X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pospałam dzisiaj <3 za to wczorajsza noc była porażką, pokłóciłam się z B. tzn, powiedziałam mu co mi na sercu leży, ale pół nocy przeryczałam, na szczęście rano mnie przeprosił i wszystko jest już mam nadzieję ok. Nie lubię się na niego gniewać, nie lubię takich sytuacji... ale czasem są potrzebne.

Kurier wczoraj przywiózł mi pralkę, jest piękna <3 czarna, ciuchuteńka :) już 3 prania poszły, dziś wstawię czwarte, a jak wyschnie to zabieram się za ciuszki ;)

Moi rodzice w sobotę wrócili z PL i przywieźli mi karton ciuszków od siostry B. Niektóre są tak piękne <3 niektórych nie założę, ale większość jest super :)
    Mama też mi coś przywiozła tylko jeszcze musi się rozpakować :) Ale na razie szlaban na ciuszki bo jeszcze ma mi przyjaciółka coś przysłać ;)

Nie nadrobię Was kochane bo niestety nie mam dziś czasu, za ok godzinę będę miała dziesięciolatkę pod opieką. Trochę się boję, że będzie się młoda u mnie nudzić bo ja nawet nie mam tv (nie chcemy mieć na razie). Najwyżej wezmę ją na plac zabaw albo pójdę z nią do mojej mamy ;)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    O, to ja dzis nastawiam ostatnie pranie dla maluszki - nowe prześcieradła i pieluchy. Co do prasowania, widzę ze jestem tu chyba jedyną, która nie zamierza tego robic?
    Edit: No dupke zawsze wypinala po prawej stronie, moze rzeczywiście tylko tyłkiem przejechala z boku na bok a glowka nisko? Poczekam na kopniaki i będę wiedzieć :)

Ja też nie zamierzam prasować ;)

aanaa lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, wydaje mi się ze gdyby babki podejrzewaly ze wyniki będą zle to by Ci daly szklankę wody i pobraly po pól godzinie.

iv09hdge6yql001e.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Pierwsze słyszę o czymś takim w ogóle...

No niby warto napić się wody, a u mnie była bardzo gęsta krew = lekkie odwodnienie. Ale w nocy wypiłam z pół litra wody to nie wiem o co chodzi...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak rozmawiałam ze znajomą pielęgniarką, to wodę zalecają pić przed pobraniem, żeby nie zemdleć w trakcie. Nic nie mówiła, że nie wypicie ma jakiś wpływ na wynik.

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OK, dzięki :) Zobaczymy po południu.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosiu mi tez sie tak wydaje , bedzie dobrze na pewno ! :)

Wiedzma super ! Mi tez sie marzy taka nowa praleczka hehe :D
    No ja chyba tez narazie robie stop ciuszkowy :) Milej zabawy z 10-latka na pewno sie nie bedzie nudzila nie martw sie ! ;)

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to zaczęłam strasznie puchnąć, stopy w balerinkach to wyglądają ak dwie parówy :P

Kupiłam herbatkę z pokrzywy i sobie piję, bardzo dobra jest ta herbata. Stwierdziłam, że muszę kupić jak po spacerze w Glasgow nie mogłam przymierzyć buta w sklepie... masakra jakaś, i w ogóle naczynka mi popękały na stopach i na piersiach. No ale już tylko 2,5 miesiąca zostało :)
    Ruchów nie liczę bo mała rusza się dużo, jak coś się zadzieje to zauważę od razu.
    Ciuszków też nie będę raczej prasować.

3i496iye8v37prd8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    O, to ja dzis nastawiam ostatnie pranie dla maluszki - nowe prześcieradła i pieluchy. Co do prasowania, widzę ze jestem tu chyba jedyną, która nie zamierza tego robic?
    Edit: No dupke zawsze wypinala po prawej stronie, moze rzeczywiście tylko tyłkiem przejechala z boku na bok a glowka nisko? Poczekam na kopniaki i będę wiedzieć :)

Ja tez nie prasuje.. nie mam zamiaru, ja prasuje tylko koszule i to co trzeba. Piore ubrnaka tylko w 40° tak dla odświerzenia.. ;) no i w normalnym proszku tzn kapsulki uzywam.

aanaa lubi tę wiadomość

• zetaaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ubranka po prasowaniu lepiej wygladaja ...
    To tak jakbys zalozyla wygieta koszule na spotkanie

ZakręconaOna, agania lubią tę wiadomość

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah dzieciaczka miesiecznego nie mam zzamiaru wysylac na spotkania :P xD

polkosia, aanaa, Nynusia, rah, lili_madlen lubią tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noworodek nie chodzi na spotkania, nie popadajmy w skrajności ;) Jak się dobrze strzepie po praniu to nieraz wysycha tak, że nie trzeba prasować. Ja praktycznie żadnych ubrań nie prasuję, jedynie koszule mężowi i to sporadycznie, a wcale nie chodzę w wygniecionych rzeczach.

nenka2, WiedźmaMaKota lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa czuje sie znacznie lepiej , dzieki , ze pytasz :) Boje sie tylko tej jazdy , ale wezme nospena droge i chyba bedzie ok .

Ja jedna pralke ciuchszkow juz upralam i teraz czekam na paczke z polski z resta rzeczy . Ale to dopiero pod koniec sierpnia . Prasowac pewnie bede , ale to pewnie tylko na poczatku .

nenka super okazy zebralas :) Jak ja bym zjadla makaron z sosem kurkowo-smietanowym :)
    Wiedzma teraz to pewnie bedziesz szalec z praniem :) Znam to uczucie - radosc z nowego sprzetu AGD ;)

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiałam kiedyś prasować, a teraz nie znoszę, i wieszanie ciuchów tak aby nie trzebabyło używać żelazka opanowałam do perfekcji i teraz prasuję tylko to co muszę :) śmiać mi się chce z ludzi co to nawet skarpetki prasują :D

polkosia, aanaa, nenka2 lubią tę wiadomość

3i496iye8v37prd8.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka ale smaka narobilas mi grzybami , Ja tak uwielbiam ! :)
    Ide z Mama pogadac trochę na skype i zrobić sobie i D jakieś sniadanko bo dopiero co nam się przebudziło , chociaż Ja swojego spania bym nie nazwała spaniem hehe
    Chyba organizm na prawdę się przygotowuje do roli juz czatowania nocnego haha ! :D
    I wgle moje sny rozpieprzaja mi dziś głowe , porażka ! :/

Wiedźma Ja to samo , kiedyś kochalam ptrasowac teraz średnio to robię bo kuzwa nie chce mi się za mocno haha ale Oskarowi poprasuje na pewno:) ale ile czasu , kiedy juz sił nie będę miała to się okaże hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 11:29

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarpetki, majtki :D Ja czasem prasuję pościel, bo lubię taką sztywną :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • agania Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja lubię mieć wyprasowane rzeczy i lubię prasować :) także połączę przyjemne z pożytecznym ;)

polkosia, aanaa, Nynusia lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś tez majtki prasowalam , ze skarpetkami nie szalalam.
    Laski mam wiadomość od Miki ... :/
    Była na USG właśnie wróciła i musi jechać do szpitala szybko ...
    Mała wazy 1150 ale jest problem bo Mika ma za malo wód i to parcie na pęcherz co miała aż takie mlkcne w nocy ze szła siku i za sekundę znów jej się chciało to nie dziecko a najprawdopodobniej wody jej uciekają , ma dac znać za jakiś czas :(

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1150? A który to tydzień?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuje tylko ciuchy, które nie wymagają prasowania. Moj M nie chodzi w koszulach za co kocham go jeszcze bardziej, ze mi roboty nie dokłada :) a dziecku wszystko jedno, czy ulewa na uprasowane czy nie ;)

iv09hdge6yql001e.png
‹‹ 1667 1668 1669 1670 1671 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ