją rozkręcać. W pierwszym dniu można odpocząć po np. cc.
Później może nie być już tak łatwo z pokarmem- co by się zgadzało z tym co Mikejla piszesz o sąsiadce.
Tak więc ja kupuję laktator wcześniej i mimo że chcę karmić piersią to zakładam że czasem odciągnę pokarm aby na chwilkę gdzieś wyskoczyć. Mam nadzieję że mleczko będę miała
.
stokrotka25, Bąbelek, Blondik lubią tę wiadomość
-
Jaroooooszka dupko Ty ! :* Dobry masz gust i juz !
Ja tez sie z tym zgadzam co male to piekne hihi
Oj moj tez sie rozpycha a teraz nawet tak ze jak sie rozpycha to kluje mnie w psioche.. dziwne uczuuucie bardzo , ale dobrze ze minelo , bo znowu sobie wkrece ze rodze a tylko sie zesikam
Zakrecona dobrze ze gospodarz wraca i zrobi moze z nimi porzadek !
Wiedzma tez mam ten zestaw butelek co Ty z tego co opisujesz
jaroszka lubi tę wiadomość
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1ea67fba1d75.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6d8087135813.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b3b2e507d6d8.jpg
ola.321, Mikejla, szczesliwa_mamusia21, ss, onka, polkosia, Nynusia, jaroszka, agania, agaton, Lexie, Muffinka1019, lili_madlen, Blondik, lojkalojka lubią tę wiadomość
-
No mam nadzieje, ze będę potrafiła przystawić dziecko do piersi. Ale buteleczki i tak kupie. Wogole to obczailam ta wasza aptekę Gemini i zbieram sobie różne rzeczy do koszyka
nawet ten krem mustela na rozstepy jest 20zl tańszy niż na allegro
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 20:36
-
stokrotka25 wrote:Zakręcona ale jaka Ty wysoka jesteś, a my takie małe pipki
Na to też patrz!
Zresztą będziemy zrzucać po porodzie i się martwić
Jaszka ze zrzucimy
-
Mikejla wrote:No mam nadzieje, ze będę potrafiła przystąpić dziecko do piersi. Ale buteleczki i tak kupie. Wogole to obczailam ta wasza aptekę Gemini i zbieram sobie różne rzeczy do koszyka
nawet ten krem mustela na rozstepy jest 20zl tańszy niż na allegro
-
Zakręt a wejdź, można faktycznie zamówić wszystko za jednym zamachem. Nawet pieluchy dodałam do koszyka. I ceny są naprawdę w porządku. Nie musisz latać po aptekach, w niektórych może nie być tego co chcesz, a tu oglądasz szukasz czytasz opis. Rewelka
ss lubi tę wiadomość
-
Szcześliwa mowisz o takim kłuciu w "bożenie" ? od wczoraj pare razy mi sie zdazylo i nie powiem ale troche mnie to zaniepokoilo bo wczesniej nic takiego nie mialam...
Matko ja zaraz zwariuje ,beczec mi sie chce z tego upalu:((
Zakrecona nie przejmuj sie tak, ty jestes wysoka to tez te kg bardziej sie po tobie rozchodza niz po kims niziutkim.