X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka dokładnie , Ja co do laktatora to właśnie tak postanowilam jak piszesz , ze jak będzie potrzeba to po porodzie się kupi , mój D tez juz wie jaki jak cos , ma fotke wiec szybko smignie i kupi , albo mama .

Mika hahaha rozbawilas mnie tym , po 18 stej nie jem a po 19 juz tak hahahaha
    Ja przytylam 20 kg i wczoraj dwa rozstepy leciutkie zauwazylam na biodrze ale malo widoczne wiec luzik , smaruje ciągle się oliwka i palmersem:)
    Na brzuchu ani nigdzie indziej nowych nie mam , uff bo mam mega skore do rozstepow . A co do nóg to tak samo mam Mika , zawsze były masywne lecz jak schudlam masywne a nie grube a cala ciąża poszła w nie ... Zawsze problem z kopytnikami miałam.

No moja nazywana jest Zofia: D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiem ile ważę bo mi się waga popsuła teraz 17 mam wizytę, pewnie sporo bo brzuchol duży.

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek wrote:
    Zakręcona -z zakupieniem dobrego termometru to dopiero jest tragedia! Wiele z nich (nawet tych bezdotykowych) zaniża temperaturę :/ Najbardziej wiarygodny jest chyba rtęciowy ale wiadomo dla dzieci to odpada. Wiele osób kupuje zwykle elektroniczne.. one w sumie się mogą sprawdzić przy starszych dzieciach. A te bezdotykowe.. niektórych cena powala a nie są wcale takie miarodajne. Znalazłam jeden taki : http://www.bangla.pl/opinie/p34937/cormed-hv-t46-termometr-5-w-1

Dziś zauważyłam u siebie że mi spuchły stopy!!! Czuje je że są opuchnięte.. Ja ogólnie mam mega malutkie, bo noszę rozmiar 36 :D a dziś jak założyłam japonki to ledwo w nie weszłam ;(
    Dzięki kochana , lukne sobie zaraz. No właśnie rtęciowy za długo mierzy a najlepszy , odpada dla takich maluchow , tez wydawało mi się ze te bezdotykowe zanizaja ale jakby nie patrzeć najlepsze mierzenie takie dla brzdaca małego . Pogmatwane to strasznie no: p

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jaroszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelku to Ty taki Kopciuszek jak i ja!
    Tez rozmiar buta 36, a szpilki i baleriny to czasem 35....i mam problem tylko Rylko zostaje

Mikejla, Nynusia lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj bo ja nigdy jakoś nie potrafiłam przejść na żadną dietę...nawet jak z rozmiaru 36 czasem przeszłam na 38 (o spodnie chodzi). Nie dało rady...a na noc ja zawsze lubiłam jeść...zawsze. I to same kaloryczne rzeczy. A teraz za każdym razem wiadomo jak zejde na dół do mojego piesa (na górze mu za gorąco) to wyciągnę coś z lodowy albo owoca chapne. Albo wezmę 6 kropek chleba i wcinam bez niczego.

• Mikejla Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Bąbelku to Ty taki Kopciuszek jak i ja!
    Tez rozmiar buta 36, a szpilki i baleriny to czasem 35....i mam problem tylko Rylko zostaje
    Dokładnie. Dżadidasy 37 japonki 36/5 szpilki to samo. Ale z nas wielkoludy

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika jejku bedziesz po samym chlebie szersza niż wyższa: P
    Nie no żartuje , Ja odzwyczailam się od nocnego jedzenia jak zaczelam dietę ta swoja właśnie , tez nigdy mię umialam na żadna do końca przejść itp
    A ta okazała się stworzona dla mnie .

Laski Ja mam numer buta 40/41 :D a wy takie malusie nozki

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zmęczona jestem dzisiaj , strasznie .
    To łazenie po duchocie , zakupy , stanie przy garach i sprzątanie ( przez które mogłam mieć takie tez bóle i ułożenie małego jak to położna powiedziała przeciazylam mięśnie i mam odpoczywać ile się da) dało mi w kość dzisiaj bardzo .
    Oko się aż klei ale muszę Harrego trochę jeszcze obejrzeć , jak cos powtórka w niedziele hehe. :)
    Nareszcie weekend , nareszcie z moim misiakiem spędze czas ! Jejku ! Steskniona jestem za nim strasznie jak tak pracuje

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręt wiem...ale co ja poradzę jak widzę świeżutki chlebek albo bułkę... Pamiętam kiedy jak miałam może 5-6 lat, tato zawsze kupował chleb w piekarni obok pracy mamy jak po nią jechał. Zabrał mnie ze sobą no i siedząc z tyłu wzięłam ten chleb do łapek ugryzlam skórke i wyjadlam cały środek zanim dojechaliśmy do domu... Jakie było zdziwienie jak się okazało przy krojeniu go na kolacje, że dziś kolacji jednak nie będzie z chleba, bo została sama skórka :D

BATTINKA, Blondik lubią tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    Zakręt wiem...ale co ja poradzę jak widzę świeżutki chlebek albo bułkę... Pamiętam kiedy jak miałam może 5-6 lat, tato zawsze kupował chleb w piekarni obok pracy mamy jak po nią jechał. Zabrał mnie ze sobą no i siedząc z tyłu wzięłam ten chleb do łapek ugryzlam skórke i wyjadlam cały środek zanim dojechaliśmy do domu... Jakie było zdziwienie jak się okazało przy krojeniu go na kolacje, że dziś kolacji jednak nie będzie z chleba, bo została sama skórka :D
    Hahahaha bo taki swiezutki chlebus chyba każdy lubi a szczegolnie dzieci.
    My z moja siostra jak male byliśmy tak samo z piekarni chlebem wiejski świeży i cały bochenek gryzlysmy hahaha

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 164 cm :)

Laski ide sie polozyc bo mam cisnienie chyba 200.. wkurzylam sie na maxa i nie mam nawet sil nic czytac ani pisac ... trace wiare w normalnych ludzi !

spijcie dobrze

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Mika 164 cm :)

Laski ide sie polozyc bo mam cisnienie chyba 200.. wkurzylam sie na maxa i nie mam nawet sil nic czytac ani pisac ... trace wiare w normalnych ludzi !

spijcie dobrze
    Spokojnie siurku !!! :)
    Odpocznij , dobrej nocy :*

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla aparatka z Ciebie niezła była za dziecka ;) hehe. Jednym słowem niezły gryzoń z Ciebie byl ;)

Jaroszka rozm.buta masz 35-36? Szok, moja córcia 7 letnia Cie goni juz ma 33 kopytko :)
    Ja sama mam 40-39 i uważam ze duza stopa psuje często wizerunek buta :( taka.

Bąbelek chciałam Ci tylko przypomnieć ze termometrów rtęciowych juz nie ma,są wycofane!
    Są tez takie zwykle,szklane ale już bez rtęci w środku
    Sama takiego używam i używać zamierzam:)

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siurek śpij dobrze, niech Ci się coś fajnego przyśni, żebyś mógła jutro opowiadać :D

szczesliwa_mamusia21, Bąbelek lubią tę wiadomość

• Mikejla Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka tak byłam...aparatka do momentu.zajścia w ciążę ha ha :) mam co wspominać, dobre i złe rzeczy, ale mam. A teraz ciesze się, że mam inny sens w życiu :)

• Wredotka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia, dzięki za odpowiedź! Wybiorę się w takim razie na te zajęcia z dietetyczką choć miałam odpuścić ;)

Ja odkąd biorę magnez, nie mam skurczów łydek więc uważam, że działa. Na ostatnich badaniach wyszło, że mam na granicy niedoboru dlatego odstawiać nie zamierzam.

Też szukałam dobrego termometru i dupa :/ Zaraz obczaję ten, co wrzuciłyście link. A wanienkę też będę mieć tą z Ikei!

Ojej, jakie macie drobne stópki! Ja zawsze chciałam być malutka, zazdrościłam dziewczynom ze wzrostem 150 cm :P Ale zawsze pocieszałam się, że choć niska nie jestem, to chociaż drobna ^^

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka są ala rtęciowe , maja jaka specjalna substancje bezpieczniejsza jakąś .
    Chociaż Ja bardzo się cieszę bo moja Mama z przychodni dostała nowy zachowany rtęciowy niedawno:)
    Ale fakt ogólnie są wycofane:)
    My w domciu mamy tez ten nowy ala rtęciowy:)
    Oj tak , duża stopa nie jest fajna ale z drugiej strony jak laska np. Ja 176 wzrostu wygladalaby z rozmiarem 36 buta: D a takto jakoś te moje kajaki się rownaja haha

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka nooo ja tez szpilki mam 35 :D
    Mikejla ja adidki 36. 37 to nigdy nie miałam :D aaa najlepsze jest to ze mój mężczyzna ma rozmiar buta 47 haaa :D
    Battinka chodzilo mi o te szklane właśnie, pomerdalam cos :)

jaroszka lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręt a ja np 40 haha

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

• soraya Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona ja też 176 cm wzrostu i 40/41 rozmiar buta.

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
‹‹ 1649 1650 1651 1652 1653 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ