X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Arielka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Lili,piękny komplecik i fajne kolorki:)

Arielka,ja ostatnio tez szlam na sr i miała być w kasy wtorek miesiąca,a sie okazali,ze akurat w sierpniu nie ma.. Na stronie nie raczyli napisać,tylko musiałam sie pofatygować i dowiedziec sie z kartki na drzwiach,ze w sierpniu nie ma sr,dopiero we wrześniu,jak u ciebie. A ja mam termin na 1 października,wiec na ostatnie spotkania mogę nie zdążyć,a ostatnie akurat są z pielęgnacji noworodka i karmienia... Ale kaszana,ale może się okazać,ze przenosimy ciąże to zdążymy wszystko;)

Ja będę miała cesarkę i 1 września będę już znała jej termin możliwe, że końcówka września lub około 2 października więc na pewno na ostatnich zajęciach i tak mnie nie będzie:/

p19u9jcg6txrbtcl.png

atdc6iye6tcg50ab.png
  • malgo86 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zetaaa wrote:
    A po co wam polozna..co to za dziwna moda.?jak rodzilam syna nawet ni do glowy nie przyszlo zeby wynajmowac polizna a teraz coraz czesciej u was to slysze??
    O co chodzi?
    Ja się zastanawiam nad opłaceniem, ale z drugiej strony musisz trafić na dyżur wynajętej położnej bo one przecież pracują normalnie.
    Jadę do lidla, ale pewnie już nic nie będzie w koszach :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 17:12

Natalka <3 już jest na świecie
    36rv4zp.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wstępnie nie opłacam położnej. Chcę jakąkolwiek, byle przyjęli mnie do DN :( Ale czuję, że słabo będzie.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już kiedyś czytałam o tym, że niektóre z Was wybierają sobie położne. Ja z ciekawości spytałam się jak to wygląda u mnie w szpitalu, czy w ogóle taki proceder występuje. Otóż w żadnych wypadku. Po prostu ma się położną taką jaka akurat ma dyżur i tyle. Nie ma żadnego opłacania, wybierania itp. :)

polkosia lubi tę wiadomość

atdc6iyehd9qphks.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, a Ty idziesz na kwalifikację czy tak "z ulicy"? też bym chciała DN, ale cukrzyca mnie wykluczyła;/

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacusianka wrote:
    Polkosia, a Ty idziesz na kwalifikację czy tak "z ulicy"? też bym chciała DN, ale cukrzyca mnie wykluczyła;/

Idę "z ulicy" - nigdy tam nie byłam :) Rozważam jeszcze pójść po prostu do szpitala jak zacznę rodzić i zobaczymy... Mi najbardziej zależy na naturalnym porodzie i żeby nikt bez mojej zgody mnie nie ciął po kroczu...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgo, wcale nie musisz na jej dyżur trafić.

Bąbelek, ja nie myślałam o wykupieniu położnej do jeszcze nie tak dawna temu. Stwierdzałam, że kasa za duża i po co, i w ogóle. Teraz się cieszę, że będę miała jednak.

polkosia, to jednak będziesz próbowała bez położnej się dostać? A na rozmowę kiedy będziesz się umawiać kwalifikacyjną?

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba już muszę, jeśli takie są terminy :/ A to dzwoniłaś na tą komórkę bezpośrednio do tej Pani Katarzyny? Bo nie widzę nigdzie innych danych kontaktowych.

Ja generalnie pójdę z ulicy do szpitala, ale do DN spróbuję na tą rozmowę... Zobaczymy czy w ogóle będzie OK.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona, a w jaki sposób wybrałaś położną? Byłaś tam? Czy z polecenia?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • soraya Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z wizyty. No więc Natalka waży już 2300g. Termin wg usg już o 2 tyg. się przesuwa w związku z pomiarami, wychodzi nawet na 29.09 (nasza 8 rocznica ślubu). :)
    Kolejną wizytę mam 7 września i wtedy ustalimy termin cc.
    Oczywiście niunia znowu nie pokazała buźki, doktor mówił że w takim razie pokaże się w dniu porodu :)
    GBS będę miała pobrany na kolejnej wizycie, doktor miał pobrać dziś ale mu umknęło.
    Jeśli nie będzie żadnych problemów (obrzęki , ciśnienie, itp.) to tak jak pisałam za 3 tyg. a w razie czego mam dzwonić lub przyjeżdżać wcześniej. :D

szczesliwa_mamusia21, zakocona, Lexie, nick nieaktualny, annggela, Bąbelek, Natka88, agaton, Lucy7, agania, polkosia, lojkalojka, stokrotka25, jaroszka, lili_madlen, Nynusia, paula1, Magnosia, nat_alia lubią tę wiadomość

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia, trzeba do szpitala zadzwonić i tam się umówić na wizytę kwalifikacyjną.

Oby ci się udało dostać w takim razie z ulicy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 17:41

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wszystkim :)
    trochę mnie nie było ale starałam się nadrobić :)

Faktycznie zaczyna się już "2" w wadze naszych maluchów.
    Ja mam wizytę za tydzień i ciekawe ile mój będzie ważył ;). No i ostatnio był miednicowo.

No i jestem na etapie kupowania ubranek bo liczyłam że tyle dostanę od rodziny że nie będę miała gdzie tego pomieścić a tu lipa :), tak więc muszę się zaopatrywać sama.

Odnośnie położnej - ja mam wybraną środowiskową która będzie przychodziła po porodzie na NFZ, a do porodu się nie zdecydowałam - ale kiedyś nad tym myślałam :).

Polkosia - jakie masz fajne zdjęcie małej!! :) i jak ładnie wyszła :)

Może na następnej wizycie też mój maluszek ułoży się tak że uda mu się jaką fotkę pstryknąć :) - zobaczymy :).

No i przez ostatnie 3 dni miałam tyle zajęć że nie mierzyłam cukru i średnio dobrze jadłam :/. Fakt trochę z głowy zszedł mi ten ciężar ciągłych pomiarów - i opuszki odpoczęły ;) - od teraz zaczynam mierzyć na nowo i zobaczę jak będzie :).

szczesliwa_mamusia21, agaton, polkosia lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia, położna z polecenia koleżanki, która skończyła właśnie położnictwo. Nie byłam jeszcze na Żelaznej, ani nie widziałam tej mojej położnej.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z Zelzną się już zaprzyjaźniłam ;) wizyty u lekarza, 2 razy IP, teraz SR:) ale połoznej jeszce nie widziałam :)
    Dziewczyny, macie jakieś namiary na fajne roźki/ przewijaki na łóżeczko? i na literki materiałowe:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 17:44

• szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soraya ciesze sie ze wszystko dobrze :) No moze corcia wam zrobi prezent na rocznice hehe :)
    Witaj ola, na pewno bedzie dobrze z pomiarami ! No i czekamy na zdjecie moze uda sie pstryknac fotke i sie nie schowa :)

A ja wlasnie dostałam info ... moja kolezanka wracala do De i mieli wypadek czołowke .. na szczescie zyja , chlopaka operuja a ona ma polamana miednica ... Ja juz od razu pomyslalam ze dobrze ze my bezpiecznie wrocilismy do domu , matko tyle tych wypadkow jest ale jak tak sie zdarzy "obok" to czlowiek zaraz mysli o tym ... ale cale szczescie ze zyja i wyjda z tego !

A teraz czas na kolacje , dzis zapiekane buleczki z pieczarkami szyneczka i serkiem :)

ola.321, soraya lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, ja też z chęcią bym odpoczęła od tych pomiarów :) ale nic, trzeba się jeszcze pomęczyć tych parę tygodni :)

ola.321 lubi tę wiadomość

• zakocona Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacusianka, ja kupiłam rożek i kocyk (i kilka ciuszków) tutaj: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=22156276. Jestem bardzo zadowolona. I będę tam kupowała kolejne rzeczy (do łożeczka itp, ale to dopiero, jak łóżeczko kupimy)

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny powolutku nadrabiam dzisiejszy dzien.
    W lidlu bylam ale nic nie kupilam choc bylo mnostwo rzeczy jeszcze o 16,poprostu jakosc do mnie nie przemawiala,ladniejsze rzeczy dzis w pepco widzialam, tez takie polarki z uszkami itp.a pampersy akurat lepiej eychodza w auchan.
    Zrobilam dzis 2 pierwsze prania, narazie same kocyki, pieluchy,przescieradla i moje koszule do szpitala.
    Na obiad a wlasciwie obiadokolacje bo moj M dopiero z pracy wraca zrobilam kasze kuskus z camembertem zapiekanym w warzywkach;) ot tak sobie dzis wymyslilam:p

soraya, agaton lubią tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mamusiu no rzeczywiście nieciekawa historia z tym wypadkiem.
    Dobrze że wszystko z nimi ok, a wiadomo co z drugim autem i pasażerami?

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soraya wrote:
    Szczęśliwa mamusiu no rzeczywiście nieciekawa historia z tym wypadkiem.
    Dobrze że wszystko z nimi ok, a wiadomo co z drugim autem i pasażerami?

Nie niestety nie, ale widzialam zdjecie tylko przod wgnieciony bardzo wiadomo jak to przy takiej szybkosci , a ich auto cale do kasajci , dach sie ostał jedynie ... ale mam nadzieje ze z tamtymi pasazerami rowniez dobrze !

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
‹‹ 1784 1785 1786 1787 1788 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ