X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rah a czemu uważasz ze metoda stosowania spirytusu jest bledna? Kurczę...nie pisz tak bo nie masz racji, jak może być bledna skoro kupę dzieci tak pielęgnowano i było ok.
    Juz pisałam ze córce mojej stosowałam ta metodę moja matka tak samo moim dwóm siostrom stosowała....a juz nie wspomne o innych...wiec sory ale tu nie zgodzę sie ze Metoda ta jest błędna!
    :P
    Teraz sa inne metody to fakt nie znaczy ze zle bo pewnie będą mamy,które sie na to zdecydują ale będą tez mamy które będą jechać na spirytusie;)

3i49tgf6plfmlliy.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiele mam i położnych poleca spirytus do pielęgnacji pępka - nie uważam, żeby ta metoda była przestarzała. Każda spróbuje innej metody i wtedy będzie się można wypowiedzieć :)

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, dziewczyny :) O wiele raźniej mi z Wami, chociaż z tych nerwów z godzinę płakałam, a Marcin biedny się strasznie przejął.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • lili_madlen Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia moze dobrze z jednej strony ze was zatrzymali zbadali i nie zignorowali bo kurcze w dzisiejszych czasach wszystko jest niestety mozliwe a za wiele mamay do stracenia:) wiec uszy do gory moze ten passer faktycznie zdziala cuda i dotrwacie nawet z Klementysia terminu:)

Ja od poloznej slyszalam ze spirytus do pepka jest najlepszym sposobem bo ma za zadanie zasuszac i w konsekwencji odpasc ..no wiec albo spirytus i patyczki albo takie gaziki juz gotowe nasaczone nazywaja sie lekko (chyba)..:) ja mam zamiar stosowac wlasnie ten sposób:)

polkosia lubi tę wiadomość

Nikodem <3
    85993e3kc32j88tg.png
  • soraya Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem trochę sceptycznie nastawiona do Octeniseptu. 7 lat temu pielęgnowałam pępek syna spirytusem, szybko odpadł, nic się nie ślimaczyło. Teraz słyszę opinie niektórych matek o długim czasie wysychania, ślimaczeniu się.
    Skończyłam położnictwo 7 lat temu i całe studia również uczono nas że spirytus to najlepszy i jedyny środek do pielęgnacji pępka.
    No cóż czasy się zmieniają Octenisept stosuje się teraz w wielu przypadkach na rany i świetnie się do tego nadaje. Ale jakiś nawyk został i trudno mi się przełamać.

ex2bio4pqp2v2j0d.png
    f2wlx1hpuaamvhk2.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosiu dobrze ze jesteście pod opieka! Na pewno wszystko będzie dobrze ! I nie płacz juz , choć wiem ze to trudne bo sama jak trafilam do szpitala ryczalam jak bóbr, trzymajcie się dziewczyny :* !

Paulla i u ciebie sprawa wyjaśniona no i super ! :D

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia wiem ci czujesz jak pojechałam do.szputala to płakałam pół dnia... trzymajcie się tam !

Moja pani pediatra która będzie się opiekować Lenka uważa że tylko spirytus wchodzi w grę stara dobra metoda

l22nhdgeccid541p.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz mówił, że muszę do 35tc wytrzymać chociaż, żeby nie musieli małej do inkubatora dawać. No, a najlepiej skończony 36, bo wtedy nie jest uznane dziecko za wcześniaka. No ciekawe co tam wymyślą. Byłam na USG właśnie, szyjka już 13 mm. Waga taka sama, jak rano - 1940.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 32tc granica bezpieczeństwa to 28 mm, więc kiepsko u mnie. Lekarz mówi, że im większe dziecko, tym szybciej się szyjka skraca, bo działa grawitacja i ciśnie główką. No i może dlatego tak szybko poszło u mnie...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po zajęciach! Fajnie było, ale cholerka zmoglo mnie i zaraz idę pod pierz.
    Wpadłam tylko sprawdzić co u Polkoskii na szczęście jest w szpitalu, wiec juz sie nie martwię i jutro pogadamy!
    Kochana jestem z Tobą nie płacz, teraz to juz możesz byc spokojna! Założą ci ten p coś tam i wrócisz do domku zeby spokojnie doczekać terminu :*

Buzka!!!! Dobranoc

relgh371crdcdbv2.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia ale rozumiem ze leżąc jest szansa ze dotrwasz do 36tc ?

l22nhdgeccid541p.png
  • magdallenee Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia musicie razem z Klementynka dać radę. Każdy jej dzień spędzony w brzuszku to większa szansa na pełny rozwój. Oszczędzajcie się mocno a będzie dobrze. Trzymam za Was kciuki :)

xnw4yx8dweuujbmn.png
    hchyikgnsx4bwwjp.png
    relgru1d1em5tg0q.png
    heciyugqw91s7l81.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia,trzymaj się tam e tym szpitalu i badz dobrej myśli:) lekarze na pewno cis wymysla i Klementyna posiedzi jeszcze w brzuchu tyle ile trzeba:)
    Trzymamy z Balbinką kciuki i życzymy ci dużo optymizmu:*

Estrella,to ja pisałam o tych porannych słabościach,widzę,ze masz to samo, czyli to norma:) ja caly dzień później dobrze sie czuje,tylko te poranki...

Ja dzisiaj dzwonilam do koleżanki położnej i powiedziala,ze jak nie zdaze z ta szkola rodzenia to nam zrobi zajęcia indywidualne:) powiedziała tez co zabrać do szpitala i na szczęście dają koszule do rodzenia,takze wszystko wiem:)

Ale macie fajne te lozeczka,posciele i inne cudeńka:)
    My dzisiaj robiliśmy przemeblowanie w sypialni i skrecalismy lozeczko,ale jeszcze jutro musimy popoprawiać i tez może wkleję zdjęcie;)

Dobranoc;*

polkosia, estrella lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BATTINKA wrote:
    Rah a czemu uważasz ze metoda stosowania spirytusu jest bledna? Kurczę...nie pisz tak bo nie masz racji, jak może być bledna skoro kupę dzieci tak pielęgnowano i było ok.
    Juz pisałam ze córce mojej stosowałam ta metodę moja matka tak samo moim dwóm siostrom stosowała....a juz nie wspomne o innych...wiec sory ale tu nie zgodzę sie ze Metoda ta jest błędna!
    :P
    Teraz sa inne metody to fakt nie znaczy ze zle bo pewnie będą mamy,które sie na to zdecydują ale będą tez mamy które będą jechać na spirytusie;)
    Napisałam jaka jest teraz "moda" i użyłam słowa podobno. Sama badan naukowych nie przeprowadzałam wiec nie mam pojecia. Tylko czytałam, ze porównujac czas gojenia jedno jest lepsze, drugie gorsze.

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosiu, leż a szyjka się wydłuży. Jesteś pod dobrą opieką, więc już się nie martw. Śpijcie spokojnie razem z Klementysią. Ściskam

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia powodzenia i na pewno będzie dobrze i dotrwacie do danego tygodnia ! :)
    Tylko oszczedzaj się i wypoczywaj .
    Dobranoc Wam laski

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • PauLLa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My również idziemy już spać:*
    Dobranoc kochane :*

bi7y7ddlfmn3ut49.png

74dii09kdzbtm8xb.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wy spiochy ! Tez chce isc spac ale za bardzo ciesze sie wizyta, 2 dzien potrojnej dawki i wcale nie jest lepiej, w Ikei myslalam ze urodze skurcz za skurczem, zobaczymy co doktor powie chodz jestem pewna ze powie, ze to normalne :/

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i znów się popłakałam, jak mąż wychodził... Damy radę, damy. Jak założą pessar, to można normalnie funkcjonować (w sensie, że nie trzeba leżeć). Smutno mi strasznie. Ciężka noc przede mną, ehh...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • aanaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie jest tak, ze byle dotrwać do założenia pessara? Bo ja znam dzieczyne, ktora przenosiła ciążę z pessarem, wiec wydaje mi się ze zagrożenie po założeniu mija?
    Nam położna powiedziała ze nie może polecać stosowania spirytusu do pępka, bo podobno jest za mocny dla wrażliwej skory dziecka i uwaga moze przenikać alkohol przez skore i upijać dziecko :) tak wymyślili ci od zdrowia...jak jej powiedziałam ze my planujemy spirytus to powiedziała ze bardzo mądry wybór ;)
    A z dobrych wieści to kupilismy dzis naszej ksiezniczce karocę :) adbor s-line- używany ale w stanie idealnym. Jestem zachwycona tym jak się prowadzi no i rozmiarem gondoli- ponad 80 cm :)

nat_alia, agaton, polkosia, Nynusia lubią tę wiadomość

iv09hdge6yql001e.png
‹‹ 1822 1823 1824 1825 1826 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ