X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dlatego uważam ze już możecie się pakować do szpitala tak w razie W.
    Nie chodzi o to żeby wywoływać wilka z lasu ale żeby o prostu być gotowym,bo życie jednak swoje weryfikuje...
    Ja z córą pierwszą byłam spakowana miesiąc przed,walizka czekała i czekała i sie doczekała:)
    Teraz tez juz jestem gotowa...wiec jak wiadomo np. po Polkosi to wszystko możliwe:)
    Życie...

polkosia lubi tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się melduję spakowana :) Sporo czasu zajęło mi pakowanie, wiec teraz wiem, że nie dałabym rady na ostatnią chwilę :)

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• agaton Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się tez powoli zaczynam pakować,ale powiedzcie mi,bo ta znajoma położna mówi,żeby wziac tak 6 par majtek tych poporodowych,po 2 na dzień,a do tego ile tych wkladek? Bo nie wiem ile kupic opakowań?

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a co do pakowania, to jesteście spakowane w torby, walizki, bo jakoś mi tak głupio wtoczyć z taką wielką walizką na porodówkę :)

km5st5odymuuq2ts.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie pisałam,ze:
    Aleksandra,pięknie wyglądasz:)
    Zakręcona,brzuch faktycznie juz konkretny:)
    SS Ty to chudzinka jestes,ale brzuchol wystaje pięknie:)

ss, ZakręconaOna, Aleksandra90 lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany, ja większość rzeczy mam ale jeszcze nie jestem spakowana :/, ale jak widzę co się dzieje na różnych wątkach to na koniec przyszłego tygodnia będę gotowa :P

polkosia, lojkalojka lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • agaton Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie,ja chyba wezmę taka torbe materiałową jak na zakupy,tylko usztywniona troche,sama nie wiem;)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • polkosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie zapomniałam napisać, że pokoiki wszystkie jak z bajki! :) U nas mąż zakasał rękawy i pojechał po farby i podłogi i mają cały weekend robić :)

ss, BATTINKA, agaton, szczesliwa_mamusia21, Bąbelek, nat_alia, Blondik, lojkalojka lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ss Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Też się melduję spakowana :) Sporo czasu zajęło mi pakowanie, wiec teraz wiem, że nie dałabym rady na ostatnią chwilę :)
    No racja ja juz mam za soba 2 podejscia pakowania torby i dalej nie wszystko jest w torbie,wcale to nie jest takie proste:/
    Polkosia tez mi sie wydaje ze nic tam nie mozna masowac,ale pytam z ciekawosci czy cos ci mowili na ten temat.bo u mnie szyjka sie skraca i sie boje a ty to juz wogole:(

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    dziewczyny a co do pakowania, to jesteście spakowane w torby, walizki, bo jakoś mi tak głupio wtoczyć z taką wielką walizką na porodówkę :)

Ja mam walizkę na kółkach. Szwagierka też była z taką walizką i bez problemu :)

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Ja się tez powoli zaczynam pakować,ale powiedzcie mi,bo ta znajoma położna mówi,żeby wziac tak 6 par majtek tych poporodowych,po 2 na dzień,a do tego ile tych wkladek? Bo nie wiem ile kupic opakowań?

Wzięłam 2 opakowania. W razie czego wiem, że w szpitalu jest sklepik, gdzie można się zaopatrzyć, ale pewnie będzie większa marża...

agaton lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka Ja będę miała taka mała walizke na kółkach:)

BATTINKA, lojkalojka lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam walizkę na kółkach uważam ze jest ok. :)

Dziewczyny 6 par gaci??? Wow.
    Ja miałam wczesniej jedne i mi wystarczyly...bo generalnie u nas na oddziale zabronione sa gacie. Chodzili sie tylko z podpaską miedzy nogami,jesli ktoś przyszedł w odwiedziny wtedy sie zakladalo siateczkowe gatki :)
    Teraz mam 3szt i mysle ze ich nie wykorzystam :/

3i49tgf6plfmlliy.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też spakowana. Agatka na początku spakowałam się do walizki takiej średniej wielkości, ale też stwierdziłam że głupio jakoś ;) I przepakowałam do torby. Ja mam taką
    a9493f49dd902b87med.jpg

to na pierwsze godziny po porodzie. A resztę rzeczy mam rozdzielone jeszcze na 2 torby ( 1 na kolejny dzień i jedna z takimi "awaryjnymi" rzeczami jak laktator np).

PauLLa lubi tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde laski czytacie w myślach ! Wlasnie mialam pytac o to samo co agattkaa , jaka ta torba ? Bo wlasnie jutro jade kupic i nie wiem czy lepiej wieksza walizke czy materialowa torbe ? Bylam bardziej za ta walizka widze ze wiekszosc ja ma i chyba tez ja wybiore, juz sama nie wiem !

Ps. Pakujecie siebie i dzieciatko do jednej ? Czy tylko siebie a malenstwo do jakies innej ?

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1 para Ci starczyła Battinka? Wow, aż niemożliwe :) Ja mam 6 par 1razówek, 2 siateczkowe i jeszcze 3 pary bawełnianych biorę do tej początkowej torby :) Nie wiem, jakoś tak z gaciami mam, że najwięcej tego biorę, bo boję się, że co chwila będzie mi przeciekać i plamić...

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zamowilam materac do lozeczka , ochraniacz na materac i przescieradelko dla Oskara a jutro resztę odbieram ze sklepu:) super
    Jeszcze parę ubranek , kosmetyki dla mnie do szpitala i parę kosmetyków dla małego i kocyk z podusia do wózka i wsio ! :D

szczesliwa_mamusia21, agaton lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie u nas tez nie wolno miec majtek(ponoc lekarze wrzeszcza:p) wiec 2 pary w zupelnosci podobno wystarcza.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam torbe materialowa i tam najpotrzebniejsze rzeczy a reklamowke z awaryjnymi rzeczami wrzuce do auta.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Właśnie zamowilam materac do lozeczka , ochraniacz na materac i przescieradelko dla Oskara a jutro resztę odbieram ze sklepu:) super
    Jeszcze parę ubranek , kosmetyki dla mnie do szpitala i parę kosmetyków dla małego i kocyk z podusia do wózka i wsio ! :D

Nie marnujesz ani chwili ! Szaleństwo zakupowe i super :D
    Ja juz nie moge sie doczekac jutro tez planuje male zakupki :D

ZakręconaOna, agaton lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
‹‹ 1834 1835 1836 1837 1838 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ