Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
ZakręconaOna wrote:A co do sutków Ja osobiście kupie sobie 100% lanoliny czy jakoś tak
medela puralen właśnie ma 100% czystej lanoliny, ale zwykła lanolina z pewnością jest też tańsza bo też taką miałam kupić tylko koleżanka mi podpowiedziała o medeli -
"Suplementacja witaminy K u niemowląt
Wszystkie dzieci po urodzeniu dostają jednorazową dawkę witaminy K. Ale maluszki karmione piersią powinny dodatkowo od 8. doby życia do końca 3. miesiąca dostawać witaminę K doustnie, w dawce 25 mikrogramów. U dzieci karmionych w sposób mieszany (czyli mlekiem modyfikowanym i piersią) dawki witaminy ustala lekarz po uwzględnieniu ilości wypijanego mleka sztucznego."szczesliwa_mamusia21, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość
-
A tu info o wit D :
"Czy każdy malec musi dostawać witaminę D?
Tak, bo ludzki organizm wytwarza bardzo niewiele tej witaminy. Niemowlęta urodzone o czasie powinny otrzymywać ją dodatkowo, ale jej ilości są ustalane w zależności od sposobu karmienia. Dzieci karmione piersią wymagają suplementacji w dawce 400 IU/dobę, bo mleko mamy nie zawiera tej witaminy. Maluszki karmione mlekiem modyfikowanym również powinny otrzymywać taką dawkę, ale w ich przypadku bierze się pod uwagę ilość witaminy znajdującą się w mleku modyfikowanym. Nie ma potrzeby suplementacji, jeśli dziecko w ciągu doby zjada ok. 1000 ml mleka początkowego albo 700–800 ml mleka następnego. W przypadku dzieci karmionych w sposób mieszany dawkę witaminy ustala lekarz."Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 15:46
szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny powiem tak, nie u każdej objawem zbliżającego się porodu sa wymioty i rozwolnienie. Ja nie miałam nic z tych rzeczy.
Natomiast miałam przed porodem robiona lewatywę ale niestety nic nie pomogła bo i tak w trakcie porodu sie zerżnęłam:P
Może dlatego ze miałam podwójne parcia? Wiem jedno ze pielęgniarki są na takie akcje przygotowane.
Nie bójcie sie lewatywy,to nic nie boli,leży sie na boku wpuszczają trochę płynu i każą wytrzymać jak najdłużej (choć ja długo nie wytrzymałam) później kibelek i prysznic. O taka filozofia.
Szczęśliwa mamusiu słuchaj sól fizjologiczna jest w ampułkach i jest np do przemywania oczek(niech ci koleżanka kupi z 10-15 ampułek to kosztuje grosze), natomiast do oczyszczania noska jest woda morska w sprayu
Niewiem czy ci pisac jeszcze co kupić bo widziałam ze SS wkleiła chyba jakaś listę rzeczy. Niestety pisze z tel.i nie mogę podejrzeć tej listy.FreshMm lubi tę wiadomość
-
BATTINKA wrote:Szczęśliwa mamusiu słuchaj sól fizjologiczna jest w ampułkach i jest np do przemywania oczek(niech ci koleżanka kupi z 10-15 ampułek to kosztuje grosze), natomiast do oczyszczania noska jest woda morska w sprayu
Niewiem czy ci pisac jeszcze co kupić bo widziałam ze SS wkleiła chyba jakaś listę rzeczy. Niestety pisze z tel.i nie mogę podejrzeć tej listy.
Battinka tak zrobie wlasnie napisalam jej liste , chyba juz wszystko jest, najwyzej pozniej bede tu juz kupowac , a na poczatek bede zaopatrzona ! Dziekuje :* -
dzieki dziewczyny
musze sie troche uspokoic i na luzie iść na tą szkołę i się nie przejmować,
bez sensu tez ze naryczałam na męża - pewnie się starał jak mógł żeby zdążyć a zdarzyło się tak a nie inaczej... taka jego praca... dam rade sama, a pozniej postaram mu sie wszystko przekazaćannggela, ola.321, agaton, ~Rewianka~ lubią tę wiadomość
-
Ss slicznosci
ZakreconaOna ja z ziajki lano-maść biorę bo co do maltanu są różne dyskusje czy trzeba zmywać przed karmieniem...100%lanoliny wystarczy
Ahh na kolki mam kateter Windi.ponoć dobre ale zobaczymy w akcji. Choć lepiej żeby Synuś nie miał kolki
Odnośnie lewatywy hmm ja po podaniu oxy nic poza skurczami nie miałam a przy połowie rozwarcia byłam w kibelku 2razy i wszystko było ok. Nic nie dostałam. Najgorsze było że przy dwóch partych posiusialam się z czego potem się śmiałam bo te wredną orsynatorke zmoczyłam. Może dlatego taka zła potem chodziła
Stokrotka a ja czytałam że przy karmieniu mieszanym i piersią ważna jest wit k bo my mamy jej malutko w organizmie. No to mam wit k+D.od 8smej doby życia:)
-
Dziewczyny a co to za Natalia z fb, co takie cuda robi? Wy macie już tak pięknie porobione wszystko, a ja w te upały nawet nie zaglądam do pokoju dzidzi, nie mam siły tam posprzątać, ogarnąć i pomyśleć jak go urządzić, a czasu mało...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 16:29
Naturalny Cud - 2015 rok ❤
Starania o rodzeństwo
Słabe nasienie
AMH 1,24
Kir AA
W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.
Decyzja o AZ💚
Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
Wierzę, że będzie dobrze...
Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia.