X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • annggela Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka to super, maly sprawdzony i juz jakies L4 ! Czyli plan sie udal ;)

lojkalojka lubi tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pewnie zasluga Waszych kciukow ;)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka super ! Ciesze sie ze sie udalo i Leoś podejrzany i sprawdzony :)
    Ale mi zrobilas ochote na kawke mniam mniam <3

Tez własnie układałam ciuchy w szafie co prawda dopiero pół ale zawsze to już cos !
    No i oczywiscie jeden worek idzie do oddania jak zawsze przy porzadkach , ostatnio oddałam dwa worki a i tak dalej malo miejsca , a czuje ze jutro bedzie jeszcze jeden worek ! Ja taka sentymentalna i trzymam wszystko eh ! No ale malymi kroczkami i jakos sie uda :D

lojkalojka, annggela, agaton lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madu wrote:
    Leon z nami tez przynajmniej na poczatku, ale chciałam dodac jakiś dziecięcy akcent u niego w pokoju, poza tym chciałabym zeby w ciągu dnia spał u siebie :)

Madu, czyli masz dwa łóżeczka? Tzn pewnie to w sypialni to kolyska albo dostawka tak?

relgh371crdcdbv2.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa, tez zawsze mam ten problem, ale w koncu sie przemoglam i wywalilam wielki wor :)

szczesliwa_mamusia21, agaton lubią tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie mam kołyskę w sypialni i łóżeczko w pokoju :) Zobaczymy co z tego wyniknie.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanko mam odnośnie kapturków na brodawki. Jak macie sutki wypukłe to też kupujecie awaryjnie np. na pękające brodawki? Słyszałam ze z Aventu są dość szerokie i sztywne.. Polecacie jakieś inne?

Polkosia odnośnie kremu na brodawki to ja zastanawiałam się nad Maltanem i lano maścią z Ziaji i jednak zdecyduje się na Ziajkę. Obydwu nie trzeba zmywać przed karmieniem ale Maltan zawiera glukozę wiec sobie daruje.

polkosia lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia tez sie nad tym zastanawiam wlasnie....tylko ja z kolei myślałam, ze postawie kolyske na dole, bo tam bede najcześciej przebywać i chce miec na niego oko.

polkosia lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babelek ja mam takie sterczace anteny, ze nie zamierzam narazie nic kupować, po za tym nie nastawian sie na najgorsze....a jeśli bedzie potrzeba to siostra mi kupi i tyle :) po co sobie zawracać głowę tym teraz. Żadna z moich koleżankę nie musiała korzystać ani z nakładek, ani z kremów :)

szczesliwa_mamusia21, agaton lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej:)

Nynusia slicznie wygladacie ! :) :)

lojka dobrze ze wreszcie na l4 , odpoczniesz i nazbierasz sił dla małego Leo :)

U Nas wczoraj nad miastem była jedna z najgorszych sytuacji w kraju jesli chodzi o nawałnice .. najpierw 3 razy była awaria pradu w całym miescie i okolicach a potem pradu juz nie było wcale az dziś do 15:00 ;/ Po całej tej akcji racalismy akurat wczoraj wieczorem od teściów i wszędzie jakies kawałki domów i drzewa na drodze masakra mówie wam ;/

Dzis myslałam ze sie ochłodzi ale od rana znowu temperatura w dzien naszła do 33 stopni wiec w Poznaniu nadal upał ..

Co do kremu na sutki ja także zamówiłam ziajke :)

Nynusia lubi tę wiadomość

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka stojace anteny haha dobre :D Ale tak tak ja tez sie dopisuje do tego , u mnie to samo :D No i tez nie kupuje tego narazie :)

Angeela ja mam nadzieje ze jeszcze jutro drugi taki wor bedzie ! :)

Lili o masakra ! No przez te upaly jak przyjdzie burza to wlasnie z takimi skutkami , u nas na Dolnym tez ładne burzy były ale tak jak mowisz po burzy slonce i znow duchota

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 18:15

jaroszka, annggela lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam sterczące i duże, ale kupiłam "ochronnie". Wzięłam je na promocji -50% z Lovi, więc to duży koszt nie był. Na maść Ziaji też się zdecydowałam ;)

My z góry nie korzystamy, bo mamy tam 4 pokoje, z czego 3 zajmują papugi, a 1 to biuro męża, a na dole mam pomieszczenia "mieszkalne", więc w sumie nie wiem czy będą dwa łóżeczka potrzebne, ale z drugiej strony pokój dziecka mam po drugiej stronie domu, a przypuszczam, że nie będzie mi się chciało kursować w nocy, stąd ten pomysł.

jaroszka lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroszka no właśnie się zastanawiam czy jest sens kupować nakładki bo też mam wystające sutki. Krem jednak zakupie bo lanolina jest przydatna też w innych sytuacjach a ostatnio jak próbowałam uzyskać jakoś tą siarę(której i tak nie mam) to później mnie nieźle sutki piekły :/

atdc6iyehd9qphks.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kołyska w ogóle lekka jest, więc mogę ją w każdej chwili przestawić, co mi się bardzo podoba :) Z łóżeczkiem tej możliwości za bardzo nie mam.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia no jak były na promocji to żal nie brać :)
    A z lozeczkiem to nie lepiej w sypialni postawić narazie? Ja tak zrobiłam - juz nawet stoi żebyśmy sie oswoili no i koty tez :)

Bąbelek u mnie tez brak siary, pewnie nam pocieknie w październiku :) nie grzeb juz przy tych antenach :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2015, 18:24

agaton, Bąbelek lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    A kołyska w ogóle lekka jest, więc mogę ją w każdej chwili przestawić, co mi się bardzo podoba :) Z łóżeczkiem tej możliwości za bardzo nie mam.
    Aaaaaa czyli w sypialni nie masz miejsca poprostu na takie duże łóżeczko?

relgh371crdcdbv2.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z nakładkami jeszcze tez poczekam , zainestowałam w laktator jakby pokarm nie popłynął bedę go stymnulowac laktatorem :P U mnie wciaz brak siary i innych oznak wskazujacych że cos by tam sie mogło zbierać ..

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez pustostan :D Czekamy cierpliwie moze jak Jaroszka mowi w pazdzierniku nas zaleje i jeszcze bedziemy plakac ze tak z nas cieknie ze nie mozemy nigdze wyjsc bo wkladki przemakaja :D ( ale sie rozmarzyłam ! )

My tez bedziemy mieli w sypialni na poczatek ale dopiero za 2 tyg je zloze koteczkow nie mam to nie ma kto sie przyzwyczajac :D

lili_madlen, annggela lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaroszka wrote:
    Aaaaaa czyli w sypialni nie masz miejsca poprostu na takie duże łóżeczko?

Niestety nie :( Łóżko mamy 200, a pokój ma 280, więc lipa. Musiałoby stać nasze i dziecka od ściany do ściany.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My lozeczko w sypialni będziemy mieć a kosz Mojżesza bujany taki w salonie:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 1772 1773 1774 1775 1776 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ