X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Czy mogłybyście wstawić swoje listy wyprawki aptecznej? Zabrałam się w końcu do robienia zamówienia z gemini i znowu nie wiem, co potrzebne :/
    Podbijam ! Sama bym chciała wiedzieć co trzeba bo robię sobie listy do polski żeby pozamawiac

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Oj, dzięki, będę starała się myśleć pozytywnie, bo często mi to pomaga. Na razie chwilę poleżałam w kolankowo-łokciowej pozycji, ale niewygodna strasznie. Najgorzej, że zalecają bujanie biodrami i taniec, a ja przy tej szyjce nie bardzo mogę tak się gimnastykować. Wszystko na opak!

Polkosia, jest taki film "Dziewczyna i chłopak, wszystko na opak" (angielski tytuł "Flipped", a "flip" to przewrót gimnastyczny ;-) ), tak mi się skojarzyło z tym, co napisałaś; film bardzo zabawny i z HAPPY ENDEM :-D Mocno trzymam kciuki za happy end u Ciebie. Rośnie Ci w brzuchu mała akrobatka, ma jeszcze sporo czasu, żeby się obrócić, na razie się nie zamartwiaj tylko zachęcaj ją ćwiczeniami, które możesz wykonywać! :-)

A ponieważ dziś piątek, piąteczek, piątunio, a mnie się przypomniał temat filmów to polecam Wam "Moonrise Kingdom" (polski tytuł to "Kochankowie z Księżyca") ;-) Beczka śmiechu i Edward Norton na dokładkę :-D

polkosia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Czy mogłybyście wstawić swoje listy wyprawki aptecznej? Zabrałam się w końcu do robienia zamówienia z gemini i znowu nie wiem, co potrzebne :/

Zakocona i Zakręcona, ja mam listę jak litania, więc tutaj nie będę wklejać, bo ktoś pomyśli, że zwariowałam, ale jak chcecie, to mogę Wam na priva/maila podesłać ;-) Wybierzecie sobie, co uznacie za potrzebne.

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewianka chętnie dziś zobacze co to za film:)
    Dziś mis ostatnia nocke robi i weekend nareszcie dla nas ale kurde po weekendzie juz mój wyjazd: ( buuuuuuuuu ... Chce spędzić weekend jak najlepiej , mam nadzieje ze nie będzie żadnych spięć ani nic.
    Tym czasem lece do sklepu bo pustka w lodowce .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ~Rewianka~ wrote:
    Zakocona i Zakręcona, ja mam listę jak litania, więc tutaj nie będę wklejać, bo ktoś pomyśli, że zwariowałam, ale jak chcecie, to mogę Wam na priva/maila podesłać ;-) Wybierzecie sobie, co uznacie za potrzebne.
    Ok , wyslalam zaproszenie

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewianka wklejaj, zawsze sie jakas dyskusja wywiąże, poza tym każdy ma inne potrzeby, a może kogoś zainspirujesz ;)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polskosia sporo jak widzisz jest historii że maluchy sie przemieszczają na ostatni czesto dzwonek :) Tez miałąm mała załamke po ostatniej wizycie że ułozony jest gówką do góry, zadzwoniąłm do kolezanki co ma 2 synów i sie roześmiała i mowi że nie mam sie przejmowac bo jej oba gagatki na dwa tygodnie przed porodem sie ustawili główką do dołu a chłopaki spore bo przy porodzie po 4 kg :)

Blondik ja tez łapie zawsze sie na tym ze siadam i czytam w necie bo "niby chce tylo sprawdzic " a internet niestety tak działa cholerka że wpiszesz : "ból głowy" i od razu masz w pierwszych domysłach : tętniaki , guzy mózgu itd nawet niewiadomo kto to pisze czy jakis lekarz czy głupokowaty redaktorzyna tak że wszystkie info z internetu nalezy brac z duzym dystansem mysle :)

Blondik lubi tę wiadomość

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewianka, wklejaj :)!

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i z wagą maluszków tez kurcze co lekarz to inaczej , tak jak dziewczyny piszą byłam w przeciagu 1 tygodnia na dwóch USG i 350 g róznicy .. więc widać jak im sie uda zmierzyć tak wpisują ..

polkosia, Magnosia lubią tę wiadomość

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te majtki siateczkowe co polecalyscie to jakiej firmy? bo wlasnie wrzucam do koszyka w gemini..

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie kupuję jednorazówek, bo na targach dotykałam jednorazówki i ja czegoś takiego na tyłku mieć nie chcę. Biorę wielorazówki canpola. Tylko nie wiem ile tego wziąć :/

~Rewianka~ lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki, wklejam, ale proszę się nie śmiać, bo ja jestem z tych "przezorny zawsze ubezpieczony" ! :-P Nie mam tutaj tych witamin K+D, o których była mowa wczoraj, ale reszta to mniej więcej to, co będę zamawiać w Gemini (w przyszłym tygodniu - jak się ochłodzi, bo nie chciałam, żeby kosmetyki/leki jechały w tym upale). Jeżeli o czymś zapomniałam, to też będę wdzięczna za info ;-)

Termometr z miękką końcówką
    Termometr do wody
    Octenisept do pielęgnacji pępka
    Sól fizjologiczna w kropelkach do przemywania oczu i pod nosek
    Sól morska do noska
    Patyczki do uszu
    Chusteczki nasączone
    Oliwka
    Linomag
    Sudocrem do pupy
    Paracetamol dla dzieci lub eferalgan 50mg
    Kropelki na kolkę (słabsze infakol, espumisan, esputikon, na cięższą kolkę bobotic, sabsimplex)
    Herbatka z kopru włoskiego Hipp
    Pieluchy jednorazowe
    Podkłady do przewijania
    Nożyczki z zaokrąglonymi końcówkami
    Szczotka do włosów i grzebień
    Myjka
    Proszek/płyn do prania ubranek dla dzieci np. jelp color
    Proszek/płyn do prania ubranek dla dzieci np. do białego
    Płatki mydlane
    Krem na zime
    Aspirator do nosa
    Filtry do aspiratora
    100% spirytus
    Wata kosmetyczna
    Duże płatki kosmetyczne
    Tantum rosa
    Podkłady poporodowe
    Jednorazowe majtki poporodowe
    Kompresy jałowe
    Lanolina
    Żel do mycia butelek
    Maść ochronna Bepanten
    Myjka kąpielowa
    Wiaderko do kąpieli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 12:56

zakocona, ss, Wredotka lubią tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeeeeej normalna lista ! :) żadne przesadzone uważam

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawia mnie tylko to wiaderko do kąpieli ?!

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja droga Rewianko, ja jeszcze więcej będę miała, bo już lista całkiem spora, bo przeglądam każdą stronę z osobna na gemini :P

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewianka dziekuje i nic sie nie martw komus sie moze przydac a nie wszyscy przeciez musza brac to co ty,ja chetnie przeczytam,bo wcale takie proste nie jest to zamawianie.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak mi się uda to podeślę Wam taką listę wyprawkową...od mojej koleżanki, która zajmuje się tym profesjonalnie:) tylko jest całe mnostwo rzeczy...dla mnie zupoełnie niepotrzebne:) W gemini też robiłam zakupy, ale chyba jakoś tak...oszczędnie :)

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każda lista się przyda , nawet jakby się miało z niej wybrać parę tylko rzeczy:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Zastanawia mnie tylko to wiaderko do kąpieli ?!

www.aptekagemini.pl/tummy-tub-wiaderko-tt-niebieskie.html :-D

Maximmum lubi tę wiadomość

• jacusianka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, a nam na SR położna zakazała majtek fizelinowych...co to za majtki?? :D
    a tak w ogóle to Wy naprawdę bajkecznie wyglądacie:) i nie macie rozstępów...ja mam mnóstwo na brzuchu... Choć szczerze powiedziawszy nie bardzo się tym przejmuję...w końcu doprowadzą mnie do największego, właśnie fikającego koziołki w brzuchu, szczęśćia <3

WiedźmaMaKota, lojkalojka lubią tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
‹‹ 1744 1745 1746 1747 1748 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ