Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
polkosia wrote:Szyjka ma 1,6 cm, mogę w każdej chwili urodzić, a najgrosze jest to, że nie ma mojego ginekologa i nie wiem co robić. Jestem mocno przerażona... Lekarz powiedział, że z łóżka mogę wyjść tylko do toalety i najlepiej jak będę też jadła w łóżku, a pewnie i tak za jakieś 2 tygodnie urodzę, więc... Dziewczyny
Chyba będzie 10.09, a nie 10.10...
O kurwa!! Tego sie nie spodziewałam! Polkosia!!!! Trzymaj sie tam na dole!!!!polkosia, soraya lubią tę wiadomość
-
ola.321 wrote:jaroszka - a ja słyszałam że jakoś ten clexane potrafią zlikwidować w organizmie - ale nic nie wiem dokładnie
.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!!
Blondik - sesja piękna
PauLLA - też nie rozumiem dlaczego rodzina nie chce Ci iść na rękę z tym wyborem
A ja wczoraj czyściłam pralkę i twardniał mi brzuch większość dnia, trochę się wysilałam ale robiłam przerwy
, dziś będę prać i chciałam umyć okna
- zobaczę jak wyjdzie.
Kurcze - chyba mi grzybica wróciła, dobrze że mam jeszcze krem pimafucin i clotrimazol to wykorzystam.
Miłego dnia
Ola jakby potrafili to by tak robili....a nie robią, moja położna mi potwierdziła. Przynajmniej na żelaznej nie praktykują żadnej metody usuwania clexanu z organizmu.
-
Dzwoniłam do Medicover, żeby mnie ktokolwiek pilnie przyjął na wizytę. Pielęgniarka ma zadzwonić, jak mnie gdzieś wciśnie, więc czekam na telefon.
ss, jaroszka, soraya, Blondik, lili_madlen lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Dzieki dziewczyny za pocieszenie
Widac taka jego natura , ze grzeczny chlopak rosnie i oby mu tak zostalo po wyjsciu z brzucha
Blondik cudowna sesjaBajeczna !!! Tez taka chce i namawiam mojego , zebysmy w weekend pojechali gdzies popstrykac troche fotek .
Polkosia no to kochana do wyrka i sie nie ruszaj nigdzie . Teraz lozeczko bedzie Twoim polem dowdzenia . Bedzie dobrze i zaciskaj nogi .polkosia, Blondik lubią tę wiadomość
Szczesliwa mama dziewiecioletniej Cariny i malego Leonka
[*] 6tc 07.01.2015
-
Paula-kciuki za wizytę!!
Polkosia no co Ty!? Szyjka taka krótka.. kurcze,kciukam mocno żeby jeszcze troche wytrzymała.. W takim razie leż ile trzeba i nie wstawaj za dużo!Dobrze,że Mała główką w dół,trzeba zawsze być dobrej mysli! :*polkosia, PauLLa lubią tę wiadomość
-
polkosia wrote:Musimy... Chyba zapiszę się do innego ginekologa i dopytam o ten pessar.
Polkosiu, już kiedyś pisałam do Ciebie, ale może w natłoku wiadomości nie przeczytałaś.
Moja szyjka rozpulchniona i 1,5 cm od na pewno ponad 3 tyg. Założony pessar 3 tyg. temu i nic się nie dzieje! Byliśmy na urlopie, ja normalnie pracuje jak pracowałam i funkcjonuje jak funkcjonowałam. Wiem, że niektórzy lekarze uważają, że pessar to przeżytek, ale moi dwaj lekarze uważają, że tylko to pozwala mi normalnie żyć i nie zmusza do leżenia. Koniecznie o to dopytaj! Dla swojego spokoju.
Poza tym, powiem Ci, że ja, z racji tego, że to moja pierwsza ciąża nie sądziłam, że to, że Mały się rusza tak nisko to może właśnie świadczyć o tym, że pcha się na świat - a znaczy. Po założeniu pessara nawet ruchy czuję wyżej, więc coś w tym jest.
Nie stresuj się, odpoczywaj i jednak myślę, że powinnaś się skontaktować z kimś jeszcze, kto potwierdzi i oceni tę szyjkę. Zawsze możesz pojechać do szpitala. Na NFZ też zakładają pessar w takiej sytuacji, tylko minus jest taki, że musisz się na 3 dni w szpitalu położyć.polkosia, ZakręconaOna lubią tę wiadomość
-
Poklosia wiesz co ja bym zrobila, pojechala na IP i powiedziała, ze bylas na usg i lekarz kazał Ci pilnie jechac na konsultacje na IP, z zagrożeniem porodu przedwczesnego. Ja Ci osobiście proponuje IP na karowej po 17ej. Ja często będąc na ip, widziałam jak dziewczyny z podobnym problem przyjezdzaly, ja sama raz bylam w pierwszej ciazy, jak mi lekarz kazał skonsultować problem na ip.
Zaloza Ci pessar, a jak urodzisz za tydzien? Chcesz miec wczesniaka i 2 miesiące w szpitalu?
soraya, Magnosia lubią tę wiadomość
-
oj Polkosiu no to rzeczywiście nie za wesoło - o pessar dopytaj bo wiem, że od któregoś tyg juz nie chcą zakladać wolą jak pacjentki leżą w szpitalu i czekają do porodu ale to pewnie kwestia lekarza i szpitala jakie ma podejscie
-
dzieczyny a oto pare moich zdjec z zeszłego tygodnia:
32tyg +4dzień na wadze 60,5 kg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/69abd4178f80.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/adb82ac75a01.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b747e54326e2.jpg
i jeszcze jedno zdjęcie z mężem w basenie u rodziców32+6
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2db857395550.jpgaanaa, jaroszka, polkosia, annggela, lojkalojka, soraya, madu, Natka88, ewwiel, jacusianka, Magnosia, Lexie, onka, zakocona, Muffinka1019, Blondik, agaton, lili_madlen, PauLLa, Nynusia, Bąbelek, dodinka, paula1, rah, magdallenee lubią tę wiadomość
-
PePePe, czytałam, pamiętam. Akurat mój gin na urlopie, a ja zapisałam się tylko na USG prywatnie spr. długość szyjki, dlatego za dużo nie rozmawiałam z nim. Jakaś wizyta na jutro się zwolniła, więc idę.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Hej dziewczyny, czytalam was ale bylam zdenerwowana i malo co pamietam.
Przede wszystkim Polkosiu nie denerwuj sie, moze popros o ten pessar jak mowi Pepepe. Wszystko bedzie dobrże, tak jak mowilysmy ze mala sie obroci tak Ci wykracze ze jeszcze bedziesz ciezarowka przez pare tyg, wiecej niz te 2, dobrze ze mala zdrowa i dobra wage ma
Mika, duzo duzo sil dla Ciebie :*** na imprezki
Bondik- ciezarowka pierwsza klasazajebioszka zdjecia
Mufinnka widze ze obydwie mamy przerabane nocki, mnie tez bolal brzuch i ciagle twardnieje, choc jest lepiej troszke bo wczoraj wzielam 3x no-spe, 3xaspargian i 3x asmag i tak zamierzam 3 dni robic , lekarz mi to zalecil
Reszty nie pamietam wybaczcie.Blondik lubi tę wiadomość
-
polkosia wrote:PePePe, czytałam, pamiętam. Akurat mój gin na urlopie, a ja zapisałam się tylko na USG prywatnie spr. długość szyjki, dlatego za dużo nie rozmawiałam z nim. Jakaś wizyta na jutro się zwolniła, więc idę.
Idź. A jak się b. stresujesz to naprawdę pojedź na IP. Zrobią Ci ktg i zbadają dla pewności raz jeszcze. To nic nie kosztuje, poza zmarnowanym czasem. A pessar? Założy Ci każdy ginekolog w swoim gabinecie, koszt 170 zł, do kupienia w wybranych aptekach w Wawie. -
Polkosia, że też Twój lekarz nie miał kiedy iść na urlop...Wiadomo kiedy wróci? Ja też bym próbowała na Twoim miejscu postarać się o Pessara, może umów wizytę u niego na zaś a do tego czasu leż? albo tak jak dziewczyny piszą, konsultacja na IP?
ZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
aagatkaa1984 wrote:Poklosia wiesz co ja bym zrobila, pojechala na IP i powiedziała, ze bylas na usg i lekarz kazał Ci pilnie jechac na konsultacje na IP, z zagrożeniem porodu przedwczesnego. Ja Ci osobiście proponuje IP na karowej po 17ej. Ja często będąc na ip, widziałam jak dziewczyny z podobnym problem przyjezdzaly, ja sama raz bylam w pierwszej ciazy, jak mi lekarz kazał skonsultować problem na ip.
Zaloza Ci pessar, a jak urodzisz za tydzien? Chcesz miec wczesniaka i 2 miesiące w szpitalu?
Agatka, no może masz rację. A czemu po 17? Ja akurat do 13:30 jestem dziś w Wawie.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn