X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uhhh jest meega gorąco a ja czekam w rejestracji jescze...o 14tej dopiero. Zła jestem bo kota samego musiałam zostawić w domku na dwie godziny. Na szczęście dwie bo sis młodsza pojechała do niego wcześniej. Biedny mój...wczoraj R karmił go z buteleczki mleczkiem i śmiałam się,że jak dzidzie tak będZIE oblewał mlekiem to pralka prania codziennie będzie :D
    Ahh położna wyszła na chwilę ale mówi że nr 1! mam :D i super :) o 15 wejde i do domku uciekam.

Kochane moje ss iiiiiiii...rany...jacusianki zdj widziałam piękne ale....w basenie aaaa natalia przesliczne jesteście <3

Polkosia trzymaj się tam :* będzie dobrze i wszystkie o tym wiemy :*

No moja mama zaskoczyła mnie tym narzuceniem zakupionych rzeczy. Dzisiaj z nią pogadam ale przez tel ciężko bo nietesciowka podsluchuje u nas pod drzwiami eeee hehe :D

nat_alia, polkosia, jaroszka lubią tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacusianka ślicznie ! :) jak tak patrze na takie wasze ładne zdjecia to mi sie robi ochota na jakąś ładna sesje ciażowa :)

Mamy w miare fajny aparat .....może też uda mi sie cos ładnego zrobić w weekend :)

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacusianka i SS super zdjecia !
    Ja juz po obiadku ;) odpoczywam, bylam po zakupy czyli chleb i mleczko, odkurzylam dom, umylam lazienke i siedze. Moze pozniej zabiore sie za garderobe bo tam pokoik bedzie i powyciagam rzeczy z szaf bo jutro lub w sobote je wyniosa do innego pokoju

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rób, Lili, rób:) a później się pochwal:)
    Mi nawet moje ciązowe nadkilogramy ( w liczbie miliona!) i rozstępy ( w liczbie tysiąca!) nie przeszkadzają:)
    Paula, no pogadaj z mamą, tak nie może być! I kropka!
    moja jak się pyta co ma kupić to mówie, że może dać kasę jak chce, bo mam juz wszstko wybrane :)

polkosia, lili_madlen, Blondik lubią tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy7 wrote:
    Mam to samo co Ty tylko na 12 dni a jak nie przejdzie to kolejna porcja.
    Głowke nisko na pewno bys poczuła bo wtedy jest taki ucisk, rozciąganie i ruchy dzidzi bolesne nie tak jak wczesniej, przynajmniej w moim przypadku tak bylo
    Ja tylko na 6, mam nadzieje, ze to nie za malo. To ja nie czuje ucisku i rozciagania, takze oby bylo wszystko jak trzeba.

Kurcze ja to sie boje, ze mojej malej ten brzuch tak slabo rosnie :/ a na fejsie jeszcze, jak przeczytalam ta informacje ostatnia, to az sie zestresowalam ;///

SS cudny brzuszek :)

Jacusinka przepieknie wygladasz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 14:07

• polkosia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green, a co z brzuchem nie tak? Ja dziś przejrzałam wykres i u mnie znów główka od początku jest mniejsza od brzuszka, a powinno być na odwrót... Brzuszek mam na środkowej granicy, a główka poniżej normy i tak jest od początku prawie... Czy któraś z Was też tak ma?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, od okolo 24 tc mala ma ciagle o 2-3 tyg za maly brzuch. 2-3 tyg bo kurcze zawsze pani kilka razy mierzy i zalezy od ulozenia itp. No boje sie, zeby to nie bylo nic strasznego.
    U nas glowka duza. W sensie ma +2 tygodnie.
    Wszystko u mojej malej rosnie, jak chce, eh. Mam nadzieje, ze w sobote sie okaze, ze brzuch nadgonil.

• Blondik Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Green, a co z brzuchem nie tak? Ja dziś przejrzałam wykres i u mnie znów główka od początku jest mniejsza od brzuszka, a powinno być na odwrót... Brzuszek mam na środkowej granicy, a główka poniżej normy i tak jest od początku prawie... Czy któraś z Was też tak ma?

ja mam podobnie, tzn,główka miesci się w centylach, ale dolnych. naczytałam się o małogłowiu, ale już się uspokoiłam. Te wymiary z usg są rózne. moja niby w 6 dni wg osttanich pomiarów przybrała prawie 400g...co jest niemożliwe

6b9966342b6529famed.jpg

jak klikniesz dwa razy w zdjęcie, zobaczysz je większe, no, albo zerknij na moje wykresy :)
    Ważne, że rośnie :) No i główki mają na tym etapie "rózny kształT", to jets ten wymiar dwuciemieniowy czy jakoś tak. główka może być duża, ale np. bardziej długa niż szeroka :) lekarz się nigdy nie przyczepił do tego, tzn jest dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 14:35

polkosia lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik, ja też sporo tego przeczytałam, ale skoro lekarz żaden nic nie wspominał, to pewnie tak może być :) Widzę, że u Ciebie i u mnie niewiele różnią się te pomiary, a małogłowie jest przy znaczących różnicach, więc olałam temat. Po co się denerwować ;) Ciekawa tylko byłam czy ktoś może też tak ma.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, jak cię tak straszą wczesniejszym porodem (tfu, tfu), to wypytaj też może o sterydy na rozwój płuc.

ZakręconaOna, Bąbelek lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green, może maluszek po prostu jest chudziutki :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    Polkosia, jak cię tak straszą wczesniejszym porodem (tfu, tfu), to wypytaj też może o sterydy na rozwój płuc.

Tak, tak. Zapytam, jeśli nic sam nie wspomni. Moja koleżanka w 33tc miała szyjkę 1 cm, ale nie założyli jej pessara, bo miała GBS. Musiała leżeć i wytrzymała do 37 tc, także to są dobre perspektywy ;) Tyle, że jej w 35 tc podali właśnie sterydy.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green, u mojje Madzi też każda część ciała rośnie zgodnie z innym terminem, teraz ma za długie nogi i za duży brzuch. no, ale odchylenia mieszczą się w tych +/- 2tyg. Więc olewam temat. zresztą teraz to już pozostaje nam tylko czekać.

zjadłam dwa opakowania śledzików na raz lisnera :) mmm :)
    jestem cebulowym smierdzielem teraz :)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przepiękne sesje! :) Wyglądacie kwitnąco. Aż mi się zachciało sesji ciążowej.

Polkosia - bardzo pasują Ci te oprawki :) Leż i odpoczywaj, żebyście jak najdłużej byli w dwupaku!

U mnie też różnie z pomiarami, ostatnio główka większa i kość udowa krótsza. Ale to różnice tygodniowe więc się nie przejmuję. Tym bardziej, że lekarka mówi, że jest ok.

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia, o matko! Leż i wypoczywaj. Ważne, że Klementysia jednak zdecydowała się fiknąć :)!!

Dziewczyny, które wstawiały fotki, super są!! Ja muszę w końcu z L jakieś wspólne sobie porobić, póki jeszcze brzucho mam :P

Wróciłam w końcu do domu. Brzuch jak piłka, więc się położyłam na trochę, a o 17 lecę po L i jedziemy na SR. Kupiłam też w końcu staniki dwa w H&M mama.

nat_alia, polkosia lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia leżeć ! Rozkaz nie ładny od Nas ale przydatny :* wytrzymacie na pewno w dwupaku jeszcze parę tygodni , chociaż z miesiąc wytrzymajcie a będzie super:)
    Jedź na wizytę potem na IP i niech działają .
    No masz Ci ale się porobilo.

Laski ale macie piękne foteczki ! :)
    Jaroszka Ja tez uwielbiam winko , ale no jeszcze jakiś czas i my grzecznie lampka i lulu po takim czasie nie picia hahaha

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodinka wrote:
    u mnie waga już ponad 70kg i brzusio 108cm co mnie przeraża trochę
    No Ty jesteś w 33tygodniu wiec myślę że nie masz się co martwić ;) za to ja 30tydz.i też ponad 100cm w brzuszek ;)

Nat_alia, Blondik, ss, jacusianka - cudowne fotki macie!

Polkosia, no to mnie zaskoczyła teraz z tą szyjką! Odpoczywaj jak najwięcej! a jak Ci gin badał szyjkę?

To że wrześniówki się zaprzyjaźniają z porodówką to normalne w sumie.. w końcu jeszcze tydzień i nas wrzesień przywita :O

atdc6iyehd9qphks.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia i powodzenia na wizycie! pewnie już czekasz..

atdc6iyehd9qphks.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak oto wygląda moja lista z Gemini:
    - Podkłady higieniczne, SENI SOFT, 90cmx60cm, 5 sztuk
    - nivea_baby_krem_na_ka-d-_pogod-_od_urodzenia_50ml NIVEA Baby, krem na każdą pogodę, od urodzenia, 50ml
    - Podkłady higieniczne, BELLA MAMMA, 10 sztuk
    - Wkładki urologiczne SENI LADY Extra 15 sztuk
    - disnemar_baby_-disnemar-_woda_morska_w_aerozolu_do_nosa_dla_dzieci_25ml
    - Linomag, maść, od urodzenia, 30g
    - kompresy_matocomp_jalowe_5cmx5cm_17-nitkowe_12_warstwowe_5_sztuk
    - Octenisept_plyn_50ml
    - NUK komplet do czesania niemowląt, szczoteczka + grzebyk
    - CLEANIC Kindii, Baby Sensitive, patyczki kosmetyczne dla niemowląt, 60 sztuk
    - CANPOL ceratka higieniczna
    - Tantum Rosa, 10 saszetek
    - Johnson's Baby, wkładki laktacyjne, 50 sztuk
    - KATAREK, aspirator do nosa, od urodzenia
    - Tommee Tippee, laktator ręczny
    - Tommee Tippee zestaw do karmienia butelką początkowy
    - WEBER, pieluchy tetrowe 115g/m2, białe, 80x80cm, 10 sztuk
    - UNIMER BABY, Natrium Chloratum 0,9%, 50 ampułek po 5ml
    - MamaDHA Premium, 60 kapsułek
    - ZIAJA Mamma Mia, lano-maść, 15ml
    - EMOLIUM, emulsja do kąpieli, od urodzenia, 200ml

Zestaw do pielęgnacji paznokci dostanę i dokupię termoopakowanie.
    I mam pytanie donośnie Pampersów, kupić 1 opakowanie rozmiar 1 (2-5kg) 33szt. czy 78 szt.? I ile opakowań/sztuk kupujecie na rozmiar 2 (3-6kg) ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 16:05

atdc6iyehd9qphks.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha, właśnie zabukowałam bilety i w listopadzie L przywiezie mi kotkę z DE :D

Nynusia lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
‹‹ 1817 1818 1819 1820 1821 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ