WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pospałam dzisiaj <3 za to wczorajsza noc była porażką, pokłóciłam się z B. tzn, powiedziałam mu co mi na sercu leży, ale pół nocy przeryczałam, na szczęście rano mnie przeprosił i wszystko jest już mam nadzieję ok. Nie lubię się na niego gniewać, nie lubię takich sytuacji... ale czasem są potrzebne.

Kurier wczoraj przywiózł mi pralkę, jest piękna <3 czarna, ciuchuteńka :) już 3 prania poszły, dziś wstawię czwarte, a jak wyschnie to zabieram się za ciuszki ;)

Moi rodzice w sobotę wrócili z PL i przywieźli mi karton ciuszków od siostry B. Niektóre są tak piękne <3 niektórych nie założę, ale większość jest super :)
    Mama też mi coś przywiozła tylko jeszcze musi się rozpakować :) Ale na razie szlaban na ciuszki bo jeszcze ma mi przyjaciółka coś przysłać ;)

Nie nadrobię Was kochane bo niestety nie mam dziś czasu, za ok godzinę będę miała dziesięciolatkę pod opieką. Trochę się boję, że będzie się młoda u mnie nudzić bo ja nawet nie mam tv (nie chcemy mieć na razie). Najwyżej wezmę ją na plac zabaw albo pójdę z nią do mojej mamy ;)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    O, to ja dzis nastawiam ostatnie pranie dla maluszki - nowe prześcieradła i pieluchy. Co do prasowania, widzę ze jestem tu chyba jedyną, która nie zamierza tego robic?
    Edit: No dupke zawsze wypinala po prawej stronie, moze rzeczywiście tylko tyłkiem przejechala z boku na bok a glowka nisko? Poczekam na kopniaki i będę wiedzieć :)

Ja też nie zamierzam prasować ;)

aanaa lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, wydaje mi się ze gdyby babki podejrzewaly ze wyniki będą zle to by Ci daly szklankę wody i pobraly po pól godzinie.

iv09hdge6yql001e.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Pierwsze słyszę o czymś takim w ogóle...

No niby warto napić się wody, a u mnie była bardzo gęsta krew = lekkie odwodnienie. Ale w nocy wypiłam z pół litra wody to nie wiem o co chodzi...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak rozmawiałam ze znajomą pielęgniarką, to wodę zalecają pić przed pobraniem, żeby nie zemdleć w trakcie. Nic nie mówiła, że nie wypicie ma jakiś wpływ na wynik.

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OK, dzięki :) Zobaczymy po południu.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosiu mi tez sie tak wydaje , bedzie dobrze na pewno ! :)

Wiedzma super ! Mi tez sie marzy taka nowa praleczka hehe :D
    No ja chyba tez narazie robie stop ciuszkowy :) Milej zabawy z 10-latka na pewno sie nie bedzie nudzila nie martw sie ! ;)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to zaczęłam strasznie puchnąć, stopy w balerinkach to wyglądają ak dwie parówy :P

Kupiłam herbatkę z pokrzywy i sobie piję, bardzo dobra jest ta herbata. Stwierdziłam, że muszę kupić jak po spacerze w Glasgow nie mogłam przymierzyć buta w sklepie... masakra jakaś, i w ogóle naczynka mi popękały na stopach i na piersiach. No ale już tylko 2,5 miesiąca zostało :)
    Ruchów nie liczę bo mała rusza się dużo, jak coś się zadzieje to zauważę od razu.
    Ciuszków też nie będę raczej prasować.

3i496iye8v37prd8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    O, to ja dzis nastawiam ostatnie pranie dla maluszki - nowe prześcieradła i pieluchy. Co do prasowania, widzę ze jestem tu chyba jedyną, która nie zamierza tego robic?
    Edit: No dupke zawsze wypinala po prawej stronie, moze rzeczywiście tylko tyłkiem przejechala z boku na bok a glowka nisko? Poczekam na kopniaki i będę wiedzieć :)

Ja tez nie prasuje.. nie mam zamiaru, ja prasuje tylko koszule i to co trzeba. Piore ubrnaka tylko w 40° tak dla odświerzenia.. ;) no i w normalnym proszku tzn kapsulki uzywam.

aanaa lubi tę wiadomość

• zetaaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ubranka po prasowaniu lepiej wygladaja ...
    To tak jakbys zalozyla wygieta koszule na spotkanie

ZakręconaOna, agania lubią tę wiadomość

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah dzieciaczka miesiecznego nie mam zzamiaru wysylac na spotkania :P xD

polkosia, aanaa, Nynusia, rah, lili_madlen lubią tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noworodek nie chodzi na spotkania, nie popadajmy w skrajności ;) Jak się dobrze strzepie po praniu to nieraz wysycha tak, że nie trzeba prasować. Ja praktycznie żadnych ubrań nie prasuję, jedynie koszule mężowi i to sporadycznie, a wcale nie chodzę w wygniecionych rzeczach.

nenka2, WiedźmaMaKota lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa czuje sie znacznie lepiej , dzieki , ze pytasz :) Boje sie tylko tej jazdy , ale wezme nospena droge i chyba bedzie ok .

Ja jedna pralke ciuchszkow juz upralam i teraz czekam na paczke z polski z resta rzeczy . Ale to dopiero pod koniec sierpnia . Prasowac pewnie bede , ale to pewnie tylko na poczatku .

nenka super okazy zebralas :) Jak ja bym zjadla makaron z sosem kurkowo-smietanowym :)
    Wiedzma teraz to pewnie bedziesz szalec z praniem :) Znam to uczucie - radosc z nowego sprzetu AGD ;)

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiałam kiedyś prasować, a teraz nie znoszę, i wieszanie ciuchów tak aby nie trzebabyło używać żelazka opanowałam do perfekcji i teraz prasuję tylko to co muszę :) śmiać mi się chce z ludzi co to nawet skarpetki prasują :D

polkosia, aanaa, nenka2 lubią tę wiadomość

3i496iye8v37prd8.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka ale smaka narobilas mi grzybami , Ja tak uwielbiam ! :)
    Ide z Mama pogadac trochę na skype i zrobić sobie i D jakieś sniadanko bo dopiero co nam się przebudziło , chociaż Ja swojego spania bym nie nazwała spaniem hehe
    Chyba organizm na prawdę się przygotowuje do roli juz czatowania nocnego haha ! :D
    I wgle moje sny rozpieprzaja mi dziś głowe , porażka ! :/

Wiedźma Ja to samo , kiedyś kochalam ptrasowac teraz średnio to robię bo kuzwa nie chce mi się za mocno haha ale Oskarowi poprasuje na pewno:) ale ile czasu , kiedy juz sił nie będę miała to się okaże hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 11:29

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarpetki, majtki :D Ja czasem prasuję pościel, bo lubię taką sztywną :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • agania Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja lubię mieć wyprasowane rzeczy i lubię prasować :) także połączę przyjemne z pożytecznym ;)

polkosia, aanaa, Nynusia lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś tez majtki prasowalam , ze skarpetkami nie szalalam.
    Laski mam wiadomość od Miki ... :/
    Była na USG właśnie wróciła i musi jechać do szpitala szybko ...
    Mała wazy 1150 ale jest problem bo Mika ma za malo wód i to parcie na pęcherz co miała aż takie mlkcne w nocy ze szła siku i za sekundę znów jej się chciało to nie dziecko a najprawdopodobniej wody jej uciekają , ma dac znać za jakiś czas :(

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1150? A który to tydzień?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuje tylko ciuchy, które nie wymagają prasowania. Moj M nie chodzi w koszulach za co kocham go jeszcze bardziej, ze mi roboty nie dokłada :) a dziecku wszystko jedno, czy ulewa na uprasowane czy nie ;)

iv09hdge6yql001e.png
‹‹ 1667 1668 1669 1670 1671 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ