Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
FreshMm wrote:Hej, hej
miał już ktoś GBS? Ja miałam dzisiaj, wydawało mi się zabawne... najpierw dostałam do ręki taki patyczek jak do uszu, tylko większy i miałam go poślinić, a potem ten patyczek doktorek wsadził mi płytko w odbyt.
Potem drugi taki sam patyczek wsadził w pochwę, tylko już nie pośliniony
ale u mnie to inaczej wyglądało patyczek był i owszem ale nic nie musialam ślinić - dziwne... przecież na ślinie też mogą być bakterie/zarazki ( przynajmniej tak mi się wydaje ) a do tego GBS to badanie na paciorkowce w pochwie a nie odbycie... na pewno to było GBS?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 14:34
polkosia lubi tę wiadomość
-
nat_alia wrote:ja miałam
ale u mnie to inaczej wyglądało patyczek był i owszem ale nic nie musialam ślinić - dziwne... przecież na ślinie też mogą być bakterie/zarazki ( przynajmniej tak mi się wydaje ) a do tego GBS to badanie na paciorkowce w pochwie a nie odbycie... na pewno to było GBS?
Natalia, badanie na GBS powinno być pobrane i z pochwy i z odbytu. W niektórych szpitalach, jesli nie ma wyniku z odbytu, podają antybiotyk tak jakbyś miała.[/url]
[/url]
-
fresh teraz doczytałam że mogą być dwa wymazy - jeden z pochwy a drugi z okolic odbytu, więc może Ty miałaś dwa, a może ja też miałam dwa a nie zwróciłam uwagi
ale wydaje mi się że poczułam tylko takie łaskotanie w pochwie jak pobierał wymaz, odbytem się nie zajmował
hehe
-
jacusianka wrote:Natalia, badanie na GBS powinno być pobrane i z pochwy i z odbytu. W niektórych szpitalach, jesli nie ma wyniku z odbytu, podają antybiotyk tak jakbyś miała.
dziękuję
zapytam o to na następnej wizycie
-
Polkosia, trzymajcie się w dwupaku jak najdłużej! Ważne, że do domku wrócicie
Ja stanik kupiłam miesiąc temu w Triumphie, był idealny. Aktualnie - miseczki za małe, obwód za duży (nie wiem jakim cudem). Więc też wstrzymuję się z kupowaniem porządnych biustonoszy do porodu, chodzę w jednym sportowym, biustu nie mam ogromnego więc jest ok. Te z HM mama fajne, też się skuszę - do szpitala i na noc idealne
GBS nie robi się dopiero po 35 tygodniu? Wiem, że w niektórych szpitalach wcześniejszy wynik jest nieważny. Ale może coś pomyliłam.polkosia lubi tę wiadomość
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/06e332cac29f.jpg
Proszę kochane , to moje 115 cm hihi .
Rpsniemy juz porządnie a nie jakbysmy się najedli fasoli hehe
Byłam dziś zamówić rożek , kolderke , pościel , przescieradelko itp:) jutro odbiór za wszystko 118 zł ! Mega tanio:) znalazłam sklepik obok domu i kobitka ma świetne rzeczy:)
Kupilam w pepco za 4 zł bodziaki zwykle 56 i dwie czapeczki wiązane pod szyja cieple na dworek po 4 zł jedna:) kupilam sobie stanik sportowy jeden bo zostalam z jednym pasujacym .
Kupilam pampersy dada 178 szt za 49 zł w biedronce promocja:) 3-6 kg .
Jak będą za duże na początek to kupie inne a to zostanie , nie zginie:) dziś lozeczko przyjdzie i fotel wiklinowy !
Właśnie robię obiadek z mama i o:) przemeczona dziś jestem od lazenia
Polkosia matko boska ! Nogi w sciskWiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 14:46
szczesliwa_mamusia21, nat_alia, Wredotka, polkosia, Blondik, agaton, Bąbelek, lojkalojka, ss, PauLLa, Nynusia, lili_madlen, estrella lubią tę wiadomość
-
chyba są 2 szkoły z tym gbs... ja czytałam 1 wersję, że powinno być z pochwy i z odbytu, a 2. wersję, że dopiero jak w pochwie wyjdą paciorkowce, to dodatkowo robią z odbytu i badanie moczu
ale tego ślinienia patyczka nie rozumiemŻałuję, że nie zapytałam, w jakim celu
nat_alia lubi tę wiadomość
-
O, znalazłam coś takiego teraz:
"Wprawdzie bakteria ta występuje powszechnie w drogach moczowych, rodnych i dolnym odcinku przewodu pokarmowego u wielu pań (szacuje się nawet, że od 1 do 3 kobiet na każde 10 to nosicielki tego drobnoustroju2), ale GBS w ciąży stanowi ogromne zagrożenie dla dziecka."
Może dlatego musiałam ślinić, że w przewodzie pokarmowym mogą być paciorkowce??polkosia lubi tę wiadomość
-
Zakrecona jak mi sie miło czytało tego posta ! Az sama sie cieszylam ze tak super wszystko upolowalas , ooj jest radosc z takich zakupkow !
No i brzusio piękny! Widać widać i to bardzo dobrzeOdpoczywaj :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 14:54
ZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
fresh ciekawe
zapytaj poprostu na nastepnej wizycie
ja miałam już robione teraz GBS bo pozniej może być za pozno - lekarz twierdzi że od 1 września mam odstawić wszystkie leki i czekać na akcje porodową - mój brzuch jest cały czas jak kamień i do tego cały czas się napina - nie pomaga nospa, luteina, spasticol - na dzień dzisiejszy biore więc pewnie troche to hamuje skurcze, ale kto wie co będzie za 1,5 tyg -
zakocona wrote:Fresh, ok, ale dlaczego niejałowy patyczek ci włożył do odbytu, to ja naprawdę nie rozumiem.. Jaki to ma sens to badanie?
To tak, jakby badać mocz i zrobić siku do niejałowego pojemnika..
Te zwykłe pojemniki chyba wszystkie są niejałowe?Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Mam pytanie o ten stanik z hm. Gdzie to jest napisane jakie wymiary ma rozmiar L? Jaki rozmiar biustonosza normalnie nosisz?obwod, miseczka
-
Mi nic o GBS na razie nie wiadomo, ale do mojego ginekologa już nie wrócę. Różne rzeczy można bagatelizować, ale gdyby wtedy nie olał skracającej się szyjki (no owszem, kazał leżeć, ale jak widać to za mało), to może bym nie musiała teraz w szpitalu leżeć.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
polkosia, jałowe. Te, które dostajesz w Medicoverze i/lub kupujesz w aptece są jałowe.
rah, nie wiem, jaki mam obwód, nie mam centymetra. Miseczkę mam D albo E obecnie, jeśli chodzi o rozmiarówkę HMową. Nie wiem, gdzie są wymiary napisane i podane.
polkosia, dobrze, że już jesteś pod prawidłową opieką. Który gin to zbagatelizował? Medicoverowy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 15:07
-
polkosia wrote:BTW, czytałam, że przed pessarem powinno się zrobić ten wymaz, bo niby nie powinno się go zakładać, jak jest wynik dodatni, ale tu lekarze twierdzą, że nie ma potrzeby.
Ja przed założeniem pessara miałam pobierany wymaz i robiony posiew. Do czasu wyniku lekarz kazał mi polegiwać i nie przeciążać. Dopiero gdy z badania nic nie wyszło założył pessar. Ale może to tylko tak na wszelki wypadek? Może faktycznie nie było takiej potrzeby?
polkosia lubi tę wiadomość