X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka dokładnie , Ja co do laktatora to właśnie tak postanowilam jak piszesz , ze jak będzie potrzeba to po porodzie się kupi , mój D tez juz wie jaki jak cos , ma fotke wiec szybko smignie i kupi , albo mama .

Mika hahaha rozbawilas mnie tym , po 18 stej nie jem a po 19 juz tak hahahaha
    Ja przytylam 20 kg i wczoraj dwa rozstepy leciutkie zauwazylam na biodrze ale malo widoczne wiec luzik , smaruje ciągle się oliwka i palmersem:)
    Na brzuchu ani nigdzie indziej nowych nie mam , uff bo mam mega skore do rozstepow . A co do nóg to tak samo mam Mika , zawsze były masywne lecz jak schudlam masywne a nie grube a cala ciąża poszła w nie ... Zawsze problem z kopytnikami miałam.

No moja nazywana jest Zofia: D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiem ile ważę bo mi się waga popsuła teraz 17 mam wizytę, pewnie sporo bo brzuchol duży.

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek wrote:
    Zakręcona -z zakupieniem dobrego termometru to dopiero jest tragedia! Wiele z nich (nawet tych bezdotykowych) zaniża temperaturę :/ Najbardziej wiarygodny jest chyba rtęciowy ale wiadomo dla dzieci to odpada. Wiele osób kupuje zwykle elektroniczne.. one w sumie się mogą sprawdzić przy starszych dzieciach. A te bezdotykowe.. niektórych cena powala a nie są wcale takie miarodajne. Znalazłam jeden taki : http://www.bangla.pl/opinie/p34937/cormed-hv-t46-termometr-5-w-1

Dziś zauważyłam u siebie że mi spuchły stopy!!! Czuje je że są opuchnięte.. Ja ogólnie mam mega malutkie, bo noszę rozmiar 36 :D a dziś jak założyłam japonki to ledwo w nie weszłam ;(
    Dzięki kochana , lukne sobie zaraz. No właśnie rtęciowy za długo mierzy a najlepszy , odpada dla takich maluchow , tez wydawało mi się ze te bezdotykowe zanizaja ale jakby nie patrzeć najlepsze mierzenie takie dla brzdaca małego . Pogmatwane to strasznie no: p

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • jaroszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelku to Ty taki Kopciuszek jak i ja!
    Tez rozmiar buta 36, a szpilki i baleriny to czasem 35....i mam problem tylko Rylko zostaje

Mikejla, Nynusia lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj bo ja nigdy jakoś nie potrafiłam przejść na żadną dietę...nawet jak z rozmiaru 36 czasem przeszłam na 38 (o spodnie chodzi). Nie dało rady...a na noc ja zawsze lubiłam jeść...zawsze. I to same kaloryczne rzeczy. A teraz za każdym razem wiadomo jak zejde na dół do mojego piesa (na górze mu za gorąco) to wyciągnę coś z lodowy albo owoca chapne. Albo wezmę 6 kropek chleba i wcinam bez niczego.

• Mikejla Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Bąbelku to Ty taki Kopciuszek jak i ja!
    Tez rozmiar buta 36, a szpilki i baleriny to czasem 35....i mam problem tylko Rylko zostaje
    Dokładnie. Dżadidasy 37 japonki 36/5 szpilki to samo. Ale z nas wielkoludy

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika jejku bedziesz po samym chlebie szersza niż wyższa: P
    Nie no żartuje , Ja odzwyczailam się od nocnego jedzenia jak zaczelam dietę ta swoja właśnie , tez nigdy mię umialam na żadna do końca przejść itp
    A ta okazała się stworzona dla mnie .

Laski Ja mam numer buta 40/41 :D a wy takie malusie nozki

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zmęczona jestem dzisiaj , strasznie .
    To łazenie po duchocie , zakupy , stanie przy garach i sprzątanie ( przez które mogłam mieć takie tez bóle i ułożenie małego jak to położna powiedziała przeciazylam mięśnie i mam odpoczywać ile się da) dało mi w kość dzisiaj bardzo .
    Oko się aż klei ale muszę Harrego trochę jeszcze obejrzeć , jak cos powtórka w niedziele hehe. :)
    Nareszcie weekend , nareszcie z moim misiakiem spędze czas ! Jejku ! Steskniona jestem za nim strasznie jak tak pracuje

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręt wiem...ale co ja poradzę jak widzę świeżutki chlebek albo bułkę... Pamiętam kiedy jak miałam może 5-6 lat, tato zawsze kupował chleb w piekarni obok pracy mamy jak po nią jechał. Zabrał mnie ze sobą no i siedząc z tyłu wzięłam ten chleb do łapek ugryzlam skórke i wyjadlam cały środek zanim dojechaliśmy do domu... Jakie było zdziwienie jak się okazało przy krojeniu go na kolacje, że dziś kolacji jednak nie będzie z chleba, bo została sama skórka :D

BATTINKA, Blondik lubią tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla wrote:
    Zakręt wiem...ale co ja poradzę jak widzę świeżutki chlebek albo bułkę... Pamiętam kiedy jak miałam może 5-6 lat, tato zawsze kupował chleb w piekarni obok pracy mamy jak po nią jechał. Zabrał mnie ze sobą no i siedząc z tyłu wzięłam ten chleb do łapek ugryzlam skórke i wyjadlam cały środek zanim dojechaliśmy do domu... Jakie było zdziwienie jak się okazało przy krojeniu go na kolacje, że dziś kolacji jednak nie będzie z chleba, bo została sama skórka :D
    Hahahaha bo taki swiezutki chlebus chyba każdy lubi a szczegolnie dzieci.
    My z moja siostra jak male byliśmy tak samo z piekarni chlebem wiejski świeży i cały bochenek gryzlysmy hahaha

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 164 cm :)

Laski ide sie polozyc bo mam cisnienie chyba 200.. wkurzylam sie na maxa i nie mam nawet sil nic czytac ani pisac ... trace wiare w normalnych ludzi !

spijcie dobrze

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa_mamusia21 wrote:
    Mika 164 cm :)

Laski ide sie polozyc bo mam cisnienie chyba 200.. wkurzylam sie na maxa i nie mam nawet sil nic czytac ani pisac ... trace wiare w normalnych ludzi !

spijcie dobrze
    Spokojnie siurku !!! :)
    Odpocznij , dobrej nocy :*

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikejla aparatka z Ciebie niezła była za dziecka ;) hehe. Jednym słowem niezły gryzoń z Ciebie byl ;)

Jaroszka rozm.buta masz 35-36? Szok, moja córcia 7 letnia Cie goni juz ma 33 kopytko :)
    Ja sama mam 40-39 i uważam ze duza stopa psuje często wizerunek buta :( taka.

Bąbelek chciałam Ci tylko przypomnieć ze termometrów rtęciowych juz nie ma,są wycofane!
    Są tez takie zwykle,szklane ale już bez rtęci w środku
    Sama takiego używam i używać zamierzam:)

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siurek śpij dobrze, niech Ci się coś fajnego przyśni, żebyś mógła jutro opowiadać :D

szczesliwa_mamusia21, Bąbelek lubią tę wiadomość

• Mikejla Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka tak byłam...aparatka do momentu.zajścia w ciążę ha ha :) mam co wspominać, dobre i złe rzeczy, ale mam. A teraz ciesze się, że mam inny sens w życiu :)

• Wredotka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia, dzięki za odpowiedź! Wybiorę się w takim razie na te zajęcia z dietetyczką choć miałam odpuścić ;)

Ja odkąd biorę magnez, nie mam skurczów łydek więc uważam, że działa. Na ostatnich badaniach wyszło, że mam na granicy niedoboru dlatego odstawiać nie zamierzam.

Też szukałam dobrego termometru i dupa :/ Zaraz obczaję ten, co wrzuciłyście link. A wanienkę też będę mieć tą z Ikei!

Ojej, jakie macie drobne stópki! Ja zawsze chciałam być malutka, zazdrościłam dziewczynom ze wzrostem 150 cm :P Ale zawsze pocieszałam się, że choć niska nie jestem, to chociaż drobna ^^

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka są ala rtęciowe , maja jaka specjalna substancje bezpieczniejsza jakąś .
    Chociaż Ja bardzo się cieszę bo moja Mama z przychodni dostała nowy zachowany rtęciowy niedawno:)
    Ale fakt ogólnie są wycofane:)
    My w domciu mamy tez ten nowy ala rtęciowy:)
    Oj tak , duża stopa nie jest fajna ale z drugiej strony jak laska np. Ja 176 wzrostu wygladalaby z rozmiarem 36 buta: D a takto jakoś te moje kajaki się rownaja haha

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka nooo ja tez szpilki mam 35 :D
    Mikejla ja adidki 36. 37 to nigdy nie miałam :D aaa najlepsze jest to ze mój mężczyzna ma rozmiar buta 47 haaa :D
    Battinka chodzilo mi o te szklane właśnie, pomerdalam cos :)

jaroszka lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręt a ja np 40 haha

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

• soraya Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona ja też 176 cm wzrostu i 40/41 rozmiar buta.

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
‹‹ 1649 1650 1651 1652 1653 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ