Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Polkosia jeśli chodzi o pobieranie krwi to wiem z własnego doświadczenia że jak się pacjent napije przed pobraniem to jest lepsze ciśnienie w żyle i łatwiej mi się nabiera, niektórym leci jak krew z nosa mimo systemów próżniowych, ale w żaden sposób nie zafałszowuje to wyniku.
Jeśli chodzi o wizyty u mojego gina to ja mam usg na każdej wizycie i badanie ph papierkiem lakmusowym, sprawdza też przy okazji szyjkę - wizyty na razie co 4 tygodnie teraz idę w 32 tyg - 17.08.
Kiedyś pracowałam na oiomie wcześniaków dzieci w 28 tyg. są bardzo często na wspomaganym oddechu respirator lub cpap ale to nie jest obecnie skrajne wcześniactwo.
polkosia lubi tę wiadomość
-
ss, to idziemy razem
na którą masz? Ja na 12 idę
mi gin ostatnio mówił, kiedy następna wizyta, chyba za 2 tyg, ale nie pamiętam w sumie, bedę dopytywać.
wszystkiego najlepszego!
Mikejla, kciuki!!
A co do wielkości dziecka, to mi się nie wydaje, że ono małe jest na ten tydzień. Mój miał w 30+1 1490g i jest ok. A to przecież 2 tyg różnicy z jej badanym dzieckiem (jeśli miała robione w 28+2)
Ja krwi jutro nie robię chyba. Nie zlecił mi gin i się zastanawiam czy zrobić na życzenie, czy tak, jak on chciał tylko mocz. Szyjkę miałam badaną tylko palcami.
Ja prasuję pościel dla nas, pościel dla gości i koszule L. Koniec. Dziecięce też będę prasowała. W życiu nie chciałoby mi się koszulek, sukienek itd itp prasować, chyba by mnie szlag trafił, jakbym musiała -
SS wszystkiego najlepszeggooo ! :*
Zakocona moj w 29+1 mial 1488 , moj grubasek , gdzie on mi sie miesci hehe
D pojechal do pracy a ja leze i odpoczywam ah teraz sie czuje jak na urlopie bo w domu tak nie odpoczywalam zawsze cos bylo do robienia lub pojechania gdzies -
Szczęśliwa mam mała skolioze w odcinku piersiowym i lędźwiowym z rotacja kręgów i macice lekko przesunięta w prawo, chciałam miec 100% pewności, ze moge rodzic sn i nic sie dziecku nie stanie, np nie zaklinuje sie .... No i ze ja nie bede miała powikłań.....
U dermatologa tez ok! Moje dziwne znamie jest niegroźne, przy okazji sprawdziłam wszystkie ciemne i wypukłe pieprzyki
Uffff juz koniec stresów
aanaa, stokrotka25, lojkalojka lubią tę wiadomość
-
Właśnie sugeruje winę upałów, bo raz w straszny upał jechałam do gina i całą drogę w autobusie popijałam wodą - a mimo to na miejscu okazało się, że mam bardzo niskie ciśnienie i doktorek do mnie: "pewnie mało pani pije wody". Chciało mi się zaśmiać, bo piłam dużo, ale pomyślałam, że upał swoje zrobił.
polkosia lubi tę wiadomość
-
szczęśliwa, ja już pisałam, że ja się tam nie przejmuję wagą mojego syna i nie porównuję, skoro gin uważa, że jest dobra, to znaczy, że jest. A jak się urodzi koło 3kg, to i tak dużo wg mnie. Wolę rodzić takiego niż 4kg klocka
szczesliwa_mamusia21, ss lubią tę wiadomość
-
Polkosiu też piekna waga
No i dobrze niech rosna sobia dzieciaczki
Zakocona ja tez nie porownuje tylko napisalam jak bylo u mnie po prostu tak o
Nie ma co porownywac kazde dziecko inne tak jak i sprzet
Jaroszka rozumiemNo i widzisz tyle stresu i wszystko dobrze ! Ciesze sie ! :*
Laski , maly tak sie poruszyl ze mnie zaklula piczka az , matko jak to boli juz chyba z 5 razy , mam nadzieje ze po porstu na cos naciska , ale bol o mamunciu ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 13:46
jaroszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pietrasik też mi mówił, że OK, pomimo, że noga na 32tc, a główka na 29tc
Ale to właśnie kwestia sprzętu i jak się wymiar złapie. Moja przyjaciółka co teraz miała cc dzień przed miała USG i 3120, a w dniu operacji 2850, więc jest różnica.
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
nick nieaktualny
-
ZakręconaOna wrote:Jaroszka masakra jakas ...
Agania to wielkie szczęście dla rodziców ale to nie z każdym maluszkiem pewnie tak , mały musiał być silny i mocno walczyc
Musiał być silny, a jego matka dowiedziała się, że jest w ciąży jak była w 13/14 tygodniu ciąży, wcześniej imprezy, alkohol, fajki, wcześniej żadnych witamin, kwasu foliowego nic, nic, nic i proszęchłopak zdrowy