X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • agaton Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie wizyty dobrze poszły,wasze maleństwa juz spore,juz ponad dwa kilo:) zastanawiam się ile moja Balbinka juz wazy,czy wazy dwa kilo,ale wazyla niecale półtora 27 lipca,to chyba tak nie przykoksiła z kopyta;)

Ja dzisiaj kupiłam koszule do karmienia z Textilu,za dwie zaplacilam 55 zl i niestety jedna chinska,ale jedna polska:)

szczesliwa_mamusia21, stokrotka25 lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa,dobrze,ze żyją,ale jak słyszę ze dziewczyna ma cos z miednica,to od razu mysle o tym,ze jak to będzie przy porodzie,czy sie będzie dalo... Zawsze zostaje cc na szczęście.
    Ja się zawsze boje jak bliscy jada samochodem,to na prawdę niebezpieczne...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 18:42

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • Lucy7 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki:-) ale duże te Wasze dzieciątka, cieszę się, że wszystko oki.
    Nasz maluch na ostatniej wizycie ważył 889g, w srode kolejna wizyta więc się dowiemy ile przybral na wadze..
    Poszecie o zakupach w lidlu, mi dziś udało się dorwać dwie sztuki spodenek w rozmiarze 62/68 granat i szary, dwie bluzeczki i bodziaki w autka.Poszłam po bluze ale nie bylo nawet jednej..:(
    Narobiłyście mi ochotki na rosołek i właśnie gotuję:-)

16uddqk3x9bbni2d.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa - rany, dobrze że wszystko jest w miarę ok :/...

a ja mam pytanie,
    może będziecie umiały mi odpowiedzieć bo ja myślałam że ciuszki dostanę a tu okazuje się że dostałam inne rzeczy a ciuszków brak ;).
    Ile kompletów ubranek trzeba mieć na 56 i 62 żeby można było powiedzieć że wystarczy na start?

ja mam na 56:
    -3 pajace
    -2 kaftaniki
    -2 półśpiochy
    -1 body z krótkim rękawem
    -3 body z długim rękawem
    -3 body bez rękawków takie zwykłe białe
    chyba pasuje jeszcze coś mieć na taki rozmiar nie?

a na 62 mam:
    -3 pajace
    -1 body z krótkim rękawem
    -2 półśpiochy
    -1 kaftanik
    -3 body bez rękawków
    a tu jeszcze dokupię kilka kompletów bo to malutko...

mały zgodnie z badaniami jest średniakiem :)

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton , dokładnie ja tez od razu tyle wizji...ale tam jaj mówisz zawsze jest CC a najważniejsze ze żyją , niestety nigdy nie da się przewidzieć tego, a najgorsze ze jej siostra zginęła wcześniej w wypadku samochodowym a teraz oni wypadek ... No ale teraz muszą wracać do zdrowia i zbierać siły !

Lucy no ja tez jestem ciekawa wagi Bo ostatnio ciężko było zwazyc i juz sama nie wiem zobaczymy na kolejnej wizycie ale jeszcze trochę do niej ;)
    Smacznegooo :*

Lucy7 lubi tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, jak tak przeglądałam te wyprawkowe pakiety, to na 56 zazwyczaj po 5x dana rzecz jest.

ola.321 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa, u Ciebie to naprawdę z tą wagą wesoło :) Ale jak miałam tydzień po tygodniu teraz USG, to wyszło, że waga ta sama, a pomiary nóg mniejsze w późniejszym terminie niż wcześniej, więc przestałam w ogóle to sprawdzać i porównywać, bo można się rozchorować :)

szczesliwa_mamusia21 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola ja tez myślę ze troszkę powinna dokupić , wiesz zawsze cos się uleje albo przemoczy warto mieć parę sztuk więcej :)

Polkosia oj tak , z ta waga to nieźle ale tak jak mówisz nie ma co się tym za bardzo sugerować ;) ale i tak jestem ciekawa co tam wyjdzie na następnej wizycie hehe :)

Ale tu dziś spokojniutko! ;) IDE oglądać film i zajrze później :*

ola.321, polkosia lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa no właśnie tak mi się też wydaje :/,
    niby kilka kompletów z tego zrobię ale to mało... raaaany a czas leciii :),
    muszę się spieszyć :).
    Polkosia chyba zrobię jak mówisz że dokupię tak do 5 szt każdej rzeczy. Później jak coś dokupię więcej.

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Lucy7 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szcześliwa_mamusiu dzia:* trzymam kciuki żeby Twoja dzidzia dała się zmierzyć na kolejnej wizycie:-)
    Przykro mi z powodu Twoich znajomych, wszystko bedzie dobrze i obyś już nie dostawała takich informacji

16uddqk3x9bbni2d.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was w 34 tygodniu! :)

Cieszę się z wszystkich udanych wizyt,nieźle te nasze maleństwa pakują! :)

Szczęśliwa mamusiu ale historia,mrozi krew w żyłach.. oby wszystko sie dobrze skończyło!

Ola,nie liczyłam dokładnie ale na pewno w rozmiarze 56 mam sporo bodziaków z krótkim i długim rękawem ale za to pajacyków i śpiochów po 2,3 sztuki i wydaje mi się że to mało..

Mika umówiłaś się do kliniki? Jakoś nie doczytałam.. Dziś tam dzwoniłam i mam wizyte na 31 sierpnia na 17.20,chciałam wcześniej to miejsca nie było.. Ciekawa jestem czy sie Tobie udało?

ola.321, Lucy7, szczesliwa_mamusia21, Nynusia lubią tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5f5813022d4d.jpg

34 tydzień :)

aanaa, ola.321, PauLLa, polkosia, agaton, annggela, Lucy7, soraya, madu, szczesliwa_mamusia21, lili_madlen, Nynusia, lojkalojka, Bąbelek, paula1, Magnosia, linka220, nat_alia lubią tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola - na pewno rozmiaru 62 będziesz używała dłużej niż 56 to kup więcej tych ubranek na 62 żeby nie było tak, że będzie Ci brakować. Jeśli preferujesz to idź do lumpeksu, ta naprawdę można wyczaić ładne ubranka, niekiedy nowe za śmieszne pieniądze.

ola.321, soraya, lojkalojka lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton no kto wie, mi się wydaje, że to możliwe że Twoje dziecię, już 2 kilo ma :)
    Pokaż koszule, bo też mam 2 z textila :) Może mamy takie same:)

agaton lubi tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa jejku , przykra historia ale dobrze , ze wyszli cali z tego .
    Mam znajoma która tez w wypadku samochodowym miała polamana miednicę ale wszystko ok z nią , funkcjonuje doskonale ale co kiedyś będzie z rozwiazaniem ciąży to nie mam pojęcia pewnie cesarka tak jak mówicie.

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaton nie wiem czy pamiętasz ja też miałam usg 27 lipca i tez Młody miał 1500g, teraz 2200 g :)

agaton lubi tę wiadomość

• PauLLa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super że po wizytach wszystko ok :* i maleństwa już nie takie małe:)

U mnie sprawa taka,że znowu ryczalam....poszłam wyzwac psa wyjca i po dupce lekko pukalam żeby do budy uciekł a babka R za płot wyleciała do siebie a tam matka R jak do nas wystartowała,że za co bijemy psa przecież to zwierze i musi szczekac. Oczywiście suka nie szczeka tylko piszczy bo rudy biega luzem a ta na łańcuchu. Babol zaczął sapać do nas i nagle wyskakuje do mnie że za ROBOTE BYŚ SIĘ KOBIETO WZIĘŁA! myślę sobie w dupie ją mam a ta dalej ziapie że może sprzątne te kupki liści na podwórku a ja odp że nie przeszkadzają mi to ta wyskoczyła z tekstem że MAM NIE ZAGRABIAC JEJ LIŚCI!ja pier dziele. Mój zaraz odpowiedział że nie dość że ktoś sprząta to zasyfione podwórko to ta ziapie i znowu do mnie baba z ryjem że na R tarasie są takie chwasty,że z drogi widać i mam je powyrywac...poszłam do domu i wylam...R kazał mi olać babe...ona chyba nie jest świadoma,że wnuka nigdy nie zobaczy...chrzciny,roczek...święta...chciała to spędzi sama. Nigdy mojego dziecka nie dotknie!a babka R to już wgl...i tak chciałam cieszyć się bo mama dzisiaj kupiła mi łóżeczko i te rzeczy dla Dzidzi przyszły...tak chciałabym uciec ale kto wiedział rok temu,że tak będzie jak jest teraz...nie mam ochoty już na nic...niedobrze mi...Mały malutko się rusza...nerwy mam...chciałam zadzwonić do swojej mamy a ta przyjechałab ustawić krowe wredna do pionu ale nie chce wciągać w to mojej rodziny. Przynajmniej na sqoich mogę liczyć...ahhh już czekam kiedy podłączymy centralne a starej R powiem,żeby sobie zaczęła stawiać kotłownię i komin...w te dwie rzeczy baba nic kasy nie włożyła...całe szczęście...wgl przepraszam że tak smęce i zrzędze...smutno mi a mam tylko Was :(

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu, PauLLa, Ty mówisz o teściowej? o_O

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • annggela Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla bidulko ty, normalnie bym Cie przygarnela ! Choc do nas bedziesz spokoj miala, bardzo mi Ciebie szkoda :( badz wredna, nie placz obroc to w zlo ;) hehe

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla nie możesz się tak denerwować :( Boże to jest straszne jak można być taką świnią jak Twoja teściowa!!! Brak mi słów!

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
‹‹ 1785 1786 1787 1788 1789 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ