Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaa, ja zawsze miałam wizyty co 4 tyg, po ostatniej czyli w 32 tyg kazał sie pojawić za 3 tyg, a potem zobaczymy :) i chyba jak najbardziej badanie ginekologiczne będzie, bo mój w ten sposob sprawdza szyjkę. Choc z wizyty na wizyte staje się to coraz bardziej bolesne a po ostatnim miałam nawet plamkę krwi na wkladce. Ale juz niedługo :)

iv09hdge6yql001e.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mi zawsze grzebie :P Niestety :) Jutro mam wizytę, to zobaczymy za ile każe znów przyjść.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam jutro wizyte zobacze co powie i kiedy karze przyjsc nastepnym razem :)

Troche sie stresuja nią bo okaze sie co z serduszkiem naszego malenstwa .. ale dzis tyle tu zmartwien ze ja nic nie dokladalam i mysle pozytywnie !

ewwiel lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa, a co u Was z serduszkiem?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po tym szpitalu poszlam prywatnie na USG i badanie zeby sie dowiedziec co z tymi wodami okazalo sie ze wszystko dobrze , ale lekarz powiedzial ze chyba maly ma arytmie i serduszko niewymiarowo mu bilo , byc moze to z przemeczenia mojego ? bo od 5 na nogach w szpitalu a wizyta o 21 a wyszlab z gabinetu o 22 tak to sobie tlumacze bo puls uderzenia bylo 130 czytalam pozniej ze jak schodzi poniezej 110 to moze byc powod do zmartwien i teraz odpoczywam i zobaczymy co powie jutro , bedzie ktg i badanie i oby wszystko obylo w normie ...

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika napisała , ze wód ma bardzo malo faktycznie bo ma ok 700 ( wydaje mi się ze ml jeżeli 700 napisała , nie wiem za mocno nie znam się bo AFI nie podała) , pobrali jej mocz , krew i maja sprawdzić , najprawdopodobniej gdzieś jakoś wody jej uciekają bo ma ich malo i lekarz powiedział , ze corcia jest malutenka i malusia się urodzi i będzie miała poród bolesniejszy na pewno z powodu mniejszej ilość wód

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki!
    I wracajac do tematu wody to naprawde jest wazne jej picie i gesta krew to nie jest kwestia nie wypicia wody przed pobraniem tylko generaknie dostarczania zbyt malej ilosci plynow!wody plodowe tez od tego zaleza.napewno nie zaczkodzimy sobie piciem w zbyt duzych ilosciach a zaszkodzimy piciem za malo,szczegolnie w takie upaly:(
    My dzis mamy 2rocxnice slubu i sprawilismy sobie prezent na ktorego sie napatrzec nie mozemy;))wozek ;)
    A co z misiowa? Cos nie tak? Cos przeoczylam?

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa będzie na pewno dobrze. :) bądź dobrej myśli kochana

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • aanaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno będzie :) to dziewczyny napiszcie rano o której mamy kciuki trzymać :) chyba ze wizyt więcej jutro? Najwyżej będę leżała i sie obijała z kciukami caly dzień ;)

iv09hdge6yql001e.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aanaa Ja jutro mam USG:) tez skromnego kciuka prosimy: p
    SS wszystkiego dobrego :*

szczesliwa_mamusia21, BATTINKA, stokrotka25, Bąbelek lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    Trzymamy kciuki!
    I wracajac do tematu wody to naprawde jest wazne jej picie i gesta krew to nie jest kwestia nie wypicia wody przed pobraniem tylko generaknie dostarczania zbyt malej ilosci plynow!wody plodowe tez od tego zaleza.napewno nie zaczkodzimy sobie piciem w zbyt duzych ilosciach a zaszkodzimy piciem za malo,szczegolnie w takie upaly:(
    My dzis mamy 2rocxnice slubu i sprawilismy sobie prezent na ktorego sie napatrzec nie mozemy;))wozek ;)
    A co z misiowa? Cos nie tak? Cos przeoczylam?

Ale my rozmawiałyśmy o tym, czy to ma wpływ na wyniki, a nie o odwodnieniu. Chyba każda z nas zdaje sobie sprawę, jak ważne jest picie wody w upały. Wszystkiego dobrego z okazji drugiej rocznicy! My za tydzień świętujemy pierwszą :)

Trzymam kciuki za wizytujące i za dziewczyny - żeby nie urodziły za szybko!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 13:10

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na 9.30 :) Dziekuje laski myslenie tylko pozytywne duzo odpoczynku i jutro musze napisac ze wszystko dobrze po wizycie !

zakrecona dziekujemy za info ! Dobrze ze sie nia zajmuja , pewnie ja zostawia kilka dni, chyba ze juz bedzie lezec do porodu tak jak Misiowa, najwazniejsze niech mala jeszcze troszke podrosnie i troszke posiedzi w brzuszku. Ale juz ja nastraszyli bolacym porodem eh :(

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no Mika nie rodzi jeszcze i nie za szybko urodzi na szczęście ale martwie się o Magde

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To juz mam trzy na liście wizytujacych :) zreszta i tak nic nie robię w te upały wiec będę miała dobra wymówkę :D
    A w ogóle to nie pisałam, ze dostałam zwolnienie do konca ciąży :) ciekawe kiedy mnie zus nawiedzi :) ciekawe czy jeżdżą w taką pogode ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 13:13

iv09hdge6yql001e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm.. mi przez cala ciaze tam nie zagladal.. tylko pierwszy raz jak poszlam. Robi mi usg co miesiac zwykle i dowcipne..

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaa wrote:
    Laseczki! Jak wyglądają u Was wizyty u ginow po 30tc? Chodzi mi, czy lekarz już do końca ciąży będzie "grzebal" w środku, czy tylko usg robi? I czy wizyty też odbywają się średnio co 4 tygodnie, czy kazał Wam pojawić się wcześniej? Wiem, że mój pod koniec ciąży każe przychodzić co dwa tygodnie, tylko zastanawiam się od którego momentu :) pozdrawiam i życzę Wam choć odrobinę ochlody w ten upalny dzień. Ja nie wychodzę z basenu:)

Ja byłam na razie na 1 wizycie po 30 tygodniu, a dokładnie w 32 tc (poczatek sierpnia). Zrobił po raz pierwszy usg dopochwowe, by sprawdzić szyjkę. Kazał przyjść za 2 tygodnie (połowa sierpnia) na pobranie wymazu GBS, a normalna wizyta dopiero za kolejne 2 tygodnie (ostatni dzień sierpnia). Jak bedzie dalej to nie wiem.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• polkosia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to raczej nie kwestia ogólnego picia małych ilości wody, bo co 4 tygodnie mam pobieraną krew i to pierwszy taki przypadek. Zobaczymy co z wynikami. Ja mam lekką nadkrwistość, więc może dlatego.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ss Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co wizyte mam sprawdzana szyjke recznie i przez usg.w srode ide na wizyte i z tego co wiem to teraz juz bedzie wizyta nie za 4 tyg a za 3.
    A dziekuje za zyczenia:* ;)

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam co miesiąc palcowe badanie i co miesiąc dowcipne USG szyjki sprawdzenie a takto brzucha USG . Oczywiście w Polsce a w UK miałam raz badana szyjkę pałacowo w 21 tyg tylko ja do szpitala poszlam bo myslalam ze wody mi uciekają a takto nie badają ;/
    Ale teraz znów od 19 będę badana szyjkę dowcipnie i palacowo i będę spokojniejsza wiedząc jak się ona ma

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika ma AFI 10 wiec jeszcze w normie się mieści , nie ma ogromnej ilości wód ale w normie wiec malowodzia nie ma na szczescie

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 1670 1671 1672 1673 1674 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ