X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie przyjdzie dzisiaj fotel sako z pufą, bardzo się cieszę. Wada mój mąż już sobie go zarezerwował przed telewizor, do póki się niunia nie pojawi.
    Kupujemy dzisiaj materac do łóżeczka, ma niestandardowe wymiary dlatego musimy kupić specjalnie szyty.
    Nie wiemy jaki kupić rozmiar ochraniaczy, wymiar łóżeczka ma 116 na 62. Jest to stary typ łóżeczka za czasów prl. Problemem będzie kupno odpowiednio na wymiar pościeli z wypełnieniem. Mąż nie chce się zgodzić na te droższe komplety :/
    Problem: Zjem zupkę chińską pomidorową, mam bardzo smaka na takie rzeczy. Pomocy...
    Mamy podjechać do sklepu oglądać używane wózki i myślałam nad modelami jak:

X-Lander 2w1 (fotelik dokupić maxi-cosi), Jedo,
    Raf-pol, Skrzat model fanny
    A Wy dziewczyny jakie modele zobie zamawiacie/kupujecie?
    Raf-pola są fajne wózki, ale dla mnie za wysokie. Rączka do piersi mi dosięgała i wózek wydaje mi się olbrzymi. I to wciąganie na 4 piętro wózka samej, bo mąż boi się zostawić przy drzwiach wejściowych na dole.

Dziewczyny, czy dziecko musi byc zapisane do przychodni gdzie mama chodzi? Czy muszę się przepisywać do tej gdzie dziecko? Moja przychodnia jest na drugim krańcu miasta i nie chce mi się taszczyć dziecka z wózkiem w autobusie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 11:49

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madu, ważne że ze szczęścia :D
    Lecę ogarniać pokoje, później coś na obiad wymyśleć..bo mąż jak zwykle mnie nie zawiódł i napisał z pracy: "a zrób co chcesz :D" On jest taki kochany, że daje mi pole do popisu w kuchni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 12:02

madu lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgo86, jeśli masz okazję wybierz tę najbliższą.. Teraz zmiana przychodni przecież jest mega prosta. Idziesz do innej i wypełniasz deklaracje i tyle. Bez załatwiania papierków w poprzedniej.
    Jeśli chodzi o ochraniacz to tam gdzie chcesz zamawiać najlepiej spytaj jaki będzie najlepszy dla tych wymiarów łóżka. Powinni doradzić, w końcu to oni szyją i wiedzą coś na ten temat więcej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 12:07

atdc6iyehd9qphks.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgo86 wrote:
    Do mnie przyjdzie dzisiaj fotel sako z pufą, bardzo się cieszę. Wada mój mąż już sobie go zarezerwował przed telewizor, do póki się niunia nie pojawi.
    Kupujemy dzisiaj materac do łóżeczka, ma niestandardowe wymiary dlatego musimy kupić specjalnie szyty.
    Nie wiemy jaki kupić rozmiar ochraniaczy, wymiar łóżeczka ma 116 na 62. Jest to stary typ łóżeczka za czasów prl. Problemem będzie kupno odpowiednio na wymiar pościeli z wypełnieniem. Mąż nie chce się zgodzić na te droższe komplety :/
    Problem: Zjem zupkę chińską pomidorową, mam bardzo smaka na takie rzeczy. Pomocy...
    Mamy podjechać do sklepu oglądać używane wózki i myślałam nad modelami jak:

X-Lander 2w1 (fotelik dokupić maxi-cosi), Jedo,
    Raf-pol, Skrzat model fanny
    A Wy dziewczyny jakie modele zobie zamawiacie/kupujecie?
    Raf-pola są fajne wózki, ale dla mnie za wysokie. Rączka do piersi mi dosięgała i wózek wydaje mi się olbrzymi. I to wciąganie na 4 piętro wózka samej, bo mąż boi się zostawić przy drzwiach wejściowych na dole.

Dziewczyny, czy dziecko musi byc zapisane do przychodni gdzie mama chodzi? Czy muszę się przepisywać do tej gdzie dziecko? Moja przychodnia jest na drugim krańcu miasta i nie chce mi się taszczyć dziecka z wózkiem w autobusie.
    My kupilismy akurat nowy ale mamy model Camarelo Sevilla .
    Co do rak takiego odrętwienia mnie często z lewa się tak dzieje ostatnio , do tego mam pełno plam na stopach, nogach i rekach takich jasnych kropek jakbym miała problem z krążeniem ale w Anglii lekarze mówili , ze to niby pigment w ciąży się zmienia ale na szczęście( i nie szczęście wiadomo z jakich przyczyn) jutro do Pl lece to przebadam się normalnie i zobaczymy .

Onka a narzekaj ! Nie każda kobieta ma idealna ciążę:) do czasu jak to babelek napisała hehe
    Kuzwa latam siku jak oszalała dziś ... A zmęczona jestem taaak , ze oczy same opadają ale organizm się broni ! :/ niczym male dziecko. ..

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogladnelam film i zasnelam jeszcze na chwilke , teraz kawka i ukladanko w szafie :)

Wiecie ze u nas ciagle pada ? Mysle ze tu w De juz po wakacjach i pieknej pogodzie ( co mnie nie martwi oczywiscie :D )

Jaroszka mam nadzieje ze te bole Ci przejda szybko :(
    Wgl bardzo wszystkim wspolczuje jakis boli , czy kłucia ..no wszystkiego ! Ale pamietajcie ze juz finał ! :*

Trzymam kciuki za wizytujace dziś ! :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbuję wejść w kalendarz online na 1 stronie, zawsze login i hasło wpisywałam takie jakie jest i wchodziło a teraz coś z hasłem nie tak??

atdc6iyehd9qphks.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa, na Śląsku też pada i jestem szczęśliwa jak nie wiem, bo wreszcie po 2 tygodniach katorgi upałem czuję się tak dobrze, jak nie wiem :)

madu, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• polkosia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onka, na pewno taka Wasza uroda i to nic złego nie oznacza :) Ja też mam dużo wód, ale lekarz nie kazał żadnych badań robić.

Co do drętwienia, to nigdy nie miałam tego problemu, a teraz notorycznie. Z tego co wiem, to w ciąży normalne. No i ten zespół cieśni się zdarza też. Moja sąsiadka to miała, ale po porodzie minęło.

onka lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek wrote:
    Próbuję wejść w kalendarz online na 1 stronie, zawsze login i hasło wpisywałam takie jakie jest i wchodziło a teraz coś z hasłem nie tak??

Wszystko działa na starych hasłach, właśnie się logowałam :)

Bąbelek lubi tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trochę uporałam się z bałaganem, ale spojenie się odezwało i wróciłam do łóżka :(

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, ja też miałam kryształki w moczu i mój gin nic o tym nie mówił. Jedynie, że wyniki prawidłowe.

lojkalojka lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lojka Ja miałam ale przed ciąża kryształki szczawianu wapnia i okazało się ze zbyt kwasno jem , za dużo kiszonych np. Szpinaku itp ... Kazali po prostu ogarniaczyc a ogólnie to mogą być również od kamicy nerkowej itp ale w ciąży sama widzisz wiele lasek miało i było wszystko ok:)
    Ciąża to jednak odchyl pewnien :p spokojnie , musisz iść do gina z wynikami i wsio

polkosia, lojkalojka lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Aleksandra90 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po weekendzie! Polkosiu cieszę się, że córcia się odwróciła. Współczuję Wam dziewczyny tych wszystkich bólów, zaparć, kłuć... pocieszające jest tylko to, że przed nami ostatnia prosta, jeszcze trochę i będzie po wszystkim :-)

Wyszaleliśmy się z mężem na weselu aż miło, wróciliśmy do domu o 4 :-D Dzisiaj miałam wizytę no i niestety... hemoglobina i hematokryt cały czas lecą w dół (Hb - 9.2, Ht - 28.7), dostałam skierowanie na żelazo i tabletki na receptę. Najciekawsze jest to, że czuję się bardzo dobrze i nie odczuwam jakiejś słabości ani nic takiego. Z moczu z kolei wyszła mi jakaś infekcja - to też mnie dziwi, bo nie czuję żadnego dyskomfortu. Mam nadzieję, że reszta dziewczyn przyniesie po wizytach lepsze wieści :-)

Z rzeczy pozytywnych - umówiłam się na 30.09 na ostatnie już USG przed porodem (to będzie 37 tydzień), dzisiaj kończymy szykowanie pokoiku Nastusi, a jutro mąż zabiera mnie na rocznicowy obiad <3

Życzę wszystkim miłego dnia i trzymam kciuki za resztę wizytujących :-)

polkosia, Lexie, nat_alia, Natka88 lubią tę wiadomość

82do3e5egr62ty7k.png
    wff2df9h1v1cw6q6.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też sądzę, że to od diety :) Ja nie pamiętam co jadłam na kolację, ale może faktycznie coś kwaśnego. Tak samo z ketonami - wychodzą mi zazwyczaj jak zbyt wcześnie zjem kolację przed badaniem.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jadlam na diecie jak byłam pełno szpinaku ogórków kiszonych właśnie itp:) i stad mi wyszły te szczawiany

de7e166350.png

b2727090e5.png

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakretka , to moze przespij sie na chwilke , chociaz pewnie Ci sie nie chce nie ? Pakowanko te sprawy ?

Agania dzis byl artykuł w wiadomościach świdnickich , ze w szpitalu nie daja znieczulenia jak kobieta rodzi po poludniu bo anestazjolog jest tylko do poludnia a potem nie przychodzi juz bo jest "zajety" , matko ... tak jak lekarze ktorzy nie zrobili mi usg .. Ty sie trzymaj kochana tego Wałbrzycha !

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwa mamusiu - jak widać Świdnica żyje swoim życiem :)
    Byłam na zakupach i jakaś wypluta przyszłam, wszystko mnie boli, brzuch też, położę się, a jak nie przejdzie to nospę wezmę.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek wrote:

Ja też nie mogę wejść

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Ja leże cały czas . Mega chce mi się spać ale nie mogę za boga ojca usnac :(
    Pakowanie i wszystko zostawilam na później bo rady zwyczajnie nie dam , jestem bez sil

de7e166350.png

b2727090e5.png

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuuu no to faktycznie ... ale moze jak polezysz odpoczniesz to nabierzesz jakos sił !

Ja narazie uciekam bo trzeba szykować obiad jakis :)

Dajcie znać jak po wizytach ! :*

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
‹‹ 1781 1782 1783 1784 1785 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ