Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Rah a czemu uważasz ze metoda stosowania spirytusu jest bledna? Kurczę...nie pisz tak bo nie masz racji, jak może być bledna skoro kupę dzieci tak pielęgnowano i było ok.
Juz pisałam ze córce mojej stosowałam ta metodę moja matka tak samo moim dwóm siostrom stosowała....a juz nie wspomne o innych...wiec sory ale tu nie zgodzę sie ze Metoda ta jest błędna!
Teraz sa inne metody to fakt nie znaczy ze zle bo pewnie będą mamy,które sie na to zdecydują ale będą tez mamy które będą jechać na spirytusie;) -
Polkosia moze dobrze z jednej strony ze was zatrzymali zbadali i nie zignorowali bo kurcze w dzisiejszych czasach wszystko jest niestety mozliwe a za wiele mamay do stracenia:) wiec uszy do gory moze ten passer faktycznie zdziala cuda i dotrwacie nawet z Klementysia terminu:)
Ja od poloznej slyszalam ze spirytus do pepka jest najlepszym sposobem bo ma za zadanie zasuszac i w konsekwencji odpasc ..no wiec albo spirytus i patyczki albo takie gaziki juz gotowe nasaczone nazywaja sie lekko (chyba)..ja mam zamiar stosowac wlasnie ten sposób:)
polkosia lubi tę wiadomość
-
Ja też jestem trochę sceptycznie nastawiona do Octeniseptu. 7 lat temu pielęgnowałam pępek syna spirytusem, szybko odpadł, nic się nie ślimaczyło. Teraz słyszę opinie niektórych matek o długim czasie wysychania, ślimaczeniu się.
Skończyłam położnictwo 7 lat temu i całe studia również uczono nas że spirytus to najlepszy i jedyny środek do pielęgnacji pępka.
No cóż czasy się zmieniają Octenisept stosuje się teraz w wielu przypadkach na rany i świetnie się do tego nadaje. Ale jakiś nawyk został i trudno mi się przełamać. -
Polkosiu dobrze ze jesteście pod opieka! Na pewno wszystko będzie dobrze ! I nie płacz juz , choć wiem ze to trudne bo sama jak trafilam do szpitala ryczalam jak bóbr, trzymajcie się dziewczyny :* !
Paulla i u ciebie sprawa wyjaśniona no i super ! -
Lekarz mówił, że muszę do 35tc wytrzymać chociaż, żeby nie musieli małej do inkubatora dawać. No, a najlepiej skończony 36, bo wtedy nie jest uznane dziecko za wcześniaka. No ciekawe co tam wymyślą. Byłam na USG właśnie, szyjka już 13 mm. Waga taka sama, jak rano - 1940.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
W 32tc granica bezpieczeństwa to 28 mm, więc kiepsko u mnie. Lekarz mówi, że im większe dziecko, tym szybciej się szyjka skraca, bo działa grawitacja i ciśnie główką. No i może dlatego tak szybko poszło u mnie...Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Juz po zajęciach! Fajnie było, ale cholerka zmoglo mnie i zaraz idę pod pierz.
Wpadłam tylko sprawdzić co u Polkoskii na szczęście jest w szpitalu, wiec juz sie nie martwię i jutro pogadamy!
Kochana jestem z Tobą nie płacz, teraz to juz możesz byc spokojna! Założą ci ten p coś tam i wrócisz do domku zeby spokojnie doczekać terminu :*
Buzka!!!! Dobranoc -
Polkosia,trzymaj się tam e tym szpitalu i badz dobrej myśli:) lekarze na pewno cis wymysla i Klementyna posiedzi jeszcze w brzuchu tyle ile trzeba:)
Trzymamy z Balbinką kciuki i życzymy ci dużo optymizmu:*
Estrella,to ja pisałam o tych porannych słabościach,widzę,ze masz to samo, czyli to norma:) ja caly dzień później dobrze sie czuje,tylko te poranki...
Ja dzisiaj dzwonilam do koleżanki położnej i powiedziala,ze jak nie zdaze z ta szkola rodzenia to nam zrobi zajęcia indywidualne:) powiedziała tez co zabrać do szpitala i na szczęście dają koszule do rodzenia,takze wszystko wiem:)
Ale macie fajne te lozeczka,posciele i inne cudeńka:)
My dzisiaj robiliśmy przemeblowanie w sypialni i skrecalismy lozeczko,ale jeszcze jutro musimy popoprawiać i tez może wkleję zdjęcie;)
Dobranoc;*polkosia, estrella lubią tę wiadomość
-
BATTINKA wrote:Rah a czemu uważasz ze metoda stosowania spirytusu jest bledna? Kurczę...nie pisz tak bo nie masz racji, jak może być bledna skoro kupę dzieci tak pielęgnowano i było ok.
Juz pisałam ze córce mojej stosowałam ta metodę moja matka tak samo moim dwóm siostrom stosowała....a juz nie wspomne o innych...wiec sory ale tu nie zgodzę sie ze Metoda ta jest błędna!
Teraz sa inne metody to fakt nie znaczy ze zle bo pewnie będą mamy,które sie na to zdecydują ale będą tez mamy które będą jechać na spirytusie;) -
Polkosiu, leż a szyjka się wydłuży. Jesteś pod dobrą opieką, więc już się nie martw. Śpijcie spokojnie razem z Klementysią. Ściskam
polkosia lubi tę wiadomość
Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤
Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi. -
No i znów się popłakałam, jak mąż wychodził... Damy radę, damy. Jak założą pessar, to można normalnie funkcjonować (w sensie, że nie trzeba leżeć). Smutno mi strasznie. Ciężka noc przede mną, ehh...Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
A to nie jest tak, ze byle dotrwać do założenia pessara? Bo ja znam dzieczyne, ktora przenosiła ciążę z pessarem, wiec wydaje mi się ze zagrożenie po założeniu mija?
Nam położna powiedziała ze nie może polecać stosowania spirytusu do pępka, bo podobno jest za mocny dla wrażliwej skory dziecka i uwaga moze przenikać alkohol przez skore i upijać dzieckotak wymyślili ci od zdrowia...jak jej powiedziałam ze my planujemy spirytus to powiedziała ze bardzo mądry wybór
A z dobrych wieści to kupilismy dzis naszej ksiezniczce karocęadbor s-line- używany ale w stanie idealnym. Jestem zachwycona tym jak się prowadzi no i rozmiarem gondoli- ponad 80 cm
nat_alia, agaton, polkosia, Nynusia lubią tę wiadomość