Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
SS tak tak mowie o Bozenie , ale zakulko mnie tak ze dwa razy ale akurat jak sie ruszal wiec moze cos tam ucisnal , nie martw sie moze u Ciebie tez tak bylo !
Dokladnie zakrecona nic sie nie przejmuj , po porodzie zniknie nawet nie bedziesz wiedziala kiedy ! -
Laski mnie 2 razy ostatnio tak zaklulo w Zoffi: D
Dziś tez raz , przy przekrecaniu się na łóżku .
Kiedyś lekarza pytalam bo balam się bardzo o szyjkę itp powiedział ze cipka jak pokluje trochę to po prostu rozciąga się wszystko dalej , wierze mu:)
Mika no właśnie wchodze i lukamBlondik lubi tę wiadomość
-
Bąbelek wrote:No właśnie mnie też ostatnio coś w psioszce zakłuło.
Zakręcona - oby to było rozciąganie tak jak mówisz..
Laski musi być ok:)
Ta apteka Gemini jakoś do mnie nie przemawia nie wiem , jestem na tablecie na niej może jak wejde na kompa lepiej mi się będzie szukać i oglądać
Ale dzięki tej aptece przypomnialam sobie , ze termometru nie kupilam dla malucha i zastanawiam się jaki najlepszy by byl -
Szczesliwa poobserwuje czy faktycznie to nie przy ruchach tak kluje, ale skoro jest nas wiecej to ok;)
Jejku czulam raczke synka teraz tak mocno ja wypchal ze az bylo przez skore widac ,dotknelam i takie to slodkie bylo:))moje kochane malenstwo:*ZakręconaOna, stokrotka25 lubią tę wiadomość
-
Dzięki
jakoś mam farta hehe
Co do kucia bożeny (hehe fajna nazwa) to tez mam dosyć czesto ale równie często miałam sprawdzaną szyjke i jest ok. A brzuch stawia się codziennie po kilka razy i nic nie pomaga. Odstawiłam już lutke jak kazała gin. Magnez tak samo bo skurcze łydek nie pojawiają się odkad po przebudzeniu nie "wyciągam sie"choć miałam pierwszy raz w życiu skurcz w stopie na basenie i palce mi wykrzywiło. Przy chodzeniu ból niemożliwy.
Co do wzrostu ja mam tylko 164 i waga 80... po poprzedniej ciąży stanęło na 75. Ale ze znanych przyczyn nawet ćwiczenia były dla mnie przykre...dupa rośnie...bedziem ćwiczyć zimą??? -
Ja nie nastawiam się na ostre ćwiczenia, bo mało przytyłam
Mam nadzieję, że wszystko spadnie mi niedługo po porodzie, a mam tyle ubrań, że raczej nikt mnie nie zmotywuje do porzucenia całej mojej 12m2 garderoby
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Ja się nie nastawiam na wielkie ćwiczenia, ewentualnie może jakieś.masaże nóg smarowidla jeśli rozstepy dalej będą się ujawniać...może z brzucha tez mi się wielki zwis nie zrobi. No ale, wszystko się okaze. Narazie mam 60 kg, ale cholera wie może w te 2 miesiące przybędzie dwa razy tyle...nie wiem to moja pierwsza ciąża i nie wiem jak mój organizm i ciało będzie reagować. Może akurat będzie ok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 21:11
-
Paulla będziemy !
Ja juz zmotywowana jestem. Prócz swoich wielkich kopyt nic nie muszę zrzucać bo wiem ze powróci do normy po porodzie ale odrazy dieta i po kilku tygodniach ćwiczenia .
No tak tak , pod względem cen możliwe ale ciężko na tablecie mi szukać także wezme na lapku jutro spogladne może poladuje cos w koszyk po czym zamówienie jak w Pl będę zrobie -
Szczęśliwa a jaki ty masz wzrost? Ja nogi tak jak pisałam kiedyś zawsze miałam dość masywne, Szkoda ze poszło mi znów w nie akurat, ale taka widocznie moja natura. Jem tyle ile chce póki co (po 18 nie jem....ale już od 19 tak
). W dodatku wiadomo jak nie przesypiam nocy to jem i wtedy. Jeszcze mamy 2 miesiące
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 21:16
-
BATTINKA wrote:Mikejla co ty przytyłaś tylko 4kg i juz masz rozstępy? Kurde dziwne...no ale może tak reaguje twoja skóra,smaruj tą Mustela ona jest naprawde dobra. Ja z córką 15 kg przytyłam i ani jednego rozstępy jakos jestem na nie przewrażliwiona:P
Odnośnie laktatora to naprawdę może on się nie przydać. Można go kupić po porodzie spokojnie jest w każdej apteceja akurat mam ale tylko dlatego bo mi ok 4 mca zanikał pokarm i musiałam rozruszać laktację (niestety sie nie udało), ale pamiętam wysłałam męża i mi kupił w 10 min
Pisałam juz wcześniej ze podgrzewacz tez kupiłam ale jakoś mnie wnerwial i zamulał i nie korzystałam z niego
Dziewczyny tak piszecie o tym że wasze maluchy tak fikają a za to moja już drugi dzień jak sa te upały jest taka spokojna ze nie poznajęnawet czkawki brak . Miałam dziś iść do mojej przychodni na tętno ale w Pt.nieczynna.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 21:19
-
Czy bedziemy zobaczymy
ja bym chciała wczesna wiosna zaczac biegac, a wczesniej najwyzej w domku cos działac jak jeszcze beda sily
ale nie wczesniej niz po pologu. A moze dzieci tak z nas wyąiagna ze nie trzeba bedzie sie bardzo jakos katowac. Chociaz ja tam lubie sport i cieszylabym sie gdybym miala troszke czasu dla siebie na aktywnosc
-
Battinka no pytałam się kiedyś czy to aby na pewno rozstepy, raczej początki. Mało widoczne, ale ja nie smarowalam się dosłownie niczym od początku ciąży, nawet balsamem po kąpieli. A jak zaczęły się upały to tymbardziej bo i tak się cała kleilam. Mam ten krem wczoraj przyszedł i smaruje się rano i wieczór
-
Zakręcona -z zakupieniem dobrego termometru to dopiero jest tragedia! Wiele z nich (nawet tych bezdotykowych) zaniża temperaturę
Najbardziej wiarygodny jest chyba rtęciowy ale wiadomo dla dzieci to odpada. Wiele osób kupuje zwykle elektroniczne.. one w sumie się mogą sprawdzić przy starszych dzieciach. A te bezdotykowe.. niektórych cena powala a nie są wcale takie miarodajne. Znalazłam jeden taki : http://www.bangla.pl/opinie/p34937/cormed-hv-t46-termometr-5-w-1
Dziś zauważyłam u siebie że mi spuchły stopy!!! Czuje je że są opuchnięte.. Ja ogólnie mam mega malutkie, bo noszę rozmiar 36a dziś jak założyłam japonki to ledwo w nie weszłam ;(