WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj.. tych ciuszkow to ja sie napiore jedna pralke wypralam druga jest w trakcie i jeszcze 3 conajmniej beda.. :)

• polkosia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam grzyby, dajcie trochę :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ciśnienie nieznacznie wzrosło od początku ciąży, bo zaczynałam od 110/70, potem 120/75, a teraz zazwyczaj 130/80.

zakocona lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez lepiej z cisnieniem.. na poczatku mialam niziutenkie, a teraz jest normalne.
    Rekord to 80/40

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od dziś piorę :) i będę prasować, układać. Mam już 2 pralki, ale to nie koniec.

PS W Lidlu od 17 będą niemowlęce ciuszki i pampersy(68szt 29,99zł), kosmetyki ...
    Tu gazetka :http://gazetka.lidl.pl/e904edb3-52fa-480a-9dfd-253978d2759d/#/1

Dziś byłam kupowałam dla starszej i zauważyłam

Blondik, onka, lili_madlen lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka2 wrote:
    U mnie tez lepiej z cisnieniem.. na poczatku mialam niziutenkie, a teraz jest normalne.
    Rekord to 80/40
    U mnie ciśnienie od początku książkowe 120/80 110/80 ale za to puls od 7mc skaczący i wskazujący na arytmie. W piątek miałam echo serca , wyszło nadciśnienie w tętnicy płucnej, niedomykalność zastawek i coś tam jeszcze w czwartek zakładają mi holtera

• annggela Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka2 wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bc30ebe41592.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/09a2a43a2a63.jpg
    Superrr ! Lubie chodzic na grzyby, maz na silownie poszedl, a jak wroci to jedziemy zobaczyc czy sa jakies grzybki <3

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry polkosia, niechcący na tel polubiłam post o ciśnieniu :)

Udało mi się w końcu koło 6 usnąć i wstałam o 10. Uff trochę się przespalam.

Ja nigdy z ciśnieniem nie mam problemów. Zawsze jakoś ok 120/70. Raz w ciąży miałam jakieś niższe (już nie pamiętam ile), alw tak to perfect jest. Co innego tętno :/

Nenka, ale grzybów! Czad!

Ja jutro idę na badanie moczu. W śr ur L i wizyta u gina. Ja się boję, że kolejną wagę syna poznam dopiero w 37tyg, bo tak coś pamiętam, że tak gin powiedział :/ :/ w śr zaczynamy 33 tydz :O a dziś 80% ciąży ♡♡♡

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 10:27

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • zetaaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wcziraj popralam i dzis sie jeszcze suszy resztka :) dzis tylko prasowanko :)

szczesliwa_mamusia21, annggela lubią tę wiadomość

f2w39n73ppbyifp9.png[/url]
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już mam wszystko poprane i czeka :) w ogóle mam już stresa generalnie i chyba domówie już rzeczy których mi brakuje tzn takie higieniczne do szpitala żeby mieć spokojną głowę. wrzesień to już naprawdę będę siedziała jak na szpilkach :D

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, mam wrażenie ze mała sie przekręciła :( była juz glowka w dol a przed chwilą w lewym boku wystawał mi okragly kształt... Może to chwilowe i zaraz wróci na swoje miejsce?
    Miłego dzionka kochane, ano i trzymajmy kciuki bo Misiowej sie w nocy skurcze pojawiły. Oby nic groźnego :)

iv09hdge6yql001e.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę jutro, a dziś czekam na wyniki. Myślicie, że jak za mało wypiłam to będą jakieś zafałszowane?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Muffinka1019 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja!
    Noc przespana, bez większych problemów :) wczoraj za to miałam klucia w pochwie wieczorem i sie przestraszyłam, ale na szczęście minęło. Dodatkowo na wieczór po spacerze zaczęła strasznie mnie bolec noga, taki klujacy bol od posladka do łydki. Wiec chodziłam wloczac ta noge. Dzis sie boje wstac...
    Nenka ja jestem taki grzybiarz, ze jak widzę Twoje zbiory to chetnie pojechałabym z Toba na te prawdziwki!
    Pranie zaczynam robić od jutra o ile pogoda pozwoli, bo chlodno i deszcz wisi w powietrzu. I taki ma być caly tydzień :/

nenka2 lubi tę wiadomość

wnid9vvjodizjocx.png
  • Wredotka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! :)

Arielka - u mnie im niższe ciśnienie, tym wyższe tętno. Gdzieś czytałam, że taka może być zależność. Też mam niskie przy takich temperaturach, ale zazwyczaj 110/70.

Ale grzyby, zrobiłyście smaka! Ubranka zamierzam prać i prasować jak przyjdzie szafa, z reszta w te upały średnio mi się chcę.

Podczytywałam Was w weekend, ale byliśmy u teściów więc nie miałam jak pisać. Któraś pytała o butelki, ja mam z Aventu, bo tylko stamtąd znalazłam szklane. Laktator też od nich kupię.

We wrześniu też chcę mieć wszystko i będziemy tylko czekać <3

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ! U mnie norma chlodno , wiaterek :)

Lojka jak sie czujesz ?? Przeszlo chociaz troszeczke ??

Nenka wow ! Uwielbiam chodzic na grzyby :D Ale bedziesz miala pysznosci :)
    A ubranka super , ja jeszzcze nie piore moze zaczne we wrzesniu , albo pod koniec sierpnia :)

nenka2 lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Kurczę, mam wrażenie ze mała sie przekręciła :( była juz glowka w dol a przed chwilą w lewym boku wystawał mi okragly kształt... Może to chwilowe i zaraz wróci na swoje miejsce?
    Miłego dzionka kochane, ano i trzymajmy kciuki bo Misiowej sie w nocy skurcze pojawiły. Oby nic groźnego :)

A może dupkę wypięła i dlatego tak? Ja też miałam wczoraj takie widoki, raz po lewej i raz po prawej coś okrągłego i stwierdziłam, że to dupkę wypina...

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, to ja dzis nastawiam ostatnie pranie dla maluszki - nowe prześcieradła i pieluchy. Co do prasowania, widzę ze jestem tu chyba jedyną, która nie zamierza tego robic?
    Edit: No dupke zawsze wypinala po prawej stronie, moze rzeczywiście tylko tyłkiem przejechala z boku na bok a glowka nisko? Poczekam na kopniaki i będę wiedzieć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 10:46

iv09hdge6yql001e.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Ja mam wizytę jutro, a dziś czekam na wyniki. Myślicie, że jak za mało wypiłam to będą jakieś zafałszowane?

Wątpię, ja niekiedy w ogóle nie piłam przed pobraniem.

Ah, i byłam przymierzyć te koszule na targu, rozmiar S jest idealny, w M-kach tonę :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 10:46

polkosia lubi tę wiadomość

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanna nie martw się ja często mam wypchany lewy lub prawy bok ale wydaje mi się ze to nóżka ląduje albo rączka a potem czuje czkawkę nisko prawie w kroczu heh

Tak dziewczyny trzymamy kciuki za Misiowa!

Polkosia wydaje mi się, że raczej nie powinny być zafałszowane mnie nikt nigdy nie mówił, że trzeba przed badaniem dużo pić może to zależy od lab

polkosia lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:

Pierwsze słyszę o czymś takim w ogóle...

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
‹‹ 1666 1667 1668 1669 1670 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ