X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uhhh jest meega gorąco a ja czekam w rejestracji jescze...o 14tej dopiero. Zła jestem bo kota samego musiałam zostawić w domku na dwie godziny. Na szczęście dwie bo sis młodsza pojechała do niego wcześniej. Biedny mój...wczoraj R karmił go z buteleczki mleczkiem i śmiałam się,że jak dzidzie tak będZIE oblewał mlekiem to pralka prania codziennie będzie :D
    Ahh położna wyszła na chwilę ale mówi że nr 1! mam :D i super :) o 15 wejde i do domku uciekam.

Kochane moje ss iiiiiiii...rany...jacusianki zdj widziałam piękne ale....w basenie aaaa natalia przesliczne jesteście <3

Polkosia trzymaj się tam :* będzie dobrze i wszystkie o tym wiemy :*

No moja mama zaskoczyła mnie tym narzuceniem zakupionych rzeczy. Dzisiaj z nią pogadam ale przez tel ciężko bo nietesciowka podsluchuje u nas pod drzwiami eeee hehe :D

nat_alia, polkosia, jaroszka lubią tę wiadomość

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jacusianka ślicznie ! :) jak tak patrze na takie wasze ładne zdjecia to mi sie robi ochota na jakąś ładna sesje ciażowa :)

Mamy w miare fajny aparat .....może też uda mi sie cos ładnego zrobić w weekend :)

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacusianka i SS super zdjecia !
    Ja juz po obiadku ;) odpoczywam, bylam po zakupy czyli chleb i mleczko, odkurzylam dom, umylam lazienke i siedze. Moze pozniej zabiore sie za garderobe bo tam pokoik bedzie i powyciagam rzeczy z szaf bo jutro lub w sobote je wyniosa do innego pokoju

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rób, Lili, rób:) a później się pochwal:)
    Mi nawet moje ciązowe nadkilogramy ( w liczbie miliona!) i rozstępy ( w liczbie tysiąca!) nie przeszkadzają:)
    Paula, no pogadaj z mamą, tak nie może być! I kropka!
    moja jak się pyta co ma kupić to mówie, że może dać kasę jak chce, bo mam juz wszstko wybrane :)

polkosia, lili_madlen, Blondik lubią tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy7 wrote:
    Mam to samo co Ty tylko na 12 dni a jak nie przejdzie to kolejna porcja.
    Głowke nisko na pewno bys poczuła bo wtedy jest taki ucisk, rozciąganie i ruchy dzidzi bolesne nie tak jak wczesniej, przynajmniej w moim przypadku tak bylo
    Ja tylko na 6, mam nadzieje, ze to nie za malo. To ja nie czuje ucisku i rozciagania, takze oby bylo wszystko jak trzeba.

Kurcze ja to sie boje, ze mojej malej ten brzuch tak slabo rosnie :/ a na fejsie jeszcze, jak przeczytalam ta informacje ostatnia, to az sie zestresowalam ;///

SS cudny brzuszek :)

Jacusinka przepieknie wygladasz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 14:07

• polkosia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green, a co z brzuchem nie tak? Ja dziś przejrzałam wykres i u mnie znów główka od początku jest mniejsza od brzuszka, a powinno być na odwrót... Brzuszek mam na środkowej granicy, a główka poniżej normy i tak jest od początku prawie... Czy któraś z Was też tak ma?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, od okolo 24 tc mala ma ciagle o 2-3 tyg za maly brzuch. 2-3 tyg bo kurcze zawsze pani kilka razy mierzy i zalezy od ulozenia itp. No boje sie, zeby to nie bylo nic strasznego.
    U nas glowka duza. W sensie ma +2 tygodnie.
    Wszystko u mojej malej rosnie, jak chce, eh. Mam nadzieje, ze w sobote sie okaze, ze brzuch nadgonil.

• Blondik Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Green, a co z brzuchem nie tak? Ja dziś przejrzałam wykres i u mnie znów główka od początku jest mniejsza od brzuszka, a powinno być na odwrót... Brzuszek mam na środkowej granicy, a główka poniżej normy i tak jest od początku prawie... Czy któraś z Was też tak ma?

ja mam podobnie, tzn,główka miesci się w centylach, ale dolnych. naczytałam się o małogłowiu, ale już się uspokoiłam. Te wymiary z usg są rózne. moja niby w 6 dni wg osttanich pomiarów przybrała prawie 400g...co jest niemożliwe

6b9966342b6529famed.jpg

jak klikniesz dwa razy w zdjęcie, zobaczysz je większe, no, albo zerknij na moje wykresy :)
    Ważne, że rośnie :) No i główki mają na tym etapie "rózny kształT", to jets ten wymiar dwuciemieniowy czy jakoś tak. główka może być duża, ale np. bardziej długa niż szeroka :) lekarz się nigdy nie przyczepił do tego, tzn jest dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 14:35

polkosia lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik, ja też sporo tego przeczytałam, ale skoro lekarz żaden nic nie wspominał, to pewnie tak może być :) Widzę, że u Ciebie i u mnie niewiele różnią się te pomiary, a małogłowie jest przy znaczących różnicach, więc olałam temat. Po co się denerwować ;) Ciekawa tylko byłam czy ktoś może też tak ma.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, jak cię tak straszą wczesniejszym porodem (tfu, tfu), to wypytaj też może o sterydy na rozwój płuc.

ZakręconaOna, Bąbelek lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green, może maluszek po prostu jest chudziutki :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    Polkosia, jak cię tak straszą wczesniejszym porodem (tfu, tfu), to wypytaj też może o sterydy na rozwój płuc.

Tak, tak. Zapytam, jeśli nic sam nie wspomni. Moja koleżanka w 33tc miała szyjkę 1 cm, ale nie założyli jej pessara, bo miała GBS. Musiała leżeć i wytrzymała do 37 tc, także to są dobre perspektywy ;) Tyle, że jej w 35 tc podali właśnie sterydy.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green, u mojje Madzi też każda część ciała rośnie zgodnie z innym terminem, teraz ma za długie nogi i za duży brzuch. no, ale odchylenia mieszczą się w tych +/- 2tyg. Więc olewam temat. zresztą teraz to już pozostaje nam tylko czekać.

zjadłam dwa opakowania śledzików na raz lisnera :) mmm :)
    jestem cebulowym smierdzielem teraz :)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przepiękne sesje! :) Wyglądacie kwitnąco. Aż mi się zachciało sesji ciążowej.

Polkosia - bardzo pasują Ci te oprawki :) Leż i odpoczywaj, żebyście jak najdłużej byli w dwupaku!

U mnie też różnie z pomiarami, ostatnio główka większa i kość udowa krótsza. Ale to różnice tygodniowe więc się nie przejmuję. Tym bardziej, że lekarka mówi, że jest ok.

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia, o matko! Leż i wypoczywaj. Ważne, że Klementysia jednak zdecydowała się fiknąć :)!!

Dziewczyny, które wstawiały fotki, super są!! Ja muszę w końcu z L jakieś wspólne sobie porobić, póki jeszcze brzucho mam :P

Wróciłam w końcu do domu. Brzuch jak piłka, więc się położyłam na trochę, a o 17 lecę po L i jedziemy na SR. Kupiłam też w końcu staniki dwa w H&M mama.

nat_alia, polkosia lubią tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia leżeć ! Rozkaz nie ładny od Nas ale przydatny :* wytrzymacie na pewno w dwupaku jeszcze parę tygodni , chociaż z miesiąc wytrzymajcie a będzie super:)
    Jedź na wizytę potem na IP i niech działają .
    No masz Ci ale się porobilo.

Laski ale macie piękne foteczki ! :)
    Jaroszka Ja tez uwielbiam winko , ale no jeszcze jakiś czas i my grzecznie lampka i lulu po takim czasie nie picia hahaha

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodinka wrote:
    u mnie waga już ponad 70kg i brzusio 108cm co mnie przeraża trochę
    No Ty jesteś w 33tygodniu wiec myślę że nie masz się co martwić ;) za to ja 30tydz.i też ponad 100cm w brzuszek ;)

Nat_alia, Blondik, ss, jacusianka - cudowne fotki macie!

Polkosia, no to mnie zaskoczyła teraz z tą szyjką! Odpoczywaj jak najwięcej! a jak Ci gin badał szyjkę?

To że wrześniówki się zaprzyjaźniają z porodówką to normalne w sumie.. w końcu jeszcze tydzień i nas wrzesień przywita :O

atdc6iyehd9qphks.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia i powodzenia na wizycie! pewnie już czekasz..

atdc6iyehd9qphks.png
  • Bąbelek Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak oto wygląda moja lista z Gemini:
    - Podkłady higieniczne, SENI SOFT, 90cmx60cm, 5 sztuk
    - nivea_baby_krem_na_ka-d-_pogod-_od_urodzenia_50ml NIVEA Baby, krem na każdą pogodę, od urodzenia, 50ml
    - Podkłady higieniczne, BELLA MAMMA, 10 sztuk
    - Wkładki urologiczne SENI LADY Extra 15 sztuk
    - disnemar_baby_-disnemar-_woda_morska_w_aerozolu_do_nosa_dla_dzieci_25ml
    - Linomag, maść, od urodzenia, 30g
    - kompresy_matocomp_jalowe_5cmx5cm_17-nitkowe_12_warstwowe_5_sztuk
    - Octenisept_plyn_50ml
    - NUK komplet do czesania niemowląt, szczoteczka + grzebyk
    - CLEANIC Kindii, Baby Sensitive, patyczki kosmetyczne dla niemowląt, 60 sztuk
    - CANPOL ceratka higieniczna
    - Tantum Rosa, 10 saszetek
    - Johnson's Baby, wkładki laktacyjne, 50 sztuk
    - KATAREK, aspirator do nosa, od urodzenia
    - Tommee Tippee, laktator ręczny
    - Tommee Tippee zestaw do karmienia butelką początkowy
    - WEBER, pieluchy tetrowe 115g/m2, białe, 80x80cm, 10 sztuk
    - UNIMER BABY, Natrium Chloratum 0,9%, 50 ampułek po 5ml
    - MamaDHA Premium, 60 kapsułek
    - ZIAJA Mamma Mia, lano-maść, 15ml
    - EMOLIUM, emulsja do kąpieli, od urodzenia, 200ml

Zestaw do pielęgnacji paznokci dostanę i dokupię termoopakowanie.
    I mam pytanie donośnie Pampersów, kupić 1 opakowanie rozmiar 1 (2-5kg) 33szt. czy 78 szt.? I ile opakowań/sztuk kupujecie na rozmiar 2 (3-6kg) ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 16:05

atdc6iyehd9qphks.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha, właśnie zabukowałam bilety i w listopadzie L przywiezie mi kotkę z DE :D

Nynusia lubi tę wiadomość

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
‹‹ 1817 1818 1819 1820 1821 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ