Październikowe Szczęścia 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Polkosia wierzę w to że córa posiedzi jeszcze 3 tyg. Jak wrócisz do domu to leż i jeszcze raz leż
Będzie dobrze.
Słuchaj a ta skracająca sie szyjka mogla być wywołana tymi bólami spojenia? Pytałaś może dr.??
Bo ty tez pamiętam zawsze na te bóle spojenia cierpiałaś.
Kurde mnie też ta Bożena napitala...bede za tydzień w pn.u dr więc pewnie powie jak stoi sprawa.
P.s żeby dali ci kogoś młodego na salę to i by ci weekend szybko zleciałpolkosia lubi tę wiadomość
-
WiedźmaMaKota wrote:Już się nie mogę doczekać mojego wózka
a ma być u nas dopiero 8.09. do tego czasu śmiejemy się z B., że muszę ściskać nogi. Ale po wczorajszym dniu i "przebojach" u Polkosi to juz się nie śmieję tylko poważnie ściskam i nie przemęczam się spaecjalnie...
Chociaż nie wybieramy się za szybko na porodowke jeszcze z 6 tyg min !
Ale wiadomo Polkosia tez się nie wybierała nigdzie ...polkosia lubi tę wiadomość
-
jacusianka wrote:Oj, odbij sobie, Olu, odbije! Maz chyba zbankrutuje na zakupach po porodzie:)
-
PePePe wrote:Ja przed założeniem pessara miałam pobierany wymaz i robiony posiew. Do czasu wyniku lekarz kazał mi polegiwać i nie przeciążać. Dopiero gdy z badania nic nie wyszło założył pessar. Ale może to tylko tak na wszelki wypadek? Może faktycznie nie było takiej potrzeby?
On mi coś mówił, że są różne pessary i do krążka nie potrzeba, bo on nie blokuje żadnych przepływów czy coś tam.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
ss wrote:Ja gbs mam miec 2.09.
Polkosia a co teraz z masazem krocza i cw z balonikiem?
Właśnie nie wiemMuszę dopytać, bo mogłabym już zacząć, chociaż z 1-2 cm się naciągnąć...
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
WiedźmaMaKota wrote:Już się nie mogę doczekać mojego wózka
a ma być u nas dopiero 8.09. do tego czasu śmiejemy się z B., że muszę ściskać nogi. Ale po wczorajszym dniu i "przebojach" u Polkosi to juz się nie śmieję tylko poważnie ściskam i nie przemęczam się spaecjalnie...
Dokładnie, dziewczyny. Ja nikomu nie życzę, ale lepiej już kończcie wyprawki i ogarnianie... Ja w 30t5d miałam szyjkę z USG 4,3 cm! A 32t5d już 13 mm...Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
BATTINKA wrote:Polkosia wierzę w to że córa posiedzi jeszcze 3 tyg. Jak wrócisz do domu to leż i jeszcze raz leż
Będzie dobrze.
Słuchaj a ta skracająca sie szyjka mogla być wywołana tymi bólami spojenia? Pytałaś może dr.??
Bo ty tez pamiętam zawsze na te bóle spojenia cierpiałaś.
Kurde mnie też ta Bożena napitala...bede za tydzień w pn.u dr więc pewnie powie jak stoi sprawa.
P.s żeby dali ci kogoś młodego na salę to i by ci weekend szybko zleciał
Nie ma nic wspólnego, moje spojenie jest jak najbardziej OK (z USG sprawdzali mi kilka razy). Ale ostatnio co zaczęło mnie boleć, to bardziej był nacisk dziecka na szyjkę i jest uczucie, że to wszystko tam boli. Ja myślałam, że to spojenie, a to częściowo już mnie tam w pochwie bolało. Na dodatek jak dziecko jest miednicowo, to kopie w dół, a to jeszcze wzmaga skracanie i przez ten tydzień mogło nawet 2 cm polecieć, bo ona nieźle wtedy czadu dawała... Dlatego tak to szybko poszło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 16:54
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
dlatego dziś układam w szafkach, wyprałam resztę rzeczy, robie liste czego brakuje...
Polkosia, mysle, że jak teraz bedziesz gzrecznie leżec to jeszcze dluuuugo bedziesz w dwupaku
a ty masz ubranka poprasowane? bo chyba nie chciałaś prac? wyprawka porodowa zakupiona?
Polkosia, nie masuj! absolutnie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 16:53
polkosia lubi tę wiadomość
-
Wredotka wrote:Wydaje mi się, że przy skracającej szyjce trzeba zapomnieć o masażach, a tym bardziej o ćwiczeniach z balonikiem
Dlatego ja dalej czekam z zakupem do 35 tygodnia.
Też tak myślę, ale lekarz daje nam 3-4 tygodnie maksymalnie, więc mała dobije do 2,5-2,8 kg. To mnie jakoś jedynie pociesza, że nie będzie tak ciężko urodzić.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
polkosia - u mnie na SR i na tych materiałach o masażu krocza które wczoraj wkleiłam jest że przy zagrażającym porodzie przedwczesnym nie wolno wykonywać masażu
, więc nic nie rozciągaj lepiej...
polkosia lubi tę wiadomość
-
Blondik wrote:dlatego dziś układam w szafkach, wyprałam resztę rzeczy, robie liste czego brakuje...
Polkosia, mysle, że jak teraz bedziesz gzrecznie leżec to jeszcze dluuuugo bedziesz w dwupaku
a ty masz ubranka poprasowane? bo chyba nie chciałaś prac? wyprawka porodowa zakupiona?
Polkosia, nie masuj! absolutnie!
Ubranka mam poprane, ale nie prasowałam. Jak nie zdążę, to na bieżąco kilka tych najbliżej ciała bodziaków przeprasuję, a reszty i tak nie zamierzałam. Wyprawka cała już jest. Dziś mąż odebrał fotelik, bazę (jednak się zdecydowaliśmy) i kupił pieluchy tetrowe, bo ich nie miałam.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn