Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Bąbelku ja nie brałam pampersów dwójek, stwierdziałam że druga paczkę kupię pieluch dada. troche przezornie gdyby pampersy miały uczulac, co czasem się zdarza. A jedynki wzięłam chyba te 78 szt.
w gemini wzięłam jeszcze mleko modyfikowane, patyczki do uszu, zrezygnowałam z tantum rosa na rzecz dużej butelki octeniseptu.21.10.2015 Leon -
Bąbelek wrote:madu, o widzisz..z tą większą butelką octeniseptu to chyba dobry pomysł, i też taniej wychodzi.21.10.2015 Leon
-
polkosia wrote:Tak, tak. Zapytam, jeśli nic sam nie wspomni. Moja koleżanka w 33tc miała szyjkę 1 cm, ale nie założyli jej pessara, bo miała GBS. Musiała leżeć i wytrzymała do 37 tc, także to są dobre perspektywy
Tyle, że jej w 35 tc podali właśnie sterydy.
-
madu, dokładnie tak, masz rację. No i w sumie aplikacja jest lepsza niż bawienie się z proszkiem, wodą i butelką-bidonem. Dzięki
A co do pampersów to kupię 1, 78szt. a później zastanawiałam się nad Tesco Loves Baby, ponoć bardzo dobre.
madu lubi tę wiadomość
-
Polkosia napisze to co wszystkie:) nie denerwuj sie, lez, poczytaj książkę, zjedz cos dobrego
ja leżałam od maja i dałam radę, Twoje bejbe jest juz bardziej rozwinięte wiec sie o nie nie martw
z reszta tez znam kobitki, ktorym sie szyjka skróciła i nie urodziły jeszcze długo. Po prostu taki urok i musiały lezec.
polkosia lubi tę wiadomość
-
Hej!
Właśnie wróciłam od położnej. Nasze Maleństwo ułożone jest główką w dół, dosyć nisko ta główka, dlatego tak mnie ciśnie na pęcherz.
Ułożyła się pleckami do moich plecków, znacie jakieś sposoby żeby się odwróciła o 180 stopni ( buźką do pleców ) ?
Acha no i będzie takim średniaczkiem, nie za duża nie za mała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 16:56
polkosia, Lexie, nat_alia, Nynusia, annggela, Lucy7 lubią tę wiadomość
-
Ja zaczęłam pakowanie toreb do szpitala. Chyba nie ma już co czekać. Z powodu tych wszystkich moich chorób co tydzień już jeżdżę na ktg, więc jakby co, to pewnie w każdej chwili też mogą mnie zostawić...
polkosia lubi tę wiadomość
Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Bąbelek wrote:Dziewczyny tak oto wygląda moja lista z Gemini:
- Podkłady higieniczne, SENI SOFT, 90cmx60cm, 5 sztuk
- nivea_baby_krem_na_ka-d-_pogod-_od_urodzenia_50ml NIVEA Baby, krem na każdą pogodę, od urodzenia, 50ml
- Podkłady higieniczne, BELLA MAMMA, 10 sztuk
- Wkładki urologiczne SENI LADY Extra 15 sztuk
- disnemar_baby_-disnemar-_woda_morska_w_aerozolu_do_nosa_dla_dzieci_25ml
- Linomag, maść, od urodzenia, 30g
- kompresy_matocomp_jalowe_5cmx5cm_17-nitkowe_12_warstwowe_5_sztuk
- Octenisept_plyn_50ml
- NUK komplet do czesania niemowląt, szczoteczka + grzebyk
- CLEANIC Kindii, Baby Sensitive, patyczki kosmetyczne dla niemowląt, 60 sztuk
- CANPOL ceratka higieniczna
- Tantum Rosa, 10 saszetek
- Johnson's Baby, wkładki laktacyjne, 50 sztuk
- KATAREK, aspirator do nosa, od urodzenia
- Tommee Tippee, laktator ręczny
- Tommee Tippee zestaw do karmienia butelką początkowy
- WEBER, pieluchy tetrowe 115g/m2, białe, 80x80cm, 10 sztuk
- UNIMER BABY, Natrium Chloratum 0,9%, 50 ampułek po 5ml
- MamaDHA Premium, 60 kapsułek
- ZIAJA Mamma Mia, lano-maść, 15ml
- EMOLIUM, emulsja do kąpieli, od urodzenia, 200ml
Zestaw do pielęgnacji paznokci dostanę i dokupię termoopakowanie.
I mam pytanie donośnie Pampersów, kupić 1 opakowanie rozmiar 1 (2-5kg) 33szt. czy 78 szt.? I ile opakowań/sztuk kupujecie na rozmiar 2 (3-6kg) ?
Bąbelku,moja lista z gemini wygląda prawie tak samo,z paroma wyjatkami.. krem nivea baby na każdą pogodę pachnie rewelacyjnie,szkoda tylko,że to opakowanie jest takie małe.. niby 50 ml ale wolałabym więcej..
Co do pieluch to powiem,że tych najmniejszych od 2-5kg mam 2 opakowania (1 ma 28 szt) kumpela,która niedawno urodziła miała 2 opakowania i ledwo starczyło bo jej synek strasznie dużo kupek robiZależy od dziecka,jakie ma,ze tak powiem.. "zachcianki"