Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Do mnie przyjdzie dzisiaj fotel sako z pufą, bardzo się cieszę. Wada mój mąż już sobie go zarezerwował przed telewizor, do póki się niunia nie pojawi.
Kupujemy dzisiaj materac do łóżeczka, ma niestandardowe wymiary dlatego musimy kupić specjalnie szyty.
Nie wiemy jaki kupić rozmiar ochraniaczy, wymiar łóżeczka ma 116 na 62. Jest to stary typ łóżeczka za czasów prl. Problemem będzie kupno odpowiednio na wymiar pościeli z wypełnieniem. Mąż nie chce się zgodzić na te droższe komplety
Problem: Zjem zupkę chińską pomidorową, mam bardzo smaka na takie rzeczy. Pomocy...
Mamy podjechać do sklepu oglądać używane wózki i myślałam nad modelami jak:
X-Lander 2w1 (fotelik dokupić maxi-cosi), Jedo,
Raf-pol, Skrzat model fanny
A Wy dziewczyny jakie modele zobie zamawiacie/kupujecie?
Raf-pola są fajne wózki, ale dla mnie za wysokie. Rączka do piersi mi dosięgała i wózek wydaje mi się olbrzymi. I to wciąganie na 4 piętro wózka samej, bo mąż boi się zostawić przy drzwiach wejściowych na dole.
Dziewczyny, czy dziecko musi byc zapisane do przychodni gdzie mama chodzi? Czy muszę się przepisywać do tej gdzie dziecko? Moja przychodnia jest na drugim krańcu miasta i nie chce mi się taszczyć dziecka z wózkiem w autobusie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 11:49
-
madu, ważne że ze szczęścia
Lecę ogarniać pokoje, później coś na obiad wymyśleć..bo mąż jak zwykle mnie nie zawiódł i napisał z pracy: "a zrób co chcesz" On jest taki kochany, że daje mi pole do popisu w kuchni.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 12:02
madu lubi tę wiadomość
-
malgo86, jeśli masz okazję wybierz tę najbliższą.. Teraz zmiana przychodni przecież jest mega prosta. Idziesz do innej i wypełniasz deklaracje i tyle. Bez załatwiania papierków w poprzedniej.
Jeśli chodzi o ochraniacz to tam gdzie chcesz zamawiać najlepiej spytaj jaki będzie najlepszy dla tych wymiarów łóżka. Powinni doradzić, w końcu to oni szyją i wiedzą coś na ten temat więcej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 12:07
-
malgo86 wrote:Do mnie przyjdzie dzisiaj fotel sako z pufą, bardzo się cieszę. Wada mój mąż już sobie go zarezerwował przed telewizor, do póki się niunia nie pojawi.
Kupujemy dzisiaj materac do łóżeczka, ma niestandardowe wymiary dlatego musimy kupić specjalnie szyty.
Nie wiemy jaki kupić rozmiar ochraniaczy, wymiar łóżeczka ma 116 na 62. Jest to stary typ łóżeczka za czasów prl. Problemem będzie kupno odpowiednio na wymiar pościeli z wypełnieniem. Mąż nie chce się zgodzić na te droższe komplety
Problem: Zjem zupkę chińską pomidorową, mam bardzo smaka na takie rzeczy. Pomocy...
Mamy podjechać do sklepu oglądać używane wózki i myślałam nad modelami jak:
X-Lander 2w1 (fotelik dokupić maxi-cosi), Jedo,
Raf-pol, Skrzat model fanny
A Wy dziewczyny jakie modele zobie zamawiacie/kupujecie?
Raf-pola są fajne wózki, ale dla mnie za wysokie. Rączka do piersi mi dosięgała i wózek wydaje mi się olbrzymi. I to wciąganie na 4 piętro wózka samej, bo mąż boi się zostawić przy drzwiach wejściowych na dole.
Dziewczyny, czy dziecko musi byc zapisane do przychodni gdzie mama chodzi? Czy muszę się przepisywać do tej gdzie dziecko? Moja przychodnia jest na drugim krańcu miasta i nie chce mi się taszczyć dziecka z wózkiem w autobusie.
Co do rak takiego odrętwienia mnie często z lewa się tak dzieje ostatnio , do tego mam pełno plam na stopach, nogach i rekach takich jasnych kropek jakbym miała problem z krążeniem ale w Anglii lekarze mówili , ze to niby pigment w ciąży się zmienia ale na szczęście( i nie szczęście wiadomo z jakich przyczyn) jutro do Pl lece to przebadam się normalnie i zobaczymy .
Onka a narzekaj ! Nie każda kobieta ma idealna ciążędo czasu jak to babelek napisała hehe
Kuzwa latam siku jak oszalała dziś ... A zmęczona jestem taaak , ze oczy same opadają ale organizm się broni !niczym male dziecko. ..
-
Ogladnelam film i zasnelam jeszcze na chwilke , teraz kawka i ukladanko w szafie
Wiecie ze u nas ciagle pada ? Mysle ze tu w De juz po wakacjach i pieknej pogodzie ( co mnie nie martwi oczywiscie)
Jaroszka mam nadzieje ze te bole Ci przejda szybko
Wgl bardzo wszystkim wspolczuje jakis boli , czy kłucia ..no wszystkiego ! Ale pamietajcie ze juz finał ! :*
Trzymam kciuki za wizytujace dziś ! :*
-
Onka, na pewno taka Wasza uroda i to nic złego nie oznacza
Ja też mam dużo wód, ale lekarz nie kazał żadnych badań robić.
Co do drętwienia, to nigdy nie miałam tego problemu, a teraz notorycznie. Z tego co wiem, to w ciąży normalne. No i ten zespół cieśni się zdarza też. Moja sąsiadka to miała, ale po porodzie minęło.onka lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
nick nieaktualny
-
Lojka Ja miałam ale przed ciąża kryształki szczawianu wapnia i okazało się ze zbyt kwasno jem , za dużo kiszonych np. Szpinaku itp ... Kazali po prostu ogarniaczyc a ogólnie to mogą być również od kamicy nerkowej itp ale w ciąży sama widzisz wiele lasek miało i było wszystko ok:)
Ciąża to jednak odchyl pewnien :p spokojnie , musisz iść do gina z wynikami i wsiopolkosia, lojkalojka lubią tę wiadomość
-
Witam po weekendzie! Polkosiu cieszę się, że córcia się odwróciła. Współczuję Wam dziewczyny tych wszystkich bólów, zaparć, kłuć... pocieszające jest tylko to, że przed nami ostatnia prosta, jeszcze trochę i będzie po wszystkim
Wyszaleliśmy się z mężem na weselu aż miło, wróciliśmy do domu o 4Dzisiaj miałam wizytę no i niestety... hemoglobina i hematokryt cały czas lecą w dół (Hb - 9.2, Ht - 28.7), dostałam skierowanie na żelazo i tabletki na receptę. Najciekawsze jest to, że czuję się bardzo dobrze i nie odczuwam jakiejś słabości ani nic takiego. Z moczu z kolei wyszła mi jakaś infekcja - to też mnie dziwi, bo nie czuję żadnego dyskomfortu. Mam nadzieję, że reszta dziewczyn przyniesie po wizytach lepsze wieści
Z rzeczy pozytywnych - umówiłam się na 30.09 na ostatnie już USG przed porodem (to będzie 37 tydzień), dzisiaj kończymy szykowanie pokoiku Nastusi, a jutro mąż zabiera mnie na rocznicowy obiad
Życzę wszystkim miłego dnia i trzymam kciuki za resztę wizytującychpolkosia, Lexie, nat_alia, Natka88 lubią tę wiadomość
-
Też sądzę, że to od diety
Ja nie pamiętam co jadłam na kolację, ale może faktycznie coś kwaśnego. Tak samo z ketonami - wychodzą mi zazwyczaj jak zbyt wcześnie zjem kolację przed badaniem.
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Zakretka , to moze przespij sie na chwilke , chociaz pewnie Ci sie nie chce nie ? Pakowanko te sprawy ?
Agania dzis byl artykuł w wiadomościach świdnickich , ze w szpitalu nie daja znieczulenia jak kobieta rodzi po poludniu bo anestazjolog jest tylko do poludnia a potem nie przychodzi juz bo jest "zajety" , matko ... tak jak lekarze ktorzy nie zrobili mi usg .. Ty sie trzymaj kochana tego Wałbrzycha !