X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Szczęścia 2015 ;)
Odpowiedz

Październikowe Szczęścia 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dlatego uważam ze już możecie się pakować do szpitala tak w razie W.
    Nie chodzi o to żeby wywoływać wilka z lasu ale żeby o prostu być gotowym,bo życie jednak swoje weryfikuje...
    Ja z córą pierwszą byłam spakowana miesiąc przed,walizka czekała i czekała i sie doczekała:)
    Teraz tez juz jestem gotowa...wiec jak wiadomo np. po Polkosi to wszystko możliwe:)
    Życie...

polkosia lubi tę wiadomość

3i49tgf6plfmlliy.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się melduję spakowana :) Sporo czasu zajęło mi pakowanie, wiec teraz wiem, że nie dałabym rady na ostatnią chwilę :)

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• agaton Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się tez powoli zaczynam pakować,ale powiedzcie mi,bo ta znajoma położna mówi,żeby wziac tak 6 par majtek tych poporodowych,po 2 na dzień,a do tego ile tych wkladek? Bo nie wiem ile kupic opakowań?

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a co do pakowania, to jesteście spakowane w torby, walizki, bo jakoś mi tak głupio wtoczyć z taką wielką walizką na porodówkę :)

km5st5odymuuq2ts.png
  • agaton Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie pisałam,ze:
    Aleksandra,pięknie wyglądasz:)
    Zakręcona,brzuch faktycznie juz konkretny:)
    SS Ty to chudzinka jestes,ale brzuchol wystaje pięknie:)

ss, ZakręconaOna, Aleksandra90 lubią tę wiadomość

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • ola.321 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany, ja większość rzeczy mam ale jeszcze nie jestem spakowana :/, ale jak widzę co się dzieje na różnych wątkach to na koniec przyszłego tygodnia będę gotowa :P

polkosia, lojkalojka lubią tę wiadomość

l22ntv73ar096ms1.png
    dqprj44jdaytfglm.png

09.2013r (10tc)
    07.2014r (9tc)
  • agaton Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie,ja chyba wezmę taka torbe materiałową jak na zakupy,tylko usztywniona troche,sama nie wiem;)

relge6ydp4bm8i03.png
    8p3os65gqclgcd9i.png
  • polkosia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie zapomniałam napisać, że pokoiki wszystkie jak z bajki! :) U nas mąż zakasał rękawy i pojechał po farby i podłogi i mają cały weekend robić :)

ss, BATTINKA, agaton, szczesliwa_mamusia21, Bąbelek, nat_alia, Blondik, lojkalojka lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ss Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Też się melduję spakowana :) Sporo czasu zajęło mi pakowanie, wiec teraz wiem, że nie dałabym rady na ostatnią chwilę :)
    No racja ja juz mam za soba 2 podejscia pakowania torby i dalej nie wszystko jest w torbie,wcale to nie jest takie proste:/
    Polkosia tez mi sie wydaje ze nic tam nie mozna masowac,ale pytam z ciekawosci czy cos ci mowili na ten temat.bo u mnie szyjka sie skraca i sie boje a ty to juz wogole:(

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aagatkaa1984 wrote:
    dziewczyny a co do pakowania, to jesteście spakowane w torby, walizki, bo jakoś mi tak głupio wtoczyć z taką wielką walizką na porodówkę :)

Ja mam walizkę na kółkach. Szwagierka też była z taką walizką i bez problemu :)

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaton wrote:
    Ja się tez powoli zaczynam pakować,ale powiedzcie mi,bo ta znajoma położna mówi,żeby wziac tak 6 par majtek tych poporodowych,po 2 na dzień,a do tego ile tych wkladek? Bo nie wiem ile kupic opakowań?

Wzięłam 2 opakowania. W razie czego wiem, że w szpitalu jest sklepik, gdzie można się zaopatrzyć, ale pewnie będzie większa marża...

agaton lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka Ja będę miała taka mała walizke na kółkach:)

BATTINKA, lojkalojka lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • BATTINKA Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam walizkę na kółkach uważam ze jest ok. :)

Dziewczyny 6 par gaci??? Wow.
    Ja miałam wczesniej jedne i mi wystarczyly...bo generalnie u nas na oddziale zabronione sa gacie. Chodzili sie tylko z podpaską miedzy nogami,jesli ktoś przyszedł w odwiedziny wtedy sie zakladalo siateczkowe gatki :)
    Teraz mam 3szt i mysle ze ich nie wykorzystam :/

3i49tgf6plfmlliy.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też spakowana. Agatka na początku spakowałam się do walizki takiej średniej wielkości, ale też stwierdziłam że głupio jakoś ;) I przepakowałam do torby. Ja mam taką
    a9493f49dd902b87med.jpg

to na pierwsze godziny po porodzie. A resztę rzeczy mam rozdzielone jeszcze na 2 torby ( 1 na kolejny dzień i jedna z takimi "awaryjnymi" rzeczami jak laktator np).

PauLLa lubi tę wiadomość

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde laski czytacie w myślach ! Wlasnie mialam pytac o to samo co agattkaa , jaka ta torba ? Bo wlasnie jutro jade kupic i nie wiem czy lepiej wieksza walizke czy materialowa torbe ? Bylam bardziej za ta walizka widze ze wiekszosc ja ma i chyba tez ja wybiore, juz sama nie wiem !

Ps. Pakujecie siebie i dzieciatko do jednej ? Czy tylko siebie a malenstwo do jakies innej ?

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
  • stokrotka25 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1 para Ci starczyła Battinka? Wow, aż niemożliwe :) Ja mam 6 par 1razówek, 2 siateczkowe i jeszcze 3 pary bawełnianych biorę do tej początkowej torby :) Nie wiem, jakoś tak z gaciami mam, że najwięcej tego biorę, bo boję się, że co chwila będzie mi przeciekać i plamić...

7u22vfxm8uw9m621.png
    Kubuś <3
    relgx1hphmsxnoqh.png

Aniołek [*] 10 tc
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zamowilam materac do lozeczka , ochraniacz na materac i przescieradelko dla Oskara a jutro resztę odbieram ze sklepu:) super
    Jeszcze parę ubranek , kosmetyki dla mnie do szpitala i parę kosmetyków dla małego i kocyk z podusia do wózka i wsio ! :D

szczesliwa_mamusia21, agaton lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie u nas tez nie wolno miec majtek(ponoc lekarze wrzeszcza:p) wiec 2 pary w zupelnosci podobno wystarcza.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam torbe materialowa i tam najpotrzebniejsze rzeczy a reklamowke z awaryjnymi rzeczami wrzuce do auta.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • szczesliwa_mamusia21 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Właśnie zamowilam materac do lozeczka , ochraniacz na materac i przescieradelko dla Oskara a jutro resztę odbieram ze sklepu:) super
    Jeszcze parę ubranek , kosmetyki dla mnie do szpitala i parę kosmetyków dla małego i kocyk z podusia do wózka i wsio ! :D

Nie marnujesz ani chwili ! Szaleństwo zakupowe i super :D
    Ja juz nie moge sie doczekac jutro tez planuje male zakupki :D

ZakręconaOna, agaton lubią tę wiadomość

qb3c3e5ejhan89se.png

km5sroeq3icra2rc.png
‹‹ 1834 1835 1836 1837 1838 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ