X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SS tak tak mowie o Bozenie , ale zakulko mnie tak ze dwa razy ale akurat jak sie ruszal wiec moze cos tam ucisnal , nie martw sie moze u Ciebie tez tak bylo ! :)

Dokladnie zakrecona nic sie nie przejmuj , po porodzie zniknie nawet nie bedziesz wiedziala kiedy !

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla ty to masz jakiś ekskluzywny lumpek chyba w okolicy,świetne ciuchy wyhaczasz;)

Blondik lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski mnie 2 razy ostatnio tak zaklulo w Zoffi: D
    Dziś tez raz , przy przekrecaniu się na łóżku .
    Kiedyś lekarza pytalam bo balam się bardzo o szyjkę itp powiedział ze cipka jak pokluje trochę to po prostu rozciąga się wszystko dalej , wierze mu:)

Mika no właśnie wchodze i lukam

de7e166350.png

b2727090e5.png

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no to sie uspokoilam troszke :)

Paulla super ciuszki ! Fajnie tak upolowac cos ekstra :P

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mnie też ostatnio coś w psioszce zakłuło.
    Zakręcona - oby to było rozciąganie tak jak mówisz.. :)

atdc6iyehd9qphks.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek wrote:
    No właśnie mnie też ostatnio coś w psioszce zakłuło.
    Zakręcona - oby to było rozciąganie tak jak mówisz.. :)
    Wierze mojemu lekarzowi ! :D
    Laski musi być ok:)
    Ta apteka Gemini jakoś do mnie nie przemawia nie wiem , jestem na tablecie na niej może jak wejde na kompa lepiej mi się będzie szukać i oglądać:)
    Ale dzięki tej aptece przypomnialam sobie , ze termometru nie kupilam dla malucha i zastanawiam się jaki najlepszy by byl

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gemini pod względem cen jest naprawdę spoko. Obczajałam inne apteki i ceny o wiele niższe w Gemini. U mnie w koszyku póki co widnieje 340zł..

atdc6iyehd9qphks.png

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to widze ze nie jestem z tym sama , ale jak mowicie ze to normalne to sie nie martwie ! :)

tez ogladam z bratanica brzdaca w opałach ! :)

A dobrze ze mowicie o aptece bo musze kupic to co mowilyscie do pepuszka :)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa poobserwuje czy faktycznie to nie przy ruchach tak kluje, ale skoro jest nas wiecej to ok;)
    Jejku czulam raczke synka teraz tak mocno ja wypchal ze az bylo przez skore widac ,dotknelam i takie to slodkie bylo:))moje kochane malenstwo:*

ZakręconaOna, stokrotka25 lubią tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :) jakoś mam farta hehe

Co do kucia bożeny (hehe fajna nazwa) to tez mam dosyć czesto ale równie często miałam sprawdzaną szyjke i jest ok. A brzuch stawia się codziennie po kilka razy i nic nie pomaga. Odstawiłam już lutke jak kazała gin. Magnez tak samo bo skurcze łydek nie pojawiają się odkad po przebudzeniu nie "wyciągam sie" ;) choć miałam pierwszy raz w życiu skurcz w stopie na basenie i palce mi wykrzywiło. Przy chodzeniu ból niemożliwy.

Co do wzrostu ja mam tylko 164 i waga 80... po poprzedniej ciąży stanęło na 75. Ale ze znanych przyczyn nawet ćwiczenia były dla mnie przykre...dupa rośnie...bedziem ćwiczyć zimą???

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie nastawiam się na ostre ćwiczenia, bo mało przytyłam ;) Mam nadzieję, że wszystko spadnie mi niedługo po porodzie, a mam tyle ubrań, że raczej nikt mnie nie zmotywuje do porzucenia całej mojej 12m2 garderoby :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie nastawiam na wielkie ćwiczenia, ewentualnie może jakieś.masaże nóg smarowidla jeśli rozstepy dalej będą się ujawniać...może z brzucha tez mi się wielki zwis nie zrobi. No ale, wszystko się okaze. Narazie mam 60 kg, ale cholera wie może w te 2 miesiące przybędzie dwa razy tyle...nie wiem to moja pierwsza ciąża i nie wiem jak mój organizm i ciało będzie reagować. Może akurat będzie ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 21:11

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla będziemy ! :)
    Ja juz zmotywowana jestem. Prócz swoich wielkich kopyt nic nie muszę zrzucać bo wiem ze powróci do normy po porodzie ale odrazy dieta i po kilku tygodniach ćwiczenia . :)

No tak tak , pod względem cen możliwe ale ciężko na tablecie mi szukać także wezme na lapku jutro spogladne może poladuje cos w koszyk po czym zamówienie jak w Pl będę zrobie

de7e166350.png

b2727090e5.png

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika to idziemy równiutko u mnie taka sytuacja jak u Ciebie :P

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożena Zofia u mnie nazywana Kasią hihi :D

l22nhdgeccid541p.png
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa a jaki ty masz wzrost? Ja nogi tak jak pisałam kiedyś zawsze miałam dość masywne, Szkoda ze poszło mi znów w nie akurat, ale taka widocznie moja natura. Jem tyle ile chce póki co (po 18 nie jem....ale już od 19 tak :D). W dodatku wiadomo jak nie przesypiam nocy to jem i wtedy. Jeszcze mamy 2 miesiące :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 21:16

• BATTINKA Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    Mikejla co ty przytyłaś tylko 4kg i juz masz rozstępy? Kurde dziwne...no ale może tak reaguje twoja skóra,smaruj tą Mustela ona jest naprawde dobra. Ja z córką 15 kg przytyłam i ani jednego rozstępy jakos jestem na nie przewrażliwiona:P

Odnośnie laktatora to naprawdę może on się nie przydać. Można go kupić po porodzie spokojnie jest w każdej aptece :) ja akurat mam ale tylko dlatego bo mi ok 4 mca zanikał pokarm i musiałam rozruszać laktację (niestety sie nie udało), ale pamiętam wysłałam męża i mi kupił w 10 min :)

Pisałam juz wcześniej ze podgrzewacz tez kupiłam ale jakoś mnie wnerwial i zamulał i nie korzystałam z niego :/

Dziewczyny tak piszecie o tym że wasze maluchy tak fikają a za to moja już drugi dzień jak sa te upały jest taka spokojna ze nie poznaję:( nawet czkawki brak . Miałam dziś iść do mojej przychodni na tętno ale w Pt.nieczynna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 21:19

3i49tgf6plfmlliy.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy bedziemy zobaczymy :) ja bym chciała wczesna wiosna zaczac biegac, a wczesniej najwyzej w domku cos działac jak jeszcze beda sily :) ale nie wczesniej niz po pologu. A moze dzieci tak z nas wyąiagna ze nie trzeba bedzie sie bardzo jakos katowac. Chociaz ja tam lubie sport i cieszylabym sie gdybym miala troszke czasu dla siebie na aktywnosc :)

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • Mikejla Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Battinka no pytałam się kiedyś czy to aby na pewno rozstepy, raczej początki. Mało widoczne, ale ja nie smarowalam się dosłownie niczym od początku ciąży, nawet balsamem po kąpieli. A jak zaczęły się upały to tymbardziej bo i tak się cała kleilam. Mam ten krem wczoraj przyszedł i smaruje się rano i wieczór :)

• Bąbelek Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona -z zakupieniem dobrego termometru to dopiero jest tragedia! Wiele z nich (nawet tych bezdotykowych) zaniża temperaturę :/ Najbardziej wiarygodny jest chyba rtęciowy ale wiadomo dla dzieci to odpada. Wiele osób kupuje zwykle elektroniczne.. one w sumie się mogą sprawdzić przy starszych dzieciach. A te bezdotykowe.. niektórych cena powala a nie są wcale takie miarodajne. Znalazłam jeden taki : http://www.bangla.pl/opinie/p34937/cormed-hv-t46-termometr-5-w-1

Dziś zauważyłam u siebie że mi spuchły stopy!!! Czuje je że są opuchnięte.. Ja ogólnie mam mega malutkie, bo noszę rozmiar 36 :D a dziś jak założyłam japonki to ledwo w nie weszłam ;(

atdc6iyehd9qphks.png
‹‹ 1648 1649 1650 1651 1652 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ