X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Szyjka ma 1,6 cm, mogę w każdej chwili urodzić, a najgrosze jest to, że nie ma mojego ginekologa i nie wiem co robić. Jestem mocno przerażona... Lekarz powiedział, że z łóżka mogę wyjść tylko do toalety i najlepiej jak będę też jadła w łóżku, a pewnie i tak za jakieś 2 tygodnie urodzę, więc... Dziewczyny :P Chyba będzie 10.09, a nie 10.10...

O kurwa!! Tego sie nie spodziewałam! Polkosia!!!! Trzymaj sie tam na dole!!!!

polkosia, soraya lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • dodinka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie waga już ponad 70kg i brzusio 108cm co mnie przeraża trochę

3jvz3e5eovkng9e9.png

qb3c3e5emn8zmtdy.png
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola.321 wrote:
    jaroszka - a ja słyszałam że jakoś ten clexane potrafią zlikwidować w organizmie - ale nic nie wiem dokładnie :/.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!! :)

Blondik - sesja piękna :)

PauLLA - też nie rozumiem dlaczego rodzina nie chce Ci iść na rękę z tym wyborem :/

A ja wczoraj czyściłam pralkę i twardniał mi brzuch większość dnia :/, trochę się wysilałam ale robiłam przerwy :/, dziś będę prać i chciałam umyć okna :) - zobaczę jak wyjdzie.

Kurcze - chyba mi grzybica wróciła :/, dobrze że mam jeszcze krem pimafucin i clotrimazol to wykorzystam.

Miłego dnia :)

Ola jakby potrafili to by tak robili....a nie robią, moja położna mi potwierdziła. Przynajmniej na żelaznej nie praktykują żadnej metody usuwania clexanu z organizmu.

relgh371crdcdbv2.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do Medicover, żeby mnie ktokolwiek pilnie przyjął na wizytę. Pielęgniarka ma zadzwonić, jak mnie gdzieś wciśnie, więc czekam na telefon.

ss, jaroszka, soraya, Blondik, lili_madlen lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • lojkalojka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za pocieszenie :) Widac taka jego natura , ze grzeczny chlopak rosnie i oby mu tak zostalo po wyjsciu z brzucha :)
    Blondik cudowna sesja :) Bajeczna !!! Tez taka chce i namawiam mojego , zebysmy w weekend pojechali gdzies popstrykac troche fotek .

Polkosia no to kochana do wyrka i sie nie ruszaj nigdzie . Teraz lozeczko bedzie Twoim polem dowdzenia . Bedzie dobrze i zaciskaj nogi .

polkosia, Blondik lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka <3
    [*] 6tc 07.01.2015
    relgwn15o8cdzpyz.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula-kciuki za wizytę!!

Polkosia no co Ty!? Szyjka taka krótka.. kurcze,kciukam mocno żeby jeszcze troche wytrzymała.. W takim razie leż ile trzeba i nie wstawaj za dużo!Dobrze,że Mała główką w dół,trzeba zawsze być dobrej mysli! :*

polkosia, PauLLa lubią tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Lexie Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik! Sesja cudownaaaa,napatrzeć się nie mogę!! :)

Blondik lubi tę wiadomość

3i493e5e1qmnt4m5.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia ważne ze Klementysia się odwróciła.
    Teraz lez i odpoczywaj i nogi razem zaciśnięte! !

polkosia lubi tę wiadomość

l22nhdgeccid541p.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Musimy... Chyba zapiszę się do innego ginekologa i dopytam o ten pessar.

Polkosiu, już kiedyś pisałam do Ciebie, ale może w natłoku wiadomości nie przeczytałaś.
    Moja szyjka rozpulchniona i 1,5 cm od na pewno ponad 3 tyg. Założony pessar 3 tyg. temu i nic się nie dzieje! Byliśmy na urlopie, ja normalnie pracuje jak pracowałam i funkcjonuje jak funkcjonowałam. Wiem, że niektórzy lekarze uważają, że pessar to przeżytek, ale moi dwaj lekarze uważają, że tylko to pozwala mi normalnie żyć i nie zmusza do leżenia. Koniecznie o to dopytaj! Dla swojego spokoju.
    Poza tym, powiem Ci, że ja, z racji tego, że to moja pierwsza ciąża nie sądziłam, że to, że Mały się rusza tak nisko to może właśnie świadczyć o tym, że pcha się na świat - a znaczy. Po założeniu pessara nawet ruchy czuję wyżej, więc coś w tym jest.
    Nie stresuj się, odpoczywaj i jednak myślę, że powinnaś się skontaktować z kimś jeszcze, kto potwierdzi i oceni tę szyjkę. Zawsze możesz pojechać do szpitala. Na NFZ też zakładają pessar w takiej sytuacji, tylko minus jest taki, że musisz się na 3 dni w szpitalu położyć.

polkosia, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

• aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poklosia wiesz co ja bym zrobila, pojechala na IP i powiedziała, ze bylas na usg i lekarz kazał Ci pilnie jechac na konsultacje na IP, z zagrożeniem porodu przedwczesnego. Ja Ci osobiście proponuje IP na karowej po 17ej. Ja często będąc na ip, widziałam jak dziewczyny z podobnym problem przyjezdzaly, ja sama raz bylam w pierwszej ciazy, jak mi lekarz kazał skonsultować problem na ip.
    Zaloza Ci pessar, a jak urodzisz za tydzien? Chcesz miec wczesniaka i 2 miesiące w szpitalu?

soraya, Magnosia lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj Polkosiu no to rzeczywiście nie za wesoło - o pessar dopytaj bo wiem, że od któregoś tyg juz nie chcą zakladać wolą jak pacjentki leżą w szpitalu i czekają do porodu ale to pewnie kwestia lekarza i szpitala jakie ma podejscie

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • nat_alia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieczyny a oto pare moich zdjec z zeszłego tygodnia:
    32tyg +4dzień na wadze 60,5 kg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/69abd4178f80.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/adb82ac75a01.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b747e54326e2.jpg

i jeszcze jedno zdjęcie z mężem w basenie u rodziców :) 32+6

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2db857395550.jpg

aanaa, jaroszka, polkosia, annggela, lojkalojka, soraya, madu, Natka88, ewwiel, jacusianka, Magnosia, Lexie, onka, zakocona, Muffinka1019, Blondik, agaton, lili_madlen, PauLLa, Nynusia, Bąbelek, dodinka, paula1, rah, magdallenee lubią tę wiadomość

faa5c06194854123428158bb63edca04.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
    SYN :)
  • ss Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem co poradzic, sama mialabym problem,wiem ze napewno klementysia musi troche w brzuszku posiedziec,dlatego wydaje mi sie ze agatka dobrze radzi...

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat_alia sexi mama z ciebie:)

nat_alia lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PePePe, czytałam, pamiętam. Akurat mój gin na urlopie, a ja zapisałam się tylko na USG prywatnie spr. długość szyjki, dlatego za dużo nie rozmawiałam z nim. Jakaś wizyta na jutro się zwolniła, więc idę.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, ale zgrabna laska z Ciebie. Klepsydra jak ta lala!

polkosia, nat_alia lubią tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czytalam was ale bylam zdenerwowana i malo co pamietam.
    Przede wszystkim Polkosiu nie denerwuj sie, moze popros o ten pessar jak mowi Pepepe. Wszystko bedzie dobrże, tak jak mowilysmy ze mala sie obroci tak Ci wykracze ze jeszcze bedziesz ciezarowka przez pare tyg, wiecej niz te 2, dobrze ze mala zdrowa i dobra wage ma ;)
    Mika, duzo duzo sil dla Ciebie :*** na imprezki <3
    Bondik- ciezarowka pierwsza klasa <3 zajebioszka zdjecia
    Mufinnka widze ze obydwie mamy przerabane nocki, mnie tez bolal brzuch i ciagle twardnieje, choc jest lepiej troszke bo wczoraj wzielam 3x no-spe, 3xaspargian i 3x asmag i tak zamierzam 3 dni robic , lekarz mi to zalecil
    Reszty nie pamietam wybaczcie.

Blondik lubi tę wiadomość

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • PePePe Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    PePePe, czytałam, pamiętam. Akurat mój gin na urlopie, a ja zapisałam się tylko na USG prywatnie spr. długość szyjki, dlatego za dużo nie rozmawiałam z nim. Jakaś wizyta na jutro się zwolniła, więc idę.

Idź. A jak się b. stresujesz to naprawdę pojedź na IP. Zrobią Ci ktg i zbadają dla pewności raz jeszcze. To nic nie kosztuje, poza zmarnowanym czasem. A pessar? Założy Ci każdy ginekolog w swoim gabinecie, koszt 170 zł, do kupienia w wybranych aptekach w Wawie.

• aanaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia, że też Twój lekarz nie miał kiedy iść na urlop...Wiadomo kiedy wróci? Ja też bym próbowała na Twoim miejscu postarać się o Pessara, może umów wizytę u niego na zaś a do tego czasu leż? albo tak jak dziewczyny piszą, konsultacja na IP?

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    Poklosia wiesz co ja bym zrobila, pojechala na IP i powiedziała, ze bylas na usg i lekarz kazał Ci pilnie jechac na konsultacje na IP, z zagrożeniem porodu przedwczesnego. Ja Ci osobiście proponuje IP na karowej po 17ej. Ja często będąc na ip, widziałam jak dziewczyny z podobnym problem przyjezdzaly, ja sama raz bylam w pierwszej ciazy, jak mi lekarz kazał skonsultować problem na ip.
    Zaloza Ci pessar, a jak urodzisz za tydzien? Chcesz miec wczesniaka i 2 miesiące w szpitalu?

Agatka, no może masz rację. A czemu po 17? Ja akurat do 13:30 jestem dziś w Wawie.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 1814 1815 1816 1817 1818 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ