Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Majaa, ja zawsze miałam wizyty co 4 tyg, po ostatniej czyli w 32 tyg kazał sie pojawić za 3 tyg, a potem zobaczymy
i chyba jak najbardziej badanie ginekologiczne będzie, bo mój w ten sposob sprawdza szyjkę. Choc z wizyty na wizyte staje się to coraz bardziej bolesne a po ostatnim miałam nawet plamkę krwi na wkladce. Ale juz niedługo
-
Tez mam jutro wizyte zobacze co powie i kiedy karze przyjsc nastepnym razem
Troche sie stresuja nią bo okaze sie co z serduszkiem naszego malenstwa .. ale dzis tyle tu zmartwien ze ja nic nie dokladalam i mysle pozytywnie !ewwiel lubi tę wiadomość
-
Po tym szpitalu poszlam prywatnie na USG i badanie zeby sie dowiedziec co z tymi wodami okazalo sie ze wszystko dobrze , ale lekarz powiedzial ze chyba maly ma arytmie i serduszko niewymiarowo mu bilo , byc moze to z przemeczenia mojego ? bo od 5 na nogach w szpitalu a wizyta o 21 a wyszlab z gabinetu o 22 tak to sobie tlumacze bo puls uderzenia bylo 130 czytalam pozniej ze jak schodzi poniezej 110 to moze byc powod do zmartwien i teraz odpoczywam i zobaczymy co powie jutro , bedzie ktg i badanie i oby wszystko obylo w normie ...
-
Mika napisała , ze wód ma bardzo malo faktycznie bo ma ok 700 ( wydaje mi się ze ml jeżeli 700 napisała , nie wiem za mocno nie znam się bo AFI nie podała) , pobrali jej mocz , krew i maja sprawdzić , najprawdopodobniej gdzieś jakoś wody jej uciekają bo ma ich malo i lekarz powiedział , ze corcia jest malutenka i malusia się urodzi i będzie miała poród bolesniejszy na pewno z powodu mniejszej ilość wód
-
Trzymamy kciuki!
I wracajac do tematu wody to naprawde jest wazne jej picie i gesta krew to nie jest kwestia nie wypicia wody przed pobraniem tylko generaknie dostarczania zbyt malej ilosci plynow!wody plodowe tez od tego zaleza.napewno nie zaczkodzimy sobie piciem w zbyt duzych ilosciach a zaszkodzimy piciem za malo,szczegolnie w takie upaly:(
My dzis mamy 2rocxnice slubu i sprawilismy sobie prezent na ktorego sie napatrzec nie mozemy;))wozek
A co z misiowa? Cos nie tak? Cos przeoczylam? -
ss wrote:Trzymamy kciuki!
I wracajac do tematu wody to naprawde jest wazne jej picie i gesta krew to nie jest kwestia nie wypicia wody przed pobraniem tylko generaknie dostarczania zbyt malej ilosci plynow!wody plodowe tez od tego zaleza.napewno nie zaczkodzimy sobie piciem w zbyt duzych ilosciach a zaszkodzimy piciem za malo,szczegolnie w takie upaly:(
My dzis mamy 2rocxnice slubu i sprawilismy sobie prezent na ktorego sie napatrzec nie mozemy;))wozek
A co z misiowa? Cos nie tak? Cos przeoczylam?
Ale my rozmawiałyśmy o tym, czy to ma wpływ na wyniki, a nie o odwodnieniu. Chyba każda z nas zdaje sobie sprawę, jak ważne jest picie wody w upały. Wszystkiego dobrego z okazji drugiej rocznicy! My za tydzień świętujemy pierwszą
Trzymam kciuki za wizytujące i za dziewczyny - żeby nie urodziły za szybko!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 13:10
ZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
Ja mam na 9.30
Dziekuje laski myslenie tylko pozytywne duzo odpoczynku i jutro musze napisac ze wszystko dobrze po wizycie !
zakrecona dziekujemy za info ! Dobrze ze sie nia zajmuja , pewnie ja zostawia kilka dni, chyba ze juz bedzie lezec do porodu tak jak Misiowa, najwazniejsze niech mala jeszcze troszke podrosnie i troszke posiedzi w brzuszku. Ale juz ja nastraszyli bolacym porodem eh
-
To juz mam trzy na liście wizytujacych
zreszta i tak nic nie robię w te upały wiec będę miała dobra wymówkę
A w ogóle to nie pisałam, ze dostałam zwolnienie do konca ciążyciekawe kiedy mnie zus nawiedzi
ciekawe czy jeżdżą w taką pogode
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 13:13
szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Majaaa wrote:Laseczki! Jak wyglądają u Was wizyty u ginow po 30tc? Chodzi mi, czy lekarz już do końca ciąży będzie "grzebal" w środku, czy tylko usg robi? I czy wizyty też odbywają się średnio co 4 tygodnie, czy kazał Wam pojawić się wcześniej? Wiem, że mój pod koniec ciąży każe przychodzić co dwa tygodnie, tylko zastanawiam się od którego momentu
pozdrawiam i życzę Wam choć odrobinę ochlody w ten upalny dzień. Ja nie wychodzę z basenu:)
Ja byłam na razie na 1 wizycie po 30 tygodniu, a dokładnie w 32 tc (poczatek sierpnia). Zrobił po raz pierwszy usg dopochwowe, by sprawdzić szyjkę. Kazał przyjść za 2 tygodnie (połowa sierpnia) na pobranie wymazu GBS, a normalna wizyta dopiero za kolejne 2 tygodnie (ostatni dzień sierpnia). Jak bedzie dalej to nie wiem.
-
U mnie to raczej nie kwestia ogólnego picia małych ilości wody, bo co 4 tygodnie mam pobieraną krew i to pierwszy taki przypadek. Zobaczymy co z wynikami. Ja mam lekką nadkrwistość, więc może dlatego.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Ja miałam co miesiąc palcowe badanie i co miesiąc dowcipne USG szyjki sprawdzenie a takto brzucha USG . Oczywiście w Polsce a w UK miałam raz badana szyjkę pałacowo w 21 tyg tylko ja do szpitala poszlam bo myslalam ze wody mi uciekają a takto nie badają ;/
Ale teraz znów od 19 będę badana szyjkę dowcipnie i palacowo i będę spokojniejsza wiedząc jak się ona ma