WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania bidulko najważniejsze,że to nie wody :)

Piszecie o tych 3d no i ja mam możliwość iść i filmik z ogólnym omówieniem wszystkiego za 150,-. Poprzednio nie miałam nic takiego i jakoś żałuję przez swoją sytuacje tylko a tak....nie wiem :(

Co do kupionego łóżeczka to dla mnie bez różnicy jakie ;) ale czy pościel też kupiona...jeśli nie to ok a jak tak to bede zła bo jednak kolor wzór i wgl szukałam od dawna i mam upatrzone,podobnie jak wozek...musiałabym jak najszybciej jechać do mamy i tyle.

Wgl po pierwszym poście zasnęłam i już czekam na kuriera żeby babka R nie poszła przede mną i mi paczki nie zabrała. Jak listonosz przywiózł dla R to mi dać nie chciała takiej lekkiej formy...eeee...spoko...

Wgl nie pisałam wczoraj mój kot wskoczył na okno w kuchni a obok na blacie polewa domowa do naleśników stała...jezuniu przyszedł do mnie do sypialni i sie oblizuje patrzę a tu brązowy pyszczek i lecę sprawdzić no i pół garnuszka wwylizał...drugie pół musze wywalić...zła jestem...

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! :)

Polkosia - śliczna córeczka, oby jak najszybciej się przekręciła!

agania - ale pobudka :O To się najadłaś stresu!

Zatrzymałam się na dyskusji o ochraniaczach - ja kupuję na całe łóżeczko. Zawsze można go związać tak, żeby był na połowie. Albo w ogóle nie zawiązywać. Ale wolę mieć - u znajomej się sprawdził :)

Za mną cudowny weekend - świętowaliśmy rocznicę :) Dostałam śliczną, złotą bransoletkę i bukiet róż. Byliśmy też na obiedzie w restauracji, w której mieliśmy wesele i w kinie na "Małym Księciu" - polecam!

Pogoda świetna, chłód i deszcz. Nareszcie!

Idę sprzątać, a potem ćwiczyć - miłego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 10:20

polkosia, agaton lubią tę wiadomość

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja:)
    Polkosia, sliczne zdjęcie Klementysi :) tak sobie myślę, że do inkubatora wkładają malucha pewnie ze względu na rozwój, nie wiem...może płuc...?
    Fajny mieliśmy weekend z mężem, w końcu pobyliśmy razem:)
    A za tydzień, jak już będzie znośna pogoda, śmigay do Żelazowej Woli :) mam ochotę gdzieś się wyrwać, ale gdzies blisko...bo już nie daje rady na dalekich trasach :) a może Wy znacie jakieś fajne miejsca warte zwiedzenia/pospacerowania w okolicach wawy?:)
    Agania, współczuję! Miałaąs niezle przeżycie z samego rana...
    Paulla, szkoda polewy... jej...zjadłabym...nawet samą polewę...mmm... tylkko co na to mój cukier? :)

polkosia lubi tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesć dziewczyny,
    doradźcie mi, właśnie dzwoniłam żeby się umówić na wizytę do ginekolog NFZ. Powiedzieli mi, że nie ma terminów na wizytę do 20 września (będę wtedy w 37 tygodniu), a ja zostałam bez lekarza prowadzącego i w czarnej dupie. Recepcjonistka powiedziała, że mogłam się zapisać wcześniej, to bym zdążyła tylko że one nie chcą zapisywać nikogo na miesiąc z wyprzedzeniem. Jak powiedziałam, że mam termin na 9 października powiedziała, że mam przyjechać i pogadać z ginekolog, może wtedy coś się wymyśli. I co mam zrobić? Szukać innego ginekologa, który założy mi nową kartę ciąży? Wyniki badań mam całe szczęście, jedynie zostanie mi na fundusz wynik z morfologi ogólnej i żółtaczki. Nie wyobraża sobie płacić za te badania, są bardzo drogie. W poniedziałek ma moja ginekolog nfz przyjechać z zagranicy. Mam się dowiadywać w prywatnym gabinecie, czy mnie wciśnie gdzieś, ale nie będzie miała moich wyników.
    Nie wiem po co, ten chujowy nfz skoro i tak muszę chodzić prywatnie. Doradźcie mi coś proszę, bo przez to straciłam nerwy i się popłakałam. Jak można tak traktować kogoś

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tydzien temu robilam badania moczu , bo myslalam , ze mam infekcje . Wlasnie je odebralami . I mianowicie widocznych jest troche bakterii , ale zaniepokoilo mnie pieciokrotnie wiecej krysztalkow w moczu !!! Co to oznacza ? Powtorzylam badania i czekam na wynik :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 10:56

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgo86 wrote:
    czesć dziewczyny,
    doradźcie mi, właśnie dzwoniłam żeby się umówić na wizytę do ginekolog NFZ. Powiedzieli mi, że nie ma terminów na wizytę do 20 września (będę wtedy w 37 tygodniu), a ja zostałam bez lekarza prowadzącego i w czarnej dupie. Recepcjonistka powiedziała, że mogłam się zapisać wcześniej, to bym zdążyła tylko że one nie chcą zapisywać nikogo na miesiąc z wyprzedzeniem. Jak powiedziałam, że mam termin na 9 października powiedziała, że mam przyjechać i pogadać z ginekolog, może wtedy coś się wymyśli. I co mam zrobić? Szukać innego ginekologa, który założy mi nową kartę ciąży? Wyniki badań mam całe szczęście, jedynie zostanie mi na fundusz wynik z morfologi ogólnej i żółtaczki. Nie wyobraża sobie płacić za te badania, są bardzo drogie. W poniedziałek ma moja ginekolog nfz przyjechać z zagranicy. Mam się dowiadywać w prywatnym gabinecie, czy mnie wciśnie gdzieś, ale nie będzie miała moich wyników.
    Nie wiem po co, ten chujowy nfz skoro i tak muszę chodzić prywatnie. Doradźcie mi coś proszę, bo przez to straciłam nerwy i się popłakałam. Jak można tak traktować kogoś
    Miałam juz taka sytuacje i poszlam do lekarza , wkrecilam ze się źle czuje i przyjęła mnie odrazu !
    Drugim razem jak miałam taka sytuacje bo moja kochana Pani doktor poszła sobie na urlop gdzie miała moja wizyta wypaść , nie informując mnie ... Musiałam iść prywatnie na wizytę po prostu . Nie ma co zmieniać juz lekarza , książeczka i do prywaciarza jak nie będzie chciała przyjąć .
    U mnie to samo robią , nie zapisza miesiac wczesniej a kuzwa jak człowiek przyjdzie później to powiedzą ze trudno , miejsca nie ma

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, u mnie znowu noc tragiczna wszystko mnie boli, az plakac sie chce.
    Polsokia super wiadomosci i widzisz nie potrzebnie sie stresowalas :) noc udana i Twoja slicznotka obrucona ;)
    Paulla kurczaki ale mamcia numer Ci odwalila, moja ostatnio kupila kocyk inny niz chcialam powiedzialam jej co mysle i na drugi dzien dwoni by pokazac drugi kocyk ;)
    Paula super, ze na swoim i wpolczuje samotnych nocy. Ja sie boje sama zostawac w domu :/
    Zakrecona, mycho zycze Ci abys miala meeega udany dzien z mezem, pelen milosci <3 i czas na rozmowy
    Agania super, ze udalo sie wozek jaki chcialas i taniej ;)
    Malgo wspolczuje, ale nie mozesz sie denerwowac. Zapewne dziewczyny tu pomoga cos wymyslec ;)

paula1 lubi tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka, a co to za kryształki? Masz wyszczególnione? Ja kiedyś miałam dużo szczawianów wapnia przez buraki. Może te kryształki to kwestia diety?

malgo - ja bym poszła porozmawiać z ginekolog, że nie ma terminów, a Ty już przy końcówce ciąży. Skoro prowadzisz u niej ciążę to powinna gdzieś Cię "wcisnąć". Jak nie to prywatnie. I się nie denerwuj!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 11:06

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!

Agania, współczuję przeżycia, dobrze, że wszystko ok!

Polkosia, skoro czujesz kopy po bokach to duża szansa faktycznie, że wisi głową w dół :)

A ja jestem po wizycie, Młody ok, 2200 g, tylko znów wód mam za dużo :/ Za tydzień kontrola, jak będzie dalej to samo, to do szpitala na badania (oby nie!). A wczoraj też miałam akcję - najpierw z jednej strony mnie pół brzucha bolało takim piekącym bólem, a potem z prawej. Wzięłam no spę i na szczęście przeszło, ale ból był taki, że nie mogłam się podnieść. No i do tego spuchłam jak nie wiem, stopy w kapcie nie wchodzą. No, ale nie marudzę, bo jeszcze mi ktoś powie, że nie może zrozumieć jak to jest, że mam tyle przypadłości ;)

polkosia, soraya, lili_madlen, nat_alia, paula1, Nynusia lubią tę wiadomość

• Bąbelek Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka, no to Ci rośnie maluszek ;) 2kg to już poważna waga :D No i powodzenia na kontroli, oby wszystko było dobrze!
    Też mam spuchnięte z lekka stopy bo stawiają spory opór przy wkładaniu obuwia. Teraz chodzę w japonkach i też jest nie za ciekawie :) Jedną coś boli, drugiej puchnie a inna nie ma "objawów" zaawansowanej ciąży... ale do czasu ;) :D

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka oby było wszystko dobrze, malutki już duży chłopak ;) I bez takich, że nie marudzę, po to jest forum, żeby sobie też trochę pomarudzić, w końcu kto nas lepiej zrozumie ?:)

A wiesz od czego może być za dużo wód? I co to może w ogóle oznaczać?

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • madu Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małgo, ja co prawda nie u ginekologa ale u okulisty kiedyś taki numer musiałam wywinąc. Oko spuchniete, że żal patrzyć a termin na za miesiąc, poszłam do gabinetu miedzy pacjentami spytałam czy mnie przyjmie i przyjęła. Możesz jeszcze poprosić w recepcji że jesli beda wiedziec że jakaś wizyta została odwołana to żeby do ciebie zadzwonili- chcociaz pewnie takie cuda się nie zdarzają;/

A w ogóle to bardzo miło mi sie dziś zrobiło bo byłam przed chwilą w rossmanie i pani kasjerka zawołala mnie pierwszą do kasy ;) Faceci w kolejce oburzeni bo jacyś starsi byli, ale kobietki bardzo pozytywnie mówiły, że bardzo dobrze i tak powinno być :)

Za to w lidlu kolejka na kilometr i nic :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 11:21

21.10.2015 Leon <3
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pójdę prywatnie i już. Mam problem z drętwiejącymi nogami, a najbardziej rękami. U prawej ręki mam ciągle mrówki i nie czuję palca serdecznego większość czasu. Ostatnio dostałam jak onka, takich piekących bólów po prawej stronie brzucha, myślałam żeby jechać na ip. Wzięłam nospe i mi przeszło, mam tak po wysiłku. Nawet spacer sprawia mi te bóle. Nogi mam galarety, grube jak nie wiem. Ważę już 69,9 kg, wiem że niunia też swoje waży, szczególnie jak kopie to boli. Muszę ją dzisiaj zmusić do wysiłku, bo jakoś po badaniu krwi się jeszcze nie odezwała.

ZakreconaOna dziękuje kochana, ale u mnie nie wiem czy zadziała takie coś. zobaczę jak się umowie do niej prywatnie, co powie.

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaciskam kciuki za dzisiejsze wizyty i fotki ;) A tutaj cudowny artykuł co lubi maluch w brzuszku ;) http://www.mamazone.pl/artykuly/ciaza-i-porod/ciaza/przebieg-ciazy/2009/co-lubi-maluch-w-brzuchu.aspx

madu, Blondik, jacusianka, Lexie, annggela, lili_madlen, nat_alia, Nynusia lubią tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeeeeejjj laski, mam nadzieję, że u was wszystko ok?
    Niestety nie dam rady nadrobić weekendu.

Muszę się Wam pochwalić, że w sobotę dostałam od mojego B. bukiet róż totalnie bez okazji... ale to było miłe, pierwszy raz mi taką niespodziankę zafundował :)

Jem właśnie na śniadanie zupkę chińską, nie mogłam się powstrzymać :P i jadę do miasta z mamą, trzymajcie kciuki, żebym nie wydała za dużo kasy :D wstąpię przy okazji do mojej przychodni, może zrobią mi szczepienie na krztusiec.

Lexie, agaton lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredota jest napisane tylko krysztalki :/
    No nic w srode mam lekarza to zapytam .

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka, za dużo wód w części przypadków jest z niewiadomych przyczyn, a w części przyczyną są wady genetyczne, problemy dziecka z nerkami, infekcje kobiety etc. Także może to nic nie oznaczać, a może oznaczać kłopot - mam nadzieję, że jestem w tej pierwszej grupie :) to już nie pierwszy raz jak wyszło za dużo, więc stan się utrzymuje, na szczęście się nie powiększa, to już jakiś powód do pozytywnego myślenia :)

• madu Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek wrote:
    Zaciskam kciuki za dzisiejsze wizyty i fotki ;) A tutaj cudowny artykuł co lubi maluch w brzuszku ;) http://www.mamazone.pl/artykuly/ciaza-i-porod/ciaza/przebieg-ciazy/2009/co-lubi-maluch-w-brzuchu.aspx

no i się popłakałam :D

21.10.2015 Leon <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgo86 wrote:
    Pójdę prywatnie i już. Mam problem z drętwiejącymi nogami, a najbardziej rękami. U prawej ręki mam ciągle mrówki i nie czuję palca serdecznego większość czasu. Ostatnio dostałam jak onka, takich piekących bólów po prawej stronie brzucha, myślałam żeby jechać na ip. Wzięłam nospe i mi przeszło, mam tak po wysiłku. Nawet spacer sprawia mi te bóle. Nogi mam galarety, grube jak nie wiem. Ważę już 69,9 kg, wiem że niunia też swoje waży, szczególnie jak kopie to boli. Muszę ją dzisiaj zmusić do wysiłku, bo jakoś po badaniu krwi się jeszcze nie odezwała.

Z tymi rękami to w ciąży chyba się pojawia zespół cieśni nadgarstka? moja siostra też miała takie drętwienia że dłoni nie czuła, po ciąży przeszło.

Może te bóle brzucha to nic złego - dr mi dziś powiedziała, że jeśli po no spie przechodzi, to jest ok.

A ja mam już 13 kg do przodu :/

• stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onka też mam nadzieję, że jesteś w tej pierwszej grupie, tak jak mówisz dobrze, że nie przyrasta :* A 13 kg na tym etapie to chyba nic strasznego - ja mam +12, a jestem w 30 tyg. i dziewczyny wcześniej też pisały o podobnych wagach także główka do góry :)

Powodzenia na wizytach dziś!

onka lubi tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
‹‹ 1780 1781 1782 1783 1784 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ