X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • ss Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie tez mialam to pisac ze skubaniec jak potrzebny to na urlopie...

polkosia lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aanaa wrote:
    Polkosia, że też Twój lekarz nie miał kiedy iść na urlop...Wiadomo kiedy wróci? Ja też bym próbowała na Twoim miejscu postarać się o Pessara, może umów wizytę u niego na zaś a do tego czasu leż? albo tak jak dziewczyny piszą, konsultacja na IP?

Jakoś za 2 tygodnie chyba wraca, więc lipa. Wizytę mam na 8.09, ale tak mnie nastraszył ten z USG, że pewnie już wtedy po porodzie będę :P Ale tak na poważnie, jutro wizyta umówiona, poczekam.

Myślicie, że magnez coś pomoże w większej dawce? Twardnień trochę mam, ale biorę go 1x dziennie. Może na wszelki wypadek zwiększyć do 3x?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ss Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin ostatnio powiedziala zeby zwiekszyc magnez do 3x2tabl.wladnie tez sie to tyczylo tego mojego wiecznie twardego brzucha

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Agatka, no może masz rację. A czemu po 17? Ja akurat do 13:30 jestem dziś w Wawie.
    Bo jest mniej ludzi, ale jakbyś pojechala teraz, to tez juz jest Malo, od rana tam jest tlok, po planowe przyjęcie.
    Kochana nie czekaj jedz, chociaż sie uspokoisz, a tam sa naprawde dobrzy specjaliści, pewnie założą pessar i tyle

km5st5odymuuq2ts.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jezeli urodzisz wczesniej to będziesz miała świetną opiekę na karowej dla wcześniaków

km5st5odymuuq2ts.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, Agatka. Zadzwoniła jeszcze babeczka z Medi, że o 16:20 jest wolna wizyta, więc zrobię tak, że pojadę na wizytę, a potem ewentualnie na IP.

aanaa, nat_alia, Blondik, lili_madlen, Nynusia, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ss Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to fajnie widac ze babeczka sie przejęła,super do 16 juz nie daleko! A kciuki juz zaciskamy.ty teraz rozmawiaj z córka,żeby jej przemówić do rozsadku!;) Klementysia jeszcze troche!! Mowie Ci w brzuszku jest lepiej niz tu;)!!!

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:

Myślicie, że magnez coś pomoże w większej dawce? Twardnień trochę mam, ale biorę go 1x dziennie. Może na wszelki wypadek zwiększyć do 3x?
    Bierz bierz kochana, nie zaszkodzi a pomoze, mi lekarz kazal co jakis czas brac 3xdziennie przez 3 dni

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poklosia to leżeć do 16ej

km5st5odymuuq2ts.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, jedź jedź na tę ip. Wszędzie dobrze ale na razie w brzuszku najlepiej, jakakolwiek opieka by nie była w szpitalu nad wcześniakiem, czekanie co będzie, to gra nie warta świeczki! Trzymajcie sie dziewczyny!

Blondik piękna sesja. Czy tylko ja nie planuję robic sesji ciązowej???:>
    Natalia, juz Ci pisałam, super radosne zdjęcia!:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 11:09

21.10.2015 Leon <3
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madu wrote:
    Polkosia, jedź jedź na tę ip. Wszędzie dobrze ale na razie w brzuszku najlepiej, jakakolwiek opieka by nie była w szpitalu nad wcześniakiem, czekanie co będzie, to gra nie warta świeczki! Trzymajcie sie dziewczyny!

Blondik piękna sesja. Czy tylko ja nie planuję robic sesji ciązowej???:>
    Natalia, juz Ci pisałam, super radosne zdjęcia!:)

Madu dziękuję :) ja też nie planuję robić specjalnej sesji ciążowej :)
    jedynie to co sama sobie robię dla porównania brzuszka :)

madu lubi tę wiadomość

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wsparcie, dziewczyny <3

Ja też nie robię sesji, tylko mąż takie fotki na pamiątkę ;)

madu, nat_alia, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • annggela Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia niemoge sie napatrzec na Ciebie, pieknie wygladasz <3

nat_alia lubi tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia - no to zaciskaj tam nogi ;), będzie dobrze - jedź jak dziewczyny radzą a lekarze się już wszystkim zajmą :)

jaroszka - też się zastanawiałam nad tym clexane co będzie jak poród się zacznie, kiedy odstawić itd... mam nadzieję że nie będzie tak źle - może poród się zacznie zaraz przed wzięciem kolejnej dawki więc już jej nie weźmiesz ;). Ja mam mieć cc więc tego tematu jakoś nie studiowałam już.

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia,śliczne zdjęcia,pięknie wyglądasz!A jaki pępuszek cudny! Mój jeszcze nie wystaje.. :)

Polkosia oby do 16.20!Zobaczymy co tam powiedzą,będziemy czekać na wieści! Głowa do góry!! :)

nat_alia, polkosia lubią tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • jacusianka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!
    Polkosia, leż i niech Ci wszyscy usługują! :) i niech Klementysia siedzi przynajmniej do 38 tygodnia...głowką w dół! ale się przejęłam...
    Blondik, zdjęcia piekne:) może i mi się uda załadowac moje :) choć na fb już niektórzy widzieli:)
    Mika, dużo siły na imprezowanie:)
    a ja byłam wczoraj na SR:) odrabiałam jeszcze ćwiczenia... powiem Wam, że po tym jak przeleżałam dużą część ciązy to po 45 min by łam wykończona! myślałam, że później do auta nie dotrę, tak mnie bolało spojenie!
    I noc straszna, każde przekręcenie na bok to był mega ból...
    dziś odpoczywam:) no, może troche poprasuję ;)
    Jaroszka, ja tez bym wypiła winka... jakiś dobry ser do tego...mniam:) w przyszłym tygodniu odwiedzaja mnie psiapsióły, jedna przyprowadzi nowego faceta Włocha... a ja bęę mogła co najwyżej polizac butelkę po winie :D

aanaa, polkosia, jaroszka, szczesliwa_mamusia21 lubią tę wiadomość

f2wlanli87i35nxa.png[/url]

f2wlvfxmiletxqht.png[/url]
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie skończyłam przygotowywać obiad, a tu takie wieści.

Polkosiu, ja ponieważ też ciążę prowadzę w dużej mierze na Karowej, mam pełne zaufanie do tamtejszych lekarzy. Radziłabym Ci to samo co Agatka. Poza tym pamiętaj, że leżenie może pomóc i leż cały czas, pamiętam jak sama pisałaś, że komuś "od leżenia" szyjka wydłużyła się o cm. :) Trzymam kciuki!

Natalka, Blondik, pięknie wyglądacie. My czasami robimy sami zdjęcia, takie mini sesyjki ;)

nat_alia, Blondik, polkosia lubią tę wiadomość

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia trzymam kciuki!! Bedzie dobrze,zobaczysz.

Natalka jaki piekny brzuszek :)

Ja wizytuje w sobote, moja szyjka niestety miekka byla 2 tyg temu, ale to chyba przez infekcje. No i ciekawe ile ma dlugosci.

nat_alia, polkosia, haen lubią tę wiadomość

• ola.321 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj pisałam że wkleję inf ze SR jak masować krocze - a wiem że ostatnio chyba o tym była rozmowa.
    Gdyby ktoś był zainteresowany to proszę:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/73d7aceedc26.jpg

nat_alia, Magnosia, annggela, agaton, lili_madlen, Nynusia, Bąbelek, lojkalojka lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, z taką szyjką niektóre dziewczyny jeszcze dłuuuugo były w dwupaku. naprawdę leż i nic nie rób. ewentualnie daj się położyć do szpitala, choć to pewnie będzie dołujące, ale im dłużej w dwupaku tym lepiej.

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
‹‹ 1815 1816 1817 1818 1819 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ